Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 582
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Аз да се отчета,ходих в Окръжна...внимание никакво и само предположения...или било от храна или от бременноста нещо...да сам пазела диета....е да-ама нещатата стават все по зле и вече наиситина започвам да се плаша и незнам на къде да хвана..пъпките растът светкавично навсякаде,много сърбят и сякаш почва да ме втриса-много ми е притеснено за беба и незнам наистина какво да правя вече... Cry

# 526
Цитат
ro6ko_ , май сме от един град ..къде ще раждате ...че може и да се засечем ...

Да май е така  Mr. Green плановете ми са за Хаджи Димитър-на Пенков болницата а ти?

Относно въпросчето ти като ходи последния път на ЖК не те ли прегледаха и да ти кажат  newsm78

Ради защо не отидеш в кожна клиника, там поне имат опит с бременни и разни обриви т.н.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 17:19 от ro6ko_

# 527
Radi_, защо не отидеш при алерголог? Още утре тичай при джипито и си вземи направление, това не е за подценяване.  Peace

# 528
Здравейте Януарски Мами,
до скоро четях всичко, но от 10 дни не съм влизала, но искам да съобщя, че на 08.01. се роди синът ми Макс-Тони. 2950гр. 50 см.
Нормално раждане след първо секцио. Сега свикваме все още с новата обстановка. Засега през деня бебчо спи а през ноща плаче. Опитвам се да кърмя, но се налага да дохранвам и с шише, но не се отказвам.
Честито на всички мами с бебета и леко раждане на всички останали майчета.
Като имам повече време ще пиша подробно как мина раждането. Но няма нищо страшно, много е важно да сте позитивно настроени. Не съм мислила нито колко ще боли нито колко ще продължи а само кога ще мога да си гушна бебчо (за разлика от първият път)
Още веднъж успех на всички

# 529
nelina_n да ти е жив и здрав сина, много да ви радва и слуша!  bouquet

# 530
  • Варна
sashasa, моите контракции бяха такива безболезнени, но бяха на 6-7 минути, продължаваха повече от час и тогава реших за всеки случай да отида до болницата. Бях с 4-5 см разкритие когато отидох. Което не значи, че при теб е същото, имаш разкритие и раждането е започнало. При всички случаи стискам палци всичко да е наред  Hug
Ние вчера не сме спали, малката като се събуди в 1 часа, заспа чак в 4. То не бяха ревове, не беше чудо  Crazy Може ли от толкова рано да има колики? Включихме сешоара да и затоплим коремчето и тя моментално се успокои. Днес пак е неспокойна. А, и хълца много, много е изнервящо. На всичкото отгоре не може да се уригне след ядене и след това повръща. Още, едното и оченце гурелясва, какво се прави в такъв случай? Мисля май при Ели на Ири имаше такъв проблем, но не съм сигурна? Ири?
Абе...бебешки работи  Mr. Green Ама ще влезем в час. Честно казано, нямам търпение да се стопля времето и да излизаме на разходки, че иначе ще изкукаме у нас.
На мамите, които още чакат съкровищата си, спокойно чакане и по-скорошни срещи с бебоците  Hug
kleea, nelina_n, честити бебенца! Много щастие да ви носят!

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 17:55 от Rosi79

# 531
Честити бебенца на Клеа и Нелина-Н! Да са ви здравички и мнного да ви радват!

# 532
  • София
Здравейте и от мен с днешна дата. Мамите които не са родили по един шут към родилното  Wink и моляа върнете жеста  bowuu. Направо с всеки ден откачам повече. Днес пак ходик два часа като малоумна ефект нулаааа. Я разкажете при вас как са нещата?

# 533
Благодаря много за съветите на Evka, tatyana_77 и little rabit.

Днес съм твърдо убедена, че просто не му стига кърмата на малкия и суче докато не си набави колкото му трябва. Днес сутринта изсука 60гр за под 30 минути, а на следващото хранене 50гр за около час, но искаше още да папка. След него помпата нищо не може да изцеди. Та си мисля, че просто си изсуква всичко и след това иска да суче и се киселяви докато не си събере грамчетата или не го дохраня. Продължавам да се чудя как да си увелича кърмата. Сега ми варят жито с орехи да видим то дали ще има някакъв ефект. Иначе е много спокоен и кротък. Днес доста спинка. Снощи към 2 го вдигнах и го храних с шише (исках да ми се понапълнят малко гърдите), и чак към 6 се размрънка, когато го кърмих и папка добре.

