На почивка без мен?

• 17 278
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
Когато ми е приятно да прекарвам времето си с един човек и дори нещо повече - обичам го - не ми се иска да ходя сама да си вея байрака, на него също не му се иска просто. Прекарваме времето заедно, с общи приятели, в компания, на никого не му е тъпо. И това е нормално за мен. Когато дойде желанието за забавления без половинката- говори ми мнооого, ама в отрицателна насока. Който иска - нека не само разпуска, дори може да спи в друга стая, за да не си омръзвате, ама на мен ми идва вповече  Stop

# 211
shammi, когато ангажиментите го изискват, човек няма избор. Но когато и двамата са свободни е друг въпрос и не виждам защо единия да кисне вкъщи.

...
Идеята е да разпуснат с още двама приятели, какво да се натискам и аз да ходя, да му светя ли....

Ами няма да го гониш по пистата, нека си карат няколко часа, но не виждам защо след това да не се забавлявате заедно в бара и вечерта да се ... Или смяташ, че с тримата ще си легнат в едно легло и ще им пречиш?
Не ми отговори на въпроса - кога за последно почивахте заедно и кога въобще ти си почивала.

Шани, както на вас ви е приятно да сте разделени, така на другите не е. Нито едното, нито другото е повод за даване на определения. Всеки има право да живее така, както му харесва.

Бръмбофръц, не знам, аз от самото начало харесах в него това, че каквито и планове да има, ме вмества в тях. Не ги отлага, не ги променя, но аз фигурирам вътре и винаги остава време за мен. Хареса ми и не съм се дърпала, само, за да докажа, че съм либерална, с времето нещата не са се променили никак, това ми харесва още повече. Авторката също е живяла така досега и това й е допадало, но след като й е направил 2 деца е внесъл рязка промяна. Да - това шокира. Както при теб мъжът ти изведнъж да започне да вдига скандали, когато отиваш без него.
За лова - имам ловци в рода, от дете съм запозната, това е нещо, което не разбирам и което ме отблъсква, не бих се събрала с такъв човек.
И още нещо - винаги съм се плашила от вманичаване, без значение за какво става дума, така че всеки, при който съм забелязвала склонност да се пристрастява и да не може да живее без нещо, веднага съм прекратявала връзката.

# 212
  • гр. Варна
От негова страна няма проблем аз да ходя. Той сам ме кара и когато кажа "аз заминавам", веднага е съгласен, може би защото аз никога не го правя....само на приказки го докарвам.
Бебчо беше на  5 месеца, когато решихме да се осамотим за един уикенд, майка ми беше свободна, оставихме децата и го направихме. Разходихме се, отърсихме се от ежедневието, особено аз, беше приятно. Винаги сме ходили с баткото на почивка, сами не бяхме ходили никъде, отрази ни се добре и на двамата. При първа възможност пак мислим да повторим. Grinning

Отговорих ти Не се сърди човече Wink още на предната страница.

# 213
Не питам за събота и неделя, а за почивка от рода на тази, на която сега ще ходи мъжът ти - 4-5 и повече дни, когато е в отпуск.

"При първа възможност пак мислим да повторим" - имате идеална възможност, при това съвсем скоро  Wink

# 214
  • гр. Варна
Ами за изминалата 2009 не ходихме никъде, бременността ми не го позволяваше, значи последно мисля, че беше септември 2008- в Трявна...

# 215
Благодаря за отговора, това имам предвид. 2008 за последно, сега сме 2010. Възможност, както виждаш имате, дали имате желание да я използвате или не - това е ваш избор.

Последен съвет и се махам от темата - не се изолирай, заради децата, не се чувствай като натрапница до собствения си мъж, планирай ТИ, ако на него не му се занимава, използвайте всяка възможност, ако не ще - ходи сама.
Иначе той ще си ходи, а ти ще си гледаш децата и почивка скоро няма да видиш.
Успех!

