Отговори
# 675
milli_vanilli, аз бях в подобна ситуация с моя любим, голямо мърморене, голямо чудо. Все едно искаш с нещо да ги ощетиш...
При нас имаше и други особености, но внесохме необходимите суми още през август и за сега няма проблеми. Болничните обаче ги бавят. До сега са ми изплатили само тези за ноември и декември, а всички необходими документи са представени навреме. Счетоводителката обасняваше на какво се дължи забавянето, но вече не помня  Embarassed Инцидентно е, заради някакво прехвърляне на задължения между институциите.

Хубав ден на всички

п.п. Изненадвам се, че останалите сте получили болничните си на време  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 14:15 от kaat

# 676
bibi, дано не им подаря внучка Crazy, пък сигурно ще е нещо символично подаръка за 8 март Thinking
J_M_M, тази тема с прага за детските ме изнервя всеки път до краен предел #2gunfire #2gunfire обаче вече измислят какво ли не - праг за "богати" инвалиди, диабетици и т.н.... просто нямам думи...
Милли Ванили, аз не мога да споделя скорошен опит, т.к. по времето на първото ми дете майчинството беше 120 лева за всички. Мисля, че можеш да си внесеш осигуровки и със задна дата и ако си се осигурявала на 2000 лева последните 6 месеца, то максимума майчинство ще е 1800 лева (90%) от тази сума. Има тема майчинството счетоводно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471070.0 там трябва да са по-компетентни да отговорят.
За зъболекаря - аз не бих ходила сега, но главно защото не сядам на стола без упойка, а тя евентуално би могла да навреди  Thinking иначе не виждам защо да не се ходи.
qnikzp, добре си се завърнала! Дано всичко е ОК при вас. А докторите в МД дават ли някакви логични аргументи защо препоръчват именно такова раждане? Може пък да са прави  newsm78

# 677
Здравейте мили мами!!! Не съм писала от доста време, рядко надничам в темите от страх. Последно прочетох за ани2002 че е родила и започна и мен да ме боли корем и само си мисля и аз ли започнах. Искам да ви попитам нещо- ще раждам секцио по мед.причини(имам вроден WPW-синдром). Кардиолога ми ми препоръчва в майчин дом да раждам,но там не искам. Бях се насочила към Шейново, но на 11 март имам среща с анестезиолога да видим дали ще ме поеме с този случай,защото освен тях трябва и кардиолог да стои с мен,а там нямат. Другият ми вариант е в токуда,но там не знам за какви цени става на въпрос. По здравната каса ще ми е раждането,но там май трябва да се доплаща нещо(мисля че съм чула за 1600лв.) Някоя от вас да знае нещо по въпроса за цените в токуда? Благодаря предварително!!!

# 678
Благодаря ,моми4ета за милите ,думи4ки  Hug
Navail,моля те не ми завиждай(знам 4е го казваш в добрия смисъл ),4е  ми е сладка,сладка е,но какво притеснение изживяхме с татко и....,ние си знаем! а вие съвсем скоро ще си имате беб4овци и бебки,и то доста по-едри4ки от нашата бубка  Hug но да ни в жива и здрава,на мама и тати силното моми4е,пък килограмите,малко по малко ще ги натрупаме!  Wink
Qnikzp,много се радвам,4е си си вкъщи мили4ка!не знам защо така са решили с вакуум  newsm78 консултирай се непемменно на още едно място поне!ние сме с теб ,да знаеш!само бъди спокойна,защото ти ве4е си  в много  подходяща седмица!  Hug
вси4ко ще е наред!!!!!!  Hug
milli vanilli,не се притеснявай,аз имам една приятелка,която напраи така както теб ,роди юли,мин година и си взема май4инство към 1200 лв някъде...което си е дооста добре според мен!не се е оплаквала 4е го бавят!  Peace
много целувки и прегръдки на вси4и тумба4ета  Hug

# 679
Здравейте, милички!Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави и винаги усмихнати.
Аз да се похваля, че вече съм си вкъщи.
Изтормозиха ме в МД. Не искат да ме израждат секцио и дори като си платя. Решили са да е нормално и с вакуум, а не е препоръчително нито за мен, нито за бебка.
Искам да помоля мамите, които ще раждат в Шейново и в Окръжна болница и знаят цените при избор на екип за секцио да ми пишат. Ще бъда много благодарна. И ако може да ми препоръчате някой добър лекар.

