Отново за АБКМ

• 141 314
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 100
  • sofia
когато са много малки се обриват на едни и същи места - там кожата е деформирана, въпреки че не се личи и е по-лесно оттам да избие.
При нас има вече разнообразие в обривите - от различните храни на различни места по кожата. Все още не съм систематизирала така че да го опиша тук.

# 2 101
  • sofia
Аз давам от тези лилавите бисквитки  http://www.detkikeksz.hu/termekeink/1;41 те са без мляко и яйца, само че са малко скъпи.

# 2 102
  • Sofia
Здравейте момичета!
Аз 3 дни се скапах от разходки с бебката, че ако си седя у нас само гледам хладилника. Simple SmileКакто писах, започнах твърдо диетата от 8 март, направооо едва удържам фронта, ама стискам зъби. Да ви кажа, въпреки усилията ми-разсройството и слузта са още на линия, но поне ме успокоява фактът, че акаме 3 пъти на ден, а не както преди седмица по 8. Дано това да е успех, а не нещо временно. Моля мамите със симптоми като нашите-само слуз и разсройство, кажете след колко време от тази пуста Simple Smile диета да очаквам ефект? Вече забравих как изглеждаше нормалното бебешко ако.  Grinning Тя Лазарова на прегледа ми каза, че може да мине и месец, ама аз тайничко се надявам при все моите усилия, да спре тази слуз и разстройство по-бързо.

# 2 103
Newradost, от къде ги купуваш тия бисквитки в лилавата опаковка от линка , който си пратила?
Благодаря за идеите!То кога ще имам време, освен по нощите като дежури таткото, но ще се постарая и аз да и направя:)

# 2 104
  • sofia
Az pravq hubav keks domashen s orizovo mlqko. No s biskvitite neshto ne moga da se spravq - ne stavat hubavi. Tezi lilavite biskviti gi kupuvam ot edin magazin v Sofiq - na Nishava blizo do vhoda na parka - Baby kids shop mai se kazvashe. Stavat malko tvyrdi sled kato postoqt, no sa dosta. Ne sa za bez zybi. Inache pravq biskvitena torta s sinite obiknoveni biskviti na POBEDA. V Pikadili imashe i blat za torta bez iaica i mlqko na dietichniq shtand. Ох извинете, сега видях че не пиша на кирилица.

Правя и хубава баница с праз и елда - ако се интересувате ще обясня как.

# 2 105
  • sofia
 Sunkiss, ти спряла ли си яйцата - защото и при мен беше така докато се усетя да ги махна и тях. Наблягай на месо - това е спасението. Мога да те посъветвам още какво да ядеш ако те интересува

# 2 106
  • Бургас
newradost, благодаря за отговора!Но се съмнявам да е от пащърнака.Него го въведох преди 2 месеца, беше един от първите зеленчуци.И до сега го ядеше без проблем.
А това, че обривите при малките бебета излизат на едно и също място ме накара да се замисля.Може и да си права.Там на бузката на Радослав кожата наистина е като деформирана.Стои по-жълта и изглежда суха, но като я докоснеш не е.Точно там се зачервява.Последните няколко пъти се оправя много бързо.В момента пак му няма нищо.Не знам, наистина съм много объркана.След кърмене и след баня бузките му пламват и стоят като изпръхнали известно време, после кожата се успокоява.Вече взех да се чудя дали и това е симптом на АБКМ или не. ooooh!

# 2 107
Моля мамите със симптоми като нашите-само слуз и разсройство, кажете след колко време от тази пуста Simple Smile диета да очаквам ефект? Вече забравих как изглеждаше нормалното бебешко ако.  Grinning Тя Лазарова на прегледа ми каза, че може да мине и месец, ама аз тайничко се надявам при все моите усилия, да спре тази слуз и разстройство по-бързо.

При нас отне повече от месец, но аз като започнах диетата, не бях изключила доста неща, които мислех за безобидни (свинско филе, червен пипер, сусам и др.)Това продължи около месец, след което започнах наистина стриктната диета и подобрението дойде бързо - кръвта намаля. Започна да се появява все по-рядко, но около месец я имаше от време на време. След като спря, остана зелената слуз, на която вече дори не обръщах внимание. Радвах се на липсана на кръв. Малко по малко и тя изчезна, но истинско сгъстяване на акото дойде със захранването. Дано не съм те отчаяла съвсем  Rolling Eyes

# 2 108
В момента се чудя, каква нова храна да му въведа? Не сме се захранили все още с млечни. Но ми се иска да му дам вече риба.  Които вече са захранили децата с тях да кажат, как са процедирали и имало ли е реакции? С каква риба сте започнали? Дали от пюре или домашно приготвена?

Ние сега сме болнички, с хрема и кашлица. Надявам се вече да се оправим, че сме изтощени от безсъние. Иначе глутен вече ядем, но гледам да не прекаляваме. Постоянно си имаме някакви дерматити - ту на корема, на бузките или на крачето, но те повечето  са прозрачни. Не мога да го свържа с нещо конкретно или просто кожата си му е такава склонна да излизат пъпчици? Та ние почти нямаме някакво разнообразно хранене и не ми се иска да се вманиачавам да го свързвам с храна за да ги махам едно по едно.  И съм се примирила, че при нас винаги ще имаме такъв проблем и няма скоро да се оправим.
Правила съм домашни бисквити,но ми излизат все твърди и се отказах да ги правя повече.

# 2 109
Моля мамите със симптоми като нашите-само слуз и разсройство, кажете след колко време от тази пуста Simple Smile диета да очаквам ефект? Вече забравих как изглеждаше нормалното бебешко ако.  Grinning Тя Лазарова на прегледа ми каза, че може да мине и месец, ама аз тайничко се надявам при все моите усилия, да спре тази слуз и разстройство по-бързо.

При нас отне повече от месец, но аз като започнах диетата, не бях изключила доста неща, които мислех за безобидни (свинско филе, червен пипер, сусам и др.)Това продължи около месец, след което започнах наистина стриктната диета и подобрението дойде бързо - кръвта намаля. Започна да се появява все по-рядко, но около месец я имаше от време на време. След като спря, остана зелената слуз, на която вече дори не обръщах внимание. Радвах се на липсана на кръв. Малко по малко и тя изчезна, но истинско сгъстяване на акото дойде със захранването. Дано не съм те отчаяла съвсем  Rolling Eyes
При нас същото.
Нелика подробно е обяснила всичко.
Аз свинско филе съм яла, червен пипер също.Сусам категорично не-силен алерген е и от него също имахме проблеми когато аз си позволих сусамки.Ядох ги уж за калции. Калции има в броколито Peace.Май сега скоро му е сезона Peace
За храни и какво да ядеш ако можем ще помагаме.Ако имаш въпроси питай Hug
Ето моите бисквити............малко по горе бях писала как ги правя.
По моя импровизация на рецепта от LUX   bouquet

newradost какви точно са тези бисквити сини на Победа newsm78.Колкото и да гледах обикновенни бисквити все пише, че може да има следи от яйца и мляко #Crazy

# 2 110
  • Sofia
Nelika i Бъни   bouquet Днес бяхме на преглед при гастроентеролог, та поне ни изписа Фризопеп по касата. Аз продължавам яко кърмене, но все пак вечер давам АМ веднъж, та затова. Иначе на мен най-голям проблем ми е сладичкото, че много обичам.засега хапвам по малко халва, локум и сусамки Simple Smile Ако трябва и от това да се лиша, май ще се гътна Joy
Аз чинно чета темата от самото начало и пак чинно си записвам кой как е захранвал, с какво и в каква последователност, че ще ми е от огромна полза.