# 216
За да създадеш семейство с един човек, би трябвало нещо да ви е свързало-като подобни интереси, характери, любов..
Разбира се, че мъжът и жената са две отделни личности, но за да са свързани със семейство, с две дечица те поне трябва да имат някакви допирни точки!
Не одобрявам, казвам го лично за себе си, ходене кой където намери за добре, кой къде му било кеф, без да се съобразява с другият до себе си!
Казвам го от личен опит, след "семеен живот" с такъв човек!
Той постоянно ревеше за свобода, за лично пространство, за приятелите си, уикендите си с тях!
Той беше една личност, аз друга и това ни делеше като пропаст между нас!
Той беше господар на собственият си живот, в който се молех да ме включи, исках да сме партньори, да бъдем семейство, а не някакви развейбайряци!Но не би, търпях, но всяко нещо си има граница, която той отдавна беше пристъпил!
Сега е сам като куче без история, подмята се и ходи където му видят очите и където го заведат краката!
А аз вече намерих това, което ми беше нужно-топлина, партньорство, уважение!
И не сме се затворили като затворници или пък сме обсебени един от друг!
Пак сме личности, всеки си има и свои занимания, но сме един отбор, а не банда без команда!

# 217
  • гр. Варна
НЕЕЕ, категорично той не е "такъв човек", много е сериозен и отговорен към семейство, работа, към всичко, абсолютно всичко, любимец е на всички, които познавам и не познавам сигурно, само да не почнат тия почивки да се повтарят често, винаги приятелите са били важни за него, но не повече отколко нас, в това съм сигурна.
За да създадеш семейство с един човек, би трябвало нещо да ви е свързало-като подобни интереси, характери, любов..
Разбира се, че мъжът и жената са две отделни личности, но за да са свързани със семейство, с две дечица те поне трябва да имат някакви допирни точки!
Не одобрявам, казвам го лично за себе си, ходене кой където намери за добре, кой къде му било кеф, без да се съобразява с другият до себе си!
Казвам го от личен опит, след "семеен живот" с такъв човек!
Той постоянно ревеше за свобода, за лично пространство, за приятелите си, уикендите си с тях!
Той беше една личност, аз друга и това ни делеше като пропаст между нас!
Той беше господар на собственият си живот, в който се молех да ме включи, исках да сме партньори, да бъдем семейство, а не някакви развейбайряци!Но не би, търпях, но всяко нещо си има граница, която той отдавна беше пристъпил!
Сега е сам като куче без история, подмята се и ходи където му видят очите и където го заведат краката!
А аз вече намерих това, което ми беше нужно-топлина, партньорство, уважение!
И не сме се затворили като затворници или пък сме обсебени един от друг!
Пак сме личности, всеки си има и свои занимания, но сме един отбор, а не банда без команда!

# 218
Аз бих го пуснала. Все пак са 3-4дни, не цяла вечност. Няма да водя детето на градина и ще си почиваме вкъщи, освен това ще си каня гости досреднощ. Ама пък никога не ми се е случвало Rolling Eyes Но имам приятелка, на която мъжът понякога заминава за няколко дни на състезания и тя много добре намира начин да си прекара през тия дни.

# 219
Здравейте,
Имам две деца на 6 г. и бебе на 9 месеца. От 7 години сме женени със съпруга ми. Досага никога не сме се разделяли, навсякъде ходим заедно. Но сега иска да ходи на ски, с приятели за 3-4 дена. Да Ви кажа само какъв е проблема, за мен това означава затворена вкъщи за тези дни, защото времето е отвратително, кола не мога да карам, няма кой да води детето на градина,  до магазина не мога да мръдна. Като му казах, че за тези 7 години съвместен живот " на теб сега ли ти хрумна да се забавляваш без мен, сега ли точно е момента, когато се нуждая от него най-много", се започват физиономиите, аз излизам виновна. Как да реагирам, да се престоря и кажа с усмивка  "добре, приятно изкарване", или да бъда искрена и да кажа какво мисля, като имате предвид, че ако "не го пусна", той наистина няма да тръгне, но ще ми тежи пък на мен!

Не бях го спряла да ходи на ски и да се забавлява с приятели. Аз също бих отишла с приятелки някъде за уикенда. Не виждам нищо страшно и заплашително в това, ако двама човека се обичат и си имат доверие.  Ограниченията и болезнената ревност водят до лоши последствия.

# 220
миналата година моя мъж ходи с приятели без мен на ски в Боровец ,причината беше първо че малката беше още доста малка,нямаше и на кого да я оставя ,а и да си призная честно не обичам зимните курорти и ските и въобще не се почуствах игнорирана,знаех че това доставя удоволствие на мъжът ми,релаксира и отпуска естествено нямах нищо против да отиде сам
Тази година имаме отново резервация за Боровец след 2 седмици,но отново няма кой да гледа децата така че нека пак да отиде с приятели на мен не ми пречи,а и ще си спестя неудоволствието да мръзна и да се насилвам да  харесвам ските/не че мога да карам де/
така че не мисля ,че е егоизъм поне в нашия случай

Т.е. винаги, когато нямакой да гледа децата ти поемаш грижите, а той си купонясва? Защо не се редувате?
Иначе и аз не обичам зимните почивки, но не отказвам, седя си на топло, през деня играя карти, книжка чета, приказки с приятели, вечер купон - пиене, ядене и тия три неща. Ските и разходките в студа са много малка част от една зимна почивка.

не не е така,не обичам зините почивки и това ми е и като вид оправдание да не ходя,ако имам желание бих намерила кой да гледа децата,но пак казвам мразя такива почивки
то книжка си чета и в къщи,ако отида ще си стоя сама в квартирата защото всички са скиори и ще ми още по тъпо
аз така ги виждам нещата Peace...то човк ако има желание за нещо и света както се казва ще преобърне ,за да се осъществи

# 221
Абе мила, ако си чела по-горе съм писала, че той не се спира, все е някъде, но вечерта си е у дома, като ми потрябва нещо в тоя студ, той е насреща, та дори да ни разходи малко с колата само пак е разнообразие... Мисля, че мнението ти не отчита наличието на бебе в семейството, говориш като че ли за нещо друго.
Това въобще не беше насочено към теб, а по-скоро към онези, които твърдят, че успешният брак е да споделяш всеки миг с партньора си.
Извинявам се, че не съм уточнила.
Умишлено не ти давам съвет какво да направиш, понеже и аз самата незнам какво да мисля в конкретната ситуация.
А обичам да съм честна пред себе си и околните, та искам да вярвам в това, което казвам.

Да се лиша от тези си удоволствия защото той не си пада по тях ли?
Или заради принципа да сме винаги заедно да го задърпам да идва с мен?

Явно имате доста различия с мъжът ви Flutter,не само че леко не се припокривате.Но при вас тва може да му е плюса Peace.Хора разни...

Така е за щастие.
Хората се променят с годините, напасват се...
Само дето аз си останах същата хаймана, а той се превърна в домошар търсещ комфорта и спокойствието на дома.

# 222

А shammi ти си свикнала да си разделена от мъжа си, радвам се че си толкова самостоятелна, няма по-хубаво, но аз винаги съм споделяла с приятелки, че не бих могла да се омъжа за мъж, чиято работа го отдалечава от мен, това за мен не е модел на семейство, не мога да живея така, всеки си има някакви разбирания, затова хората сме различни.

Нямам избор мила.....налага се да работи - всички на него чакаме, но дори и да не беше такава ситуацията съм на мнение, че всеки има нужда от лично пространство и време само за себе си. Например не бих могла да си представя да имаме банкет или събиране на съученици и стари приятели и да го заведа с мен. Провалям си всичко, а и неговия комфорт .... в такива случаи изобщо няма коментар. Всеки от нас поддържа контакти различни от общите ни без сръдни, цупеници и проблеми. Друг е въпроса, че никой от нас не прекалява и не нарушава семейното спокойствие.

# 223
Всяко семейство трябва да намери формулата си за да съществува като такова. Peace

За жалост в едно 90% според моите моите виждания,не се получава. Crazy

# 224
  • Варна

За жалост в едно 90% според моите моите виждания,не се получава. Crazy

Еееее, посмали малко, де! То дори за ДиС това е нереално висок процент. Ма къде ги наблюдавате тези апокалиптични картини? Аз дуго виждам - много семейства (двойки) са си съвсем добре, макар и коренно различни едно от друго.

Общи условия

Активация на акаунт