Пред труден избор

• 19 426
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Никой не е казвал, че е нямало контрацепция. Но не е била толкова сигурна както в наши дни. Точно в този форум има доста жени забременели въпреки уж сигурната контрацепция.
nana77 разбрахме тезата ти, ненужно груба си.

# 121
baibibi, В моя род, няма такава зависимост. Най-различни обстоятелства и брой деца са довели до, според мен, добе отгледани деца, с добра възможност за развитие в живота. Които не са успели, всъщност са имали по-добри условия и провалът им си е личен и благодарение на техния характер.

Не казвам, че парите са без значение.

Просто когато жената вече е бременна, е малко късно за тези мисли...според мен, поне.

Образование в чужбина има и неплатено и то много добро. Във Франция, Германия и други страни образованието е безплатно, а има и стипендии. В момента сестра ми учи във Франция със стипендия за успех-няма такса за обучение, а стипендията стига да се издържа.

Естествено, че всеки иска да даде най-доброто за детето си и да му осигури възможности да се развива най-добре, но интересен факт, че не тези деца, на които са осигурени курсове и са им платили обучението на запад са най-успешните и най-качствени като характер.

Не отричам нещата, които казваш, но аз не бих направила аборт, защото може би един ден синът ми ще има талант за каратист/певец/художник, а аз може би няма да мога да му осгуря курсовете. Смятам, че финансовото положение е динамично и това, че днес някой има не значи, че и утре ще е така и обратно-ако няма, не значи, че завинаги ще е така. Peace     

# 122
Archangel,мисля че взе да прекаляваш.Проповедите съм ги чела и по други теми,не е необходимо да казваш кой е прост и кой не е.Извинявай,но ти самата колко деца имаш,че така смело ги съветваш всички да раждат?

имаш право на мнение дали прекалявам или не, а аз има право да не се интресувам от него, а не знам как ти хрумна че ти дължа обяснения

# 123
  • София
Никой не е казвал, че е нямало контрацепция. Но не е била толкова сигурна както в наши дни. Точно в този форум има доста жени забременели въпреки уж сигурната контрацепция.
nana77 разбрахме тезата ти, ненужно груба си.

С кое точно?

Най-точно е това, което написа Динчо

Цитат
Иначе и аз имам само едно дето, защото за толкова съм преценила, че мога пълноценно да се грижаи да му дам каквото смятам за нужно в материален план.

Това е истината.

# 124
Истината е, че докато някои семейства са преценили, че могат да се грижат пълноценно за едно дете, то други могат да го правят за 2, за 4 или 5. Това са фактите. А не нон стоп да седим и да се самоубеждаваме, че ако децата са повече от 1 или 2, задължително говорим за лишения и ощетяване. Многото деца просто не са за всеки. Peace

Точно авторката има опит с гледането на повече деца, за разлика от нас, повечето участници тук. Сама ще си реши заедно с мъжа си как да постъпят.

# 125
Archangel,мисля че взе да прекаляваш.Проповедите съм ги чела и по други теми,не е необходимо да казваш кой е прост и кой не е.Извинявай,но ти самата колко деца имаш,че така смело ги съветваш всички да раждат?

имаш право на мнение дали прекалявам или не, а аз има право да не се интресувам от него, а не знам как ти хрумна че ти дължа обяснения

Не бе,не ти искам обяснения.Зададох само 1 въпрос.

# 126

Не бе,не ти искам обяснения.Зададох само 1 въпрос.

така де-искаш да ти се обяснявам Laughingда докажа, че имам право на мнение

тц, няма да стане Wink

# 127
Отговорът ти е ясен.Което пък обяснява смелото ти отношение по темата(и идентичната такава,която вече е под ключ).
Съжалявам,че използвам пословици и поговорки,ама твойта е като "на чужд гръб и сто тояги са малко"

# 128
Тя, авторката сигурно хиляди пъти е съжалила, че е повдигнала въпроса във форум.

# 129
Отговорът ти е ясен.Което пък обяснява смелото ти отношение по темата(и идентичната такава,която вече е под ключ).
Съжалявам,че използвам пословици и поговорки,ама твойта е като "на чужд гръб и сто тояги са малко"

ми не, нищо не е ясно, просто искаш да ме вкараш в играта си, а аз не се поддавам Wink

мисля, че ме бъркаш с някого-не съм писала в друга такава тема

тоягите в този случай са на гърба на авторката-но тояги има в двата случая-и да роди и да не роди.Или за теб абортът е като разходка в парка? Аз защитавам своята позиция, а тя е совбоден и разумен човек и заедно с мъжа си ще вземе най-доброто за тях решение.

# 130
  • София
Доста глупости са се изписали в тази тема, гледам.  Rolling Eyes
Особено частта с интелигентността и броя на децата.  Joy
Без дете - свръхинтелигентна;
С едно дете - не е много загубена, става;
Две деца - ауууу, пълен провал!!!
Три - с интелект на хлебарка;
Четири - телените копчета са по-умни...

Имам две деца - то си пише в профила. Второто ми беше голяма дилема. Сега като се сетя и ме е яд на себе си. Зверски. Завършвах магистратура, малката беше на годинка, правех си планове вече да стана нормален човек и да работя. И - изненада.  Laughing Смях в залата...каква дилема, какви пет лева. Добре, че не съм се поддала на мислите от рода - аууу, пак няма да имам свободно време, как ще се оправим с парите, пак няма да се наспивам. Безкрайно щастлива съм, че имам две деца. Бих се радвала и на трето след някоя година, само финансово да си стъпим на краката, че кризата ни удари. А и ние нямаме помощ - нито финансова, нито чисто физическа, гледами си ги сами.
И да, децата се занимават едно-друго. Чак да се гледат, не. Но моите след ДГ и уикендите се скъсват да щуреят и да играят заедно. Не знам какво правят децата, които са сами, наистина. Или единият родител постоянно е на пода с количките, или не знам...
По-ценно нещо от децата ми в този живот още не съм имала. Мисля, че няма и да имам. Обичам да пътуваме, да спортуваме, да имаме време за себе си, но не бих заменила едно дете за повече свободно време. Въпрос на приоритети.

# 131
Или за теб абортът е като разходка в парка?

Не.Като качване на детско влакче ми е.

# 132
Никога не споменавам на мъжа ми за форум бг-мама, но сега му казах за какво пишем тук. Според него да имаш близнаци е най-големия възможен късмет, колкото и деца да имаш преди това Simple Smile

# 133
Предлагам да се спрем. Който има спорни въпроси с друг потребител от темата, нека ги пренесе на ЛС. Наистина семейното планиране е индивидуален казус, но по никакъв начин не помагаме на авторката във формата, в който се джавкаме сега. Все пак тя е избрала да ни попита, а мисля, че отдавна вече не й предоставяме адекватни отговори, доколкото такива биха могли да съществуват.

# 134
  • София
Цитат
Имат значение за това какво образование и какъв старт ще дадеш на това дете.
За съжаление и това също е относително и не може да бъде критерии за броя деца. Финансовото състояние на родителите е важно, но не е достатъчно, ако детето няма желание да учи и да изкара висше, няма желание да  спортува нещо, какво става с  амбициите на имащите родители например детето им да учи в чужбина.
Tess на мнението на мъжът ти съм и аз,искам един ден и аз да го имам тоя късмет.

Иначе мисля, че  в темата трябва да се включат повече от многодетните, те имат най-реална представа, ние останалите само акъл даваме и предполагаме. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт