Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 873
  • 738
  •   2
Отговори
# 210
  • Paris, France
Аз съм мила сушилката за чинии в миялната и да, излиза като нова. Ако има много варовик пусни един цикъл с лимонтозу вместо препарат и го маха! Не зная от какъв материал е сушилника, ако е инокс няма проблем, ако е пластмаса, пусни на деликатна! Аз си бях купила един на 3 етажа от Илиенци, обаче като го измих първия път се появи ръжда около болтовете. От време на време го пускам в миялната с лимонтозу да махне котления камък и ръждата.

Невена,
тук си признавам - изненанда ме Laughing
Отдавна се надявах поне някъде да сме на различно мнение Laughing
Имаше цяла тема за плакненето и предварителното почистване, та и измиване на съдовете Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434454.msg12691752#msg12691752

В упътването на моята миялна пише да не се слагат съдове с остатъци от храна. А и така ползувам много малко препарат. Защо си против предварителното почистване, ако не е тайна?

# 211
В упътването на моята миялна пише да не се слагат съдове с остатъци от храна. А и така ползувам много малко препарат. Защо си против предварителното почистване, ако не е тайна?

Aз също избутвам с хартия остатъците от чиниите.
Филтърът не ми побира кокалите от динозавърските ребърца Laughing
Но плакнене и накисване за час-два, та и търкане преди да ги сложа в машината - не.
Дори и да престоят мръсните съдове в машината те не засъхват.
Знаеш, че затворена, тя поддържа микроклимат, който не позволява това.
Пък имам и програма-плакнене за 7-8 минути. Ама и нея рядко ползвам.
Бих те попитал: -Какво ти остава в чиниите, че да ги киснеш?
Ама ще повторим досадно цитираната тема, та не ми отговаряй.
При нас се облизват чиниите докрай, по чашите няма непреодолими твърди утежнения, приборите newsm78
Ползваме ли прибори?  Mr. Green
Айде, весела неделя!
Отивам да разтоваря машинката, докато фамилията не е станала да я пълни наново!

# 212
ние сме много хора, а миялната ни е от по-малките, и докато се организираме чиниите все засъхват и затова се налага малко да ги позатъркаме предварително. Но чак пък да ги киснем - не.
Иначе да ви попитам - на какво може да се дължи това, че някой път по чашите и купичките (по тях си личи най-много) остават малко бледи следи, сякаш препарата не се е измил.
Или пък да не би това да е варовик? Препарат слагаме половин или цяла таблетка, в зависимост колко са мръсни.
В миялната е сложена сол за миялна.

# 213
Аз ги приплаквам преди да ги сложа вътре.
Защото ме мързи да мия филтри по-често - затова Embarassed.

# 214
Преди години наблюдавах една позната как ползва миялната.
Бях изумен, когато тя ги отсервира, почисти от трохите и с гъбичка и препарат ги натърка и чак тогава ги сложи в машината, която освен да ги изплакне, друга работа нямаше.
Не бях виждал съдомиялни, но реших, че ако това е то, не си заслужава.
От скоро имаме съдомиялна. Обираме с приборите (за да не хабим хартия и вода) едрите отпадъци и редим в машината.
Веднъж в месеца аларма на телефона ми напомня да проверя за сол, гланц, филтри и кранове.
Другото е робия.

# 215
Здравейте
Имам малък (всъщност не е много малък) Rolling Eyes проблем. Имам съдомиялна Conegliano LW12. Проблемът е в това, че нямам инструкции за употреба.  newsm78
Ако някой може да ми каже къде мога да погледна, или направо да ми каже как се ползва, ще съм безкрайно благодарна.
Благодаря

# 216
Случи ми  се вчера това, че след края на програмата съдовете ми се оказаха побелели. Имах и преди това съмнения, че миялната е останала без сол. Купих си, изсипах цяла кутия Калгонит, пуснах, пак бели. Налях гланц, макар че скоро бях доливала, и сега побра много малко, пак пуснах, и вече съдовете ми харесаха. От четеното тук имам спомени, че причина за този проблем може да е многото сол. И въпросът ми е - след като тя е свършила тотално, какво количество слагате? Явно цяла кутия идва много, а пък се намъкна без проблем Crazy.

# 217
  • Стара Загора
Моята не побира цяла кутия сол.

# 218
Моята не побира цяла кутия сол.

Като се замисля, и моята досега не е събирала цяла кутия Thinking. Винаги остава известно количество Rolling Eyes.

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 23:52 от polin_a

# 219
Аз ги приплаквам преди да ги сложа вътре.
Защото ме мързи да мия филтри по-често - затова Embarassed.

И аз така !

Скоро се наложи да сменим нагревателя, техникът ни каза да използваме морска сол, вместо специализирана, същото било !

Вие какво мислите ?

# 220
# 221
Скоро се наложи да сменим нагревателя, техникът ни каза да използваме морска сол, вместо специализирана, същото било !
Вие какво мислите ?
Не, никога не бих пробвала!
Ползвам само и единствено сол за съдомиялни машини!

# 222

Joy

Sourcherry, и аз така  Rolling Eyes !

Техникът е от специализираният сервиз на Аристон във Варна , изглеждаше ми   компетентен  Thinking  !

# 223
star, какво да ти кажа... Нали знаеш приказката "Да не ти влиза майстор в къщата".
Купувай си кутии със специализирана сол за миялни, пък той да си купува морска сол и да си зарежда машината с нея.

# 224
Преди 15г, когато за пръв път си купихме съдомиялна, нямаше специализирана сол. То дори и препарати се намираха само в някои спец. магазини.
Та тогава дори в книжката на уреда пишеше, да се слага морска сол.
И аз по навик тъй си я карам и до сега (признавам, не съм информирана), изгоряла машина нямам (старата още се експлоатира в свекърва ми)  Peace

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 11:37 от eta

Общи условия

Активация на акаунт