Много се радвам на бебчетата, които хубаво наддават. Дано и ние скоро да заякнем.
Честито на новите мами и им стискам палци много да се разбират с бебчовците и да се наслаждават на времето заедно.

P.S. Ради, аз преди години правих една алергия с много силни обриви. Интересното беше, че всичките ми обриви бяха симетрични - двата глезена, двата лакътя, китките и двете и в последствие научих, че когато обривите са симетрични е на нервна почва. Пих много антиалергени, но всъщност се подобрих, когато започнах да пия успокоителни. Не усещах стреса, но явно това ми влияеше. Тогава ходих в кабинета по алергология към института за заразни и паразитни болести на Янко Сакъзов - страхотни лекари има там.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 18:01 от n3ni

# 534
Rosi79, моят син си имаше колики още в болницата и по същия начин много трудно се оригваше, а когато успееше, повръщаше на фонтан.  Crazy Ревът започваше от 12 и не спираше до сутринта, през деня спеше, но неспокойно, да не те плаша, но при нас беше така 3 месеца. Срещу коликите най помагаше затопляне на коремчето, бяхме напълнили две малки торбичи от плат с пшеничени трици, затопляхме ги на радиатора и слагахме на коремчето, защото никакви капки и нищо не помагаше.  Peace

Еvка и аз днес не съм се спряла, но нямам нито контракции, нищо, вчера ме мъчиха гадни киселини, но днес нямам. Надявям се да докарам края на другата седмица, утре съм на доктор да видим какво ще каже. Иначе моят термин според деня на овулацията ми е 25, последния път според ехографа показа - 26. Аз ще се равам да докарам максимално близо до термин този път.

n3ni, виж за орехите бях забравила, много увеличават лактацията, пий и повече течности и слагай бебчо и на двете гърди, не се притеснявай да даваш и АМ, не е страшно, но внимавай да е малка дупката на бибата, а щом кърмата е малко, цеденето също я стимулира.

# 535
  • София
Ентрини, купи си български лакогонен чай от копър и анасон. Върши страхотна работа. Откакто го пия вдигнах млеконадоя от 40 на 120 гр. Това за 2-3 дни.

Нямам време повече писане...

Мамо Це,  Hug

# 536
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ПОСЛЕДНО ПОХВАЛИЛИТЕ СЕ МАМИ!!! ДА ПАПКАТ, СПИНКАТ И СЛУШКАТ, А МАМИТЕ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ БЪРЗО!!!  :hug:  bouquet

При нас нищо ново - утре съм на тонове в "Тина Киркова", може и на УЗ да мина. По график съм и на ЖК по ЗК, не знам дали ще ходя - и без това ми слушат тоновете и ми мерят кг. Но пък иначе ще решат сигурно, че съм родила  Twisted Evil.

Поздрави от мен, тати, двете каки и бебо!!!   bouquet

# 537
  • София
n3ni пусни една тема в кърмаческия там има мн. опитни и ще ти дадат съвети как да я увеличиш. Според мен трябва между храненията да цедиш не веднага след изсукване. Да речем час след като е сукал изцеди след час му дай да суче пак пробвай дали има за цедене. Колкото повече цедиш или поне опитваш да го правиш толкова повече лъжеш организма,че трябва да произвежда повече кърма. Имай пред вид,че може още да не се е регулирала кърмата много си е скоро раждането не при всеки веднага се получава.

# 538
  • София
little rabit ох и аз исках до термин ама вече не издържам много ме боли всичко като легна сама не мога да стана. Не мога да  се обърна дори по време на сън набирам се на ръката на  мъжът ми и просто искам да идва вече  Cry Днес имам някакви вяли контракции от време на време ама нещо все еднакви по сила нито се засилват нито са по-чести та ще видим.

# 539
  • Сливен
Цитат
ro6ko_ , май сме от един град ..къде ще раждате ...че може и да се засечем ...

Да май е така  Mr. Green плановете ми са за Хаджи Димитър-на Пенков болницата а ти?

Относно въпросчето ти като ходи последния път на ЖК не те ли прегледаха и да ти кажат  newsm78

След последната консултация ми изписа - нутримаг (който свърши вече),за да минем 15-ти и ако решим да раждаме вече.. Ние ще сме в "Ева",там изражда лекарката и аз искам да съм си при нея.Утре ще отскоча до окръжна (ако не стане нещо преди това  Mr. Green ),макар че нямам ден за консултация - няма да ме върнат я... Mr. Green

Radi_,пробва ли с алергозан?!Не че ми разбира главицата,но може да помогне  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт