Отговори
# 360
  • Ænima/Albuquerque
Сарказъм говореше за цели породи.Даде пример с дого.Очаквам още аргументи,стабилни в полза на твърдението ,че 1.има опасни породи 2.че има породи,които не понасят деца.

Първо казах,цитирам за трети път,дано този път го прочетеш правилно,защото нямам намерение да обръщам внимание на същия въпрос повече : Има породи,които не бих вкарала в къщата си при детето!.
Второ,ще кажа и това за последен път : Никъде не съм казала,че има породи,които не понасят деца!
Примера с Дого,ти го дадох,защото стана съвсем скоро,при все,че е гледано 8 години в това семейство!
Изопачаваш думите ми,както ти е угодно!
Приключвам въпроса,защото смятам,че ако се повторя още един път,ще трябва да мина на хапчета! Crazy

И отново!
Твоето мнение си е твое,нямам никакво намерение да се опитвам да го променям!
А това ти какво мислиш за моето,дали е субективно или обективно,ни най-малко не ме интересува!
Мир и любов!  bouquet

# 361
Цитат
Така де,важното е да уцелиш породата,която един ден ще позволи бъркане в носа 

Не зависи от породата.  Wink
Не съм съгласна.
Моя приятелка има Дого Аржентино,има и син на година и половина,играеха си заедно откакто се е родил малкия,бъркаше му в носа (то стана нарицателно),но един ден и й се наложи да влезе в болница за 2 дни,още първия ден кучето ухапа и стъпка детето.
Смятам,че породата има значение!  bouquet

Коя порода не харесва децата?Дого-то?Добермана?Питбула?Немската овчарка?Малиноата?Нюфаундленда?Кажи ми има ли порода,която е селектирана да не обича деца?В чийто стандарт да пише:внимание-всички кучета от тази порода изпитват непоносимост към деца?

Извърташ и опростяваш нещата.
Не съм казала такова нещо.

Всичко опира до характер+възпитание+до каква степен е изградена връзката между кучето и неговото семейство.

Това е така,но все пак смятам,че едно потенциално опасно куче,като питбул например,би трябвало да бъде обмислено добре,преди да се вкара в къща с дете на 1-2-3 годинки.

Ta,срещу това споря.
Не зависи от породата дали кучето ще позволи бъркане в ушите.
Потенциално опасни породи няма.

Това са твои думи .Мога ли да ги изопача?

# 362
Как така да няма потенциално опасни породи?

Аз имах ротвайлер и втори път няма да повторя тази грешка.
Тези кучета приемат децата за животни и искат да ги убият.
Когато се роди малкия се бях замислил дали да не убия кучето.
Моя ротвайлер има един неуспешен и един леко успешен опит да очисти дете.
Съседските ротвайлери разкъсаха задника на дете и краката на баща му, който се опита да го спаси пред къщата ми.
Лично карах детето към поликлиниката, а след като докторката направо почна да се вайка като стара баба след като видя раните, направо продължих към Пирогов.

Сетих се и за един друг ротвайлер, който се опита да ме очисти като малък, години по-късно аз го очистих.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 13:25 от иванчо Боздуганов

# 363
  • Ænima/Albuquerque
Ти смяташ,че не зависи от породата,аз смятам,че зависи от нея.
Моето мнение и твоето мнение-различни са,това е.
Само,че ти може да направиш грешката да вкараш неправилното куче вкъщи и ще си ближеш раните от тази грешка,а аз няма да го направя!
Надявам се това да не се случи за да разбереш чак тогава,че съм била права!

# 364
Не ,не зависи от породата.Зависи от кучето +собственика.
Много хора си гледат ротвайлерите с децата без никакви проблеми.Кучетата остаряват и умират без никакви инциденти.
Какво ли ще кажете за онази жена с петте добермана и две момичета? Mr. Green

# 365
Но определено ако нямаш понятие от сериозно обучение,или нямаш време,или нямаш желание,много добре трябва да помислиш за породата,особено ако имаш дете Wink

# 366
Но определено ако нямаш понятие от сериозно обучение,или нямаш време,или нямаш желание,много добре трябва да помислиш за породата,особено ако имаш дете Wink
Да,точно това е.И го обсъждахме мисля по-напред.Като нямаш способностите и възможностите е едно.Но да обвиняваш породата....Не е правилно.

# 367
Не ,не зависи от породата.
А дядо Коледа е жена.
Не ми се спори. Терминът "опасна порода" не е измислен случайно.

# 368
  • Ænima/Albuquerque
Да,точно това е.И го обсъждахме мисля по-напред.Като нямаш способностите и възможностите е едно.Но да обвиняваш породата....Не е правилно.
Противоречиш си!
Момичето казва,че трябва да помислиш за породата,ако имаш дете-ти се съгласяваш,после казваш,че породата е без значение.
Лично аз не съм обвинила породите за нищо,само казах,че ще помисля преди да вкарам куче вкъщи при детето,не е ли точно това което и ти каза по-горе?

# 369
Ето ви нещо разведряващо в този  мрачен и студен следобед Laughing
http://www.vbox7.com/play:e106fc72

# 370
  • Ænima/Albuquerque
Ето ви нещо разведряващо в този  мрачен и студен следобед Laughing
http://www.vbox7.com/play:e106fc72
Страхотен е!   bouquet  Mr. Green

# 371
Противоречиш си!
Момичето казва,че трябва да помислиш за породата,ако имаш дете-ти се съгласяваш,после казваш,че породата е без значение.
Лично аз не съм обвинила породите за нищо,само казах,че ще помисля преди да вкарам куче вкъщи при детето,не е ли точно това което и ти каза по-горе?
Ние с Ринуша си разбираме .
Сега,да обясня малко по-подробно: ако аз нямам времето и възможността да отделям вниманието ,необходимо за обучението и грижата на един доберман,ако нямам знанията ,които ще ми помогнат за неговото възпитание ,социализация и каквото се сетиш още,няма да си взимам.Но не защото породата е опасна,а защото аз нямам способността да възпитам това куче.Сега вече правиш ли разликата?
Ако аз не мога да възпитам куче,не бих си взела куче от доминантна порода,каквото са ротвайлерите,немските овчарки,малиноа,доберман,САО,БОК,дого аржентино,АПБТ,АСТ и прочее.
Ако искам да имам-трябва да бъда сигурна,че знам какви са "правилата" и че мога да осигуря нужното време.

Не ,не зависи от породата.
А дядо Коледа е жена.
Не ми се спори. Терминът "опасна порода" не е измислен случайно.
Дядо Коледа също не е измислен случайно.

Ето нещо и от мен :
http://www.youtube.com/watch?v=MGZ2gDI1fhQ&feature=related
 Mr. Green

# 372
  • Ænima/Albuquerque
Цитат на: Китана
Ако аз не мога да възпитам куче,не бих си взела куче от доминантна порода,каквото са ротвайлерите,немските овчарки,малиноа,доберман,САО,БОК,дого аржентино,АПБТ,АСТ и прочее.
Значи все пак има значение коя порода ще си вземеш!
Разликата е в това,че трябва различно отношение към различните породи!
И пак породата е от водещо значение!!!

# 373
Китана,аз бих изключила немските овчарки от списъка ти,но сигурно съм пристрастна.Според мен обаче те не се типична доминантна порода Joy

# 374
Чудя се на български ли говоря...
Опасни породи няма.Има такива,които са лесни за обучение(айде да го кажем-за начинаещи) и такива,които не са (за напреднали).При липса на възпитание и един кокер може да стане зъл и да ти нахапе детето.Опасни породи няма !Май ще го повторя пак: има породи,с които човек може да се справи и такива ,с които не може.
Агресията,която има в някои породи не е агресията,която виждате и имате предвид вие.Разликата е като между "злоба" и "спортна злоба".Злоба ли е спортната злоба?
Добермана е служебно куче.Има нужда от повече разходки,от повече занимавка,от прилагане на строги правила.Иначе започва да доминира.И тогава-лошо.Какво беше доминатността?На първа страница го пише.
Няма злобни по природа кучета!

Общи условия

Активация на акаунт