Спор - за излизането, сополите, снега, и т.н.

• 5 816
  • 88
  •   1
Отговори
# 75
Не знам дали настинките не съществуват, но мен вече два пъти ми се случва да излизаме в доста гъста мъгла за около час и половина и след това малката да понастине, тоест температура, сополи. Минават сравнително бързо, но си мисля, че е от мъглата, а не от вирус, защото не ходи на градина и не е имала контакт с други деца.

# 76
  • Има много детски смях.
От мъгла, доколкото знам, не се настива. Влажността е голяма и е кофти за дробовете. Нещо такова беше...

# 77
Е и? Какво като има сополи? Дори не бих се сетила да го спомена на мъжа ми, друг е въпроса дали изобщо аз самата бих обърнала внимание на това "тежко болестно състояние"...Децата не могат да живеят в инкубатор, и носовете да им текат се случва, и да кашлят, важното е ча са се порадвали на снега, били са на чист въздух и са изразходвали енергията си в забаления! Защото наистина, пред телевизора няма как да настинат, ама...

# 78
Аз пък много мразя кашлящи деца със сополи по детските площадки и заведения. Не казвам, че трябва да си стоят вкъщи, но бягаме далеч от такива.

# 79
  • софия
Майчета като ви чета ми се иска да се заразя с вашият ентусиазъм и оптимизъм, но ми е много трудно след като преди ден излезнахме от болницата от поредната хрема направи  остър ларингит и сега ми е много трудно да го извеждам спокойно на вън, излизаме по малко  всеки ден. Лекарите ми казаха никаква детска градина поне до май месец това било лечението ни. Така ме е страх, че съвсем ще го изнежа а той има нужда от каляване. Отделно той ужасно много се поти, а повярвайте ми най слабо облеченото дете е. С това изпотяване

# 80
tzvetihc, каляването е хубаво да се започне от лятото, когато времето е топло и постепенно да се увеличават калителните процедури, било то обливане с хладка вода, въздушни или слънчеви бани. Няма как сега като още не е стабилизароно здравето да го пускаш по много на студа. Винаги ли се е потяло детето много? Дъщеря ми много се потеше, когато лежахме в болница и не беше добре. Тогава й вливаха много течности, но и след това отне време докато престане да се поти.

# 81
цветич - това потене - провери от какви материи са дрехите на детето. Избягвайте всякакви изкуствени материи. Гледай да са естествени . Памук, лен, вълна и други и комбинации . Аз даже и най красивите дрешки, които ми подаряват, ако на етикета пише няаква смесица с изкуствено или на пипане не го усещам естествено го подарявам на друг . За дрехите е важно и да са боядисани с качествени бои. Вярно малко тъпо звучи за маркови дрехи, защото и там са мнетета до безобразие, но поне гледай да не са китайски!
За несъществуването на настинките съм чела на доста места и сама се убедих . Последно ми попадна една брошура при личния за мита за настинките - единия експеримент беше лекарски екип решава да прекара година на един от северните острови, който зимата е напълно отцепен - след като морето замръзва и спират прииждането на корабчета лека полека си доизкарват "настинките" и цяла зима нямат ни един случай на вирусно заболяване, докато не се запролетило и не дошъл първия пощенски кораб ... на следващата седмица кабинета започнал да се пълни с "настинали" ...
Не помня всичко, но имаше и нещо за студените крака и хремата , като студените крака бяха в същност симптом на заболяването, а не причина и други неща, но не помня ... ако ми попадне пак ще взема да напиша  Hug

# 82
  • софия
Благодаря за съветите, но на мойто момче изпотяването му е наследствено баща му се поти много. Затова и боледуваме според мен толкова често. А за дрехите и аз използвам само памучни материи. Днес бяхме навън и като му махнах шапката беше с мокра глава. Трябва наистина на пролет да започна с закаляването.

# 83
Има ли студ и сняг - болести няма! Това е! Като падна снега и стана под -2-3 и спряха да говорят за грип! Всимко друго е нередовно излизане на въздух, прекалено навличане с дрехи и слушане на лекари, и естествено оправданието - моето дете е изключение!

# 84
Изпотяването наистина е много неприятно.Синът ми е същия,но съм забелязала,че докато е потен и се движи/той най вече бяга/няма проблем,но като се спре  потен и не се преоблече още същата вечер започва да кашля.Затова го научух,че когато е потен трябва да се прибере за да се преоблече-няма значение дали е лято или зима.
Колкото до каляването съм съгласна,че е важно този процес да започне колкото е възможно по рано.

# 85
  • UK/София
Аз пък много мразя кашлящи деца със сополи по детските площадки и заведения. Не казвам, че трябва да си стоят вкъщи, но бягаме далеч от такива.

Доста грубо и глупаво изказване!Чак пък да мразиш Rolling Eyes

Психиката на българите ни е, че като е сополиво и кашлящо детето и трябва да е под карантина.И аз бях така преди да дойда в Англия, но елате да видите какво става тук.Няма такива предразсъдъци, децата не се навличат и не спят на  25 градуса и да ви кажа не са по-болни от българските.

# 86
Ами, наистина не харесвам някое дете да кашля срещу моето и да има два реда сополи. Никъде не съм казала, че трябва да са под карантина, а точно обратното съм писала. Просто се махаме като видим такива деца. И не виждам кое точно е глупавото в това? Ако нещо ми е неприятно, не виждам защо трябва да го търпя след като имам избор за момента.
 Като тръгне на градина, сигурно ще си променя мнението, но пък и не разбирам кашлица и сополи по 1-2 месеца не са ли притеснителни.
 Децата и в Германия не ги навличат. Не съм забелязала в България  да са по-навлечени от немските. По-скоро на немските им се позволява да се цапат повече, да се търкалят и сядат по земята, да играят в пясъка боси и т.н. В БГ донякъде е разбираемо защо родителите са по-предпазливи, предвид многото бездомни кучета и опасността от тения.

# 87
Иние доскоро''бягахме'' от кашлящи деца.Ама какво да направя като малкото постоянно ми беше болно newsm78 и като се закрепим малко не мога да го държа все в къщи.
В края на краищата и моите като са болни не ги пускам при другите деца за да не заразяват .И очаквам същото и от другите родители,но...има и безотговорни Thinking.

# 88
Дъщеря ми ще направи 11 месеца скоро, но и ние водим такъв спор със свекървището.След като се прибрахме вкъщи след Нова година малката се разболя - температура и заервено гърло, пи и антибиотик.Свекървата веднага започна - изкарвала си я вънка на студеното, за това с е разболяла, или под нощничката не съм и слагала боди,било и студено през ноща(спи в спално чувалче и с олекотена завивка отгоре) и от това било, а температурата в стаята през ноща е падала най-много до 17 градуса.След като оздравя като споделя с нея че ще излизаме(живеем отделно, но идва да гледа детето докато взема детската кухня) и се започва пак - тъкмо оздравя да не вземеш пак да я разболееш.Еми тя може и вкъщи като стои да се разболее. Просто вече ми е отмъзнало да споря с нея.

Общи условия

Активация на акаунт