Спор - за излизането, сополите, снега, и т.н.

• 5 816
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
  • UK/София
Много важно като не пие много чай, не всеки може да го пие.

За мен чая е някакво чудо, което ще спаси света, така съм свикнала от майка ми.  Crazy
Тя цял живот лекува така, лекарства не се пият, настинеш ли - чай. Ама чай, докато почнеш да повръщаш, по 10 чая на ден.  Crazy

Е, моята майка също искаше да ме лекува с мед.Повръщах го, толкова го мразех от това тъпчене с него..Чаят също не го пиех с охота, сега хич.За това сега не мъча децата си с чай - не го обичат.А аз все още като видя мед и започвам да имам позиви за повръщане SickНо цитрусите ги признавам.

# 31
Аз защо знам,че меда не се дава до 3 години? newsm78 Както и да е.На моята малката й давам кафява захар,когато се налага.

# 32
  • UK/София
Аз защо знам,че меда не се дава до 3 години?

След първата година може да се дава.Стига детето да не е обременено с алергии.

# 33
  • София

Може да се охлади от всичко - макар това да е най- малко вероятно навън, където се движи (освен, ако не е прегряла и да е била изпотена).
Разбира се, че може да се зарази от сополивия си брат - даже е твърде вероятно.

# 34
По принцип, силно алергенните храни като меда, се дават след 2 год. възраст, но след като вече е даден и детето не реагира, може да хапва медец без да се прекалява.

# 35
corset е права, щом меда е даван вече не е проблем.

Вергилия , детенцето ти е сополиво от баткото, не се обвинявай -сополите са най често вирусни, а не от охладаждане.
За сополите от тук нататък по-скоро да му помогне свежия въздух, отколкото сухия в къщи.
Лекар УНГ ме посъветва, когато детето ми е със запушен нос зимата в снега да го водим в планината на чист въздух, дори и да текат сополи изведро, че не е проблем ще се изтекат на вън на чистия, кристален въздух и ще изчезнат още на първия ден . Пробвано е това и действа.
Моето дете рядко се разболява, но до 3г изобщо не е боледувало. От бебе е навън -първата зима беше на 3 месеца и съм го извеждала в сняг и студ да спи в количката ,обикалях парка, а след това всеки ден игра навън. От 3г и 5м. тръгна на градина и започнаха сополите и запушен нос, но сравнително рядко......Чистия въздух е от голямо значение и не би могъл да разболее детенцето за 20мин., не се упреквай!

# 36
Вергилия  Laughing не се ядосвай за глупости, чували сме за любовтта на бащите към щерките си...човека прекалено много трепери над принцесата си, това е!
Следващият път прави каквото знаеш без да му даваш обяснения и готово! Казвам това от опит. Laughing

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 14:15 от BENI MAMA

# 37
  • UK/София
-------- не се ядосвай за глупости

--------

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 14:18 от Биляна

# 38
Вангелия не се ядосвай за глупости

Joy Joy JoyДа й купиш нови дрехи Joy
Joy Ами аз скоро не съм ставала кръстница май ми е време Joy Чакай да си оправя творенията.. ooooh!

# 39
Абе верно защо си хабите нарвите сега да разследвате защо, как и кой е разболял детето?
То вярно, когато за пръв път се случи изпадаме в паника и стрес, но с времето се претръпва!
Пък ако са само едни сополи не е трагично, щом няма температура и други оплаквания всичко е точно!
Не е лошо да пие чайче детето, но ако не иска не насилвай, дай мед една лъжичка, но не тъпчи, сама знаеш, че не е полезно!
Според мен сополките са от баткото, поне при нас е така-има ли баткото хрема и малката прихваща, да не говорим, че след тях и аз...... Wink
Не е нужно да се обвинявате, все някога щеще да се случи!

# 40
Днес я изведох 2 пъти, и не знам дали има нещо общо, но сополите спряха верно. Беше -8 поне.  Crazy
И не съм слагала капки, само вчера два пъти.

# 41
Снощи катои се прибрах, разбрах, че мъжа ми като е взел дъщеря ни от детската градина са играли около 30 минути на снега в парка, тичали, въргаляли се, били се със снежни топки и т.н. Вярно, днес малко й е пресипнало й е гласчето, дадох й Хомеовокс да смуче, но смятам, че е хубаво да тича детето навън, с шал, шапка и яке. И като бебенце бяхме все навън дори да беше сковало от студ и сняг. Peace Добре облечено му няма нищо, то се движи детето не стои на едно място. Но все пак не повече от 20-30 минути.

# 42
Добре облечено му няма нищо, то се движи детето не стои на едно място. Но все пак не повече от 20-30 минути.
Това пък защо? Някаква медицинска препоръка ли е? Днес синът ми стоя навън сутринта поне два часа, всеки ден му се събират минимум толкова. Не забелязвам да му се отразява зле.

# 43
И аз извеждам моето дете при всякакви температури, трябва камъни да падат от небето, за да останем вкъщи. Сополите са най-вероятно вирус. Наслушала съм се и аз от бабите как простудявам детето, но не се връзвам изобщо. Два пъти досега е имала сополи, и двата пъти мога да посоча съвсем точно източника - съседско подсмърчащо дете...

# 44
  • София
На Витоша ски-училищата все едно по 20-30 минути работят...
При -8, 10 градуса, че и по-малко, децата са си супер. Карат до обяд, хапват, после се търкалят в снега, пак карат и пак се търкалят и нищо им няма - свежи, здрави деца! Не от излизане на студ се разболява човек, още по-малко дете, което не спира на едно място.

Аз обаче се удивлявам на начина по който ги обличат майките им вкъщи, все едно отиват на Еверест - гащи, боди, чорапогащник, анцуг, грейка!!! Че и по два-три чифта чорапи ooooh!
Как въобще се движат не ми е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт