Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 208
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • В страната на чудесата
Здравейте и от нас!Имаме си бебе Виктория с манекенски мерки 2 800/48. Роди се на 13.01 в 13.55
Всичко мина нормално и от 16 сме си у дома.
Честито на всички, които са родили през този период.Много да ви радват бебоците, а на мамите бързо възстановяване Hug

# 646
Момичета MTV нещо ми се губи днес newsm78
АЗ съм си пак така чакам я госпожицата да се покажа ама не иска в тоз студ Mr. Green

# 647
  • Варна
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА на ronichka, edna ot nas, renxy, t77ivanova, rosi_don i gogogo!!! Момичета, да са ви живи и здрави дечицата и нека имат прекрасно детство!

obi4anka, браво за Иванчо  Simple Smile Скоро ще гушкаш и Димана у вас  Simple Smile
Танче, срока за получаване на еднократната помощ мисля че е 3 години. Колкото до детските, ние въобще няма да подаваме документи за тях, тъй като надвишаваме допустимия доход и без този от съдийството. Но според Дидо ако Иван не подава данъчна декларация за доходите от мачовете, може и да стане. Подава ли обаче, май няма начин. И все пак има риск ако ги прикрие и направят проверка, и Дидо не е сигурен  newsm78
veselyshko, първо трябва да отидеш в кметството по местоживеене и да си изкараш удостоверение за родствени връзки. То става за седмица - обикновена поръчка. Може и мъжа ти да отиде вместо теб, с твоята лична карта, да не студуваш ти. Трябва и да си изкараш документ за банковата ти сметка, на която да ти преведат парите - от банката където имаш сметка. Вече с удостоверението за родствени връзки, документа з абанкова сметка, копие и оригинал на акта за раждане на детето, отиваш в бюрото по социално подпомагане по район. Подаваш документите и след месец трябва да ти преведат паричките.
Илиндичка, прекрасно те разбирам как се чувстваш. Вики също не проявява ревност, но е станал страшен инат, не чува какво му говорим и накрая винаги се стига до скарване. Аз също не съм от най-спокойните с него и после ми е гузно  Sad Не е лесно с две деца, но ще трябва и децата да свикнат с новата обстановка, и ние да си пазим нервите.
Ох, на всичкото отгоре си имам проблеми и с нашите, прекаляват да се месят, а ние все пак не сме деца. Днес пак се скарахме и ако продължават така, май ще предпочета да се виждаме по-рядко. Правят ми изречения защо сме завели Вики на градина в това лошо време, само сме се чудели как да се отървем от него  ooooh! Много мразя да се опитват да ми насаждат чувство на вина  Sad

# 648
Здравейте момичета, влизам много набързо за да ви благодаря за поздравите  Heart Eyes

От вчера сме си вкъщи, двете с Белослава сме много добре, малката суче,спинка, изобщо е бебе мечта Simple Smile, или поне засега.
Баткото е много щастлив, постоянно и говори, че е много сладка, този път щастието ми е двойно.

Довечера ще ви чета и ще пусна малко снимки, а засега да поздравя всички, които преживяха хубавото събитие и да пожелая леко и безпроблемно раждане на мамите, които още очакват бебчета.

# 649
Имам удоволствието да приветствам с добре дошъл прекрасният Георги на MTV! Жорко е с идеалните размери - 3760гр и 52см. MTV е добре, възстановява се, след секциото.

Честита рожба, мила! Heart Eyes Да ви е жив и здрав малкия Георги, да расте умно и будно дете, много да ви радва! Пожелавам му прекрасно детство, весели игри, верни приятели и малко пакости, че без тях не може!   Heart Eyes Незабравими първи мигове на семейството у дома и бързо възстановяване на теб!  Hug    bouquet      

# 650
Честит Георги на MTV! Много здраве, късмет и успех в живота!

Честити бебета и на wicky, ronichka, edna ot nas, renxy, t77ivanova, rosi_don i gogogo!!! На всички мами бързо възстановяване!

# 651
Честито на всички новообебили се, да са им здрави и умни дечицата Heart Eyes  bouquet

Уики, ще чакаме да разказваш Wink

obi4anka, страхотна новина Mr. Green

Rosi, какъв е този акт за раждане толкова скоро, на мен ми казаха след един месец newsm78 Вашите наистина заслужават да ги дистанцираш за известно време Whistling

ilindi4ka, така добре те разбирам......и при нас е същото положение,Михаела ни е проблемът. Кристиян само спи и яде (за сега няма и колики). Тя иска непрекъснато да е до него, да го целува, прегръща и милва, обсебена е от бебето, непрекъснато повтаря "бебито, бебито" hahaha. Понякога застава пред вратата на спалнята и започва да я рита. Станала е ужасно крива, само се тръшка на земята, хленчи, реве, непоносима просто.... ooooh! отказва и да яде, на всичкото отгоре и растат и кучешките зъби Crazy

Кристиян вчера направо ме побърка...човека си направи 8 часова пауза, опитвах се да го събудя и нахраня, но безуспешно....целия ден не беше ял пчти нищо, през ноща яде на 4 часа и днес започнаха да се нормализират нещата. Намалих малко парното и го разсъбляках, надявам се това да е била причината, че педиатъра не си вдига телефона......#Cussing out

teddy, не се притеснявай, ще можеш още като се прибереш да се грижиш за бебето съвсем самостоятелно Peace

# 652
Здравейте, мамчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
При нас е страхотна зимна приказка, но децата не са на училище, защото е обявено бедствено положение заради навявания, но въпреки всичко е много красиво Heart Eyes
Първо искам да честитя на всички новообебили се мами и техните дечица, да са живи и здрави, много щастливи и послушни, а на Вас майчета- бързо възстановяване  bouquet  bouquet  bouquet
честит рожденик Валентин на Литъл рабит- да е жив и здрав баткото, много да помага и слуша мама newsm59 nbirthday newsm67
Теди не се притеснявай от секциото, аз лично съм много доволна от моето, въобще не ме е боляла глава, моята анестезиоложка каза, че главоболието зависело от дебелината на катетъра и от самата упойка, в болницата, в която раждах аз, подобен проблем при спиналната упойка категорично отричат, относно постоперативните болки, щом обезболяването е на ниво, няма за какво да се безпокоиш, просто като започнеш да си усещаш краката до коляното, поискай обезболяване и всичко ще е ок. Лично аз усетих ли болка си исках обезболяващо и въобще не съжалявам, като можеш да си спестиш болката, защо да не го направиш Peace
Роси благодаря за отговора, но Иван подава данъчна декларация задължително всяка година, така че няма шанс, а колко беше максималния доход на член от семейството, за да се уложиш в изискването newsm78
Илиндичка и ние имаме същия проблем с Дани, макар да е по-голям, аз също много се тормозя като му се скарам и направо сърцето ми се къса, толкова съм объркана, а пък Дани е толкова грижовен, че чак мило да ти стане, ама все се пречка в ръцете ми и става една какафония, не ти е работа Crazy
Добре дошли на завърналите се мами, чакаме включване  Hug
Много се тормозя и за кърмата, дано да удържа положението и нещата да се нормализират, че Вики расте и все повече кърма ще й необходима Heart Eyes

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 16:31 от tanchelina

# 653
tedddy, 3400 съвсем не е голямо бебе, не се плаши! Виж тази тема, много ще ти е полезна!

Ако нямаш други по-сериозни показания за секцио, няма причина лекарят да те плаши и да те манипулира да избираш такова. Не знам вчера сутринта гледахте ли "На кафе" с Гала, разговорът беше точно за секциото и всички стигнаха до извода, че повечето майки го избират под натиска на лекарите... което е много жалко, защото в повечето случаи не е необходимо.

little rabit, честит рожден ден на Вальо, да расте много умен, здрав и щастлив и добър батко!

# 654
Здравейте момичета.Първо честито за всички 'новоизлюпени"бебешоци Laughing
Да ви кажа за моите преживявания тези дни с Вики.Чесно да ви никога не съм мислила,че ще се паникьосам след раждането на бебчо.Бях толкова подготвена ( на теория) за бебето,изчетох всичко което е свързано с отглеждането и възпитаниетпо.Да ама наяве не се получава така както съм си го представяла.Първо е проблема с кърменето.Нямам и нямам достаъчно кърма.Направих всичко възможно-храня на поискване ,чайове,хомеопатия,цедя се,ям храни увеличаващи кърмата ,но ефект при мен няма никакъв.Обукновенно малки изсуква между 30 и 60мл,като суче енергично.Така,че проблема не е в бебо,а в мен.Естествено дохравам,тъй като беше спаднал не тегло и не наддаваше. И сега като го гледам как милото се опитва да изцеди от гърдите ми кърмата която я няма никаква и сърцето ми се къса.И вчера от това плюс това,че майка ми се върна на работа и вече няма кой да ми помага в домакинството,невъзможността да се справя със всичко и може би донякъде следродилната депресия (за която бях сигурна ,че няма да ме застигне) се наплаках едно хубаво.Днес съм вече по-добре.Каточели съм доста по-организирана и спокойна.Ами това е от мен.Надявам се това неразположение да ми мине много бързо.
Иначе искам да ви питам.На Вики му се появиха едни гнойни пъпки по лицето.Не е обрив от претопляне,тъй като няма по тялото,а и съм виждала подобен.От какво мислите .че може да е?

