За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 666
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Именно и аз това исках да кажа. Всяка майка решава и да и се каже "спи захранването!!!" е малко рязко
Ако си решила давай ги еднокомпонентни (само картоф, само морков, тиква, тиквичка....) поне по 5 дни единия. След време може и по 3 дни.
Правилно са ти написали...по 2 лъжични, после 3....
Иначе и сок може да се дава, ако искаш де. Никой не е умрял от това. Аз не исках и не давах. Ама на педи не и казвай ако искаш
Аз така правя "даде ли" "дадох"  Mr. Green толкова
И на тея дето ти казват, че детето е гладно....това е една война, която и до днес водя! Ти реши какво искаш  Peace

# 91
Да така е ,прави сте.Всеки си решава сам ,но не ме разбирайте погрешно,просто щото както казвате и аз като някой водя"тази война",та затова ви питам.А обясних за това какво давам за да можете да ме насочите и да споделите вие на какво мнение сте! Не исках да се натрапвам и да досаждам ,извинете,ако така се е получило  Hug И преди тук сте ми помагали със съвети,та затова реших да споделя.

# 92
Не досаждаш на никого Winkспокойно.Картофа и моркова си е доста безвкусно пюре(според мен)и не всички бебета го харесват.Също и само картоф(пюре).Най-сладко и добре се прие от моето момче тиквата.Подходяща е  за първоначално захранване и добре се комбинира с другите зеленчуци занапред.

# 93
Да така е ,прави сте.Всеки си решава сам ,но не ме разбирайте погрешно,просто щото както казвате и аз като някой водя"тази война",та затова ви питам.А обясних за това какво давам за да можете да ме насочите и да споделите вие на какво мнение сте! Не исках да се натрапвам и да досаждам ,извинете,ако така се е получило  Hug И преди тук сте ми помагали със съвети,та затова реших да споделя.

Ако от моят пост си си направила това умо-заключение, не си ме разбрала правилно Laughing. Аз визирах педиатъра, но не исках да го казвам директно да не го слушаш. Това ти ще си прецениш. Аз моята я изслушвам най-прилежно, и после си карам както си знам. Информирам се много и отсявам за нас това, което смятам за добре Peace.

# 94
Аз моята я изслушвам най-прилежно, и после си карам както си знам. Информирам се много и отсявам за нас това, което смятам за добре Peace.

Дааммм това важи за доста педиатри тук  Peace Laughing иначе няма смисъл да споря с нея,като те са най-вещи в занаята  Mr. Green Rolling Eyes

# 95
А, тя сигурно от моя пост си е направила извода. Извинявам се. Но имах работа, бързах, а видях че бебето е на 3 м. Побързах да я спра, защото аз имах глупостта да захраня на тяяхната възраст, за да спася детето от запек. Е, храних 10 дни и спрях...но още си нося последствията. Пък и запека не се оправи от това. Извинявам се за офа.

# 96
Здравейте мами.Малката откакто се е родла има едно тъмно мъхче по ушичките,по ръбчетата на ушната мида.Чувала съм,че първите месеци си пада,ама нейното още стои,започнах да се притеснявам,да не си остане така?

# 97
Не съм виждала бебе с космати уши, спокойно Peace. Всички имаме мъх, повече или по-малко. Товето дете едва ли ще има повече Peace.

# 98
Криси,ще падне.Дъщеря ми имаше по гърба мъхчета.Не си спомням колко голяма беше,но всичко се изчисти.Има време-не ти е голямо детето.

# 99
Здравейте, момичета!
Моята дъщеричка е със следния хранителен режим: наобяд зеленчуково пюре, следобяд каша, останалите хранения са АМ - 160-170 мл.  От 5 дни изведнъж започна да ака след всяко хранене. През този период не е въвеждана нова храна. Има нощно хранене, и тогава също се изаква. Не е разстройство, количеството, консистенцията и цвета са нормални, в смисъл - "каквото влиза, това излиза"  Simple Smile . Въпроса ми е притеснително ли е това, или е период? Да изчакам ли да отмине, или да я водя при педиатърката? Преди си акаше само по 2 пъти на ден - сутрин и надвечер.

# 100
Ladydk75, според мен е нормално  и моята дъщеря има същата схема за хранене,като твоята и ака по 4-5 пъти на ден, без нощно време! И така ака, откакто въведох и кашите и пюретата! Peace

Кристина и моята дъщеря има мъх по ушичките още, на 8м е, беше по цялото и ухо, сега е само по средата на ръбчето,надявам се и то да падне! А тя се роди, не много,ами мега космата и черна, аз се бях стреснала Confused, сега е руса, без каквото  и да е окосмение по тялото, изключая малкото мъх по ушите и в основата на гръбчето!

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 11:11 от somebody

# 101
Момичета,знаете ли как изглежда обрив от морбили?Дребното сутринта се събуди с много ситни пъпчици,като настръхнало по гърдичките. Thinking
А пък си е ваксиниран,та не би трябвало да е това newsm78 ама при тази епидемия беше първото нещо което ми мина през ума.И аз и дъщеря ми не сме карали такова нещо.Не ми се иска и веднага да го водя при лекарката,че там пък да не пипне нещо пред кабинета докато чакаме Thinking.Дали да изчакам до утре и да видя каква ще е работата Thinking

# 102
  • София
http://www.puls.bg/illnes/issue_251/part_1.html
Цитат
Обривът започва зад ушите и отстрани на врата и прогресира от главата надолу. Обривът е съставен от малки неправилни червени пъпчици, които нарастват на големина, показват тенденция към сливане и бързо се разпространяват (в рамките на 1-2 дни) по трупа и крайниците (като същевременно започва да избледнява по лицето). Обривът обикновено не сърби. Кървави точици (петехии) и посинявания (екхимози) могат да се наблюдават при тежко изразени обриви.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=313615
Цитат
В началото морбили, като всички шарки, започва с висока температура, сравнително силна. А до диагнозата води обривът, който се появява по-късно. Наблюдават се и петна по устната лигавица, специфичен изглед на лицето, който се характеризира с типично зачервяване, но се образува и блед триъгълник около устата и носа. Това обаче лесно се разпознава от лекарите, особено когато клиничната картина е добре представена, обясни д-р Кунчев.

# 103
AnMary,благодаря  bouquet
Със сигурност не е това.Няма червени пъпки,нито пък температура и другите симптоми.
Ама аз заради това раздухване на морбилите и вече да не видя пъпчица и веднага почвам съмненията Embarassed Laughing

# 104
Цвети вие сте горе долу колкото нас,от кога мислеш да е захранваш с пюрета,а сега даваш ли и сокове,защото моята педиатърка ми каза да и давам сокчета,но аз още не съм и дала.

Общи условия

Активация на акаунт