Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 875
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Днес разгледах някаква брошура на Била и имаше два Сомат пърфект гел за 19лв.Аз бях решила да вземам гел/досега не съм ползвала/,та ако този е сносен и върши работа да се възползвам ли от промоцията?
Възползвай се, хубав е. По мое мнение е и доста икономичен.
Честно казано Хенкел ме изненадаха с добро качество този път.
Изпробвах го, останах доволна от измиването. Но имам сериозна забележка: опаковката представлява 2 съединени бутилки, явно едната е с миещия препарат, а другата с гланц. Едната ми свърши доста преди другата (съдейки по миенето, за късмет е свършила тази с гланца  Mr. Green). Причината може да е в различната гъстота, но и в това, че аз стисках странично опаковката, когато отсипвах от препарата.

Накратко: хареса ми като действие, но едва ли ще го купя пак, понеже не се справям добре с дозирането.

Еко таблетките: много ми харесват, засега обаче съм ги ползвала само с дълги програми.
Миялната ми е по-малка от стандартните и ако ползвам обикновени таблети с късата програма, която всъщност най-често използвам, не се разтваря добре. Затова не съм пускала къса програма с еко таблетите, макар че подозирам, че ще се разтворят по-добре.

# 196
Венче, пуснах филтрите в миялната. След малко ще отида да видя как са лъснали Mr. Green. Но се наложи малко под наклон да ги сложа. Иначе горната кошница я оставих. Предният път  като съм пробвала, не ми е дошло на ума как да ги събера hahaha.

# 197
  • София
Поли, дано само си се сетила да погледнеш да не закачат горната перка!

# 198
Поли, дано само си се сетила да погледнеш да не закачат горната перка!

Mr. Green
Сетих сА, м'чи как bowuu. Ама ги пуснах сега втори път, че нещо не ги одобрих съвсем. Не бяха мити отдавна. Crazy.
Между другото не можах да сваля горната кошница. Долната си върви по релсичките и излиза без проблем. Тая горната обаче е яко закрепена Thinking.

# 199
Знаете ли за някакви еко или био теблетки за миялна машина? Понеже никъде не съм виждала.
Ние ползваме засега Claro или Медикс.
Преди да сложите чиниите в миялната плакнете ли ги предварително? Ние сме с Електролукс и ги плакнем, понеже не се измиват добре. Но сме 5-6 човека и докато се наканим да сложим всичко и те почват да засъхват, и сигурно затова не се измиват добре, ако предварително не ги изплакнем  Confused Rolling Eyes

# 200
Знаете ли за някакви еко или био теблетки за миялна машина? Понеже никъде не съм виждала.
Има такива, аз ги купувам от Пикадили, хубави са.

julie.k, явно при дозирането накланяш бутилката на една страна. Пробвай Калгонит гел - хубав е.

# 201
  • Paris, France
За миенето на обемисти филтри и тави - аз скарите от фурната ги слагам върху чиниите и тенджерите и понеже през тях минава вода всичко се измива идеално. Големи тави с дъното нагоре в долната кошница, филтрите пак така. Никога не съм вадила горна кошница и не съм сигурна, че е добра идея, защото мисля, че намалява налягането на водата, защото от дупката от която влиза вода в перката на горната кошница, се лее вода. Има специална приставка, която се монтира там, но аз не си я купих, защото нямаме нужда. Машината ми е голяма, 60см и всичко, което имам като посуда се побира без да махам кошницата. Горната кошница не може да не се маха. Трябва да отворите пластмасовите накрайници на релсата за да излезе цялата. Обикновено се отварят настрани и навън, но погледнете в книжката на съответния модел!

Плакнене- не само плакна, но и кисна всички прибори и те на практика излизат чисти, някои дори скърцат въпреки мазнината, особено при употреба на гланц. В мивката винаги имам леген, който не пълня специално, просто докато мия, пълня тенджери итн излишната вода отива там вместо в канала. След като се нахраним, нареждам чиниите вътре като между тях слагам прибори за да минава водата. Ако сме яли ориз, грис, картофи или друго лепкаво ядене ги оставам в легена поне час-два. После само минавам с ръка и те са лъснати. Мазнината не е проблем, нея препаратът я разтваря много бързо. Нареждам в миялната и зарязвам там. Тенджерите, в които е вряла вода са трагедия, защото от една супа цялата тенджера е във котлен камък, когото и най-добрия препарат не може да махне. Тях или ги минавам с гъба с гел за котлен камък (ползувам един на Ажакс за баня Mr. Green) или ако вече има вода, примерно съм варила картофи, слагам лимонтузу, кипвам и търкам с четка, иначе и на интензивна не се измиват. Изливам водата и бухам в миялната. Тавите ги тръквам с твърдото на гъбата, кой знае колко не им трябва, пличкам в легена, махам твърдите остатъци и бухам и тях в миялната. Предпочитам да кисна и плакна, защото по този начин ползувам много малко препарат за миене, по-рядко се запушват филтри и перки и не се налага да чистя машината, което е допълнителен разход на енергия и препарат. Обикновено пускам машина веднъж на 2 дни, еко 50°, ако няма тенджери и тави на 45° 30 минутната стига. Хубавото на кисненето и плакненето в леген е, че не е загуба на вода, а е с вода, която иначе заминава в канала и пести препарат и енергия.

# 202
Невена,
тук си признавам - изненанда ме Laughing
Отдавна се надявах поне някъде да сме на различно мнение Laughing
Имаше цяла тема за плакненето и предварителното почистване, та и измиване на съдовете Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434454.msg12691752#msg12691752

Country Life,
Sourcherry правилно те е ориентирала.
Има и в други магазини, на други марки.
Но се оказаха по-зле като качество на измиване и двойно по-скъпи като цена.

# 203
еее,  не, това кисненето във вода е напълно излишно. И аз пускам съдомиялна на два дни,а понякога и на три дни,  но нищо не кисна. Отпадаците от чиниите със салфетка в кошчето, от тавите - с лъжица вкошчето и така. В момента съм с най-евтините таблетки на DM, но със сол на калгонит и гланц на калгонит и резултата е чудесен.

# 204
  • София
Има такива, аз ги купувам от Пикадили, хубави са.

julie.k, явно при дозирането накланяш бутилката на една страна. Пробвай Калгонит гел - хубав е.
Да, да, преди Калгонит гел взимах, мерси  Hug

Био таблетките в Пикадили са ето тези

# 205
Да, да, преди Калгонит гел взимах, мерси  Hug

Био таблетките в Пикадили са ето тези

мерси много, ще ги пробвам задължително, стига да не са супер скъпи

# 206

Мисля,че бяха на цена около 11 лв.

# 207
Мисля,че бяха на цена около 11 лв.
Цената е около 10 лева за 40 таблети.

# 208
Мерси за информацията   Peace

# 209
В една съседна тема някой писа, че слагал сушилката за чинии в миялната, и излизала като нова. Моята е затрупана с варовик и ме съмнява, че ще се измие, но мисля и това да пробвам. Или може първо да опитам да изчистя варовика, а после в миялната само да поддържам чистотата отвреме-навреме Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт