НОЕТИКА

• 41 803
  • 361
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз още в началото на темата казах, че отдавна имам идея за сайт, в който да се правят предизвикателства и да се обсъждат лични техники, които да бъдат подложени на експеримент, обаче хората май са скептични.
Все едно.
Относно формулираното намерение, струва ми се твърде "глобално". Личното ми мнение е, че би следвало, тъй като сме много малко, да започнем с нещо дребно, за да можем обективно да отчетем резултат, а не да разчитаме на генериране на случайни събития.
Освен това е добре и да си изберем определено време, в което заедно да насочим намерението си.
От чисто егоистина гледна точка, ще предложа себе си за следващия експеримент, щото ми е нужно Mr. Green

# 76
От чисто егоистина гледна точка, ще предложа себе си за следващия експеримент, щото ми е нужно Mr. Green
Joy аз съм за!  Peace

# 77
  • София
Joy аз съм за!  Peace

Ще се включа и аз.

# 78
  • София
От чисто егоистична гледна точка, ще предложа себе си за следващия експеримент, щото ми е нужно Mr. Green
Joy аз съм за!  Peace
Ентусиазмът ти ме радва, но отсега да си знаеш, че няма да съм по бански и няма да експериментирате с тялото ми Mr. Green

# 79
 newsm62

КЛОНКА, нека започнем с теб в такъв случай! Но доколко ще е доказуем ефекта от намерението на нашата групичка - не знам. (по тази причина ми се искаше да се следи някаква статистика, за да има доказуемост, но и това може да стане по-късно)
А сайт винаги може да се създаде. Само малко реклама ще му трябва. Тук като цяло коментираме ноетиката и събираме преводи поради липсата на информация в българските сайтове (утре ще съм готова с моя превод от италиански сайт).

И тъй като винаги съм обожавала ексрепиментите, а и в останалите не липсва ентусиазъм - да започнем с КЛОНКА. Остава тя да си измисли намерението (в проценти)  Wink
Ще е невъзможно обаче да се прави в определен час, поне за някои.

darena, приятно ми е да те видя и тук!  Hug

# 80
  • в резерват
Тони, тогава ще може да ползваме и Рейки, Peace.
 Така намерението ще пристигне точно навреме.

ще предложа себе си за следващия експеримент,

smile3508  ухаа, сега ни се е паднало

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 17:12 от Арбанашка кокона

# 81
  • София
Ех, ама сте и вие Mr. Green
Рекох аз да съм следващият експеримент, не първият.
Мислех просто да не започваме с глобални неща като произшествия и т.п, а да си измислим нещо простичко, което можем да видим, да пипнем, да усетим.
Щото апаратура за отчитане на резултати нямаме, както Макдагарт, а и тя работи с екип от учени, нещата са сериозни. Затова ние така...лекичко, с бебешка стъпка да почнем...
Аз затова си говоря и за сайт, щото много хора имат свои методи, сами, след изчитане или не на различна литература по въпроса, са експериментирали със себе си. Интересно би било тези хора, които не издават книги, не са "авторитети", но все пак имат какво да споделят, да бъдат "пробвани". Нещо такова.

Като начало много лесно би ни било да пробваме с някой облак. Mr. Green
Мислих за това, че не сме на едно и също място, но можем да си изберем място, да го назовем, да се насочим към въпросния облак и да видим дали ще пусне слънцето за минута-две. Simple Smile
Това си е доста популярен експеримент, а и скоро чух, че метеоролозите не били скептични към него, даже напротив.

Това е само предложение.
Може да се пробваме и върху някое загинало цвете на съфорумка, да речем.
Аз имам едно умряло мушкато... Thinking

# 82
  • в резерват
 сега пък отбой, не се плаши, само се шегуваме   Grinning

а умрялото мушкато обещавам, че ще ти се съживи.  След един месец му изрежи клонките до долу, сложи го на светло място, без първоначално  да го излагаш на на слънце и го поливай  през 4-5 дена.

# 83
  • София
Как шегички, бе?
Аз сериозно искам да се подложа, само ми трябва време да формулирам точно идеята.

Мушкатото упорито иска да живее, гледам, че изкарва от сухите клонки нови. Хъм.

# 84
 newsm62

КЛОНКА,  докато си формулираш идеята, някои нетърпеливи като мен и коконката, която вече потрива ръце - може да започне с мушкатото, щом му се живее горкото! Иначе и за облак съм съгласна, и за каквото и да е. Но нека е по описаният от Дидко начин - с проценти. Един вид - да тръгнем от някъде, не съвсем на хаос... Mr. Green

# 85
  • в резерват
гледам, че изкарва от сухите клонки нови. Хъм.

Shocked аз докато си го помисля и то вече ще е цъфнало

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 18:06 от Арбанашка кокона

# 86
  • София
гледам, че изкарва от сухите клонки нови. Хъм.
Shocked аз докато си го помисля и то вече цъфнало....
Направо да почваме със световния мир, видя се силата ни!!!

Само да споделя - за протокола - ако това изобщо има някакво значение, влязох в този подфорум точно защото прочетох книгата на Лин Мактагарт. Попаднах в темата за подсъзнанието, видя ми се най-близка. Още на втория ден си споделих, че имам идея. беше ми свързана точно с експеримент с намерение, а няколко дни по-късно се появи баш тая тема.
Значи, не ще да е било случайно, викам си аз Thinking

Тони, ще погледна в книгата за някоя идея за експеримент. Освен това, ясно, че трябва да има реално измерване, но наистина не зная как бихме могли да го постигнем. За целта ни трябват изходни данни, изчисления и т.п., в които аз, признавам си не съм силна, а и не разполагаме с апаратура. Вероятно затова решихте в началото да е нещо, за което има статистика, но не мисля, че това с ПТП-тата може да е добро начало, много е глобално.

# 87
 Joy Колкото е сериозна темата, покрай КЛОНКА стана много весело.  Joy
КЛОНЧЕ, твоето ми заприлича на вица за кокошка  и петела - дали нe бягам бързо?!!   Wink

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 11:27 от notar

# 88
  • Русе
Като ще е да е. Нещо актуално и важно. Да не се пипа закона против ГМО.

# 89
Joy Колкото е сериозна темата, покрай КЛОНКА стана много весело.  Joy
КЛОНЧЕ, твоето ми заприлича на вица за кокошка  и петела - дали ня бягам бързо?!!   Wink

rotfImbo И аз днес се смея на почивки!

A m b e r   Peace Аз също си мислех за ГМО. Наистина е важно и актуално. Но ми се искаше да е нещо, чиито резултат да бъде от намерението на нашата групичка. А за ГМО са насочени доста други (положителни и НЕ) намерения... Та ние просто ще се включим към останалите (което не е зле Grinning)

Спомням си за една приятелка от София с някакви дарби. Преди години била на курс за развиване на екстрасенски способности. Там една от задачите била да посеят по едно семе от цвете в три различни кофички. И всеки ден на едното семе се говорело по един начин - че е грозно, слабо; на второто - че става, но не е кой знае колко красиво, а на третото - ежедневно хвалби за красота, растеж и здраве. Та познайте как пораснали трите семенца...

Та нещо такова си мислех и аз. Експериментът да е такъв, че без уреди, да се разбира, че е от нашето намерение.

Чакам КЛОНКА да се поразтърси в книгата на Лин Мактагарт, щом не си дава мушкатото,  Laughing а за себе си още се чуди.  Smile

Общи условия

Активация на акаунт