Съжителство със свекърва...

• 11 820
  • 97
  •   1
Отговори
# 60
и да добавя:
...
И цял живот да си късат нервите заради едното гледане.
А, мерси, викам!  Stop

Забрави да споменеш имотЪ Whistling

# 61
и да добавя:
...
И цял живот да си късат нервите заради едното гледане.
А, мерси, викам!  Stop

Забрави да споменеш имотЪ Whistling

hahaha Joy

# 62
  • София
Първо да подчертая,че съм много гнуслива. SickДокато живяхме при свекърва ми/ няколко месеца,че живота ни беше мил/ майка ми ни переше дрехите и чаршафите,а бельото на ръка.Майка ми пускаше отделно нашите дрехи от техните с татко.И сега,ако сме на гости при нашите и трябва да се опере нещо на детето-отделно, на ръка.
Винаги съм се чудела по филмите как си перат дрехите в обществените перални!?Пускат си монетки и хоп...А аз си и гладя всичко.

# 63
Не знам как биха били нещата след години,но за сега само около месец съм живяла с майката на приятеля ми ,като и аз и тя в повечето случаи си перем бельото на ръка.Дори не съм се замисляла да пера моите дрехи отделно от нейните.Не виждам нищо лошо в това ,щом личната хигиена е на ниво.А сега съм в университета ,питате ли ме какво ми е с тези общи перални ,използвани от целия кампус  ooooh!

# 64
Аз не съм в прекрасни отношения с майка ми , но има нещо за което винаги съм и се възхищавала - в нас / докато живеехме заедно / , а сега вече в тях винаги е било перфектно чисто , мирищешо на хубаво , без една прашинка . Чаршафите изгладени , подовете и баните - светят ...
А у свеки - чиниите от обяда си стоят на масата , мръсните и ризи между гардероба и дивана , а ако и кажа , че чаршафите може и да се гладят ще гледа ей така  Shocked
Е , как да си пусна дрехите в една пералня с нейните ?

# 65
Добър ден.Чета,чета и ме обзема панически страх.

Добър вечер! Мен ме обзема панически страх, като си представя, че може някога да поискам дъщеря ми да ме "гледа". Какво са ти направили децата, че искаш да им го причиниш? Има специализирани заведения и професионалисти, които да се грижат прекрасно за всеки, който (не дай, Боже), изпадне в невъзможност да се обслужва сам.

# 66
  • на плажа

Добър вечер! Мен ме обзема панически страх, като си представя, че може някога да поискам дъщеря ми да ме "гледа". Какво са ти направили децата, че искаш да им го причиниш? Има специализирани заведения и професионалисти, които да се грижат прекрасно за всеки, който (не дай, Боже), изпадне в невъзможност да се обслужва сам.

А мен ме напушва смях като чета подобни коментари.  Старостта не е порок и аз не бих изхвърлила възрастните си родители в " специализирано заведение", особено тук в Бг, а ако човекът си е в пълно съзнание - това си е бавна смърт. Аз това не бих им го причинила. За мен това си е сталинистки подход, но  явно това е плод на възпитание и семейни отношения.

# 67

А ако нямаш парите, за да постъпиш в такова заведение? И си с една пенсия, която едвам ти стига за ядене и лекарства? Тогава какво?

# 68
Старостта не е порок и аз не бих изхвърлила възрастните си родители в " специализирано заведение", особено тук в Бг, а ако човекът си е в пълно съзнание - това си е бавна смърт. Аз това не бих им го причинила. За мен това си е сталинистки подход, но  явно това е плод на възпитание и семейни отношения.

А кой те кара да ги изхвърляш? От собствения им дом, предполагам?
Толкова ли ти се свиди да плащаш на медицинска сестра да ги обслужва? На някоя съседка? И колко въобще са безпомощните възрастни хора, нуждаещи се от обслужване? Повечето, които познавам, си отиват от този свят "на крака", както се казва. Но и да се случи да се залежат, нужно ли е да ги подритваме в нашите или, недай си боже, техните собствени домове, само защото се чувстваме длъжни за апартамента, вилата, колата, отгледаните деца? Или какво ще кажат хората...  Mr. Green

# 69
 Със свекърва ми живеем заедно вече 9 -10 години. Искам да ви кажа ,че тя е изключително чистоплътен човек / само уточнявам/. Мръсните дрехи събираме в един кош и изобщо не ме е гнус от това. Долното бельо и двете си перем на ръка  и нямаме никакви проблеми.

# 70
  А мен ме напушва смях като чета подобни коментари.  Старостта не е порок и аз не бих изхвърлила възрастните си родители в " специализирано заведение", особено тук в Бг, а ако човекът си е в пълно съзнание - това си е бавна смърт. Аз това не бих им го причинила. За мен това си е сталинистки подход, но  явно това е плод на възпитание и семейни отношения.

Това е съвсем различна тема и няма нищо общо с тази на Руска. ОК, приемам, че нямам никакво възпитание и семейни ценности, защото не бих позволила детето ми да ми сменя памперса.

# 71
  • Beyond the Frontiers
Според мен Ния има нещо друго в предвид. Това, че в един бъдещ момент ще се окаже и тя свекърва и в ролята на жената, от която някой го е гнус.

Колкото до темата: докато детето беше бебе всичко му се переше отделно. Сега вече не. Не виждам смисъл в това. Пералнята е за това, да пере мръсни дрехи. Ако има логика в отделното пране, то трябва да имате отделни перални.

Много ми е странно, как всички във форума са невероятни чистофайници и домакини.

# 72
Според мен Ния има нещо друго в предвид. Това, че в един бъдещ момент ще се окаже и тя свекърва и в ролята на жената, от която някой го е гнус.

Именно. Нормално е.
Затова трябва да мислим как да го избегнем, а не кой с какво колко ще ни е длъжен.

# 73
  • на плажа
Старостта не е порок и аз не бих изхвърлила възрастните си родители в " специализирано заведение", особено тук в Бг, а ако човекът си е в пълно съзнание - това си е бавна смърт. Аз това не бих им го причинила. За мен това си е сталинистки подход, но  явно това е плод на възпитание и семейни отношения.

А кой те кара да ги изхвърляш? От собствения им дом, предполагам?
Толкова ли ти се свиди да плащаш на медицинска сестра да ги обслужва? На някоя съседка? И колко въобще са безпомощните възрастни хора, нуждаещи се от обслужване? Повечето, които познавам, си отиват от този свят "на крака", както се казва. Но и да се случи да се залежат, нужно ли е да ги подритваме в нашите или, недай си боже, техните собствени домове, само защото се чувстваме длъжни за апартамента, вилата, колата, отгледаните деца? Или какво ще кажат хората...  Mr. Green
  Именно. Винаги има решение. Визирах съфорумките, които споделиха, че биха ги изпратили  някъде. За мен не е редно.( но не ми се влиза в излишна полемика, защото клавиатурата ми нещо се шегува с мен)

# 74
  • Все на втория етаж
Бельото си пера на ръка веднага щом го сваля.
Ние сме общо домакинство. Пералнята ни е една, ползваме я и двете. Техните дрехи си перат събота и неделя, нашите пускам през седмицата. Случва се да пуснем заедно дрехи, които са връхни - имам предвид дънки, якета. Не съм гнуслива по принцип, те са чисти хора и нямам против да си перем някой път заедно дрехите. Но така или иначе си перем бельото отделно. Иначе пералнята върти по час и половина програмата на 60- 90 градуса за бельо, едва ли ще остане нещо от каквито и да е секрити си мисля, но знам, че самата мисъл е по- втрисаща.
Иначе с мъжа ми не си надписваме завивките и възглавниците, не са и в различни цветове, за да ги различаваме. Гнусливия ми период беше като тийн, сега съм по- ларж  Simple Smile

Руска, според мен е решение да си пускате отделни перални и като си слагате дрехите и бельото в отделни кошове, няма да ти се наложи да сортираш и тяхното бельо и да го пипаш/ гледаш. Свекърва ми никога не слага наши дрехи в общото пране без да ме пита, примерно да вземе от нашия кош, за да я напълни пералнята. Ако и твоята не го прави и сте с отделни кошове, просто пускайте отделно пералня.

Общи условия

Активация на акаунт