# 655
Здравейте момичета Simple Smile Аз се изгубих за доста време,но си имах причини.От доста време ме сърбят пръстите да пиша,но не исках да ви притеснявам.Моите дребосъчета се появиха много рано на 29 октомври,за съжаление едното не можа да се пребори за живот,но за сметка на това другото-малката ми дъщеричка Божидара се е вкопчила в живота със зъби и нокти(нищо че още няма зъбки де).Още е в болница и тежи  само 1700 грама,но за нея това е голямо постижение понеже се роди 940 гр.Надявам се,че скоро ще си я вземем и ще се радваме една на друга.
Много бих искала ако нямате нищо против да ме приемете отново въпреки,4е не съм януарска мама.
Честито на всички станали вече мами пожелавам им здрави и палави бебенца,и успех и лесно и безпроблемно раждане на всички,които чакат да се появят бебоците.

# 656
Честити малки съкровища на всички нови мами! Да са здрави, да са живи и много обичани деца! Мамите бързо да се възстановяват и да се радват на прекрасните си същества!  Hug  bouquet

tedddy, това, което описваш ми звучи по-скоро като злоупотреба от страна на доктора ти! Омръзна ми да чувам истории, в които лекарите си изсмукват от пръстите причини за секцио! Аз като човек преживял и секцио и нормално раждане, мога да ти кажа, че няма място за сравнение. Бих родила още хиляда пъти нормално, да не говорим, че веднага след раждането бях готова да стана и се чувствах прекрасно. След секциото аз лично имах главоболие - зверско при това, което продължи повече от две седмици. Знам, че е индивидуално, но нека не забравяме, че секциото все пак е операция, която би трябвало да спасява живот, а не да се практикува има няма защо!
Стискам ти палци всичко да мине леко и нормално!  Hug

little rabit, да ти е жив и здрав Вальо!   bouquet

Стискам палци на всички мами, запътили се към най-прекрасната среща в живота!  Hug

Лионита, ако знаеш само от колко много време те мисля!  Hug Влизах и проверявах дали си била активна.
Да е жива и здрава малката Божидара, да я дарявате с много любов и тя да ви отвръща със същото. Пожелавам ти скоро да си я гушкаш и повече да не се разделяте с нея, докато не стане на 25 и не се омъжи!  Wink
Съжалявам много за загубата ти, пожелавам ти да имаш много сили да продължиш напред! Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 17:09 от pochti_bezobidna

# 657
Бързам да се изфукам-после ще 4ета Mr. Green

Днес, в 10,20 родих сина ни Георги-52см; 3760гр Grinning
Секцио със спинална, в мом пиша от реанимацията.

Ще ви из4ета и пак ще драсна некой ред Wink

# 658
честито на новите мами Hug

ох искам и аз вече да гушкам беба Confused

# 659
  • Варна
Честита поява на малкия голям Георги на MTV! Нека расте здраво и слънчево дете, за радост на мама, тати и бати. А на мама - бързо възстановяване!
little rabbit, честито ти рожденниче! Да ти е живо и здраво, и много щастливо порастналото момче!

LIONITA, добре дошла отново! Съжалявам да прочета какво е станало при вас  Sad Стискам палци Божидара да наддава бързо и много скоро да си я приберете у дома!
Катинче, ние още вчера взехме акта за раждане на Лора, дори още в края на миналата седмица е бил готов. Явно във Варна ги изготвят по-бързо, при вас що така ги бавят. Колкото до нашите, наистина смятам да ги дистанцирам от нас, че това положение не се издържа. Аз имам още днешни изцепки от тях, ама по-добре да ви ги спестя  Simple Smile
Танче, мисля че максималния доход на член от семейството са 350 лв. бруто, да не те излъжа само без да искам  newsm78
Тук във Варна е някакъв ужас. Непроходимо е, а щяло да става и по-студено, не ми се мисли  ooooh! Ще си стоим в къщи на топличко, няма как.

Общи условия

Активация на акаунт