Раждане във Втора градска болница, София

• 305 588
  • 2 949
  •   1
Отговори
# 2 880
  • София
Няма ли наскоро родили мами да споделят прясна ,прясна инфо Simple Smile

# 2 881
До колкото знам подкрепят естественото раждане, но се чудех, дали имате наблюдения, бременните с близнаци, директно ли ги изпращат за секцио или си зависи, на кой лекар ще попаднеш, може да реши да пробва жената да роди естествено?

# 2 882
  • София
Аз отидох на тонове там в 37 г.с. с близнаци. С идеята да си запиша час Simple Smile за операция. Прие ме д-р Угрински, тогава завеждащ Рискова. Каза ми "Как всички решавате, че ще раждате със секцио!!! Ще видим и ще решим!". Аз знаех, че ще съм с операция, защото долният близнак беше седалищно, а горният - напречно. На следващия ден, беше 30.12.2014г, ме приеха за изследвания. Същият доктор ме изписа на 31.12. и каза, че в миг трябва да пристигна, ако усетя някаква различна от досегашната болка. Било опасно да тръгне единият близнак, защото можел да се заклещи и ..... Ако долният бил главично, можело да пробваме нормално 😨 Така ми назначиха дата, 9.01.2015, 12 дни преди термин.  Всичко мина по ноти. Без избор на екип и т.н. Оперираха ме мъжете Калеви. След 4 нощувки ни изписаха. Не са били нито секунда в кувьоз, здрави и хубави мъже Simple Smile

# 2 883
 Simple Smile Да са живи и здрави! Сестра ми е в 13 г.с. с близнаци и се притеснява да не решат да ги израждат нормално, ако е без предварителна уговорка с избран лекар, но явно в последният момент става ясно  Wink
Аз също съм раждала тук и бях доволна, за разлика от вторият път в частна болница. Но сестра ми я съветват, понеже била с близнаци да иде в МД  Confused
П.С. и нейният термин е в края на Януари

# 2 884
  • София
Д-р Марков на ФМ ми каза да ходя в МД ако тръгнат преди 34г.с. След това нямало значение къде ще отида. Лл ще й даде направление за хоспитализация и всички изследвания. С тях отива в болницата. Ако няма мед показания за секцио (близнаците сами по себе си не са причина), може и да й откажат операция. Аз съм и с диоптър.

# 2 885
Д-р Марков на ФМ ми каза да ходя в МД ако тръгнат преди 34г.с. След това нямало значение къде ще отида. Лл ще й даде направление за хоспитализация и всички изследвания. С тях отива в болницата. Ако няма мед показания за секцио (близнаците сами по себе си не са причина), може и да й откажат операция. Аз съм и с диоптър.

А към днешна дата екипът сменил ли се е? Гледам, че д-р Калев май го няма вече и ст. акушерка е друга...

# 2 886
да сменил се е екипа . завеждащ рискова е Христов, гл. акушерка е Мишето Simple Smile Фамилия не чух, а и баджове не носят. Калев и Угрински ги няма. Якуб, беше там последно, Ангелов и една жена видях.

# 2 887
Здравейте момичета.Дано да мога да съм полезна с нещо в темата😃 Двете ми деца са родени там във Втора-МБАЛ .Първото 2007 с помощта на д-р Христов и съм изключително доволна от намесата му! Естествено не пропусна да отбележи каква помощ ми е оказал и че трябва да го почерпя за това дело!!!Втората ми бременност 2013г я наблюдава той,но пък как  не си свърши работата без да подхвърли нещо за "бонуси" 😉 Раждането ми беше в присъствието на Калев,Джеджева и Стойков 😘😘😘 Невероятни ,думи нямам да опиша!!!! Да са живи и здрави хората,найстина прекрасни професионалисти😍

# 2 888
  • София
Здравейте момичета.Дано да мога да съм полезна с нещо в темата😃 Двете ми деца са родени там във Втора-МБАЛ .Първото 2007 с помощта на д-р Христов и съм изключително доволна от намесата му! Естествено не пропусна да отбележи каква помощ ми е оказал и че трябва да го почерпя за това дело!!!Втората ми бременност 2013г я наблюдава той,но пък как  не си свърши работата без да подхвърли нещо за "бонуси" 😉 Раждането ми беше в присъствието на Калев,Джеджева и Стойков 😘😘😘 Невероятни ,думи нямам да опиша!!!! Да са живи и здрави хората,найстина прекрасни професионалисти😍

Каква почерпка, ако не е тайна, защото някои си искат направо пари...Използвам да попитам и другите родили там искали ли им са пари вместо почерпка?

# 2 889
  • София
Здравейте,
Лежах в Рискова през декември 2014, родих през юни на 2015. Без избор на екип. Отношението на всички беше повече от отлично, нямам оплаквания от никого и никой не е направил дори намек за почерпка или заплащане.
След изписването от Рискова им занесох една голяма кутия Мерси и малко коледна украса (беше точно пред празниците).
Когато родих - на момента ММ донесе една чанта с бонбони, шоколади, пастички, кока-кола, ядки и разни гризки. На изписването - букет за акушерката. След като се посъвзехме и понагласихме в къщи - направих картички на лекаря и акушерката, които се грижиха за мен на раждането (по случайност те бяха и на изписването), купих по една малка кутийка морско дъно - от най-мъничките, картичката в плик, на доктора 100 лв, на акушерката 50, плюс бонбонките - със сладурска ръчна опаковка и текст за благодарност и им ги дадох специално на тях лично, просто защото бях много доволна.
Родих при д-р Якуб и акушерката  Живка (забравих фамилията). Шеф на смяната беше Угрински (вече на работи във Втора градска). Преки впечатления имам от Джеджева, Калев - баща и син - просто невероятни лекари. Не планирам четвърто, но за мен Втора градска е мястото, където се чувствах обгрижена и спокойна.

# 2 890
  • София
Никой нищо не ми е искал и дори не е намеквал. Дадох букет на акушерката, която най-много ми помагаше, и торба с уиски, кола и бонбони на Калеви. Ей така, за здраве.

# 2 891
До колкото знам подкрепят естественото раждане, но се чудех, дали имате наблюдения, бременните с близнаци, директно ли ги изпращат за секцио или си зависи, на кой лекар ще попаднеш, може да реши да пробва жената да роди естествено?

Май съм разказвала по-напред, един ден след моето бебе, едни близнаци се родиха там нормално - при приемането лекарите бяха преценили, че са правилно разположени и ще се получи - всичко беше ОК, майката беше много доволна, въпреки че предварителната й настройка е била, че може би ще се наложи секцио. Това беше преди около 8 години.

# 2 892
Момичета, по напред съм разказвала моята история с каката ни. Сега мога да разкажа и за сестричката и. На 07.07. след 8 дни пренасяне и всячески опити да предизвика естествено раждане др. Александров отново спаси мое дете. След като се разбра, че нищо не може да се направи и системите с оксокоцин не ми действат нито на мен нито на детето за 10 мин(може би са много) ме вкарах в операционната. Да, във втора са за естественото раждане, но преди всичко са за стигането до успешен карй... Благодарна съм на целия екип, но най - вече на др. Александров.  Двете най -скъпоценни същества в моя живот са до мен именно заради неговата помощ и грижа.
Да отбелвжа че не съм плащала за избор на екип нито преди, нито сега. През първата бременност бая си полежах там и ги опознах... Лекарите са върха... страхотни са и са страшно човечни и първокласни специалисти.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 19:04 от kaly_angelova

# 2 893
  • София
Преди седмица родих там . Без екип ,без да познавам никого. Попаднах на др. Петрушева (млада докторка) , много ми помагаха всички ,изключително мили . Раждането мина перфектно Simple Smile . Престоя обаче не ми хареса Grinning . От към хигиена на болницата ,нямам забележки ,чистичко беше , но от неонатологията всички бяха много кисели и мрънкащи ,вечно недоволни .

# 2 894
Преди седмица родих там . Без екип ,без да познавам никого. Попаднах на др. Петрушева (млада докторка) , много ми помагаха всички ,изключително мили . Раждането мина перфектно Simple Smile . Престоя обаче не ми хареса Grinning . От към хигиена на болницата ,нямам забележки ,чистичко беше , но от неонатологията всички бяха много кисели и мрънкащи ,вечно недоволни .
Това киселото се проявява особено ако поискаш, недай си боже нещо особено добавка. Макар че има една възрастна дама която много ми помогана с кърменето и първи път и сега... другите просто ми говореха докато тя помогна на самото бебе да засуче. А и друг проблем според мен е една санитарките в родилното горката сакън да не поискаш и от нея нещо я нощница, я протекторче...

Общи условия

Активация на акаунт