Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 58-ма тема

• 109 308
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!

Здравейте,магьосници и дядо хаджия!

От събота не бях влизала в темата,то не са вкусотии,то не са красоти!!!Чудя се накъде да погледна,кое да си запиша,не мога да откъсна очи,връщам се по няколко пъти да разглеждам постовете ви.Страхотни сте!
От мен тази вечер: агнешки ребърца с картофипорция
и една измислена салата

Връщам се да разгледам още веднъж творенията ви!Хубава и топла вечер ви желая!

# 586
Днешната вечеря....Не можах повече да смогна...

Зелена салатка с яйце и кисело мляко с кайсиева ракийка за аператив

Пилешка пържолка(филе) на оребрения тиган с гарнитура сварени моркови и карфиол

# 587
Всичко е много вкусно,но аз най-много се зарадвах на бозата от снимката на Миг незабравим.Още точа лиги Shocked.Сега имам малко работа,а след това ще търся БГ магазина да си купя боза. newsm78
А при мен и BG магазин няма, та мога само да преглъщам и да мечтая.
От толкова работи забравих за бозата.Така,че да не те е яд. Laughing
Пиле с къри,брюкселско зеле,лютеница и люта чушка.

И "Гръцка баница със спанак"....от магазина обаче Joy
Мноооооого вкусна. baby_neutral

# 588
Айде на трюфелитееее   chef
Станаха 88 бройки.
Малко се разльоснаха и нямат чудесен вид,ама са вкусни.

# 589
Polin_a,останаха ли и за мен newsm78 чудни са бисквитките  Hug
yagodka ,умопомрачително пилешки рулца  Heart Eyes
ri4ko ,може ли и към морето да изпратиш някое трюфелче  Blush
Neli4ka ,bliznacite2004 ,TheNMaster ,много вкусно у вас  Hug

Днес само това съм сготвила....

Пилешки бутчета с джинджифил

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 18:24 от nordina

# 590
Здравейте момичета хайде и аз да се отчета за днес  Grinning
супичка от леща...
,оризови спагети
свински ребра на фурна
,торта с останали материали
и парченце от нея ...

Лека вечер на всички  Hug...връщам се назад да ви чета вкусотиите  Peace

# 591
Neli4ka,би ли споделила рецептата на гръцката баница!Наистина изглежда невероятно вкусна!  bouquet

# 592
От мен само едни бисквитки .

# 593
Здравейте, момичета и Дядо Хаджия!

Pety, пърленките наистина изглеждат страхотни! Каква е рецептата?
Джемма, Ала-Бала , MG18, 3xi, определено е било много вкусно у вас!
Гелева, твойто меню ще ми се върже идеално към пастичките  Laughing
Специално за теб разрез:

Направени са по рецепта от Тайната на нашата вечеря за вита малинова торта. Много вкусни станаха, а блата е направо.... мммм.... Но малините ми бяха от компот и не се виждат, защото са пасирани (даже и за украса не станаха, много меки бяха).

пеп-4o, това синьо сирене с круши ли е?  Laughing
labrex, благодаря за комплимента! Твоите вкусотии ми действат по същия начин, а вкъщи ще се харесат повече със сигурност (особено шоколадовия сладкиш)
дядо хаджия, Marieta, чудесни погачи! Усещам аромата!
•◊ Ясмина ◊• , много апетитно изглеждат спагетите, ще ме карате и аз да ги правя май!
mili.m, а първото какво е?
Marita_s/dk, всичко изглежда мнооого добре! Поздравления!
matze, много лиги ми текат по тия снимки! А пастичките свършиха  Blush
didibu, много благодаря за рецептите! Бонбоните ти изглеждат мноого хубаво, ще взема да направя пак, че ми се доядоха.
иланг-иланг, чудесна закуска!
краси.мира , бесърдечни сме по отношение на сладки, тортички и пастички!  Mr. Green Много ти е хубаво менюто!
Ето и Аелис е направила този страхотен сладкиш! Аз се старая да не го забелязвам, но май няма да ми се получи
me4ta22, много хубава торта! Браво на детето!

Ето и моя отчет от вчера:
Едни лумакони с цветна плънка и баничка с пиле (специално благодаря на Rumya за идеята  bouquet ):

И тарталетки с ядка и ягодки (присъединявам се към Rumya за лекуване на  лошото настроени с шоколад и ягоди):

Приятен ден на всички!

Леля Ог, ще ти досадя малко, но няма друг начин Embarassed Искам да направя за абитуриентския бал на сина ми тези разкошни тарталетки, за да украся масата с тях.  Grinning Sunglasses Мислех да купувам готови неща, но като гледам тия красоти тук, се изкушавам да сложа нещичко правено  от мен на масата. Обаче не съм кулинарка и не съм правила подобно вкусотийки никога затова имам следните въпроси:
1 В какви формички са правени, разкошни са и бих искала да си купя такова красиво нещо, къде да ги търся?
2. Сигурно някъде има рецепта за тарталетките, но не зная къде да я намеря, може ли напътствие?
3. Ще ги пробвам преди това поне 2-3 пъти, за да не се изложа, но има ли нещо, което е спецефично при тях, за да ми се получат?
Благодаря! Simple Smile И се извинявам за нахалното нахлуване в темата, но не се въздържах да не попитам Embarassed

