Спор - за излизането, сополите, снега, и т.н.

• 5 816
  • 88
  •   1
Отговори
 Confused Здравейте, мислих мислих, и реших да пусна тема.

Значи дъщеря ми /година и 2 месеца/ днес е със сополи. Споделих това с баща и, който не е в града, и веднага - истинала е защото вчера и днес излизахме.
Обесних му, че здраво дете, облечено, не може да настине за 20 минути игра навън /тя беше без ръкавици и шал де, ама такава е, не иска/. Ръцете и въпреки това, бяха топли.
Аз мисля, че може да е настинала от всичко друго, но не и от разходките - от това, че се отвива нощем а спи боса, от това, че лази на теракота, от това, че и растат зъби и се лигави ... Изобщо не мога да приема, че е от разходките /под нулата е, ама все пак??? не е -10/, той не може да приеме, че не е от това, и се скарахме. Къде е истината?  Crazy

Батко и нещо е сополив от градина, може и това да е, ама не, не приемам, че е от излизането и точка.  Crossing Arms Утре пак ще излезем.

# 1
  • ул. "Мечтание"
Под вола е истината!  Laughing Няма ли за какво друго да се карате?!
Моята баба все ги нищеше такива, като се разболеехме аз или брат ми и като почнеше да нищи от къде дошло, къде заминало, от кого сме го пипнали, все голи сме ходели, бла-бла! Един Господ знае от къде са дошли сополите. Може да е от излизането, но може и да не е.

# 2
Принципно не може да настине от 20 минути игра навън. Освен, например, ако се е поизпотила. От липса на ръкавици пък със сигурност не може да се настине.
Моят син днес вдигна Т. Бях готова да го изкарам за 20 минути да се порадва на снега, ама майка ми ме възпря. Послушах я, но си мисля, че студеният въздух - при положение, че детето е топло облечено и няма опасност да се намокри, не би му навредил.

# 3
Свекърва ти какво мисли по въпроса?

# 4
Свекърва ти какво мисли по въпроса?

Питането ми е не за спора специално, а за това реално възможно ли е да се настине за 20 мин. навън, дори да си тънко облечен?

От липса на ръкавици пък със сигурност не може да се настине.

Peace

Няма ли за какво друго да се карате?!

Казваш като пенсионерите сме станали?

# 5
Децата не настиват заради излизане, а по-скоро заради липсата на системно такова.

# 6
  • загубено
Истината е някъде там Laughing
Ако детето излиза всеки ден,това означава че е свикнало на температурите на вън.
20 мин не са много,и не мисля че може да изстине ако е облечено добре.
А сополите може да са от всичко.Щом и баткото е болен,може той да ви е "донесъл" нещо от градината.
Имам познат лекар,който винаги когато кажа че дечко е по настинал казва"в медицината няма такава болест" Laughing Вируси колкото искаш около нас.

# 7
  • София
"Настинката" е всъщност вирус.
По правило вирусите се хващат по-лесно, ако човек е вътре, а не вън.

Иначе точно във вашия случай, май няма защо да се чудиш  Mr. Green - най-вероятно е точно баткото да е донесъл хремата от детската градина.

# 8
  • В заешката дупка
Моите пък съвсем наскоро при -10 бяха навън облечени като космонавти, а след като се прибрахме, се съблякоха голи и се буфнаха във врялото джакузи на открито (същите -10 градуса, де). Така 4 дни. Нищо им няма.  Добре че баща им е на същия акъл като моя...  

# 9
Принципно не може да настине от 20 минути игра навън. Освен, например, ако се е поизпотила. От липса на ръкавици пък със сигурност не може да се настине.
Моят син днес вдигна Т. Бях готова да го изкарам за 20 минути да се порадва на снега, ама майка ми ме възпря. Послушах я, но си мисля, че студеният въздух - при положение, че детето е топло облечено и няма опасност да се намокри, не би му навредил.
И аз съм съгласна, 4е от студения въздух не се настива.
Но знам, 4е когато дете има темп. не трябва да се изкарва на разходки, дори и да не е студено, защото темп. се пока4ва...

# 10
Но знам, 4е когато дете има темп. не трябва да се изкарва на разходки, дори и да не е студено, защото темп. се пока4ва...
Когато исках да го изкарам, той нямаше Т. Пък и исках просто да вземе въздух.
Както и да е... Послушах майка ми. Може и да е била права.

# 11
Когато исках да го изкарам, той нямаше Т. Пък и исках просто да вземе въздух.
Както и да е... Послушах майка ми. Може и да е била права.
Просто споделих, защото и аз съм привърженик на разходките и ми се е слу4вало да има мн. малка температура и аз да съм си казвала: "Какво пък толкоз-малко въздух ще му е от полза...". Но ми се е слу4вало то4но обратното - прибирали сме се с по-висока...

# 12
спокойно, синът ми е навън по два часа всеки ден при минусови температури. и сняг яде, и в снега лежи, виждала съм деца и да си поспиват дори. еми, нищо му няма.

# 13
Аз пък вчера я извеждах сополива. Laughing Според мен, ако детето е добре облечено и здраво, няма как да се разболее от 20 минутки навънка.  Naughty По-скоро е вирусче от баткото и навънка се е охладила малко и така се е получило.

# 14
Радвам се за подкрепата ви, и че споделяте мнението ми.
Бая сопол има горката и малко ми е виновно, за пръв път и е. Учудващо баткото обаче само подсмърча, нищо друго - явно директно и  го е лепнал.
Тя не дава и капки да слагам, сега почнах да давам чай и цитруси с мед и лимон, да видим. Изместих си темата доста.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт