Пътят за отслабване е начертан - отслабваме бързо или бавно с Дюкан - 220

• 36 728
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!
Отдавна не съм писала и чела:( Липсвахте ми!

# 346
Здравейте!
Отдавна не съм писала и чела:( Липсвахте ми!
Ехееее,кого виждам.... Hug Hug Hug Hug

Какво стана с теб?Къде се изгуби? newsm03

# 347
  • София
Здравейте, момичета. Имам една питанка. Търся рецепта за режимно пиле фрикасе, ама нещо не успях да намеря в рецептурника. Някой може ли да ми помогне. Предварително благодаря.  bouquet

# 348
Здравейте, момичета. Имам една питанка. Търся рецепта за режимно пиле фрикасе, ама нещо не успях да намеря в рецептурника. Някой може ли да ми помогне. Предварително благодаря.  bouquet

ПИЛЕ ФРИКАСЕ С ГЪБИ АЛА ДЮКАН

Продукти:бяло пилешко месо(предварително сварено или ако ви е останало от пиле на грил или от печено пиле в плик), гъби(предварително сварени), 3-4 скилидки стар чесън, бялата част на стрък пресен чесън, 200мл. прясно мляко 0.1%, 200мл. вода, 1 с.л. натурално царевично нишесте, сол, черен пипер, дафинов лист, бахар, 1 яйце, 2-3 с.л. кисело мляко 0.1%, малко лимонов сок;

Приготовление: Нарязвате или накъсвате свареното пилешко месце на по ситничко, нарязвате на ленти сварените гъби, а стария чесън на филийки. В касеролка(малка тенджерка) или по дълбок тиган си затопляте млякото заедно с водичката и царевичното нишесте(предварително разтворено в студена до хладка водичка), като започне да се посгъстява леко прибавете месото, гъбите,  чесъна, солта и подправките, разбъркайте добре и оставете на по тих огън да поизври течността, разбърквайте от време на време за да не загори, когато се посгъсти добавете предварително разбитото с миксер яйце заедно с киселото мляко и лимоновия сок, бъркайте непрекъснато до хомогенност на фрикасето и до неговото окончателно сгъстяване, преди да оттеглите от котлона поръсете с наситнената бяла част от стрък пресен чесън и прясно смлян шарен пипер(или бял, или черен - какъвто имате в наличност). Дори и да ви се стори малко редичко фрикасето(пък и все пак е фрикасе, а не каша) не се притеснявайте, след като си отдъхне от огъня и леко поизстине ястието се сгъстява още малко и става с идеална консистенция. Сервирайте фрикасето гарнирано с пресни зеленчуци( зелена салата с лимонов сок, краставичка). Става като истинско фрикасе, чудесно е!

ПП Мимито, ето ти моята рецепта, а в подписа ми има още рецепти за ястия съобразени с режима:)!

# 349
Привет на всички  Heart Eyes

Аз да се оплача Rolling Eyes
От 15 дни съм на диета и съм свалила 2кг,но преди малко спорих с един мой познат ,та сега съм тук да ви питам и вас:
Започнахме днес е 16 ден и все още сме на ударният режим -в който ядем само храна от позволената т.е. месо и риба.....аз мисля ,че ударният режим е дълъг толкова колкото кг искаш да свалиш и след това преминаваш на 2рата фаза и т.н...а при 2рата фаза е позволено да се яде месо + зеленчуци newsm78

Моя познат ми каза ,че не е така а трябвало да бъде.при започването на ударния режим се редувало 1 седмица месо.... 1 седмица месо + зеленчуци и така го редували...

Надявам се някой да ми разясни точно за 1 и 2 режим какво е позволено да се яде и кой от нас е крив и кой прав.. Peace

Ще съм благодарна на инфо  Hug

# 350
  • Пловдив
Много те моля, прочети първия пост. Направо се чудя как може да правите нещо без изобщо да се информирате какво правите??? 15 дни първа фаза  Shocked просто нямам думи.  ooooh!

# 351
Привет на всички  Heart Eyes

Аз да се оплача Rolling Eyes
От 15 дни съм на диета и съм свалила 2кг,но преди малко спорих с един мой познат ,та сега съм тук да ви питам и вас:
Започнахме днес е 16 ден и все още сме на ударният режим -в който ядем само храна от позволената т.е. месо и риба.....аз мисля ,че ударният режим е дълъг толкова колкото кг искаш да свалиш и след това преминаваш на 2рата фаза и т.н...а при 2рата фаза е позволено да се яде месо + зеленчуци newsm78

Моя познат ми каза ,че не е така а трябвало да бъде.при започването на ударния режим се редувало 1 седмица месо.... 1 седмица месо + зеленчуци и така го редували...

Надявам се някой да ми разясни точно за 1 и 2 режим какво е позволено да се яде и кой от нас е крив и кой прав.. Peace

smile3511 smile3514 #Shocked
Божеееее....не можете ли да четете...друго нещо ли ви пречи да спзвате верният режим...Не знам просто какво да кажа....цЯЛА ТЕМА ИМА НАПИСАНА....Първи пост с най-важната информация има и пак чета такива постове..... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 352

Ето ти инфо, извадка(цитат) от книгата, която явно не е четена:

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА УДАРНИЯ РЕЖИМ

Решаващ избор

Това е едно от най-важните решения, свързани с плана Протал, защото ударната консумация на чисти белтъчини е едновременно светкавичен старт към заветната цел и основа, върху която ще се изградят останалите три режима, водещи до окончателната стабилизация. Освен това белтъчините са храни, чиято изключителна плътност и фактът, че трайно се настаняват в храносмилателната система, пораждат неоспорим ефект на засищане. И главно, разграждането им по време на обмяната на веществата произвежда кетони, известни със засищащото си действие. Тези две качества позволяват на чистите белтъчини да предотвратяват конвулсивното посягане към храна и да въведат ред в небалансираното хранене.
И накрая, благодарение на крайната си ефикасност, този режим дава незабавни резултати, които насърчават пациентите и укрепват волята им.
От всичко това може да съдите колко е важно да се премине успешно през този първи етап и да се определи оптималната му продължителност.
Средната продължителност на ударния режим е пет дни. Тази продължителност позволява на режима да даде най-добри резултати, без да предизвика метаболична реакция и без да досади на прилагащия го. Тя е и най-подходяща за най-желаното отслабване - между 10 и 20 кила. Ще видим накрая на главата очакваните резултати в цифри.
За отслабване по-малко от 10 килограма
За подобна не толкова амбициозна цел най-добрата продължителност на ударния период е от три дни, след които може без усилие да се премине към следващата фаза.
За отслабване по-малко от 5 килограма
Когато искаме да избегнем твърде бързото начало, един ударен ден е достатъчен. Подобна увертюра оказва ефектна изненада върху организма, а сваленото тегло е достатъчно, за да насърчи пациента да продължи нататък.
При подчертан обезитет
В случаите, когато желаното отслабване е от повече от двайсет килограма или когато пациентът многократно и неуспешно се е подлагал на диета, ударната фаза може, след консултация с лекар, да се увеличи на 7, дори на 10 дни, при изричното условие да се пие вода непрекъснато.

СМЕСЕН ПЕРИОД - РЕЖИМ НА ЧИСТИ БЕЛТЪЧИНИ, РЕДУВАЩИ СЕ С БЕЛТЪЧИНИ + ЗЕЛЕНЧУЦИ

След края на ударния период започва смесеният период, който трябва да ви доведе до целта - желаното тегло. Този период се състои от два режима: режим на белтъчини + зеленчуци и режим на чисти белтъчини, които се редуват, докато се постигнат жадуваните килограми.
Дотук описахме подробно режима на чистите белтъчини. Да видим сега какво представлява режимът белтъчини + зеленчуци. И тук, както през ударния период, ритъмът на редуването не е неизменен, а се нагажда към всяка ситуация и към всеки случай в зависимост от обстоятелствата, които ще опиша в тази глава. Но най-разпространеният и най-ефикасен модел е редуването през 5 дни - 5 дни със зеленчуци, после 5 дни без зеленчуци. В края на ударния режим, през който сте консумирали храни с високо съдържание на протеини, особено когато това е траяло 5 дни, отсъствието на една категория храни се усеща особено остро - категорията на зелените зеленчуци и на суровите зеленчуци. Сега е моментът да ги въведете. За да бъда съвсем ясен, ще уточня: всичко, което е било позволено при режима на чистите белтъчини, ви е позволено и след него, що се отнася до количеството, часовете и смесването. Не правете понякога допусканата грешка да приемате само зеленчуци и да се откажете от протеините.

РИТЪМ НА РЕДУВАНЕТО

След силния начален тласък, даден ви от режима на чистите белтъчини, отговорността за постигането на желаното тегло пада върху смесения режим, който ще се заеме със същинското отслабване.
Ритмичното въвеждане на зеленчуците силно намалява ефекта на чистите белтъчини и придава на този втори режим синкопиран вид както в организацията на храненето, така и в постигането на резултатите. И наистина, през идващите седмици теглото ще намалява, когато се консумират чисти белтъчини, на които организмът не може да се противопостави, а щом се появят зеленчуците, тялото ще си възвръща контрола над положението и ще се съпротивлява колкото може. В резултат ще наблюдавате ускорение, прекъсвано от паузи, поредица от завоевания, последвана от почивка, като всичко това все пак ще ви води към целта.
Какъв ритъм трябва да има редуването?
Най-ефикасният и който най-добре съответства на психологическия профил на дебелия човек, е ритъмът 5/5 - пет дни режим на чисти протеини, пет дни смесен режим на протеини и зеленчуци. Не е много лесно да се приложи, но решилият да действа дебел човек най-парадоксално обича трудностите, стига да го водят в желаната посока. Истината е, че този ритъм дава най-добри резултати.
• Друго решение е ритъмът 1/1 - един ден чисти протеини, един ден протеини плюс зеленчуци. Това редуване е най-подходящо за наднормено тегло, не надвишаващо десет килограма, или за хора, неспособни на по-продължителни усилия. То може да се приложи и след период на ритъм 5/5 за почивка.
• Има и трето решение за неголямо наднормено тегло - ритъмът 2/7 - два дни чисти протеини, седем дни протеини, съчетани със зеленчуци.
• Вариант на 2/7 е 2/0, тоест два дни чисти протеини седмично и пет дни нормално хранене, но без прекаляване. Този режим и този ритъм подхождат най-добре на жени с целулит, които често са слаби в горната част на тялото - бюст, лице, и са много закръглени в ханша и бедрата. Ритъмът 2/0 позволява, особено ако се съчетае с локални манипулации (мезотерапия), да се получат най-добри локални резултати, като се щади горната част на тялото.

Ндявам се остатъка от книгата да си го намерите и прочетете сами....Това са основни правила и трябва да се знаят, защото са много важни и ако не се спазват може сериозно да си навредите...и после кой ли ще бъде виновен... newsm78...

УСПЕХ Peace!!!

ПП Ще те разочаровам, но баса печели твоя познат  Laughing!!!

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 20:03 от Tumba_lumba

# 353
Тумбе Hug де таквоз търпениеее newsm78

Аз пък съм сърдита Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Днес никой не дойде на срещата в мола и си пихме кафето само с Христи09, ама тоя път заедно, а не на различни етажи hahaha
Що така се скатавате беееее Crossing Arms

# 354
Много благодаря на всички ви и се извинявам,четох малко преди да я започна ,но я бях правила преди година и сега реших ,че знам какво се яде и по колко време ,но уви май съм грешала .... #Cussing out сега си мисля дали да не започна от начало с ударния режим за 5 дни и после да мина 5+5???

