Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА ЛИНИЯ ЗА НАРКОТИЦИТЕ И АЛКОХОЛА

 • 98 440
 • 287
 •   1
Отговори
# 240
 • Мнения: 62
След като вече се запознахме с теоретичните основи на зависимостта и действието и рисковете от употребата на наркотици, идва ред и на практическата част от обучението. Ако проявявате интерес и искате да научите  повече за  особеностите и спецификата на работа със зависими и техните семейства, сте добре дошли на 04.12.2011г. от 11:30 ч. на адрес: гр.София, ул.”Николай Островски”3, звънец „Солидарност”, ет.2.
Заявки се приемат до 01.12.2011г. на телефон: 02/971 99 20 или 0888 43 99 57 и
и-мейл: rositsa@solidarnost-bg.org
Таксата е в размер на 35лв. и се заплаща на място. 
Лице за контакт: Росица Долапчиева
Всеки, който има желание и интерес  и мисли, че тематиката би му била полезна, може да присъства на обучението, без да е участвал в предишния модул.  На най-редовните участници , присъствали и на трите модула от обучението, ще бъде издаден сертификат .

# 241
 • Мнения: 62
Националната информационна линия за наркотиците и алкохола организира втори безплатен семинар

Националната информационна линия към Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност” организира втори безплатен семинар за родители на деца и тийнейджъри на тема „Да поговорим трезво за алкохола”.
   
По време на интерактивния семинар родителите ще имат възможност:

•   да се запознаят с ефектите и рисковете от употребата на алкохол
•   да научат повече за начина, по който алкохолът влияе на човешкия мозък и на неговите функции
•   да участват в дискусии
•   да получат насоки как да разговарят с децата си за алкохола
•   да разберат как биха могли да подкрепят децата си в избора им да не пият
•   да обсъдят помежду си и с водещите различни стратегии за превенция на употребата на алкохол от децата им
•   да разберат какво могат да направят, ако детето им вече пие
•   да задават всички въпроси, които ги вълнуват

Семинарът ще се проведе на 17.12.2011 г., събота, от 10,00 часа, в Асоциация „Солидарност” на адрес: София, кв. „Изток”, ул. „Николай Островски” № 3, ет. 2 (сива триетажна къща с бяла ограда, намира се близо до метростанция „Жолио Кюри” и парк-хотел „Москва”). Времетраене: 2 часа.

Всички желаещи могат да се запишат за участие на телефони 02 971 99 20 и 02 873 43 86 (всеки работен ден между 9 и 17 ч.), както и чрез и-мейл на адрес office@drugsinfo-bg.org. Необходими са име и контакт за обратна връзка. Местата в залата са с ограничен брой.

Ще ви очакваме!

# 242
 • Мнения: 1
Здравейте! Имам дъщеря на 15г., която взима амфетамини от няколко месеца. Казва, че не взима всеки ден, но всички симптоми за зависимост ги има и определено се нуждае от терапия. Моля ви да ме насочите към подходящите специалисти, за да можем да се справим с това. Иска ми се терапията да включва цялото семейство, защото според мен така тя няма да се чувства като болна или проблемна и ще усети любовта и подкрепата ни.

# 243
 • Мнения: 62
Здравейте eskica,

съжалявам,че се сблъсквате с подобен проблем.

Поздравявам Вас и цялото Ви семейство за готовността да подкрепите дъщеря Ви и за желанието да вземете участие в процеса на лечение, което определено е препоръчително при подобен тип проблеми.

От поста Ви не става ясно от кой град сте и това малко ме затруднява по отношение на възможностите за лечение, които бих могла да Ви предложа. Ще Ви помоля просто да ми посочите града за да знам накъде да Ви насоча. Ако желаете да запазите анонимността си, бихте могла да ми пишете на лично съобщение (и да разкажете и малко повече за сиптомите, за които споменавате) или да се обадите на нашия телефон на Националната информационна линия за наркотиците и алкохола 0888 991 866, където анонимността Ви е гарантирана.

# 244
 • Мнения: 62
Националната Информационна линия за наркотиците и алкохола организира чат-седмица за информация и консултация в периода 13.02 - 17-02.2012 г. Целта на чат седмицата е да осигури възможност на интересуващите се да задават въпросите си към к...онсултантите на линията. Линията е анонимна, за регистрация в чат-системата е необходимо само попълване на псевдоним. Консултантите са професионалисти, обучени за работа с телефон и интернет. За участие - http://www.drugsinfo-bg.org/chat/login_visitor.phpл

# 245
 • Мнения: 62
Асоциация за Рехабилитация на Зависими “Солидарност”обявява конкурс за


ДОБРОВОЛЦИ,

които ще работят на

ИНФОРМАЦИОННАТА ЛИНИЯ ЗА НАРКОТИЦИТЕ И АЛКОХОЛА

Изисквания:
   Студент III-IV курс по психология, социални дейности, педагогика и сходни
   Висока писмена култура и култура на изразяване
   Много добро ниво на владеене английски език
   Социална отговорност и комуникативност
   Мотивация за работа в помагащите професии
   Отлична компютърна грамотност – Windows XP/Vista, MS Office, Internet

Работата  е подходяща и за завършили висше образование в посочените специалности, които биха искали да работят като доброволци и ценят професионалното развитие.

Умения:
   Умения за работа в динамична среда
   Умения за общуване и диалогичност
   Много добри умения за работа в екип

Отговорности:
   Работа с телефон, чат, форум и e-mail
   Почасова заетост между 12 и 15 часа седмично
   Даване на информация за наркотиците, за ефектите и рисковете от употребата им
   Телефонно и интернет консултиране
   Насочване към лечебни и рехабилитационни програми
   Работа с база данни
   Организиране на и участие в различни събития, свързани с информационната линия – семинари, обучения, презентации, пресконференции

Ние предлагаме:
   Работа като доброволец в първата национална информационна линия за наркотиците и алкохола
   Предизвикателна работна среда
   Обучение
   Супервизия
   Възможности за професионално израстване
   Среща с богатия професионален опит на „Солидарност” в зависимостите
   Други професионални възможности, които можете да научите на място

Моля, изпратете мотивационно писмо и cv на е-mail: elena@solidarnost-bg.org
Краен срок за подаване на документи 09.03.2012 г.


За контакти:
Елена Николова, мобилен телефон 0884982406

# 246
 • Мнения: 2
Здравейте, миналата година съвместно с Майки срещу дрогата реализирахме иновативни методи за работа със зависими съм наркотици и алкохол. Ето нещо интересно http://www.antidrugbg.com/index/index и това http://www.vereni.com/home/index.php?option=com_content&task … =115&Itemid=2 Не знам но от работата си със зависимите спрях да вярвам на всички лостове и м-ми измислени от държавата за справяне с проблема а и на хилядите фондации и тем подобни...всичко е с цел лично облагоделстване.
Съвет: внимавайте колко пари ви искат от без това утънелите и джобове ( визирам родителите на зависимите)

# 247
 • Мнения: X
Съвет: внимавайте колко пари ви искат от без това утънелите и джобове ( визирам родителите на зависимите)

Щом работите със зависими сигурно знаете, че голямата част от тях са и продавачи на наркотици. Така си изкарват парите за тях, не искат от родителите си.

# 248
 • София
 • Мнения: 9 199
Браво за инициативите, но искам да попитам нещо. Има ли някъде надеждна статистика, която да показва колко от децата в България опитват или ползват наркотици?
97-ма 2000-та имаше около 100 000 хероинозависими. За опитвали не мисля, че има достоверно проучване да този период, поне аз не съм попадала на надеждно.

Лесно можем да си представим картината тук щом по статистика от преди две години в село като Люксембург почти 30% от 13 годишните са опитвали някакъв наркотик.

А тук при положение, че екстази и подобни са най- популярни от повече от 5- 6 години и това беше прогнозирано  още преди 15 все още няма никакво лечение, нито дори превенция. По- назад в темата ми отговориха от името на организацията, която е автор на темата, че не било на дневен ред това, не било актуално....

# 249
 • Мнения: X
Бояна, 97-ма година беше преди 15 години. Попитах изрично за статистика, която показва какво е положението сега и то сред децата. Въпросът ми беше във връзка със съвременните опасности за децата, тъй като не смятам, че наркотиците са най-голямата. Както написах в изтрития си вече постинг, хич не е cool вече да си пушач, пияч и наркоман.
Както и да е, като се омешат две теми така става.  Peace

# 250
 • София
 • Мнения: 9 199
Бояна, 97-ма година беше преди 15 години. Попитах изрично за статистика, която показва какво е положението сега и то сред децата. Въпросът ми беше във връзка със съвременните опасности за децата, тъй като не смятам, че наркотиците са най-голямата. Както написах в изтрития си вече постинг, хич не е cool вече да си пушач, пияч и наркоман.
Може да не е куул, но пообиколи малко барове и дискотеки, за да видиш за какво става въпрос реално, а не по преразказ. А защо не и безистените и входовете около училищата в София, защо не и основните училища. Та никога не е било куул човек да е наркоман, обаче винаги ще бъде куул да се опитват някакви вещества, различни според ерата, музиката и пазара на дрога.

А статистиката- казвам онова, което знам, за опитвали не вярвам и до днес да има достоверно проучване, както никога не е имало и за зависимите.

# 251
 • Мнения: X
Може да не е куул, но пообиколи малко барове и дискотеки, за да видиш за какво става въпрос реално, а не по преразказ.

Порядъчно ги обикалям. Сигурно е време да се спрем, но не щем още.  Laughing Нито пият, нито пушат сега, както беше преди години. Нито пък на входа някой ни е питал дали искаме да си купим екстази или нещо друго подобно, както ни се е случвало в чужбина. Е сигурно има места, където и това става, но не е изобщо масово явление.

# 252
 • София
 • Мнения: 9 199
Може да не е куул, но пообиколи малко барове и дискотеки, за да видиш за какво става въпрос реално, а не по преразказ.

Порядъчно ги обикалям. Сигурно е време да се спрем, но не щем още.  Laughing Нито пият, нито пушат сега, както беше преди години. Нито пък на входа някой ни е питал дали искаме да си купим екстази или нещо друго подобно, както ни се е случвало в чужбина. Е сигурно има места, където и това става, но не е изобщо масово явление.
Вече сме дърти леко, за да ни наобикалят дилъри, а и на мен лично абсолютно никога и никъде не са ми предлагали, но дечицата се друсат, кой с трева, кой с екстази, амфети разни. Тревата си остава класика и даже не е нужно да си в бар, за да видиш тийнове да пушат. За жалост с чалгата вървят всякакви алкохоли и наркотици, но за радост нямам никакъв поглед върху такива заведения, за да мога да твърдя там какво става. В останалите са си пияно- дрогирано- заляни както преди 20 години. Баш наркоманите никога не са ходили по заведения.

Но дано да си права и да намаляват тези неща. При всички случаи не е благодарение на усвояването на средства от разни фондациики и асоциациики. Човека просто е пригоден да оцелява, а не всички друсали се с нещо стават наркомани. Повечето порастват и живеят като всички.

# 253
 • Мнения: 1
Скъпи момичета, искам да Ви помоля за съдействие. От месеци търся контакт със сдружението "Майки срещу насилието в Студентски град". Моля Ви, който може да помогне, да ми пише!

# 254
 • Мнения: 62
Програма „Солидарност” обявява прием на зависими

И тази година, във връзка с Националната стратегия за борба с наркотиците, Министерство на здравеопазването, чрез Национален център по наркомании, отпуска частично финансиране за лицензираните рехабилитационни програми в България.

По този повод Програмата за социална рехабилитация и реинтеграция на зависими към  Асоциация „Солидарност” в София обявява прием на клиенти, зависими от психоактивни вещества (хероин, метадон, други опиати; амфетамини, кокаин, други стимуланти; канабис; смесена употреба на наркотици и алкохол, зависимост от наркотици и хазарт), които са в особено тежко социално и финансово положение.

Желаещите да се лекуват ще заплащат значително намалена такса, което ще облекчи финансовата тежест върху техните семейства.

Асоциация „Солидарност” предлага две възможности за рехабилитация: Дневна програма и индивидуални консултации.

Дневната програма работи по модела на терапевтичната общност, но е отворена – участниците присъстват в нея всеки работен ден от 9 до 17 ч., след което се прибират при семействата си. Подходяща е за хора с лека до умерено тежка степен на зависимост, които в настоящия момент не работят поради проблема си.

Индивидуалните консултации са подходящи за хора с лека степен на зависимост или със злоупотреба на психоактивни вещества, които не се нуждаят от структурирана среда, работят или учат през деня.

Приемат се мъже и жени, навършили 18 г., броят на свободните места е ограничен.
   
Можете да се запознаете подробно с Програма „Солидарност” тук:
   
http://www.solidarnost-bg.org/

За контакти:

Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност”
Телефон: 02 971 99 20
GSM: 0884 389 930
e-mail: info@solidarnost-bg.org

Работно време: от понеделник до петък, от 9 до 17 ч.Общи условия

Активация на акаунт