Откачате ли в къщи?

• 12 427
  • 161
  •   1
Отговори
# 75
Близо 10 години си стоях в къщи.Имаше моменти в които се мразех направо,успокояваше ме единствено мисълта ,че е временно.Няма нищо вечно на този свят.Мога да те посъветвам да се отдадеш на хобито си,да спортуваш в къщи,ровене в нета,реформи по дома,аз много обичам да размествам мебелите  Joy .Абе сега по има занимания,не е като преди.Аз с първото и интернет нямах. #Crazy Намери си занимания,нещо което да те разсейва и не гледай на стоенето в къщи като на затвор.Много е важна мисълта. Hug

# 76
Не,изобщо не откачам дори ми е много приятно вкъщи с дъщеря ми.Когато родих сина си го гледах само 4 месеца и започнах работа,за това сега съм си обещала да гледам второто си дете поне 3г.

# 77
Да, откачах 4 години и половина с първото си дете и 3 години с второто. И тези ,които не откачат, знаят нещо, което не ни казват, мила!  Hug

# 78
Аз малко встрани-отскоро имам работа и понеже няма кой да гледа детето си го водя с мен.Последния път му обяснявам,как трябва да се видим с еди-кой си и да му дадем един подписан договор,защото иначе няма къде да танцуват децата/водя музикален клас за деца,пеят,танцуват,разиграваме приказки/.Като видя колегата ми и почна да му обяснява:"Аз се нааках и затова закъсняхме,обаче ти носим договора,не се притеснявай".Винаги му обяснявам преди да излезем,че няма как да си остане сам у дома и да си гледа детските,понеже без него няма как да работим с колегите.А и хората,скоито работя са артистични,умеят да се занимават с деца и май наистина са го убедили,че без него не може.
Всеки път,през който съм треперила дали ще ми мине домера или хлапето ще ми скрои някоя изненада, а е бил послушен му правя малък подарък.Рисуваме диви животни на един картон,изрязваме ги и после ги нарежда върху една декорирана с картон дъска с палми,оазиси,гори,планини и т.н.Има си собствена джунгла,собствена ферма и собствен океан.

Изобщо,ако не искаш да полудееш по пантофи,трябва да намериш някакъв вариант да се забавляваш заедно с малкото.Даже да ти казва какъв цвят са преминаващите коли наоколо си е пак вид игра.

# 79
Не откачам ПОЛУДЯВАААААМ от както е паднал снега мойто мъж не ходи на работа и по цял ден ядене и спане,аз готвя като за световно,защото нямам какво да правя.Малката е на село и неможем да стигнем да я вземем,въобще какво да ви кажа скука голяма

# 80
Не мога да ви разбера,толкова ли ви е скучно с децата ви.Вярно сега е студено и не излизаме може би за това така реагират повечето от вас.

# 81
Не мога да ви разбера,толкова ли ви е скучно с децата ви.Вярно сега е студено и не излизаме може би за това така реагират повечето от вас.
Simple Smile С децата не е точно скучно, еднообразно е. Не го казвам с лошо. Децата са най-скъпоценното, което имам. Но творческите натури, хората, които имат какво да дадат, искат още.
Съзнавам, че това изказване, ще привлече отрицателни мнения. Simple Smile

# 82
Не,защо да привлече отрицателно мнение/живота е шарен,хора всякакви/просто за мен грижите за децата са удоволствие не задължение.  Grinning

# 83
Да ходишна работа е далеч по-лесно от това да гледаш дете.  
До тип темперамент е. Аз лично се родих като се върнах на работа. Най-важното е, че не продължава 24 часа нон-стоп като гледането, а само около една трета от тях.  Wink
Вярвам, че сега съм по-добра майка защото се зареждам с нови и различни преживявания и прекарвам няколкото часа вечер, в които съм с дъщеря ми много по-качествено.
Дали е  скучно гледането? Ми не винаги е забавно. Има една ужасна възраст на прохождане, пипане навсякъде, падане, рев. Кажете си с ръка на сърцето, наистина ли ви беше толкова забавно?
На мен не, но обичам толкова детето си, че да се надмогна. Слава Богу и на това има край и после става много по-лесно.
Въпреки това периодично ми идва потребност от повече уют и по-малко хектика и искам да си поостана малко вкъщи

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 23:28 от nadine

# 84

Ами то не става въпрос за скучаене . Аз не скучая, нямам време да се обърна. А и нека си го кажем 3 години вкъщи с памперси, методи на възпитание, храни и пр. не развиват кой знае колко сивото вещество на майките  Wink. Толкова много неща се забравят от работата или от това, за което си учил, но човек все пак за доброто на детето остава вкъщи.
 А правенето на педикюр, маникюр, прически, маски и подобни въобще не го смятам за някакво смислено занимание. Също и гледане на сериали (не че не гледам) и др. подобни.
Аз лично полудявам, защото нямам време да правя това, което искам. Понякога чувствам, че се задушавам. Гледам я сама. Мъжът ми работи в друг град и се връща неделя или прави някакви маратони, за да се прибере да спи 6 часа вкъщи.
Ако искам да чета нещо, го правя през нощта. Стоя до 2-3 часа, защото няма кога иначе. Излизам с приятелки, мъкна и нея с мен. Те искат да ходят по магазините, на детето не му се ходи. Но пък ако се съобразявам само с нея, ще откача съвсем. Ходи ми се на кино, на театър пак не става.
Най-интересно е, че всички познати (нямат деца) около мен си мислят, че да гледаш дете вкъщи е пълно алабала и не правиш нищо по цял ден.

Преди да се роди малката мъжът ми беше и той много смел. Нямаше нищо против да остане той да я гледа, а аз да работя. В началото много се редувахме, защото аз имах семинари в университета. Сега обаче казва, че му е по-трудно да се оправя с нея, отколкото с работата Joy
За мен не е толкова лошо гледането на детето вкъщи, а това че няма за 1 ден на кого да го оставиш и да излезеш само с половинката например.

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 00:18 от Soleil*

# 85
Майчета,разбирам ви какво имате предвид,просто при мен нещата са малко по различни.Първото си дете гледах само 4 месеца и тръгнах на работа,учех и се наложи майка ми да го отгледа.Сега след 10г имам второ дете и не мисля да пропусна нито миг от развитието и.Поне в следващите 3г смятам да бъда непрекъснато до дъщеря си.

# 86
напълно в реда на нещата е да откачиш-живота ти се върти около едно и също в продължение на няколко години Hugне само че откачих а и затъпях отвсякъде,когато гледах дъщеря ми-нещата си дойдоха на мястото,когато я пуснах на ясла и заживях човешки-пожелавам ти търпение още малко и всичко ще е наред  bouquet

# 87
Ами то си е трудно сам да си гледаш децата...но варианта е така да го направиш ,че да имаш разнообразие.Наприемр да ходиш на някой друг курс,малко спорт.При мен така по лесно минава номера Peace.Въпреки че и аз имам дупки(явно сега си в такава),когато ми писва от всичко #2gunfire.Но и да работя нямам кой знае колко голямо желание Laughing(както и мъжът ми Mr. Green).За мен вариантите са спорта и курсове, кафета и клюки с приятелки и 6опинга разбира се Joy((той най ме освежава)

# 88
  • София
Откачах. Направо первъртах. И затъпях.  Embarassed
Живеех на такова място, че други майки наоколо нямаше, а пеша не се стигаше до нито един парк или градинка. Мечтаех да се преселя в Люлин  ooooh!. Копнеех за съботите и неделите. Липсваше ми нормална човешка реч, само ъ-ъ-ъ, ма-ма-ма, та-та-та чувах.  Grinning

# 89
Абе не е лесна работа особено като няма на кого да го оставиш и да се почувстваш малко свободна.Самия факт ,че ще започнеш и свършиш изречението без да те прекъсват ,си е удоволствие. Peace

Общи условия

Активация на акаунт