Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 58-ма тема

• 109 342
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Мишле, страхотна трапеза.  Crazy Огладнях. Blush
Ще дадеш ли репецтичката за чийз-тортата.  bouquet
Благодаря! Hug
Чийз тортата я правих по следния начин: в робота смлях 2 пакета бисквити Еверест с вкус на масло/сметана, докато станаха почти на трохи. Добавих пакетче и половина размекнато масло и 1/2 ч.ч пудра захар. Според мен половинката пакетче беше излишно, но с него/без него, вкуса е страхотен. Към полученото тесто добавих и половин ампула есенция лимон. Разпределих го в тортена форма с отварящ се ринг и хубаво го натиснах, като повдигнах повечко страничния борд (както се вижда на снимката). За крема: в робота разбих 1 1/2 кофички заквасена сметана (от големите- 400г) с 1,5 ч.ч пудра захар. Добавих 4 пакетчета крема сирене и остатъка от ампулата лимонова есенция. Когато всичко хубаво се смеси- сложих и 2 пак. желатин  и излях върху бисквитения блат. След няколко часа всичко беше перфектно стегнало и залях с 1 бурканче домашно сладко от боровинки с 1 пак. желатин.
Това е първият ми опит за чийз-сладкиш и смея да твърдя, че се получи страхотен- и на вкус, и на вид. Все ми изглеждаше врътня като изпълнение, оказа се фасулска работа. Отнема не повече от 30 мин по приготвянето (изкл. времето за стягане)

# 511
  • София
Благодаря ви много!

Лурдес, ползвам тази рецепта за Тирамису, страхотни благодарности на ЕСИ, за която!!! А бордът правих по този начин.

Мишле_, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав, все така да го глезиш!

# 512
  • София
Мишле , взимам си от всичко  Blush ! Всичко ми хареса  Peace ! Да ти е жив и здрав рожденника   bouquet !

От мен  шоколадово-банановият кекс на Селма  Heart Eyes  с  малки изменения - сложих два банана вместо един и  мнооого  какао вместо шоколад (нямах шоколад)! Уникален кекс ,Селма   bouquet  Hug ! Стана страхотно ароматен ,пухкав и  мнооого вкусен  Peace !Мъжа  ми  умря от кеф  Mr. Green ! Обяви го за абсолютен фаворит !

Бени,много  благодаря и  на теб за съвета за печене на кексове  Hug на 170 градуса на долно ниво и само на долен реотан  Peace ! Откакто те  послушах ,всичките ми печива  се получават  Hug !

# 513
Мишле, благодаря ти.  bouquet

# 514
  • Русе/София

крем-пита с домашна юфка
много бързо,лесно и мнооого вкусно

# 515
Обяда........довечера ще чета по-подробно  Hug

Френска крем супа от тиквички                                        Пилешка кавърма с яйца на тиган

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 16:38 от nordina

# 516
Лелее,какви неща видях Crazy Мишле_  ей така си представям подредена масата за гости Heart Eyes ,разкош  bouquet
Лурдес  много сладки патладжанчета Flutter така съвършенно напълнени Heart Eyes  ,Kafenceto  въобще не се съмнявам във вкуса на този кекс,любим ми е , nordina  с теб сме на една вълна с крем супите,а пилешката кавърма ми се дояде страшно много Heart Eyes ,3xi много вкусно изглежда крем питата ти,аз веднъж правих с домашна юфка,но нещо не омекнаха много корите ,да не говорим,че отгоре белтъците вместо да се запекат ,се разтекоха.Но ще опитам отново,без белтъци Peace
У нас крем супа от картофи,моркови и тиквичка,фалшивата ми лазаня-макарони с кайма и домати и реване

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 16:39 от beniii

# 517
Мишле- страхотна трапеза си приготвила за празника на половинката .    bouquet Да ти е жив и здрав !
Лурдес- много апетитни патладжани.... Crazy

# 518
Kafenceto, Hug
Мишле ,честит ти рожденик!Много хубаво сте се почерпили за неговото здраве,както гледам!Браво на теб!  bouquet

# 519
# 520
  • София
Nqma почивен ден за вас,изкусителки...Не може да се мине на диета от вас...... Mr. Green
и
акоможе-рецептата-за.пилешката,кавърма?/развалимисеклавиатуратаинямаминтервал/сори

# 521
Мими,Гелева, сразена съм от вашите торти! newsm20

# 522
Здравейте!!!

Не съм писала тук,обаче Селмичка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ме повика тук тайничко Hug

На какво се нагледааааах CrazyСтрахотни сте,но не мога да ви изброя по имена,за което се извинявам Blush

Ето, амлко от моите "опити":
-Коледни ореховки
-торта за РД на Милото
-торта
-Гръцко кремче
-сладкиш с извара и капиново сладко
-тиква с мляко и захар
-гъбки на фурна
-Капинов сладкиш
-панирани сърнели
-Свинска пържола с картофено пюренце
-шоколадова торта с орехи,кокос и Киндер
-Коледни меденки
-погача с локум и шоколад
-торта за Имен ден на Ивон
-тортата ми за РД
-торта за 2 РД на Ивон
-торта ИД на Ивон
-Шоколадова торта
-тортата на Лео
-лазаня

Дано не ме изгонят модераторите Laughing

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 17:54 от ***Ади***

# 523
Нямах възможност да ви следя няколко дни и вече сте на 35 стр.  Grinning
 mimi P27 ,тортата направо ми замъгли съзнанието ..... ако обичаш да публикуваш рецептата  Hug
От мен :

зелена салата

пил. кюфтета,пил. шницели и пил. хапки

бланш. картофи на фурна
шоколадова торта /готова/

хубаво вино

# 524
  Ади,браво на теб! smile3501
  Разби ме!Страхотен пост!Истинска бомба! Laughing Hug

Общи условия

Активация на акаунт