Спор - за излизането, сополите, снега, и т.н.

• 5 816
  • 88
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Излизаме всеки ден стига да нямат Т, хремата и кашлицата отдавна не ги броя. Но и аз им се чудя на майките, които не си извеждат децата, вече повече от месец на площадката зад нас е пусто, няма никакви деца, ще почна вече сама да си говоря  Rolling Eyes

# 46
Дай му да прочете това: http://www.biberonbg.com/info/nastinki.htm

# 47
според мен може баткото да го е разболял.Ние и приятели около нас изкарахме някакъв вирус само със сополи

# 48
  • Някъде по Дунава
Хубаво е децата да са навън подходящо облечени.Едва ли детето се е раболяло от това.

# 49
  • sofia
Аз обаче се удивлявам на начина по който ги обличат майките им вкъщи, все едно отиват на Еверест - гащи, боди, чорапогащник, анцуг, грейка!!! Че и по два-три чифта чорапи ooooh!
Как въобще се движат не ми е ясно.
Навличането е най-кофти.
До преди малко се замеряхме с големия със снежни топки. Бях с риза, жилетка и яке (джинсово с тънка вата) и се поизпотих, а не съм търчала кой знае колко.
За ските - като съм на лифта и ми е ставало хладно, защото не се движиш, но иначе яко загряваш.

# 50
  • София

Хубава статия, личи си, че е преводна Confused

# 51
Много често, почти винаги никненето на зъби е придружено с досадните сополи. Confused
Разходките едва ли могат да навредят на детето. Естествено да е подходящо облечено, нито много дебело, нито леко.

# 52
Ами тя има вече 7 зъба, и никога не е имала сопол с тях.  Confused

# 53
Робен беше на 4 месеца, когато за първи път беше на планина. Изкарахме почти 2 пълни месеца така. Спеше в количката от сутринта до следобяд, будеше да яде и пак заспиваше. Миналата година отново му се събират поне 2 месеца по цял ден на планина - спеше на обяд в колата. Бил е всеки ден, дори и при -20 градуса /при тези случаи само за по 2.3 часа/. Тази година отново е на планина и вече кара ски. Днес беше -12 и се прибрахме по обедно време. Когато е в София му се появява отвреме навреме кашлица, когато е на планина никога, независимо от минусовите температури. Аз съм родена в Москва през март, на минусови температури и от първата седмица са ме оставяли на балкона по 2-3 часа. Не мисля, че сополите и болестите идват от снега и студа. Те каляват.

# 54
  • София
Много често, почти винаги никненето на зъби е придружено с досадните сополи. Confused
Добрите педиатри отричат подобна връзка и определят това като мит. При никненето на зъби може да падне имунитета на детето и да хване вирус с хрема, но тя е заразна и трябва да се лекува.

# 55
според мен може баткото да го е разболял.Ние и приятели около нас изкарахме някакъв вирус само със сополи
Съгласна съм Peace.И ние по празниците бяхме така-вируса мина през всички.

# 56
  • София
 За 20 минути нищо няма да и стане. Нашата педиатърка препоръчва децата да се извеждат всеки ден минимум за 15 минути.
Хремата е най вероятно донесена от детската градина.

# 57
  • На морето!
Аз обаче се удивлявам на начина по който ги обличат майките им вкъщи, все едно отиват на Еверест - гащи, боди, чорапогащник, анцуг, грейка!!! Че и по два-три чифта чорапи ooooh!
Как въобще се движат не ми е ясно.
Навличането е най-кофти.
До преди малко се замеряхме с големия със снежни топки. Бях с риза, жилетка и яке (джинсово с тънка вата) и се поизпотих, а не съм търчала кой знае колко.
За ските - като съм на лифта и ми е ставало хладно, защото не се движиш, но иначе яко загряваш.
Точно на тази тема споря с моята майка.

# 58
  • на североизток от Рая
Бабите най-обичат да обличат децата с 5-6 ката дрехи...Аз моите деца никога не съм ги навличала в голям студ.Особено ако ще играят в снега.Синът ми е навън и стои докато почервенее,но не е настивал.По скоро се разболява ако играе в затворено помещение с кашлящи и сополиви деца,а това най-често е ДГ.
Децата студът ги калява и виждам,че повечето от вас мислят така.Когато дъщеря ми беше на 3 месеца през далечната 1994г.,я изнасях в количката на терасата да спи/януари/.Така дълбоко спеше,че трудно я будех за да я  нахраня.Синът ми е  пролетно бебе.Отгледан е само навън. Simple Smile

# 59
Кажи на мьжа си, че ако заради всеки сопол трябва да седи детето в кьщи, ще стане много по-изнежено и ще боледува по-често. Навьн се калява и изгражда по-добра имунна система. А от кьде е приxванало xремата- ами ако навьн е играла с xремави деца, може и от тяx.. но може и от батко си. Откьдето и да е все пак е нормално, като цвете в саксия не може да расте.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт