За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 656
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Не виждам какъв е смисъла да знаете кръвната група,като така или иначе( недай Боже) при необходимост,задължително я изследват,без значение знаете ли я,или не.

# 76
На нас ни взеха от пръста. И по-късно от вената, защото имах съмнение за желязодефицитна анемия. От вената са достоверни излседванията.

# 77
В лабораторията ми казаха, че за кръвна група се взема кръв от вената, и затова не пуснах кръвна група на 6 м.

# 78
Здравейте момичета,искам да ви питам дали правя грешка,като започнах да давам по-мако пюре на малката от вчера....и понеже не съм много наясно купих едно на Хип /нежни зеленчуци и ориз/-вчера изяде около 2 лъжички.Днес минах през едно магазинче,и там ми предложиха да давам по-малко компоненти,защото това ,което съм и дала има повече неща в него.Така,че взех едно на Гербер-картоф и морков и едно на Хип-зелена тиквичка и картоф.Днес на обяд и дадох от това на Гербер ....и се побърка от рев,но си мисля,че е от това ,че и се спеше и беше много гладна/ заспа докато пиеше млякото.
Замислих се дали мога да ги мешам един път от едното,после от другото и така...но пък четох,че така ако има алергия няма да мога да разбера от какво е . Нещо много се обърках вече,сега към 15ч мислех да дам малко от вчерашното на Хип,но се притеснявам
Вие какво ще ме посъветвате ? Благодаря ви предварително ! Hug

# 79
Спри захранването. Бебенцето е много малко, а и освен това се започва с еднокомпонентни пюрета. Изчакай най-малко месец преди да пробваш пак да захранвваш.

# 80
Ами така ми каза педито,а да ви питам ,каза и сок от ябъка и морков,но мен ме  е страх,чувала съм ,че може да има пак колики /и без това още си имаме../ не знам вече

# 81
tsveti, напълно съм съгласна с това, което ти е писала вече Raffaella Sanzio. Със сокчетата също е добре да изчакаш, още повече, че бебето ти има още колики. Педиатрите в БГ си карат още с наученото в университета и не се интересуват от новостите в захранването, за съжаление.

# 82

Ето тук има много информация за захранването. Вече и при нас се възприема практиката да се захранват бебетата между 4 и 6 месеца. Според различните схеми се започва със зърнена безглутенова каша или еднокомпонентно зеленчуково пюре. Всяка нова храна(примерно нов зеленчук) се въвежда постепенно( 1-2 лъжички и всеки ден се увеличава) и се следи реакцията на бебето. Още нещо- ако си започнала от вчера е много рано за твърда храна 2 пъти през деня.

# 83
Ако педито е от старата генерация няма нищо странно!
Ама вземи прочети малко от линка се информирай, пък ако искаш си го захрани и сега
Просто да почнеш с комбинираното на ХИП е малко кофти. Аз го давах онзи ден а сме захранени от 4.5 месеца!!
Успех  Peace

# 84
Е само да кажа,че комбинираното на хип и се услади,а това на гербер с картофа и моркова,не ще и да помирише . Embarassed

Благодаря ви на всички ! Сега ще почета и ще спра захранването на този етап,пък по-нататък ще започнем пак,като мине малко време .
А за педито,ами не е от новата със сигурност и с това ,че задължително ми каза сокчета,да ама не стига....

# 85
  • София
tsveti_, за мен 3м е прекалено ранна възраст за каквото и да е захранване.
Имам наблюдение и върху двете системи. Дъщеря ми е захранена на 2м, синът ми - 8м.
За мен лично късното захранване има повече плюсове.
Соковете изобщо не са задължителни. Моят син даже и вода не пиеше. Пропи малко преди навършване на 1г.

# 86
Не знам вече,много неща пише по форумите,всеки има различно мнение....
И аз мислех,че е рано да я захранвам,но ме побъркват всички,че детето било гладно и аз с всичкия си акъл разбрахте какво направих....
Сокове няма да давам,така съм решила,но не знам и колко да чакам за пюрета и тем подобни. Педиатърката каза,че щом има навършени 3 месеца и е вече към 4ти е време  ooooh!

# 87
А всъщност доколкото виждам от лентичката, бебето е почти на 4 месеца. Така че щом има желание майката, може да си захрани. Само че нека да е първо оризова каша, или пюре от морков, или от тиква, това е като начало. От всеки вид по няколко лъжички на ден поне 4-5 дни. Чак после почваш със следващият вид. Не е толкова страшно захранването. Сокове - не.

# 88
А всъщност доколкото виждам от лентичката, бебето е почти на 4 месеца. Така че щом има желание майката, може да си захрани. Само че нека да е първо оризова каша, или пюре от морков, или от тиква, това е като начало. От всеки вид по няколко лъжички на ден поне 4-5 дни. Чак после почваш със следващият вид. Не е толкова страшно захранването. Сокове - не.

Да на 24ти правим 4 месеца,та за това педито вика да се захранваме,но ще  и кажа,че сокове няма да давам. А за пюрето от тиква и това мислех да дам и имам,но защо първо с др почнах да ме пита човек  Thinking А да те питам само на обед малко и така няколко дни и после др вид пак така само на обед и няколко дни и тн...?
Само не знам дали това не и хареса на малката или и аз не знам..../това което и дадох днес/ Все 1 е вче

# 89
Според мен няма какво да се обясняваш на този и на онзи какво даваш или ще даваш на детето си. Ти си решаваш тези неща. Ние тук може да те насочим, както и педиатъра. Но ти ще решиш какво да правиш с детето си.
На обед няколко дни. По няколко лъжички - да речем първият ден 2, вторият - 4, и т.н. След пюрето си даваш кърмата или АМ. Не бързай да заместваш цяло хранене. Има време за това. Сега просто щом си решила, запознай бебето с различните вкусове. Бавно и постепенно. Като не му хареса едно пюре, дай друго. И ти не обичаш всичко, нали Wink?

Общи условия

Активация на акаунт