# 594
  • в моя свят
Момичета големи вкусотии приготвяте.  bouquet Гледам да не надничам много в темата,но все не ми се получава.
От мен днес прословутия сладкиш с майонеза,който най-накрая и аз се реших да пробвам.Невероятна рецепта и ужасно вкусен сладкиш се получава.  bouquet
Ето го току що залят с глазурата:

и парче:

и цял ден стоя в кухнята заради тези козунаци:

# 595
  • Географският център на България-Габрово
Neli4ka,би ли споделила рецептата на гръцката баница!Наистина изглежда невероятно вкусна!  bouquet

Селма не съм Неличка но в поста и е написано,че баницата  е готова от магазина.Но аз мога да ти кажа какво се слага в една такава баница.По начало се прави само от 2 кори.Като първата е по голяма от тавата в която ще се пече,за да може после да се загърне около горната кора както е на снимката.Плънката основно е спанак,праз,или пресен лук,чесън малко за миризма, копър,и задължително ориз,няколко лъжици доматено пюре.Плънката се задушава и изпържва предварително.Забравих да допълня и сирене фета,натрошено или настъргано на ренде.
В нашият дом само така се прави спанакопита,защото зет ми е грък и друг вид не признава,а по специалност е и готвач та от него съм научила тази рецепта.

# 596
Polin_a,останаха ли и за мен newsm78 чудни са бисквитките  Hug...

Станаха доста хрупкави, тъй че утре с кафето ще тръгнат и-де-ал-но Peace. Идвай Hug.

Мастерче, похвал и тук за менюто ти Hug! Хубав пример ми даваш Laughing.

# 597
Neli4ka,би ли споделила рецептата на гръцката баница!Наистина изглежда невероятно вкусна!  bouquet

Селма не съм Неличка но в поста и е написано,че баницата  е готова от магазина.
    Ох..... ooooh! Верно е от магазина!  Laughing
     Благодаря ти за инфото! Hug

# 598
  • Варна
От вкусно, по-вкусно, най-вкусно е винаги в тази тема - страхотни сте всички   bouquet
Винаги, когато влизам тук загубвам и ума и дума от красотите ви  Wink
Да ви покажа и аз страхотния
Шоколадов кекс с портокалови корички, полят с шоколад, който направих по вина на Пепика.
Пепикааааа още веднъж - голямо благодарско - голяма вкусотия стана  newsm51

# 599
  • пак на Рив Гош
Да се разпиша преди да свърши темата  Grinning.
10 страници бях изпуснала, та наваксвах... Абе, хора, успявате ли да разглеждате темата без да гризете нещо? Аз не успявам, само от снимките огладнявам  Laughing. Сега пак се курдисах с една мандарина  Laughing
Докато не съм забравила - Джемма, честит ти блог, да го пълниш леко с вкусни рецепти!  Hug
Аnuck, честит блог и на теб!  Grinning
Страхотни шоколадови изкушения видях - сладкиша с майонеза в някорлко варианта (подстрекателки !  Grinning), тирамисуто на Rumya, арменския сладкиш на Аелис, шоколадовия сладкиш, показан от пеп-4о, тортата на мими27...
Кафенцето, чудесна питка! Това ако ти е първият опит, представям си сасва фурия ще си като набереш скорост!  Grinning
Ri4ko, ако са ти много трюфелите, кандидат съм за няколко  Wink
Ягодка, видях, че си питала за ризотото. ПРавя го по една рецепта на Джейми Оливър (колко е оригинална не знам, ама на мен ми харесва  Peace). Ето тук е основната рецепта - http://www.jamieoliver.com/recipes/risotto/basic-risotto-recipe. Аз после само "донаждам" гарнитурата. В последното сложих малко шафран (правилно си отгатнала  Wink) и около минута преди да го махна от котлона, му метнах едно малко бурканче нарязани бели аспержи и 250 г сварени изчистени скариди, разбърках, оставих ги колкото да се стоплят и го махнах от огъня.
Дидибу, и май Леля Ог - рецептата за булгура с тиква ще гледам да я напиша тази вечер (редакция - ето рецептата).

Аз да се отчета от последните дни:
- салата с резене и червени портокали:

- яйца по панагюрски по рецептата на МарианаГ от "Гответе с мен" - мъжът ми досега не ги беше опитвал и остана във възторг:

- една белгийска пилешка "яхния" - Waterzooi (ама нямах подходяща бира към нея)

- макарони с малини (от книгата на Пиер Ерме) - установих, че трябва да се упражнявам доста с поша и да си нацеля температурата на печене в моята фурна - не се надигнаха много и не им станаха хубави "поличките", даже последната тава леко ги препекох... следващия път по-хубави ще ги докарам  Laughing. Камбанката вече почна да си поръчва какви вкусове да направя следващия път  Laughing

Имаше и една шкембе-чорба, неудостоена със снимка и неприлично вкусните сладки хлебчета от "Тайната на нашата вечеря" (които окепазих  Embarassed, защото маята ми беше кофти и почти не се надигнаха. Но са чудни на вкус!).
Лека вечер на всички!

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 00:41 от Роца

Общи условия

Активация на акаунт