Отговори
# 90
Интересно, защо тая Нанук я дават само във Варна или София. Общото между тези два града е, че Варна бе най-доброто място за живеене 2008г, а София 2009-та. Но това е за хора. За Нанук може да е високопланинска хижа, примерно на вр. Ботев.

# 91
Интересно, защо тая Нанук я дават само във Варна или София. Общото между тези два града е, че Варна бе най-доброто място за живеене 2008г, а София 2009-та. Но това е за хора. За Нанук може да е високопланинска хижа, примерно на вр. Ботев.
Ами ако искаш попитай в темата Simple Smile .Може би е свързано с транспорта,не знам.Какво искаш да кажеш за връх Ботев?Да нямаш нещо предвид?Нали чете-не се дава за синджир...

# 92
Вероятността да бъде сложена на синджир в София е по-голяма, отколкото на вр. Ботев, пък и ми прилича на хъски, на студено би се чувствала по-добре. Там не пиша, много са надути.

# 93
Щом са казали,че не се дава за синджир,значи наистина няма да я дадат за синджир. Wink

# 94
Значи само у София и Варна не са на синджир кучетата. Ти колко къщи с дворове знаеш в София, в които няма куче? А за какъв чеп да я връзват изобщо на връх Ботев.

# 95
  • зад парка
Последното куче в семейството ни е булдог (имали сме още 2 преди него). Купено е от зоо-магазин. В БГ тази порода не се развъждаше (поне когато го купувахме), явно е от Централна Европа. Вече е на 2 години, развито е нормално и няма заболявания. Това явно си е чист късмет!

Това не е вярно,ето сайта на клуба на породата в БГ http://clubbulldog-bulgaria.com/,на сайта са и качени линкове към лицензираните развъдници на тази порода тук.
Единстевно животно с документ за произход може да бъде представител на дадена порода,а таково животно се взима само от лицензиран развъдник,без значение дали се отнася за кучета или котки,документите за произход не са за фукня пред съседите,те дават гаранции,че животното е здраво,че не е генетично обременено,че е създадено и отглеждано спрямо правила,които защитават най-вече животното,че този,който го взима ще получи истински представител на дадена порода отговарящ на установените стандарти,договорите държат отговорен стопанина и трудно би си позволил да злоупотреби с животното.

Потресаващо е наистна,но това си е живата реалност,всъщност всичко това,което е написала Китана не се отнася само за кучетата,а и за по-голяма част от комерсиалните домашни любимци. Tired

п.с.
закупуването на животно от зоомагазин или така наречените "плодители",не е проява на отговорност,нито е пример за благородност,че си спасил една бедна душица,напротив,ти си освободил мястото за следващия нещастник,стимулираш бизнеса на хора,които злоупотребяват освен с животните,но и със слабата информираност,наивност и т.н. на кандидат стопанина,който на свой ред прави същото напред във времето,като запложда това животно,продава или изхвърля малките му, и/или изхвърля  самото животно в момента,в който започне да му тежи,да не му носи пари или просто се е светнал,че не е получил това,което е искал.

Става въпрос за френски такъв. Знам какво говоря и имам претенции да поназнайвам от кучета. Но тук не е мястото за спор , а за размяна на информация.
Иначе съм абсолютно съгласна със споделеното мнение и това не противоречи на искреното ми съжаление към тези души!!

# 96
Интересна тема,ще опитам да я следя

# 97
  • Варна.
да се запиша, стана късно да чета цялата тема.

# 98
да се запиша, стана късно да чета цялата тема.
Темата няма да върви много бързо.Ще поспра малко с инфо-то за известно време.Почети спокойно.

# 99
Прекрасна тема, ще я изчета с интерес.
Засега прочетох само първата страница.

Да се оплача, имам две кучета, коктейлчета. Възпитавани са еднакво, братчета са от едно котило, но с единия господин нещо не можем да се разберем. Постоянно е измислил нещо, кое от кое по-шантаво! Последните две неща: прокопава под оградата и понеже на съседите двора е разграден, излиза на разходка из квартала и се заяжда с всички останали кучета. Понякога сваля някой велосипедист от колелото му, а най-новото е да ръмжи на брат си и да го бие. Не го пуска да влиза в къщата, мисля, че се опитва да го прогони от нашата глутница.

Ето за тия юнаци става въпрос
http://mimi7070.snimka.bg/animals/djeki-i-l-ki.291995.8087233
Тук са като малки - белият е лошият, черничкото е най-прекрасното същество на земята.

Гледаме ги на вилата, дворни са по принцип, макар, че си живеят царски
http://mimi7070.snimka.bg/animals/djeki-i-l-ki.291995.9069780

Приемам всякакви съвети за ей този господин
http://mimi7070.snimka.bg/properties/nashata-avantyura.223680.14351274

# 100
Мога ли да ви помоля да ударите едно рамо. Някой от вас има ли информация да болестта бяс, колко време след ухапването започва развитието на болестта, до колко време може да се прави ваксина и тя дали може да се справи с болестта след втори месец след ухапването?
Благодаря ви предварително!

# 101
  • sofia
Браво за хубавата тема  bouquet! Аз съм горд собственик на дакела Марто. Втори дакел в семейството е. За мой срам е ужасно невъспитан, своенравен и зъл. За щастие само навън. Обича да се бие с кучетата, да хапе минувачи и да стряска бебета...Не сме го въспитавали по-различно от предишния, което ме убеди, че и кучетата се раждат с характер. Нищо не мога да променя. Обичаме си го и такъв. Обикновено е на повод и така...

# 102
  • Не от София.
Хм,доста полезни неща намирам тук!Благодаря,Китана!Оказа се,че собствениците на кучета сме доста  Hug
Връщам се да чета,че при нас положението е деликатно-едно,че сме с две коренно различни по характер породи,друго-че се намесва и моя осем годишен синковец,който все недоволства,че кучетата не го разбирали и го хапели,докато си играели.  ooooh!
Едното ни куче е мъжки голдън ретривър /8-месечен/,а другото женско кане корсо на 4 месеца.Намирам доста разлики в темперамента им,следователно и подхода към тях трябва да е в съответствие с това.

# 103
много  полезна тема  ще я  прочета  цялата.

# 104

Прекрасна тема, ще я изчета с интерес.
Засега прочетох само първата страница.

Да се оплача, имам две кучета, коктейлчета. Възпитавани са еднакво, братчета са от едно котило, но с единия господин нещо не можем да се разберем. Постоянно е измислил нещо, кое от кое по-шантаво! Последните две неща: прокопава под оградата и понеже на съседите двора е разграден, излиза на разходка из квартала и се заяжда с всички останали кучета. Понякога сваля някой велосипедист от колелото му, а най-новото е да ръмжи на брат си и да го бие. Не го пуска да влиза в къщата, мисля, че се опитва да го прогони от нашата глутница.

Ето за тия юнаци става въпрос
http://mimi7070.snimka.bg/animals/djeki-i-l-ki.291995.8087233
Тук са като малки - белият е лошият, черничкото е най-прекрасното същество на земята.

Гледаме ги на вилата, дворни са по принцип, макар, че си живеят царски
http://mimi7070.snimka.bg/animals/djeki-i-l-ki.291995.9069780

Приемам всякакви съвети за ей този господин
http://mimi7070.snimka.bg/properties/nashata-avantyura.223680.14351274
На каква възраст са кученцата?Как точно са възпитавани?С вас ли живеят или само на двора?
Това,че копае под оградата не е ...така да се каже,поведенчески проблем. Simple Smile
Просто обезопасете по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт