Българска литература

• 76 017
  • 657
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Мила, много ти благодаря.
Почти всеки ден минавам оттам и ще се възползвам.
 Hug

# 76
Днес по едно време ми попадна възможност да прочета малко от "Мамино детенце" на Любен Каравелов. Сега ще трябва разбира се да я прочета до край. От това, което прочетох не мога да се сетя да съм я чела или просто добре съм я забравила. Най-озадачена бях от началото - ле-ле каква хвалба падна за тази Казанлъшка гюлова ракия, какво отношение, какъв захлас, какво красноречие...

# 77
Ето на този сайт можеш да слушаш "Мамино детенце" и др. книги,приказки,поезия...
http://www.avtori.com/categories/1.html

# 78
Ето на този сайт можеш да слушаш "Мамино детенце" и др. книги,приказки,поезия...
http://www.avtori.com/categories/1.html

Супер е този сайт!  smile3529

# 79
Мила, много ти благодаря.
Почти всеки ден минавам оттам и ще се възползвам.
 Hug
Днес пак се разходих до там и вече съм горд собственик на: Солунският чудотворец; Дъщерята на калояна; Йоан Асен ІІ (да споменавам ли автора  Wink) за общата сума от 6 лв.

Чета "Хайка за вълци" в градския транспорт (че пътувам по 1ч. в едната посока  ooooh!) и вчера чета и си се хиля сама...
Днес пък яко подсмърчах като умря Радка. Май трябва да приготвя нещо по-сухичко за из път  Joy

# 80
Да се включа и аз-от класиците любими са ми Ботев и Хайтов,много харесах и "Време разделно".От съвременните български писатели съм чела само Карабашлиев,хареса ми.Много искам да наблегна по-сериозно на съвременни български автори,за момента съм се насочила към Димитър Динев и Виктор Пасков,а също и Капка Касабова. Peace

# 81
Купих си първия том на "Записки по българските въстания" на Захари Стоянов от поредицата "Златните книги на ХІХ век". Другата седмица втория. Реших, че е хубаво да я имам, въпреки че не знам дали аз лично ще я прочета.  newsm78

# 82
Тайните подземия на България - автора се казва Милан А. Миланов - четирилогия

# 83
Някакви отзиви за 18% сиво?

# 84
  • UK
Не е лоша, но и липсва дълбочина според мен.

Предпочитам класиците, най-вече Алеко, Йовков и Талев. Наскоро преоткрих поезията на Смирненски, запленена съм.

# 85
А аз поезията на Елисавета Багряна.
Колкото до 18% сиво - така и не я дочетох

# 86
"Тайните подземия на България" - не ми звучи като художествена литература, или бъркам?

# 87
Купих си първия том на "Записки по българските въстания" на Захари Стоянов от поредицата "Златните книги на ХІХ век". Другата седмица втория. Реших, че е хубаво да я имам, въпреки че не знам дали аз лично ще я прочета.  newsm78

Почнах да я чета преди около месец, но не се чете лесно. Надявам се, че ще успия да я завърша.
Като любими автори мога да спомена Иван Вазов, Елин Пелин, Йордан Йовков, Пейо Яворов, Димитър Талев (единствено "Гласовете ви чувам" не ме грабва, другите ги прочитам на един дъх).

# 88
Тихият кът - Богомил Райнов
И всичко останало от този автор

# 89
Някой не чете ли в момента Хайка за вълци, че ми се коментира с някой  Mr. Green (с мъжа ми имаме вече спор за Жендо...(ама той мн.отдавна я е чел)).

Общи условия

Активация на акаунт