Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 201
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Madrid
Копнеж,Евка,Татит,една от нас и всички майчета,които чакат нетърпеливо,стискам ви палци,прекрасно ви разбирам,та нали и аз преминах през това чакане,но мъничко,ама много мъничко остана!  Hug

Танчелина,за момента нали всичко с кърменето върви успешно,загърби си страховете и всичко ще е наред! Wink

Роси,да ,наистина и отива много това име на малката чернокоса сладурана. Simple Smile

Честита дъщеричка на Renxy,да расте здрава ,умна и щастлива!   bouquet

Роничка,честита радост,много семеен уют ви желая,здраве и любов!   bouquet
Да ви кажа моите проблеми са от друго естество,свързани са баткото.Много трудно се справям с лавирането и вниманието към него,бързо се изнервям , а той страда от това,за мен няма нужда да ви описвам  Cry,просто доста изживявам ситуациите и ми е тежко от този факт,чувствам се несправяща се майка.Трябва да потърся материали да прочета,които евентуално биха ми помогнали в реакциите към него.Той не изпитва пряка ревност ,а се изразява в своенравие,привличане на внимание,постоянно сърдене,а аз си го знам,че той не е такъв.Добре е,че Бояна е спокойно бебе,за което не съм и предполагала,предвид това какъв беше Самуил,та успявам да се овладея.
И така...ще трябва да се справя някак,нямам друг избор. Simple Smile Tired

# 631
  • Стара Загора
Renxy, честита дъщеричка  Hug
Аз се връщам от т.нар консултация - тонове добри, нямам за сега контракции. Док рече, че е нормално да има такива нерегулярни и ако станат на 3-4 мин бегом към болницата. Туй и аз го знам.Води, плаценти, разкритие нищо не се спомена, за тях само мога да гадая.  Rolling Eyes
 Сега отивам да спя, че едва гледам Tired

# 632
  • където си поискам
Здравейте момичета, искам да поздравя всички нови бебета,и  да ви се похваля станах мама за втори път на бебе ТЕА, РОДЕНА НА 12. 01. 2010 Г., 3680 КГ, 54 СМ. имах проблем с компютъра и затова чак сега ви пиша. И сега нямам много време ще пиша допълнително

# 633
Честити бебчета на t77ivanova и Renxy, да са им живи и здрави, да им носят много късмет и радост!   bouquet

При мен нищо ново, аз се радвам, че моето бебе не бърза да излиза. В понделник ми казаха, че всичко е наред, няма изгледи да почна да раждам.  Wink

# 634
  • БГ
Привет и от мен в този прекрасен снежен ден!!!   Hug  Мама Цоцоланка, специални благодарности!!!    bouquet

ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ МАМИ, ЧИЙТО РАЖДАНИЯ СЪМ ПРОПУСНАЛА!!!    bouquet   ЖЕЛАЯ НА ВАС И БЕБЧЕТАТА ВИ МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И СЕМЕЙНО ЩАСТИЕ!!!    bouquet   МНОГО КУРАЖ И СИЛИ НА ВСИЧКИ, КОИТО ВСЕ ОЩЕ ОЧАКВАТ ТРЕПЕТНО ДЕНЯТ, УСПЕХ!!!      bouquet

В момента нямам време да ви изчета, но обещавам при първа възможност да го направя!   Peace  А сега за нас - с две думи - добре сме!   Peace  Бяхме в Пловдив цялата седмица и затова не ви писах, иначе вариантите за раждане бяха в петък или понеделник.  Вчера ни изписаха и в късния следобед се прибрахме у дома, в Хасково. Раждането протече повече от експедитивно, имаше много приятни моменти, смях, закачки, абе, все едно не съм на операционната маса. Екипът беше двоен, от всички специалисти по много, май не си спомням така да е било предния път, пък и тогава припаднах и ми се губят часове, а сега влязохме в операционната в 12,30ч, Калин се роди в 12,55ч, в 13,25ч вече бях готова. Бях със спинална упойка и си усетих пръстите на краката чак в 19,30ч, на следващия ден в 12ч ме раздвижиха, постоянно бях на вливки, а обезболяването беше на ниво и смея да твърдя, че не съм имала силни болки. Незнам дали е практика, но след второ секцио имам външни шевове, та ще се наложи следващата седмица да ходим да ми ги махат. В 15ч Калин беше вече при мен с първи опити за кърмене, имах коластра, така че нещата се подредиха от само себе си. От вчера вече и кърмата ми слезе и макар и засега да ми е малко болезнено смятам кърменето да продължи както при Марти, поне една година!   Peace  Той, милият, е много грижовен и досаден батко, постоянно виси на главата на бебето, незнам докога?!  Laughing  Утре ще ходи и на градина, няма търпение да се похвали и да почерпи приятелчетата си.   Party  Таткото ни, колкото и да искаше момиченце, си личи, че е много щастлив и горд с втори син и си взе отпуск по бащинство, за да ми е под ръка.   Heart Eyes  Малко инфо за тези, чийто мъже също смятат да ползват този отпуск, мислих си, че болничния лист и епикризите са достатъчни като документация, но добре, че попитахме и се оказа, че се издава специално удостоверение. Имах големи притеснения относно резус фактора на бебето и наличието на австралийски антиген, но слава богу, всичко си ни е наред - и тримата ми мъже са с кръвна група А - и допълнителната инжекция се оказа излишна, а пробата за австралийски антиген е отрицателна!   Peace  Направиха ни и първите имунизации - за Хепатит В и БЦЖ-то! Чакам педиатърът тези дни, че нещо имам съмнение за наличие на колики, незнам дали не си внушавам, но малкия се гърчи и плаче, има и газове?!

Обещавам скоро пак да се включа, имам и снимки, но още не съм ги свалила, приликата между братята е повече от очевадна, поне в тези първи дни.   Heart Eyes

# 635
здравейте на всички,
честито на всички нови мами,да са им живи и здрави бебетата и много да ги радват.
tedddy общо взето при секциото голямата болка от операцията минава на втория ден след като те раздвижат, и можеш да си гледаш бебето без много притеснения. Единственото, което може да те поизнерви след това  ако започне да те боли главата заради упойката, но и тя минава за 2 дни. Но всичките тези неща си зависят от човека и прага му на поносимост към болка, честно казано не ми се стори нещо страшно. Успех от мен в бъдещото раждане

# 636
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕНЦА НА ВСИЧКИ!!!МНОГ ДА СА ЗДРАВИЧКИ И ПОСЛУШНИ!!!
тук в Бургас има много голямсняг.много е красиво

# 637
  • Пловдив
здр-те
бебчо си е вече при мен
Честито на всички обебели се,гушкам ви,мерси за подкрепата
За съжеление нямам време вече да ви пиша
Чао!

# 638
Благодаря ти много tedinka87 Hug Надявам се да не стигам до секцио, но знае ли се...В край на сметка да сме живи и здрави бебето и аз,пък каквото такова,искам неискам ще трябва да се оправя Simple Smile

# 639
  • София
Аз пък нося 2 прекрасни новини! Имам малко закъснение, но се надявам майчетат да ме извинят!  Blush

Ето смс-а на ЕДНА ОТ НАС:

На 19.01. в 2.15 се роди Камен - 3.555 кг и 50 см!

Да е жив и здрав Камен на мама Една пот нас! Да ги радва и да расте умно и красиво дете!

Ето и съобщението от РОСИ_ДОН:

Днес в 8.35ч. се роди Никола той тежи 3.550кг. и е висок 52 см. и мама Роси и бебо Никола са добре!

Да е жив и здрав Никола! Да носи само щастие в семейството си!

# 640
ЧЕСТИТО МОМЧЕНЦА НА ЕДНА ОТ НАС И РОСИ_ДОН! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗРАВИ И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ!  Flowers Bouquet Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower

mannuella, страхотна новина!  Hug

stefaniika, супер, че секциото е минало леко и аз се надявам моето да е безпроблемно.  Peace

Аз да почерпя за моя рожденник - Валентин, който става днес на 4 години:

# 641
stefaniika , понеже спомена за специално удостоверение, необходимо за да се ползва отпуска по бащинство, би ли могла да разясниш по-подробно какво представлява то и от кого се вема, че още сме си в Русе с малкия човек (заедно с каката и таткото, който страшно много помага!) и знам само, че на таткото му трябва епикризата, акта за раждане и свидетелството за граждански брак- става въпрос за отпускът от 15 календарни дни,считано то деня на изписване на бебето, нали?
и аз нямам много време да пиша, но честито на всички нови мами newsm51 stork-boy stork-girl  ylinfant и хиляди благодарности за съветите относно кърменето  bouquet, които всички споделят тук, защото вярвам,че всички сега нямаме много време да четем разни други теми из форумите или да пускаме много много търсачките...

# 642
  • Чехия
Mилички МАМИ, Честити рожби, нека са ви живи и здрави, прекрасни слъчица за радост, щастие и пълна къща с любов.

little rabit  Hug, Честито на порасналия батко.   bouquet

Извини ме, че като като един напълно несерозен хакер последна те позравявам тук.  Hug

Тарталетка
стискам палци на мъничето Дари бързо да се пребори с жълтеничката.  Praynig

Обичанка
, миличка Верето зверски ми се давеше, решението беше да спирам да диша когато кърмех демек като цокне 5-6 пъти я деля от гърдата, да се сети да диша и то точно като слизаше млякото най-често ставаше защото тя силно лакомо гълташе... иначе направо посиняваше и само дето на долу с краката не съм я обръщала. За леко задавяня помага наклон на пред с лице към пода и леко потупване по гърба. Още нещо проблем се оправи от само себе си след края на 2 месец като почна да буде силна и да насмогва на налягането на млякото.

Мамчета малко чета на кръст ще ме простите, вече почти си организирах домакинстовото, пране , гладене, пелени и готвене, но малко проблем е Верето много иска всичко да правим заедно и това ми отнема почти всяка минута.
Иначе сме добре, Дарина вече им колики та, се будува с нея, топля пеленките и мазажирам коремчето, ще видим дали ще минем без пиене на химия.

За мамите с алергични бебчета искаж да ви кажа, ако имате проблем с мокрите кътпички направете си сами, от меки хартиени кърпички леко напоени с преварен зехтин, чудено изтрива и овлажнява и не дразни кожата. Най вече няма химикали в никъде, пробвайте.

# 643
Наминавам да ви кажа, че от вчера сме си у дома  newsm44
Благодаря ви за пожеланията и честитките  Hug
Още се аклиматизираме, та нито съм ви чела, нито знам кой се е сдобил с рожба ... Ще ме извинявате  Mr. Green  Въпреки това, поздравявам всички новообебили се   bouquet
Само с две думи - добре сме, кърмим се, но аз съм леко стресирана от фактора "пъпче", защото с каката ни падна пъпа още в родилният и не съм имала такива терзания ... Но ще се справим, сигурна съм  Wink Режима ни е вампирски ... То според мен беше ясно, като знам последните месеци как се гледахме с луната по цели нощи  Crazy
За сега толкова от мен, съжалявам, скоро пак ще се включа, за да ви разкажа подробно и за раждането и за впечатленията ми от болницата и всичко, което се сетя.

# 644
Честито на wicky ,  renxy ,edna_ot_nas ,rosi...да не изтърва някой  Embarassed
Честит рожден ден на Валето!

mannuella радвам се ,че вече се гушкате и вие у дома!
violetblue добре дошли у дома!

Май и ние ще вампирясваме.Вечер стоя до късно,а после по-цял ден спя.... newsm78 Направо не знам какво ми е   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт