Отговори
# 390
Както искате го разбирайте.Не говоря за геноцид,не знам защо така мислите. Simple Smile
В изискванията за зоомагазините май не пише по какъв начин трябва да пристигат при тях кучетата и откъде.На някоя от предните страници имаше неща по въпроса.... Peace

Не само парвовирозата е бич по животните от зоомагазините.Погледни пак.
Изобщо съм далеч от мисълта,че повечето от вас ще ме разберат.Но пък кой знае-може да дойде някой ,който да не мисли,че родословието е само един гъзърлък...

# 391
Изобщо съм далеч от мисълта,че повечето от вас ще ме разберат.Но пък кой знае-може да дойде някой ,който да не мисли,че родословието е само един гъзърлък...

Аз така мислех. Но след като попрочетох туй-онуй, си промених мнението.

Китана, поздравления за темата! Peace

# 392
Виж,Каритас,познавам много хора с родословни,наистина прекрасни кучета,от чужбина.Единственото,което съм забелязала в тях е любов ,огромна любов към породата.Могат да ти говорят до утре(ако имаш интерес) за това и това куче,за резултати от изпити ИПО,за тренировките,за други неща...за съчетаване на черти,за линиите на главата,ако щеш....и никога не са си позволили да се държат с друг човек надменно,защото кучето му е безпородно .
Освен това за тях кучетата им са не част от семейството...част от тях.Както трябва да бъде.

# 393
Аз за сега само ще чета ,докато отмине тази част с родословията Joy

# 394
Аз за сега само ще чета ,докато отмине тази част с родословията Joy
Защо?Досега останах с впечатлението ,че те интересуват тея неща. Simple Smile

# 395
Само като страничен наблюдател.Моето мнение се различава много от твоето по този въпрос,осъзнавам,че не искам да го порпагандирам,но за себе си съм решила така,имам си своите доводи и няма да го променя,поне не скоро.Да кажем,че съм разочарована и то много.

# 396
Аз също имам едно разочарование зад гърба си.Но..мнението ми си е непоклатимо.
А и някак....не мога да си представя да си взема доберман примерно от....подуенския пазар....Какво куче ще внеса вкъщи знам ли?Главно това са ми съображенията.
Харесвам породата-искам нещо ,което е гарантирано от нея.Искам да е здраво кучето.Искам да мога да спортувам с него,искам качества....И не само това...Не мога да го обясня,защото за мен нещата са очевидни,станали са част от мен и не знам как да ги извадя в думи.

# 397
Китана е права, че е добре да се вземе куче с родословие, или поне от развъдник. Нашия хубавец го взехме от приятел- аматьор, развъждащ ротвайлери. Ами, не че не е красив и добър, но имаше дисплазия като малък, и определено има някаква руска жилка, защото отдавна мина ръста на всички от котилото, дори мина и родителите си. Не, че ще е по-малко обичан, или нещо такова, но ние го взехме с ясното съзнание, че ще е домашно (дворно) куче. Няма да е пазач, ядащ хора. Laughing
Или поне така се надявам Sunglasses

# 398
  • Припят, Украйна
Цитат на: Китана
....и никога не са си позволили да се държат с друг човек надменно,защото кучето му е безпородно.

Без да се заяждам, но да уточня, че аз често съм срещал примери за обратното, може би защото ежедневно разхождам навън безпородният си приятел Simple Smile. Естествено поведението на никой не е открито надменно, но как да ти обясня ... усеща се. Въобще не ми пука от това, аз такова куче исках, но фактът си е факт. За мен е странно обстоятелството, че съм срещал доста хора, които дават мило и драго за породистите си любимци, а към безпородните са безразлични. Това за мен не е истинска любов към кучето като към животно. Все едно да кажеш, аз съм хуманист и обичам хората, ама да са руси, високи и със сини очи. Нелепо е някакси. Аз също харесвам или не харесвам тази или онази порода, но обичам кучето като животно, в това число абсолютно всяко едно куче. Обратното отношение за мен е малко сбъркано.

Цитат на: Китана
И тук искам да кажа за тези ,"специалните" породи: кучетата от развъдниците се тестват за характер,агресивните и неуравновесени кучета не се допускат до разплод,за да не бъде предадено това на поколението им. Т.е. търсят физически и психически здрави кучета.

Това сигурно е така, но на практика не съм усетил разликата. Всъщност по мои субективни наблюдения няма абсолютно никаква разлика в равнището на агресивност на извежданите в парка породисти и непородисти домашни любимци. Всички са агресивни дотолкова, доколкото собствениците им са се провалили в правилното им възпитание, социализиране и отглеждане. За мен нещата зависят от собственика - видя ли млад, тъп, прост, агресивен мъж с питбул насреща ми - минавам по другата алея незабавно. Виж, виждал съм и питбули, които са лигави като глезена котка и абсолютно безвредни. Естествено трябва да са ги отгледали нормални хора Simple Smile. Така че за мен определящ за агресивността е не развъдникът, а стопанинът. Peace

# 399
Китана, май нещо не се разбрахме. Исках да кажа, че преди си мислех, че да искаш да имаш чистопородно куче е гъзарлък - или поне в повечето случаи. Именно след като прочетох някои неща, а и след като си пообщувах със собственици на такива, си промених мнението. Но най-вече по отношение на това, че селекцията дава някакви гаранции за характерови особености, липса на определени заболявания и така нататък. Иначе собственици на породисти кучета има всякакви - както такива като описаните от теб, така и някои с, меко казано, доста навирен нос - и то не само по отношение на собствениците на безпородни кучета, ами и на "събратя". Wink До човека е според мен, нищо повече.

Всъщност моето мнение не е меродавно, а съвсем профанско, защото съм новоизлюпен кучестопанин, така че ще си говорим пак на тази тема сигурно след години.

Филкам, чудесен постинг.   bouquet

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 17:48 от caritas

# 400
А и някак....не мога да си представя да си взема доберман примерно от....подуенския пазар....Какво куче ще внеса вкъщи знам ли?Главно това са ми съображенията.
Харесвам породата-искам нещо ,което е гарантирано от нея.Искам да е здраво кучето.Искам да мога да спортувам с него,искам качества....И не само това...Не мога да го обясня,защото за мен нещата са очевидни,станали са част от мен и не знам как да ги извадя в думи.
Аз ти го пожелавам от все сърце.Без да искам да помрача мислите ти искам да ти кажа,че никой не е застрахован за съжаление.Твоето мислене е правино,моето е болно.Знаеш как стои въпросът с овчрките в Бг.И не са само те.Не мисля,че заслужават да получат парите ми повече от средностатистическия продавач на Подуене.Дълго е за обяснение,трудно е.

# 401
  • На земята, която е всъщност звезда.
Китана, ти и една част любители на кучетата може би не гъзареете, но да твърдиш, че никой не го прави, означава че просто не познаваш добре хората. Не знам, може да не си се изразила добре, но аз от твоите думи останах с такова впечатление.

# 402
Аз ти го пожелавам от все сърце.Без да искам да помрача мислите ти искам да ти кажа,че никой не е застрахован за съжаление.Твоето мислене е правино,моето е болно.Знаеш как стои въпросът с овчрките в Бг.И не са само те.Не мисля,че заслужават да получат парите ми повече от средностатистическия продавач на Подуене.Дълго е за обяснение,трудно е.
Ринушка,знам много добре как стоят нещата с овчарките в БГ.Ужасно е.... Confused
Какво значи "твоето мислене е правилно,моето е болно"?Не съм искала да кажа това.  bouquet
Благодаря за пожеланието. Hug

Вселена,гъзарлъка може да бъде свързан и с телефон.И с компютър.Истинските хора не си взимат кучета,за да гъзареят с тях.Другите за мен просто не си заслужава да бъдат обсъждани,защото говорим за любители на породи,кучелюби,а гъзарите не са такива. Simple Smile

Caritas,разбрах те сега.Съгласна съм. Peace

# 403
Няма значение дали кучето е породисто, или не. Важното е да бъде гледано с любов, и да служи вярно на стопаните си. Не те да служат на него Wink

# 404

Ринушка,знам много добре как стоят нещата с овчарките в БГ.Ужасно е.... Confused
Какво значи "твоето мислене е правилно,моето е болно"?Не съм искала да кажа това.  bouquet
Благодаря за пожеланието. Hug

Лошото е,че не са само овчарките,а за мисленето - аз сама си го казвам и си го знам,но няма да го променя скоро поради гореизброените неща

Общи условия

Активация на акаунт