Мила, първо радвам се, че си си в къщи!!!
Щом не можеш нормално да раждаш, тези лекари ми иде да ги убия, какви вакууми, какви неща, егати  Shocked

Тук има телефона на д-р Жекова да я питаш, ако искаш
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426960.msg13325471#msg13325471
/аз лично ще раждам при нея, но да те предупредя, че е малко особена, понякога е по-рязка, но за мен е най-добрия специалист  Hug / можеш да и се обадиш и да говорите по въпроса, тя по принцип не е привърженик на секциото, поне преди не беше, но ако случая е такъв, че няма друг начин, просто поговорете  PeaceHug

# 680
Благодаря ви за отговорите. Ако пак почне да ми се кара ще има с какво да му затворя устата  Mr. Green

Ани, нашето талисманче наистина е станала мома за женене, както казаха преди мен  Flutter Да ви е жива и здрава милото пиленце  Heart Eyes Направо се разтапям. И искам вече да си гушна мойта и да я подуша,как ухае  Heart Eyes Лелее, какви чувства ме изпълват само..
Толкова да обичам едно същество, което още не съм докоснала!  Някакво адски ново и силно чувство.

# 681
  • В сърцето на един мъж
qnikzp радвам се че си си в къщи на спокойно. Но как така ще те карат да раждаш нормално щом имаш проблем с гръбнака

Мили Ванили и аз съм на мнение, че няма начин да те прецакат. Само не съм сигурна дали е така както биби е казала /дано да е така де/ - че се изплащат между 15-20 число. Защото на мен ми казаха, че ще ми ги изплащат в рамките на 15 дена от внасянето на фирмените осигуровки всеки месец. Тоест приятелят ти трябва да си внася редовно осигуровките на фирмата до 10 число на месеца и след това в рамките на 15 дни получаваш майчинството си. Ако той забави вноските, бавят и твойто майчинство. Така ми обясниха на мен но пак казвам не съм 100% сигурна.
КААТ на теб ще кажа да ходиш да си проверяваш в НОИ за болничните. Правят се пропуски, но като видят че ходиш и си следиш нещата .......

# 682
Изрично казвам, че съм без преки впечатления:

д-р (Веселин ? ) Дяволов - казват, че е опитен, пр. - хирург; и става въпрос за секцио в МД.

Повтарям, без преки впечатления, без препоръки от моя страна - изцяло отзиви от трети лица. Не съм го избрала.

ПП. Пускам поста си с доста резерви и понеже твоите лекари не препоръчват секцио (нали?). Защо не се консултираш за какви рискове става въпрос в твоя случай (с някой по-разговорлив доктор), преди да се решиш твърдо, секцио или не?
ПП №2 Не съм била на платена консултация в кеш при гинеколог през бременността, но с извинение за цинизма, това не предразполага ли доктора да каже каквото го питаш? Също имам съпътстващ здравословен проблем, от който в Ж.К. в ДКЦ -то досега не са се впечатлили.

# 683
Не са прави, защото при един напън железата които са в гръбначния ми стълб ще избият и ще остана в инвалидна количка. Имам и консултация с ортопед, която им представих. А не искат да е секцио заради пълната упойка. Нямало как да ме упоят, след хилядите ми обяснения, че имам 2 операции и двете са ми с пълна анестезия и никога е нямало проблеми.
Ани, голяма е сладурана малката. Да ти е жива и здрава и само радостни моменти ти пожелавам Hug Hug Hug
Иветка, стискам ти палци при теб всичко да се нареди в личен план. Теглиш на мъжа си една и продължаваш напред

# 684
Другият ми вариант е в Токуда,но там не знам за какви цени става на въпрос. По здравната каса ще ми е раждането,но там май трябва да се доплаща нещо(мисля че съм чула за 1600лв.) Някоя от вас да знае нещо по въпроса за цените в токуда? Благодаря предварително!!!
Ето темата за Токуда:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458876.new;topicseen#new
Дано ти помогне да се ориентираш.

# 685
Привет и от мен,

навън времето е супер, ама ако си в къщи и спинкаш или 4етеш книжка. И малко дъждец да капне и такива задръствания стават...отврат.

Аз се видях с Жекова днес. Хареса ми жената, макар 4е ме видя на Доплер за много бързо, но тя е ужасно ангажирана. Раждането е ОБ май е станало 800 лв, но ли4но с лекарката, за пари не сме говорили. Съгласна е да ме поеме за раждането, но няма да се опитва да ме изражда нормално, каза категори4но секцио. Много съм нещастна сега, защото си мислих, 4е след като са минали достатъ4но години и двамата лекари, които ме следят казват, 4е може да се пробва нормално раждане, Жекова няма да се противи, но уви, категори4на е. Изобщо не и се занимава да прави опити и т.н. Сега не знам какво да направя, в понеделник съм при Сигридов и ще видим какво е положението и какво ще ми каже и той.
Ина4е бебо и сега си отговаря по-голям - цели 2 седмици. Много ми е странно, аз не съм ка4ила по4ти нищо, коремът ми е като за 6-7 месец, дори пове4ето хора не могат да повярват, 4е съм по4ти в 9-ти месец, а тоз бебо какъв едър расте. Да е жив и здрав само  Praynig .

В Токуда раждането излиза около 2100 - 2500 лв. Раждането е по каса, но избор на екип е 1500, а неонатологи4ен екип, който също е задължителен е 500 за нормално и 600 за секцио. Ако искаш и Вип стая, отива доста солено, на ве4ер е над 100 лв, но не помня то4но колко.

Ани, Ивет е просто разкошна  Hug

туй от мен засега  Hug

п.с. qnikzp, Дяволов оперира сестра ми и тя е много доволна от него. Аз също се 4удя, дали да не му се обадя, на кантар съм, особено след днес. Сестра ми можеше да си роди нормално, но тя предпо4ете секцио и Дяволов не се е дърпал, така 4е мисля, 4е и в твоя слу4ай ще е съгласен. Ако искаш ще ти пусна телефона му на ли4ни.

# 686
qnikzp, щом си в къщи, значи са те позакрепили с контракциите, нали?  Hug Задължително се обади на друг лекар, защото това което пишеш звучи много сериозно и ми се струва непрофесионално лекар да го пренебрегне като факт!
milli_vanilli, да му затваряш устата на любимия и да отива да ти внася осигуровките! Naughty При мен имаше забавяне на изплащане на болничния, но в никакъв случай не може да не ти го платят, както и майчинството!
bibi, майка ми е в прованса, но виж за свеки ме подсети, че сигурно трябва да измъдрим нещо! И аз ще крада идеи...Честито ти разкрасяване! Flutter

# 687
Привет и от мен  Hug

Така и така сте подхванали ражданията - да питам - някой има ли намерение да ражда във вода?

# 688
  • София
Момичета, чухте ли какво е станало в Майчин дом преди няколко часа - паднал асансьор с 12 човека в него!!!  #Crazy
Предполагат, че въжето се е скъсало, когато е бил на 4-я етаж, но това е непотвърдена информация още. Честно казано съм ужасена!!!

Аз четох, че е много старо оборудването вече там, но чак пък... Изтръпвам като си помисля какво им е на тези хора, които са го преживели!

qnikzp - късмет и от мен мила!  Hug

milli_vanilli - ще си получиш майчинството, освен ако наистина държавата не фалира (случвало се е и на по-уредени държави от нашата). Сега и Гърция се бори да избегне фалита... Един съвет - разпишете с половинката дали си заслужава упражнението. Аз съм в подобна ситуация и когато седнах със счетоводителката видяхме, че в моя случай не си заслужава да заключвам пари, които в период на криза (мразя тази дума) са ми много по-полезни в наличност.

bibi - аз взимам по един голям букет цветя и това е. На 8.03 повече уважаваме празника на татко - рожденик е  Simple Smile

# 689
  • София
Да внеса малко яснота за болничните, защото наистина зависи, кога се занесат в НОИ. Ние получаваме заплати на 30-то или 31-во число. В същия ден ни внасят и осигуровките, защото сме по карти. Счетоводителките носят болнчините в НОИ до 2- дни след това. Сега си видях болничните от 2007-ма насам - имам 5 бр болнични, всичките платени между 12-то и 15-то число на следващиия месец - т.е. ако си боледувал през май до 15-ти юни.    
Tanya, `айде внучката да се за първа пролет поне, а ?   Praynig Grinning Peace
Аз не искам да подхващам темата за детски, прагове и социални плащания от държавата, че ще бъде е едно мнооооого нецензурно  изказване. Първия път за близнаци получих  finger finger от държавата, а сега като майка на 3 деца ще получа  Hands Fist и само, защото с мъжът ми имаме щестието да работим в читави фирми, които ни осигуряват на реалните заплати. Както и да е, не раждаме деца заради държавата, въпреки че са нейни граждани. Grinning
За Токуда - раждане 1500 лв ( пема се от касата) избор на екип 1500 лв - плащаш си го, грижи за новороденото - 400лв задължителни или 600 лв с допълнителни изследвания, уникални само за тзаи болница уж.  Rolling Eyes Тотал: около 2100 кинта, ако не искаш вип стая.

Общи условия

Активация на акаунт