Машина за хляб-26 част

  • 55 799
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 2 214
Добро утро!


Какво мислите за мулинекс 3000?
Лабрекс, супер рецепти вече имам тествани Simple Smile   bouquet  bouquet  bouquet
Моята е такава, работи добре, нямам притензии към нея, за човек който сега за пръв път си купува машина за хляб варианта е много добър, особенно ако семеството ти не е голямо.

# 541
  • Мнения: 327
Изинявам се,но нещо се бях объркала със снимката.Дано този път да стане Praynig



Другия път ще сложа по малки,сега пробвам как става Hug

# 542
  • Мнения: 125
А за хляба ми, наистина може и да е от мая. за пръв път реших да направя хляб 750 гр. На основна програма правих. дойде ми на ум да сложа 1 с.л. - смляно на брашно елда, 1 с.л.- овесени трици, и 1 с.л. - царевичен грис. Не вярвам да е от тези добавки, най вероятно нещо с маята не правилно съм изчислила.
дядо хаджия, ето тук съм написала как правих хляба, но май не правилно се изразих  Embarassed. Всъшност правих основна рецепта на 1 програма , но добавих 1 с.л. - смляно на брашно елда, 1 с.л.- овесени трици, и 1 с.л. - царевичен грис.

НО, след като прочетох твоя пост тука, загрях! Аз , хубаво че правих хляб 750гр. , но забравих да сменя настройка на машината от 1кг на 750гр. Тя нали автоматично на 1 кг настроена. Та най вероятно превтасало ми тесто.  Simple Smile



Провери после програмата и виж кога тестото е удвоило обема си. Ако е много преди края на втасването значи на тази програма тестото превтасва и трябва да го имаш в предвид. Даже аз до някъде си мисля, че имаш по скоро превтасало тесто, поле вида на хляба е много близък до хляба с мокро тесто.


Сега за тутманика на Лабрекс.   Еми достраша ми да го направя, не съм сигурна още в себе си, за да правя такава красота!

# 543
  • Русе
  • Мнения: 7 936
Мах-мама, поомоооощ  Praynig
Загубила съм рецептата за питата, тази  без многото втасвания. Моля те, пиши... Praynig

# 544
  • Мнения: 3 453
Alyona, може ли рецепта на тестото за кренвиршките?Страхотни са ти се получили!  bouquet

# 545
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Мах-мама, поомоооощ  Praynig
Загубила съм рецептата за питата, тази  без многото втасвания. Моля те, пиши... Praynig

Ето тука е рецептата на max-mama за питката с едно втасване.Питка с кисело мляко

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.180

# 546
  • Русе
  • Мнения: 7 936
Тъкмо бях стигнала до 12-та страница и реших да проверя дали Мах-мама ми е отговорила  Joy Малко ми е оставало.
dunia53bouquet

# 547
  • Мнения: 55
SHEDI,вчера ти отговорих,миличка.

        Днес си загубих времето с тези пирожки с кайма-на месене и втасване

# 548
  • Мнения: 52
Момичета, благодаря за отговорите. Спрях се на Мулинекс 3000 и над вечер ще ходим да я купим. Скоро ще се похваля с първия си хляб  Hug Ще си преписвам от вашите рецепти  Peace

# 549
# 550
  • Мнения: 55
shedi,намери ли ми отговора?ако не си ще ти обясня пак.

# 551
  • Мнения: 125
Alyona, може ли рецепта на тестото за кренвиршките?Страхотни са ти се получили!  bouquet
Peace
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/various_sorts/chil … n/recipe_1111.php

# 552
  • София
  • Мнения: 8 504
А за хляба ми, наистина може и да е от мая. за пръв път реших да направя хляб 750 гр. На основна програма правих. дойде ми на ум да сложа 1 с.л. - смляно на брашно елда, 1 с.л.- овесени трици, и 1 с.л. - царевичен грис. Не вярвам да е от тези добавки, най вероятно нещо с маята не правилно съм изчислила.
дядо хаджия, ето тук съм написала как правих хляба, но май не правилно се изразих  Embarassed. Всъшност правих основна рецепта на 1 програма , но добавих 1 с.л. - смляно на брашно елда, 1 с.л.- овесени трици, и 1 с.л. - царевичен грис.

НО, след като прочетох твоя пост тука, загрях! Аз , хубаво че правих хляб 750гр. , но забравих да сменя настройка на машината от 1кг на 750гр. Тя нали автоматично на 1 кг настроена. Та най вероятно превтасало ми тесто.  Simple Smile



Провери после програмата и виж кога тестото е удвоило обема си. Ако е много преди края на втасването значи на тази програма тестото превтасва и трябва да го имаш в предвид. Даже аз до някъде си мисля, че имаш по скоро превтасало тесто, поле вида на хляба е много близък до хляба с мокро тесто.


Сега за тутманика на Лабрекс.   Еми достраша ми да го направя, не съм сигурна още в себе си, за да правя такава красота!

Значи не е от програмата. Настройването на обема води само до промяна на времето за печене. Виж си как ти върви втасването, стига естествено с всичките тия добавки останалото брашно да е бяло, а не пълнозърнесто.

Туттаманика на Лабрекс е лесна работа - свирни там кога ще то правим заедно. Само да не е утре, че утре на Сирни заговезни аз съм дежурен по кухня и ще се въртя там.

# 553
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Лидан,страхотни пирожки   bouquet ,както съм гладнаааа.......
Ели,да се похвалиш после с резултата.И аз шетам из кухнята и не съм сядала на компа,но Дуня   bouquet ти е помогнала.

# 554
  • Мнения: 3 453
Alyona, благодаря ти!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт