За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 654
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Искам да ви попитам дали на 6 месеца се взимаше кръв и урина,и от къде взимат кръвта(от пръста или от вената),защото искам да изследват и кръвната група на малката(че не я знаем,а мисля,че е хубаво да се знае),а ако взимат кръв от пръста няма да пуснат изследване за кръвна група,нали!?

# 61
  • Видин
От пръста се взима кръв.Мисля, че и кръвна група може да се изследва?Защо пък да е нужно да е венозна кръвта?  Rolling Eyes

# 62
На 6м. се вземат урина и кръв от пръста. За кръвна група - не знам.

# 63
Предполагам,че за кръвна гупа се взима от вената,защото от пръста няма как да вземат такова количество,че да стигне за всички изследвания и за кръвна група.Ами ако не може сега,ще изчакаме за групата.

# 64
  • Видин
Цитат
Вземат кръв от пръста.
Капват на две места на едно бяло картонче и върху нея капват някакви реактиви. Според това как реагира кръвта на реактивите определят  от коя група е. Обясняваха ми го подробно, но само това ми е останало в спомените.

# 65
amanita,благодаря ти,като й взимат кръв ще попитам дали тук могат да го направят така,че като ги знам какви са смотани.....

# 66
  • Бургас
Доколкото си спомням за кръвна група и на мен самата така са ми взимали... не е нещо особено и различно, би трябвало на всякъде да го правят, защото е най-обикновено изследване...
А колкото да правенето на такова на бебчо, може би само трябва да предупредиш предварително, че искаш и такова към това дадено от лекарката..
Аз забравих да поискам до сега, живот и здраве, на следващите ще помоля и аз.
Иначе последния път като и вземаха, и правиха не само едно изследване с кръвта и взеха малко повече... не е проблем, просто за детето е неприятно  Confused

# 67
  • Видин
А в болницата не се ли прави такова изследване? При раждането? Rolling Eyes Нали им взимат кръв? За какво е? Аз така и не разбрах.И в епикризата нищо не пишеше  Crossing Arms

# 68
  • София
В болницата се изследва кръвната група само ако майката е с Rh-, а бащата с Rh+, но документ не дават за кръвната група. Най-вече ги интересува какъв Rh е бебето, но ми казаха и кръвната група.

# 69
Ами и на мен не са ми казвали кръвната й група,като попитах ми казаха-''Като искаш да я знаеш,като й се взима кръв доплащаш 12лв. за кръвна група и това е''.Та ще си доплатим, просто не искам да си разбере кръвната група,чак като забременее Wink

# 70
  • София
На Алекс на 6м му взеха кръв от пръста. Но пък неговата кръвна група му я бяха определили в родилното. Нямам картонче, но поне я знам. Като порасне малко мога да го заведа да му направят и картонче.
Правих кръвна група на Дияна и мисля, че й взеха кръв от вената.

# 71
  • Бургас
Здравейте момичета.
От няколко дена на моето бебче й излизат пъпчици по лицето,някой от които са с бели връхчета. Чудя се дали е от претопляне или пък четох нещо за някакво бебешко акне,което се предавало чрез хормоните на майката ,които са в кърмата.  newsm78
Мисля да не чакам консултацията и да идем по-рано на лекар да я види,но педиатъра ми не е в града близките няколко дни и не мога да се свържа по телефона с нея.
Мислите ли че е притеснително и дали да изчакам доктора да се върне или да търся друг ?

# 72
  • София
То всъщност е напълно все едно знаеш или не кръвната група....освен да си задоволиш любопетството, за друго не ти трябва на момента...
Иначе няма значение  от къде е взета.
А на бебетата трудно взимат от вените и то на малко места изобщо се навиват да го правят, но за група мисля, че спокойно и от пръста може.

# 73
  • София
SuNnY SkY, мисля, че правилно си прочела за изчистването на бебето Simple Smile
Няма нужда тези пъпки да се третират с нещо. Ще минат. Макар, че синът ми в болницата го бяха мазали с пиоктанин и го бяха направили на петниста хиена Simple Smile
Аз също от време на време го мацвах с пиоктанин. Но няма нужда, от третиране на тези пъпки.

# 74
  • Видин
Всъщност, дано не се налага на никого по неприятни причини да разбира кръвната група  Praynig
SuNnY SkY, бебето ти е във възраст когато тялото му се чисти от хорните,натрупани по време на бременността от майката.Ето да ти покажа моят хубавец как изглеждаше - http://media.snimka.bg/3971/014196473.jpg  сам се изчисти  Peace
Изобщо няма и смисъл да търсиш педиатър  Hug

Общи условия

Активация на акаунт