Отговори
# 615
  • Sofia
данчето, според мен повече зависи таза колко се е разширил и обиколката на главата на бебето... Иначе братовчетка ми е родила 2 деца по 5кг нормално и без нито един шев, така че си е до организъм...
navail, аз ходя на ЖК в Тина Киркова и живот и здраве по-нататък ще ходя и на тонове та можем да се засечем...
Аз лежах в 3 месец в Тина Киркова и мога да кажа, че там е категория лукс в сравнение с МД, на 7 етаж. Аз заради лекаря най-вероятно ще съм в МД..

# 616
здравейте мами,

болките при мен са ужасни и то нощем, когато съм обездвижена. освен костта ме боли страшно и единия хълбок. явно доста се разширявам... newsm78. гледам да се разхождам 30-60 мин на ден, но и доки ми каза да почивам повече, заради скъсената шийка и не смея да шавам много.

колички - побърках се вече по тая тема  #Cussing out. харесах си 2-3 модела на Грако и Джордани, но не мога да ги видя на живо и да ми обяснят за тях, а и мисля че е много важен сервиза и ремонта, защото ако нещо се случи какво правим? моичкият си е харесал една на Чиполино. там имат 2 год. гаранция и ти дават заместваща количка докато ти поправят твоята и за него това е много важно. аз се въздържам, защото все пак са китайски  newsm78. ако някой има впечатления от марката ще се радвам на коментари.

сънят не ми стига изобщо. мога да спя нон стоп, но избягвам, че пак започват да ме болят кокалите. направо ми е мъчно като слушам как будувате.

раждането аз ще си раждм в Щерев. там е много хубаво, персоналът е любезен и са професионалити. повечето идват от ТК или МД. е, плащаш си, но не мислиш за нищо и няма разлика между нормално и секцио, което според мен е предпоставка в другите болници да те изнудват да правиш секцио. моята бебка също е голяма, но доки ми каза, че чак към 36 седмица може да определи със сигурност колко ми е широк таза и дали ще се наложи секцио. за сега си вървим към нормално.

хайде, аз тичам на една среща. хубав ден   bouquet

# 617
BTV какво се полага на бременните жени според здравното осигур.

Горещи телефони за информация:

9659159
80015800

# 618
Здравейте, дами   bouquet

По въпроса с избора на лекар, дали някой от вас знае плащането за избор на екип колко време преди термина се прави? Понеже аз ще се финансирам за това от 1/2 заплата за март и 1/2 от болничен преди раждане (в него излизам на 15-ти март) и не знам точно кога от НОИ ще го преведат  Rolling Eyes

Също казват, че може да няма свободни стаи - двойки за след раждането; ако платя за това предварително, колко време предварително (ако някой от вас вече си е плащал и знае  newsm78)

Уточнявам, че имам пред вид държавните болници

# 619
Добро утро,момичета ! Ей,голямо безсъние ви гони  Party Сигурно поспивате повече през деня ,знам ли....Аз не мисля ,че като се родят бебчовците темата ще опустее.Аз съм решила да си вземам лаптопа с мен в спалнята с бебето и при всяка свободна минута да с информирам какво става с вас  LaughingМисля ,че и тогава ще имаме още по-голяма нужда една от друга  Rolling Eyes
vk23,мисля .че плащането трябва да стане след раждането  newsm78 Така е редно според мен ,нека някой друг да каже  newsm78
Днес трябваше да излизам на кафе с една моя бременна приятелка ,която от нач.на февруари е в 9 месец и вече половин час й звъня и не ми вдига .Може да си имаме бебенце  Mr. Green

# 620
Да, Данче с трабанче  Grinning Ама колко време преди раждането.

ПП. Една мама беше писала в тема за Майчин дом "мъжът ми плати в деня, в който ни изписваха всичко на куп"

Ааа, сори. Значи всичко след раждането? ОК

Е, тогава може би само за стая - двойка предварително?

# 621
  • София
vk23,мисля .че плащането трябва да стане след раждането  newsm78 Така е редно според мен ,нека някой друг да каже  newsm78
В ТК така бе 2007 г. след раждането ... защото може да няма места - не може предварително - питах  Simple Smile
за лекар всеки лекар си иска неговото различно , но в болницата се внасят седмица преди да постъпиш ( говоря за секцио, тъй като се има в предвид определена от лекаря дата )
за НОЙ не разчитай много , че миналия път ми изплатиха едва след 3 месеца ( всичко на куп)
леко и безпроблемно раждане на всички  Hug

# 622
Здравейте, дами   bouquet

По въпроса с избора на лекар, дали някой от вас знае плащането за избор на екип колко време преди термина се прави? Понеже аз ще се финансирам за това от 1/2 заплата за март и 1/2 от болничен преди раждане (в него излизам на 15-ти март) и не знам точно кога от НОИ ще го преведат  Rolling Eyes

Също казват, че може да няма свободни стаи - двойки за след раждането; ако платя за това предварително, колко време предварително (ако някой от вас вече си е плащал и знае  newsm78)
Уточнявам, че имам пред вид държавните болници

Не знам как е във всички болници, но мога да ти кажа как е в МД.
Първо трябва да имаш уговорка с лекар и той изрично да се подпише на една бележка, че се ангажира да е на твое разположение. За секциото го правят с готовност, за нормално раждане по-трудно се навиват, защото не се знае кога ще е моментът. Виж, ако вече си пред приемното отделение, с разкритие и регулярни контракции, ще ти е лесно да си намериш екип, който да се заеме с теб.
ВИП стаите се запазват доста рано - месец и повече преди термина. Миналата бременност терминът ми беше на 15 март, а аз отидох да проучвам в началото на февруари. Казаха ми, че всички стаи са ангажирани и единственият шанс да се доредя до тях е, ако някоя жена роди по-рано или по-късно, а е запазила стаята за времето, в което аз раждам. Така че аз не можах да си ангажирам такава стая.