# 2 111
sisilina , скорошно оздравяване! Аз въведох риба на 1 година и 1 месец - Сьомга с ранни моркови и картофи на Хип. Давид много го хареса и все още му е от любимите. Въвеждах постепенно - 1 лъжичка после 2-3 и т.н. Щом видя, че всичко е ок увеличавам количеството. Пюрето е фино пасирано, 190 гр. Мислех да пробвам да дам филе от бяла риба за да има какво да ям и аз, но още не смея...
Аз правя едно сладко - 7-9 ябълки - обелени и настъргани, може да се добавят 1-2 настъргани банана, малко захар ако ябълките са по-кисели, малко олио и грис на око докато стане каша. Слагам сместта в намаслена тавичка и пека. Става много вкусно - двамата с малкия изяждаме тавата за отрицателно време. Така му разнообразявам следобедната закуска, че иначе яде само каши и ми е много криво, че няма какво друго да му предложа.
Ох, и ние вече 2 месеца сме със слуз, нищо ново не съм въвеждала скоро. Продължавам да спазвам диетата - поне ядем масло и сирене.

# 2 112
sunkiss за сусама ти си знаеш Rolling Eyes
За сладичкото-аз също хапвам халва Любимка, пия Боза бомакс със захар а не с подсладител, едни постни локумки си правя двойна доза и не давам на никого да яде от тях Mr. Green, сладка баница с локум сиропирана, баница с тиква, ябълков щрудел .........ама аз доста готвя.
Ако те влече като четеш темата ще стигнеш и до там където съм дала рецепти Peace
За бебето аз лично процедирах така-тиква, картоф, пащърнак, тиквички, броколи, карфиол, морков
От плодовете-ябълка, круша, синя слива
Месата-пуешко, заешко, пилешко
Зърнени - ориз, елда,овес, шпелта, пшеница
Започнах захранването с оризова каша, после тиква, пащърнак и т.н
Всичко е индивидуално и ти сама ще прецениш.За проблемните храни ползвам себе си като опитен заек - първо аз и после на бебето.

# 2 113
Днес малко ме притеснихте с този глутен Sad
ние от 3 дни имаме пак пъпчици, но май знам от какво е хапнах малко ядки и шоколад  Embarassed
надявам се да е от това, другото което остава да е брашно, не сме въвеждали нищо- та затова се поуплаших малко- погледнах набързо изследванията пак, към брашно алергията ни е минимална  Naughty

ще видим какво ще покаже
бъни чакам точната рецепта на лични  Heart Eyes

не успях да събера рецентите но ще пусна линкове да разгледате- тези дни мн обикаляхме с малкия и нямам мн време за форума
 1. овесени блокчета -http://vkuhniata.wordpress.com/2009/12/06/kids-oat-squares/  може да използвате растителна мазнина вместо масло-

2. ръжен хляб-http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/15/flat-rye-bread/  много вкусен

3. мъфини- http://vkuhniata.wordpress.com/category/%D0%BC%D1%8A%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8/ слагам вместо портокалов сок- ябълков, стафиди, мед и ванилия не слагам, стават що годе добре, трудно се улучват

4. картофен хляб- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.msg17851949#msg17851949 много вкусен

5.Спаначени кюфтенца,
Рулца с тиква, ябълка и банан- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.msg17873019#msg17873019

6. картофени кюфтенца с царевично брашно- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.msg17591951#msg17591951

7. крекери и бисквити- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.msg17872982#msg17872982-  пак вместо масло, може растителна мазнина, крекерите могат и сладки да се предлагат, аз ги правя основно пшенично брашно, овесено брашно, малко пълнозърнесто , елдено, ечемичено, ръжено, оризово- импровизирайте

Hug

# 2 114
засега хапвам по малко халва, локум и сусамки Simple Smile Ако трябва и от това да се лиша, май ще се гътна Joy

Аз не ги ядях. От началото на годината започнах локум в едни локумки, но в началото не си позволявах. Сусама, както е казала Бъни е силен алерген, халвата е слънчогледова, а в рецептата на Мустаков дори олиото е забранено. За локума съм леко скептична, понеже кой знае какво има вътре. Единственото сладко, което ядях в промишлени количества беше печена тиква. И аз умирам за вафличка, но вътре има всичко най-забранено  Confused

Общи условия

Активация на акаунт