ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 184 194
  • 800
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря за отговора Simple Smile
звучи подобно на нашия случай, но може би в малко по-тежка форма и детето е имало нужда от тази хирургическа намеса. Ние може би ще изчакаме още малко...

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 10:28 от elenabgbg

# 481
  • София
Здравейте, д-р Оги,
Синът ми е на 1г. и 10 м. От няколко месеца наблюдавам подвижно топченце с телесен цвят, което е малко над основата на пениса му (не е около главичката). На този етап не съм успяла да забеля пениса докрай. Моля за Вашето мнение какво би могло да е това и налага ли допълнителна консултация със специалист?

Това топченце е смегма - тя се натрупва и улеснява спонтанното разлепване. Не представлява проблем, просто не бързайте с насилствено забелване.

# 482
  • София
Добре де, тази кожа не расте ли и тя, както всичко останало? Все пак за кожа говорим, няма ли да се отпусне все пак...кожа е, не е кокал все пак Thinking

Кожичката или препуциумът могат да претърпят сериозни изменения вследствие травма и инфекция. Тогава определен участък става твърд и напукан като кора. Понякога е достатъчно да се направи частично изрязване, тогава външният вид на члена не е като на "обрязан". Но повечето колеги предпочитат пълна циркумцизия.
В повечето държави обрязването се практикува от 20 % (Европа) до 80 % (САЩ).

# 483
Здравейте, д-р Оги,
Синът ми е на 1г. и 10 м. От няколко месеца наблюдавам подвижно топченце с телесен цвят, което е малко над основата на пениса му (не е около главичката). На този етап не съм успяла да забеля пениса докрай. Моля за Вашето мнение какво би могло да е това и налага ли допълнителна консултация със специалист?

Това топченце е смегма - тя се натрупва и улеснява спонтанното разлепване. Не представлява проблем, просто не бързайте с насилствено забелване.

И аз предположих, че е смегма, но се притесних, защото бях останала с впечатление, че тя се натрупва по-скоро към главичката на пениса, а не към основата, какъвто е неговият случай.

Много благодаря за отговора и успокоението Simple Smile

# 484
Здравейте д-р Бранков,
вие какви прогнози може да дадете за отпускането на перпуциума след преминаването на пубертета, в случай че няма такива втвърдявания по кожичката в следствие на травма (поне ние не сме забелязали ако има някакво втвърдяване или напукана част). Ние сега провеждаме втори месец лечение с кортикостероиден крем заради фимозен пръстен и се надяваме да има подобрение скоро, но на тези статии които пуснах по-напред попаднах след като бяхме на преглед при вас и сега пак останахме в чудене... има и много линкове след текста към статии на английски език, от които също оставаме с надеждата че процесите на отпускане на кожичката започват в пубертета, но на прегледа казахте че ако не помогне крема ще се наложи обрязване и е добре то да стане сега (синът ми е на 12 г.), което нас много ни плаши.
Предварително Ви благодаря за отговора!

# 485
Синът ми е на година и един месец. От около две седмици забелязваме, че пишка трудно. Напъва се като пишка, след което излиза струйка , после пак се напъва и следват още няколко капчици. Не е забелван. Правила съм опити да придърпвам леко след баня, но кожичката не помръдваше въобще. Има съмнения за уроинфекция. Ходихме при детски уролог, той препоръча обрязване като по-сигурен метод за разрешаване на проблема. Като препоръча това да стане с пълна упойка.  Не е ли опасно при такова малко бебе ? Няма ли шанс за някакво друго лечение, така нареченото "сцепване" ? И какво представлява всъщност това сцепване?

# 486
  • София
.....Ние сега провеждаме втори месец лечение с кортикостероиден крем заради фимозен пръстен и се надяваме да има подобрение скоро, но на тези статии които пуснах по-напред попаднах след като бяхме на преглед при вас и сега пак останахме в чудене... има и много линкове след текста към статии на английски език, от които също оставаме с надеждата че процесите на отпускане на кожичката започват в пубертета, но на прегледа казахте че ако не помогне крема ще се наложи обрязване и е добре то да стане сега (синът ми е на 12 г.), което нас много ни плаши.
....

Нещата са индивидуални. Аз преценявам според развитието при всеки отделен случай. Проследявал съм пораснали момчета до към 30 годишна възраст. Понякога кортизонът не помага.

# 487
  • София
... Ходихме при детски уролог, той препоръча обрязване като по-сигурен метод за разрешаване на проблема. Като препоръча това да стане с пълна упойка.  Не е ли опасно при такова малко бебе ? Няма ли шанс за някакво друго лечение, така нареченото "сцепване" ? И какво представлява всъщност това сцепване?

Детските уролози имат радикален подход, такава е тактиката на много места. Други, като мен, предпочитат щадящи пластики, при които се прекъсва с разрез кожния пръстен. Често техниката се допълва с кортизонов крем. А пълната упойка е задължителна, много рядко забелване се прави "на живо".

# 488
Благодаря Ви ! ЩЕ потърся ваш контакт видях, че го има в темата и ще дойдем за консултация , само ако може да попитам къде е най-добре да си запазя час- в Токуда, в Пирогов или в другия център, където работите. Иска ми се да е възможно най-скоро прегледа, защото детето се измъчва като пишка, а и да не се развива тази уроинфекция..

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 10:05 от iskambebche

# 489
.....Ние сега провеждаме втори месец лечение с кортикостероиден крем заради фимозен пръстен и се надяваме да има подобрение скоро, но на тези статии които пуснах по-напред попаднах след като бяхме на преглед при вас и сега пак останахме в чудене... има и много линкове след текста към статии на английски език, от които също оставаме с надеждата че процесите на отпускане на кожичката започват в пубертета, но на прегледа казахте че ако не помогне крема ще се наложи обрязване и е добре то да стане сега (синът ми е на 12 г.), което нас много ни плаши.
....

Нещата са индивидуални. Аз преценявам според развитието при всеки отделен случай. Проследявал съм пораснали момчета до към 30 годишна възраст. Понякога кортизонът не помага.
Благодаря Ви докторе,
продължаваме с наблюдението в такъв случай, пък дано се разминем с хирургическата намеса Simple Smile

# 490
  • Sofia
Здравейте. Единият ми син трябва да се обреже (по препоръка на детски уролог, защото кожичката е много тясна и трудно се вади главичката). За съжаление изпуснахме момента, когато беше малък. Аз съм виновна, много ме е страх от упойката. Та въпросът ми е към майките минали през тази манипулация - колко време след процедурата ще го боли? Че е малко нервак и хич не може да търпи болка.  ooooh!

# 491
  • София
Здравейте. Единият ми син трябва да се обреже (по препоръка на детски уролог, защото кожичката е много тясна и трудно се вади главичката). ....колко време след процедурата ще го боли? Че е малко нервак и хич не може да търпи болка.  ooooh!

Първото нещо, което трябва да се направи при големи момчета е да се обясни факта, че той няма вече да има кожичка. И че това може да се случи и при "кавказки" деца. След манипулацията ще има болки 2 - 3 дни, но после поне 7 дни ще изпитва неприятно чувство от допира на оголената главичка към дрехите. С това се свиква. Раните зарастват напълно към 10 ден, а финните конци отпадат след 14 ден.
Във вашия случай все пак може да се прецени, дали не е възможно да се направи частична пластика или 1/3 обрязване. Винаги има алтернативни варианти.

# 492
При леко стеснена кожа на 9 год.дете с какво може да мажем за отпускане на кожата?Забелва му се пишката докрай, но трудно и това е от 1 година насам преди това нямаше проблем

# 493
  • София
При леко стеснена кожа на 9 год.дете с какво може да мажем за отпускане на кожата?Забелва му се пишката докрай, но трудно и това е от 1 година насам преди това нямаше проблем

Винаги може да се опита с Дипрозон 0,05 %, като стегнатата кожичка се намазва с много-много тънък слой, всяка вечер, поне за 1 месец.
Обаче на тази възраст не винаги се получава. Трябва да преценя лично.

# 494
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт