Били ли са ви като деца?

• 62 454
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 780
Снежи, нека не се повтаряме. Както написа Асса - 101 път на шахтата.
Детето, което не чуваше майка си хиляда пъти, че ще си счупи главата, и получи едно плясване по дупето бях Аз. Такъв ми е характера, по-палаво и по-буйно дете съм била. Нищо лошо не е направила майка ми, просто ми е поставила ума в главата в момент, в който съм била пред счупване на твърдата ми глава.
Моето дете, е по-кротко, от една дума разбира, не като мене хиляда думи са ми били малко. Едно пошляпване не е изяла от мене, защото е друг характер, друг темперамент.

И никой не казва, че трябва да удряш сина си за това.
      Не стана ли ясно, че не говорим за възпитание с бой.

# 781
Затова децата се шамарят, докато са малки, преди 7-8 години. След това не би следвало да има нужда, ако родителят си е свършил работата. Ако не я е свършил, както трябва, а леко е "пошляпвал", то детето пак ще е извън релси и шамарите тогава няма да имат ефект, както много хора са открили. От малко изпуснеш ли го, порасне ли в анархия, после няма оправия. Затова може 3-4 пъти годишно да се наложи да го плеснеш, но после ще е човек.

Е не, това заслужава златна палма  Sick за най-голямата глупост. Ама то и това не е лесно......
Ти, нарочно ли ги пишеш тези неща, за да дразниш  newsm78 и разпалваш спорове!?

Относно такива майки като Victory  смятам, че са като рентгена – колкото по-малка е дозата на лъчението, толкова по-добре.

# 782
Добре де, хайде кажете, как ще постъпите, като детето не иска да чуе от добра дума, ще го оставите да си счупи главата ли. Само на това отговорете, за да знам, как трябва да се постъпи.

След като сте казали, че боя е все бой, хубаво, съгласявам се.
          След хиляда приказки, обяснения, и пр. добри неща, ще го оставите, ей така да скочи под колата, и след това, ще му се скарате с добро, и ще му обясните, че така не трябва да се прави, за пореден път? След, като е вече под колелата  Rolling Eyes
Много ми е познато това с единия от тримата и да ошамарвам го в такива ситуации.По-късно,като се поуспокоя  му обяснявам всичко.
 Няма как да го държа постоянно за ръка,трима са ,а вече е на почти 10г.Главата му е шита два пъти,един път лепена,миналото лято щеше да се раздели с два от пръстите на ръката си,точно на рожденния си ден ,с голям зор ги спасиха.Същото лятото щеше да остане без око,след като хвърля една пръчка незнам колко пъти и тя рекушира в пейка и се заби в окото му,имаше и избит зъб,сцепена вежда,да не говоря колко кръв от колената и лактите му е изтекла.
 Няма нужда да казвам колко пъти му е обяснявано и повтаряно да не прави това и онова ,защото е опасно-Просто е много палав,не го свърта на едно място.Не може да върви спокойно,ходенето му е бягане.
 Последно една майка на негов съученик ми каза ,че като били на екскурзия от училище с класа и още три класа имало някаква много висока узряла череша ,всички се опитвали да се качат,но само моя хубавец успял и се качил на най високото да бере череши да им пуска долу.Госпожите ,като го видели се чудели как ще го смъкнат от там.
 И още нещо се сетих,когато завършваше градината на последното тържество ,госпожата му дойде при мен и ми каза-Ох ,най после ще си отдъхна,все си мислех,че това дете няма да можем да го опазим.
 Незнам на какъв език да говоря вече.

# 783
  • София
Затова децата се шамарят, докато са малки, преди 7-8 години. След това не би следвало да има нужда, ако родителят си е свършил работата. Ако не я е свършил, както трябва, а леко е "пошляпвал", то детето пак ще е извън релси и шамарите тогава няма да имат ефект, както много хора са открили. От малко изпуснеш ли го, порасне ли в анархия, после няма оправия. Затова може 3-4 пъти годишно да се наложи да го плеснеш, но после ще е човек.

Тези деца и вас ще ви шамарят като остареете и започнете да се вдетинявате, помнете ми думата. Много примери има- жалват се дъртите от тормоз, а то просто избило на бившите вече деца в старша възраст. Ако посееш анархия, ще пожънеш анархия. Какво толкова да ошамариш тази, която те е родила за някакво провиненийце- нали и тя го е правела, когато си бил малък! Уважение и страх от шамарче не е едно и също. Също така, както би казал някой мъж-побойник, в началото на брака жената трябва да я "вкараш релси", след това цял живот- шапка на тояга!

# 784

Как на какъв? На шамарения, ако случайно не помага, вкарваш в употреба точилка и колан. Ако и това не помогне - яки ритници......... Sick

# 785
  • В Космоса
Ето примерът на Vqqra -  една майка с 3 различни по темперамент деца. Налага се от време на време да ошамарва единия хлапак, а другите - не.

Vqqra, а имат ли ефект шамарите? Предполагам, че действат повече отколкото обясненията, щом прибягваш до тях...