Много благодаря на Tumba_lumba   bouquet

# 355
А ти прекъсвала ли си я,понеже аз разбрах, че си карала сума ти време ''ударна'', а сега да започваш отново  newsm78 Нещо не разбрах newsm78

Ако е така както съм разбрала, че не си прекъсвала, направо минавай на ПЗ, че ще се унщожиш направо от толкова риби и пилета Naughty

# 356
  • Пловдив
Понякога имам чувството, че някой стар потребител просто се регва наново, за да ни гледа сеира отстрани.

# 357
  • София
Здравейте, нова съм Simple Smile
Моля да споделите практика- приемат ли обезмаслено сирене и мляко в първа и втор фаза / прочетох в първата страница че не се препоръчва, но за мен ще е трудно да издържа без млечни...Понеже два сега започвам да ви чета, бях 5 дни на първа фаса със обезмаслени млечни и днес ми е втори ден от втората фаза...Свалила съм 2 кг за 7 д ни, целта ми е общо 6-7 кг.
Въпросът ми е насочен към онези от вас, които имат опит, но и не са любители на месо, възможно ли е да преодоля кантара с по-продължително редуване на първа и втора фаза и с обезмаслени млечни продукти?Благодаря сърдечно, обещавам да не досаждам повече

# 358
А ти прекъсвала ли си я,понеже аз разбрах, че си карала сума ти време ''ударна'', а сега да започваш отново  newsm78 Нещо не разбрах newsm78

Ако е така както съм разбрала, че не си прекъсвала, направо минавай на ПЗ, че ще се унщожиш направо от толкова риби и пилета Naughty

Не ,не съм я прекъсвала ,но съм я нарушила и за това мисля да започна на ново за 5 дни ударната.
Яла съм само месо от позволеното но понякога с комбинация от моцарела,която незнайно защо не съм видяла ,че е 46% Sick

# 359
Здравейте, нова съм Simple Smile
Моля да споделите практика- приемат ли обезмаслено сирене и мляко в първа и втор фаза / прочетох в първата страница че не се препоръчва, но за мен ще е трудно да издържа без млечни...Понеже два сега започвам да ви чета, бях 5 дни на първа фаса със обезмаслени млечни и днес ми е втори ден от втората фаза...Свалила съм 2 кг за 7 д ни, целта ми е общо 6-7 кг.
Въпросът ми е насочен към онези от вас, които имат опит, но и не са любители на месо, възможно ли е да преодоля кантара с по-продължително редуване на първа и втора фаза и с обезмаслени млечни продукти?Благодаря сърдечно, обещавам да не досаждам повече
Обезмаслено сирене и кашкавал - не
Обезмаслено кис. мляко - да
Обезмаслено прясно мляко -да - до 250 мл. на ден.
Обезмаслена извара - да
Общо СБОРА НА ВСИЧКИ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ ЗА ДЕН НЕ ТРЯБВА ДА Е ПОВЕЧЕ ОТ 1 КИЛО.
Важно е да се яде месо и ако караш предимно на млечни може би няма да сваляш толкова бързо. Спазвай ограниченията и изчети от - до поне 3 пъти първия пост на тая тема  Peace 
А това със 16 - те дни в първа фаза  ooooh!

Не ,не съм я прекъсвала ,но съм я нарушила и за това мисля да започна на ново за 5 дни ударната.
Яла съм само месо от позволеното но понякога с комбинация от моцарела,която незнайно защо не съм видяла ,че е 46% Sick
Няма да почваш наново - веднага вкарвай зеленчук, че ще се разболееш бе - това е опасно, не е игра  Tired

А аз засега си вървя добре - по - бавно от преди, но продължавам напред и не се предавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт