Чакаме ритничета от Юлските момчета и момичета

• 22 681
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
marittaa Добре дошла!
Я поясни какво имаше в предвид за преносването и отр. кръвна група - може и на лични!

# 661
Пума, определено са "ценни" съветите които си получила и добре, че не си ги спазвала, ама и аз сега се сетих за друг "бисер" пак на бившето свеки. Понеже кърмата ми спря на 3-4 месец и трябваше да започна да дохранвам, съвета на свекито беше да не купувам адаптирано мляко, ами от онези кондензираните млека, дето са силно захаросани и гъсти като сладка...в кутии ги продават. Та да купувам от тях и да го разреждам Simple Smile Хитро, а Simple Smile Как не съм се сетила до сега:)

# 662
...........съвета на свекито беше да не купувам адаптирано мляко, ами от онези кондензираните млека, дето са силно захаросани и гъсти като сладка...в кутии ги продават. Та да купувам от тях и да го разреждам Simple Smile......
  И от пелени да заредиш детето с бялата захар за целия му живот! ooooh!

# 663
Е това с кондензираното мляко е направо хит  Sick .
На мен любимо от бабешките освен изредените до тук е за забелването на момчешкия атрибут. А пък в първия ден след като изписали майка ми от родилното баба ми настояла тя да ме къпе, като накрая на процедурата ме хванала за главичката и така ме изкарала от ваничката  ooooh! . Майка ми изпаднала в истерия, но баба ми настояла, че така се правело за да имам дълга лебедова шия  Stop  ooooh!

# 664
А какво мислите за съветите на бабите за гледането на бебетата, които понякога зву4ат меко казано странно?
Сега, четох, че някой такива бабини деветини, могат сериозно да навредят на бебетата. И си спомних веднага как като се роди Мони, моята бивша свекърва ми каза, че задължително трябвало да "осоля бебето"  Shocked Joy  за да не му миришела потта като порасне  Shocked... което означавало да го намажа хубаво със свинска мас, да го наръся обилно с морска сол, и така да седи...  #Crazy само дето не ми каза, да сложа черен и червен пипер и да го пъхна във фурната  Grinning  Аз бях така втрещена от "съвета", че директно и казах, че на детето си такива глупости никога няма да направя..

Вие получавали ли сте такива "интересни" предложения Simple Smile

Joy Joy Joy

Добре че,моята свеки е злато и не ми дава такива ценни съвети.
Майка ми обаче ме тормозеше да давам АМ,защото бебето било гладно,да слагам захар във водата,защото не можело да не пие вода.......

Добре дошли на новите мами Hug

# 665
така се правело за да имам дълга лебедова шия  Stop  ooooh!
   И как ти е шията сега? Laughing

# 666
Иначе това със солта се е практикувало едно веме,но не за да не се поти бебето,а за да бъде дезинфектирано,след като е било цял ден на нивата,заедно с родителите си.

# 667
Селма, като каза за кърменето през 3 часа... това беше написано на голям лист на вратата на всяка стая в АГ-то, преди 8 години, когато раждах там.
КЪРМЕНЕ - ПРЕЗ 3 ЧАСА!
Еей какъв кошмар ми причини тая бележка.... тя плаче милата, а аз се чудя защо плаче, нали преди 4ас я кърмих... така се бях притеснила... и го гледам тоя лист все едно гледам разписанието на влаковете..брех много време остава, цели 2 4аса, не може да е гладна, какво ли и има, дали всичко и е наред....такива съкрушителни мисли ми минаха през главата...докато не дойде една акушерка...и "провери" дали е гладна като и тикна един гумен биберон в устата. И каза "Хм, ми то гладно бе"... Като я сложих да суче..леле, щеше да ми откъсне зърното милото, така зверски беше огладняло.  Simple Smile После една по-младичка акушерка дойде и каза, да не го гледам тоя списък, защото сега бебетата са малки, гърдите не са разработени, и те миличките не могат да изсучат кой знае колко. ... Обаче преди това акушерките от старата генерация, не пропускаха да покажат листа на вратата. И води4ката още тогава я даваха. На всяко бебе се носеше водичка. Така и не разбрах и до днес, трябва или не трябва да се дава вода. Аз давах, защото такива бяха препоръките тогава. После четох, че някой отричат водата...но каква е истината в момента???

# 668
така се правело за да имам дълга лебедова шия  Stop  ooooh!
   И как ти е шията сега? Laughing

Средностатистическа  Joy

nlight според препоръките вода не се дава, бебето си взима каквото му трябва от кърмата, все пак тя е с около 85-90% съдържание на вода. А и като се даде вода на милото бебе (с неговото стомахче с размер на бобово зърно ) се намалява количеството на приеманата кърма, съответно и на производството и се влиза в онзи порочен кръг на "не ми стига кърмата".

# 669
Clairette, и аз така предполагах, защото още тогава имаше дебати по темата за водата, но аз докато успея да се осведомя, тя кърмата ми спря. Освен това тогава бебетата ги захранваха по старата схема, сега гледам други препоръки има. Но тогава масово се препоръчваше вода със захар (или глюкоза 5%) особено заради жълтеницата след раждането.

# 670
  Няма какво повече да добавя за водата,Clairette каза всичко. Simple Smile
  На своето дете не съм давала вода.2 години и половина изкара почти без нея.

За жълтеницата,слава Богу нашата педиатърка беше от по-модерно обучените и против жълтеницата препоръчваше кърмене на поискване.Справихме се перфектно,макар че жълтеницата беше доста силна.

# 671
  • София
здравейте, момичета, не съм писала отдавна, но редовно ви чета, съвсем редовно
честито на открилите гащите и welcome на новодошлите!!!!
за спането, на мен си ми е най-удобно по корем, а и бебо не протестира все още; по гръб гледам да не спя, че където и да съм чела, все пише изрично да се избягва лежането по гръб; на страни така или иначе не ми е много удобно; а дали не го тормозя така бебчето, въпреки че не протестира?
за хапването, на мен пък ми е приятно да ви чета коя какво й се яде, коя какво е сготвила; аз не съм пощелива и не ми се прияжда; всъщност до този момент вкусът ми не се е променил и на йота спрямо преди да забременея.
за напълняването, все още съм +4-5 кг и се надявам да продължа да се движа така, а не да ставам слонче
за усещането на бебо, от време на време усещам нещо като изкъркорване, ама по-напред в корема, а не отзад при червата; предполагам, че е бебчето; и няколко пъти усетих побутване; а таткото няма шанс скоро да го усети, щото си имам слой защитни мазнинки по корема;

# 672
Ох като чета съветите се попикавам,мойте родители са големи,в смисъл имаме 40 години разлика и аз повечето неща,които чува ги слагам ,че е от годините  Laughing Пък и както съм споделяла майка ми се изявява като билкарка,гадателка и шаман  Joy И често призовава феите на билките да пазят детето,както и тя категорично каза,че не било момиче,а момче  Joy Лекарят грешал  Joy
За съвети всичко ми казва наобратно от това,което пише в книгите и което казвате вие и пише по форуми  Joy И като кажа приерно за кърменето и водата и тя "олееее не,как можеее,това е грешкааа"  hahaha Друг съвет беше за това как да подредим спалнята за бебчето,въобще не съм повдигала въпроса,но тя изказа мнение за къде да се постави леглото да нямало течения...За прането на дрешките и бельото,трябвало да се варят  #Crazy и да се киснат в билки  Joy
Абе много неща има,нямам думи  Joy

# 673
поне темата се "развесели" .....

П.С. Мойто момче не ще да спи, седнало си е в леглото и се смее сам  Crazy 

П.С 2 - Започна и да хълца  Shocked Shocked

# 674
поне темата се "развесели" .....

П.С. Мойто момче не ще да спи, седнало си е в леглото и се смее сам  Crazy 

П.С 2 - Започна и да хълца  Shocked Shocked

newsm10 това с хълцането ми е много интересно

Общи условия

Активация на акаунт