# 786
  • В Космоса

Тези деца и вас ще ви шамарят като остареете и започнете да се вдетинявате, помнете ми думата. Много примери има- жалват се дъртите от тормоз, а то просто избило на бившите вече деца в старша възраст. Ако посееш анархия, ще пожънеш анархия. Какво толкова да ошамариш тази, която те е родила за някакво провиненийце- нали и тя го е правела, когато си бил малък! Уважение и страх от шамарче не е едно и също. Също така, както би казал някой мъж-побойник, в началото на брака жената трябва да я "вкараш релси", след това цял живот- шапка на тояга!
По-назад попитах една друга потребителка същото, но тя не ми отговори - колко такива бити деца познаваш, които вече пораснали посягат на родителите си или жените си. Ама честно!Защото в темата има примери за бити деца, които обаче не смятат да посягат на своите деца или да връщат на родителите си.
И пак да кажа, не одобрявам боя, но такива категорични изказвания ми бъркат в очите.

# 787
И кои са побойниците в темата, на които децата им ще отвърнат със същото?
И на Vggra, какъв съвет ще дадем, ние всезнайковците, хем да опази детето си, хем себе си да опази?

# 788

Как на какъв? На шамарения, ако случайно не помага, вкарваш в употреба точилка и колан. Ако и това не помогне - яки ритници......... Sick

Леко се поувлече, струва ми се.

# 789

По-назад попитах една друга потребителка същото, но тя не ми отговори - колко такива бити деца познаваш, които вече пораснали посягат на родителите си или жените си. Ама честно!Защото в темата има примери за бити деца, които обаче не смятат да посягат на своите деца или да връщат на родителите си.
И пак да кажа, не одобрявам боя, но такива категорични изказвания ми бъркат в очите.

Затворите са пълни с такива побойници, те обикновено не се подвизават по форумите.
Колкото до Вяра, на която трябвало да се помогне да си опази детето, и аз да я питам: то спря ли да прави бели, откакто го шамарите? Или просто не можеш да измислиш нищо друго вече (човешко е впрочем)?
Между другото аз живея в страна, в която всякакъв вид ' пошляпване' е забранен и не съм видяла децата масово да мрат под колелата на коли и в дълбоки шахти. Оцеляват някак си, да му се не види  Mr. Green

# 790

Мерси за съвета!
 Един и от мен.Никога недей казва никога.
Ето примерът на Vqqra -  една майка с 3 различни по темперамент деца. Налага се от време на време да ошамарва единия хлапак, а другите - не.

Vqqra, а имат ли ефект шамарите? Предполагам, че действат повече отколкото обясненията, щом прибягваш до тях...
Значи при мен се случва наистина много рядко.В повечето случаи успявам да се овладея,но наистина когато виждаш ,че детето ти си застрашава живота и по никакъв друг начин немога да го вразумя едно шамарче поне за момента действа.Но не става въпрос за пребиване.Постоянно му говоря и обяснявам ,той знае ,че го обичам много,дори понякога сам казва ,знам че ме удари защото те беше страх да не пострадам.В такива моменти на искреност го питам защо прави така ,той ми казва ,че отвътре му идвало нещо го карало да е такъв.Питала съм го какво си мисли за мен когато го ошамаря и ми каза ,че не мисли ,че съм лошо ,а го е яд че не е станало по неговото.Иначе осъзнава колко близо е бил до опасност.
 И да, след ошамарването не се чуствам добре.Чуствам се виновна и едновременно безсилна да направя каквото и да е друго в дадената ситуация.Но никога не оставям такива моменти без после да обсъдим и да си кажем колко се обичаме.
 Честно казано аз също се заричах ,че никога няма да си ударя детето. Sad

# 791
  • София

Аз познавам, става въпрос за големи мъже и жени над 25, някои вече са минали 50-те, с възрастни родители, които редовно си носят синините. Често срещано в малкия град, където съм родена, в рамките на квартала има не 1 или 2 случая. По-младите откровено се бият с родителите си /които някога ги биеха с колани/, а по-възрастните го отнасят от лабилните си и озлобени вече полупенсионирани деца. Кварталът е стар, и семейните истории се помнят, нищо не остава скрито. Понякога побоищата се и публични, всички чуват и виждат, но никой не се намесва. Имената им няма да напиша.

# 792

И на мен ми бръкна в очите ,но мислех да се въздържа.Някои хора пишат ,само за да се намират на приказка.

# 793
Вяра, тъкмо мислех да ти съчувствам  Hug
Както написах по-горе, ти признаваш, че удряш от безсилие. Представям си как се чувстваш. Потърсете помощ, цялото семейство  Hug

# 794
 Сего се сетих и за разказа на свекърва ми  и на мъжа ми кога той е изял най големия си бой.
 Зимата са на пързалка с брат си.Пързалят се в междублокова зимна пързалка ,която излиза на улицата.Майка им многократно ги моли да отидат зад блока да се пързалят ,защото на тази може да ги блъсне кола.Брат му с приятелчетата от квартала отиват,но моя мъж остава.Свекървата излиза и след голяма разправия успява да го прибере.Наказва го в детската стая и тя отива да си шета в кухнята.След 15мин. чува и вижда олелия на улицата.Живеят на първия етаж и мъжът ми ,тогава е бил на 10г е прескочил през терасата и пак е отишъл на любимата си пързалка.Спуска се и в този момент минава кола,която успява да спре на милиметри от него,събират се хора,като си мислят че детето е сериозно пострадало.Излиза свекърва ми със свито сърце и вече ,тогава  от улицата го ошамарва здраво и пребира в къщи.След този случай повече не се е пързалял там.И днес изобщо не се чувства зле от това че е бил набит тогава.

Общи условия

Активация на акаунт