# 623
vk23, питай в конкретната болница,в коятo смяташ да раждаш. През 2006 в Тина Киркова за избор на екип се плащаше накрая след раждането; за стая също - в зависимост колко нощувки си бил там - това няма как да се знае предварително. Обаче после имало случаи на неплатили за избор на екип, а ползвали тази екстра и четох, че са променили да се плаща предварително.
За стаите не виждам как ще се плати предварително и ще ти пазат празна стаята, при положение, че има други желаещи, някакси не е хотел, не ми се вижда логично.  Peace

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 11:05 от tini-mini

# 624
vk23,
май всяка болница практикува различно, но в повечето случаи може всичко да се плати наведнъж накрая. До колкото знам /но не съм се интересувала за всички държавни болници в София/ предварително можеш да заплатиш само избор на екип. Стая можеш да запазиш само, ако си планирано секцио. Ако си избрала конкретна болница, обади се и попитай Simple Smile

# 625
  • Sofia
Mаргарита, в МД мога ли да запазвам вип стая, примерно месец преди термина, ако ще раждам нормално?

# 626
Една мама беше писала в тема за Майчин дом "мъжът ми плати в деня, в който ни изписваха всичко на куп"

Чак сега видях, това което си написала.

Мен ме накараха да платя деня преди секциото или най-късно в самия ден на раждането. Операцията не беше планова, реши се, че така ще раждам 1 ден по-рано.
Предполагам, че за нормално раждане нещата са различни. Ако отидеш в 9 вечерта да раждаш, касата не работи и няма кой да ти вземе парите, така че е напълно възможно да се плаща накрая, но все пак имай предвид, че за моето секцио искаха парите предварително.

taigi, преди можеше, сега до колкото разбрах пак е така, но ми обясниха, че дори и да запазиш, ако няма свободни стаи те слагат временно на друг етаж докато се освободят.
В МД има два вида вип стаи - с едно легло и с две. Няма никаква разлика в обзавеждането или условията, а цената е съответно 60 лв. и 35 лв.

# 627
Здравейте и от мен, момичета!
От днес и аз съм си в къщи! УРА! Най-после го дочаках този болничен! Сега ще има да се търкалям по цял ден и да се коколя по цяла нощ, но е за предпочитане пред това да вися по цял ден на стола!
Болките в стави и кости стават все по-силни с напредването на времето, а особено като се залежа малко и се изправям и разгъвам като стара баба по половин час! Но...още малко остана!
За болницата - при първото ми раждане не бях ходила никъде да разглеждам, но просто приех, че трябва да раждам в тези условия, защото лекарката, която избрах израждаше там! Нямах база за сравнение и условията в преродилна и родилна зала не ми правеха никакво впечатление, особено като ме почнаха силните болки! Във ВИП стаите е чисто и просторно /аз бях в двоен ВИП/, а баня и 00 са общи за две стаи, но са ремонтирани и чисти /това преди 3г., разбира се/ Сега също ще раждам там, отново заради лекарката, иначе си мислех и за "Вита", но се отказах!
vk23, аз бях казала, че искам ВИП стая и се наложи да почакам 2ч. на една количка, за да се освободи място! Заплащането за стаята ставаше при изписването, а на екипа - мисля след раждането, но честно казано не съм се занимавала с това и не съм сигурна!
Чакам с нетърпение довечера да превземем "Домата" с тематично кръглите си тела! Wink

# 628
Мерси за инфото Simple Smile , че :

Знаете ли колко струва избора на лекар и екип при секцио и дали може да се плати с карта или трябва да се носят пари в брой?

Звънях им по телефона, но една много ядосана жена ми затвори и каза, че такива работи не се вършели по телефона. Писах и е-мейл. Все още никой не ми е отговорил.

Егати и отношението.
(в тема за Майчин дом)

Майка ми преследва една позната акушерка, за да се информираме  Laughing , засега без особен успех.

# 629
Болките в междукрачието ........Някакви техники има ли за успокояване на болката???......РАЖДАНЕТО......

Joy Laughing Ей това ми хареса, ама до раждането имаме поне още месец  Hug а някой от нас месец и половина-два  CrazyИ моите болки са ужасни, а вечер едва спя, добре че вече не ходя на работа, та си доспивам след като заведем  Йони на детска  Grinning

За мен докторката беше най-важна, избрах нея, а не болницата  Peace Аз също като марини бях във Вип стая с още една мама, тоалетната беше обща в боксче за двете вип, имаше недостатъци, имаше и 2 ромки, които раждаха по същото време и се разхождахме заедно в коридора, те иначе си бяха в отделна стая след това, но това изобщо не ме е притеснявало, важното беше всичко с бебка да е наред - и то беше Praynig Hug
Сега ще бъдат след основен ремонт и казват, че е станало страхотно, но и да не беше, за 3-5 дни за мен няма такова значение  Praynig Hug

За плащането - след раждането е, само преди това подписваш декларация за избор на екип, така е било миналата есен, една приятелка като ражда, мисля, че и сега е така  Hug В окръжна ти се включва вип стаята в тази цена  Hug

АЙДЕ ЦЕЛУВКИ ОТ НАС!!!

Общи условия

Активация на акаунт