Чужбински манджи

• 71 287
  • 956
  •   1
Отговори
# 30
 Sick Sick Sick Sick

ако отида там ще си нося сухари

# 31
Абе вие защо гледате в чуждите чинии Grinning
Нали става въпрос уж всеки за където живее да каже - иначе ще ни пратят в друга тема Rolling Eyes

# 32
Ооо,Mma Ramotswe ,знам....Моето свеки обаче така и не спря да се чуди как така не съм се израдвала на подаръка ,който ми направи веднъж от един маркинат в Турку,където се беше сдобила с този рядък "деликатес" Sick Hapansilakka е на фински и миналата година разправях на момичетата от финската тема каква вон беше..Въпреки,че мъжа ми я отвори "под вода" както си му е реда,само при вида и миризмата ми се отщя...А мъжа ми си я изяде с кеф. CrazyЕдна неделя след това къщата воня... #2gunfire #2gunfire

# 33
и моят, въпреки 4е е 4ист БГ, си я харесва
била супер мезе
след като се отмирише
ама той омириса цялата къща
а и може би защото е пуша4 и не му е толкова остро обонянието

ина4е ние от мерак първата година бяхме направили един куп салати към нея
не и не  Sick
не може да се яде
а тук в центъра се яде масово на премиерата
и се прокарва с водка или друг тукашен спирт

# 34
 eat верденс бесте каке

Sick лютефиск

# 35
...но всеобщото мнение е, че е гадно/, е лютефиск - промита с вода риба, която се готви на пара...
...

нещо си в грешка
тази риба се кисне първо  в натриева основа (lut/лют), от там идва и името и

не си пробвала тукашния surströming (дала съм линк в на4алото)
няма такава воня
лютефискето е роза пред това

Възможно е да не съм права как точно се приготвя.
Както казах - нито я готвих, нито я опитах. =)

# 36
Мишеле, ето да видиш как точно: http://no.wikipedia.org/wiki/Lutefisk
То само като прочета и губя всякакъв интерес към нея.

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 17:24 от щастлива

# 37
Леле, чак дотук ми засмърдя, само като го чета... разбирам защо е задължително да се консумира със силен алкохол (ама защо пък трябва и рибата да се яде тогава... newsm78)

# 38

Това какво е? Прилича на целувки с крем. Гадно ли е  Simple Smile

# 39

На мен това ми изглежда много вкусно  Simple Smile
Бих го пробвала.

Иначе, люксембургската кухня не се хвали с големи постижения и специалитети. Това си е френска кухня сервирана в немски порции  Grinning
Не съм опитвала нещо, което да е гадно... Thinking
Аз обаче си падам по италианската и тайландската кухня, които нямат нищо общо с тукашната такава.
В Германия до  като живеех не можех да понасям Маул таше (тесто в което е сложено месо и е сварено, нещо като италианските тортелини, но по -голям размер),  Зауер краут (кисело зеле), както и Блудвурст (кървавица).
Там обаче проядох Спецле, (нещо като паста), Къривурст(наденица със сос) Кезе кухен(сладкиш с извара) и Берлинери (нещо като бухтички пълнени със сладко), които и до сега са ми много вкусни.
Пропих и пенливо вино - зект или просеко, без които никои по съществен повод не минава вече  Blush.

# 40
Подсещаш ме, че в Германия ядох това лято някакъв специалитет местен - върху черна филийка намазана мас с парченца пръжки. Вкусно като идея, аз обичам такива неща, но целият ефект и вкус се разваляше от факта, необясним за мен защо, от абсолютната безсолност на маста, което автоматично я превръщаше в доста гадничка  Confused

# 41
Блонди, много е вкусно даже! Това е торта, казва се "Най-хубавата торта на света" - verdens beste kake  Grinning
И според мен напълно си заслужава името. Другото й име е Kvæfjordkake, но всеки покрай мен си я нарича верденс бесте  Laughing
Това е любов от пръв поглед  Heart Eyes
Не се подвеждай от външния вид, вкусът е не-ве-ро-я-тен и май се води традиционна норвежка торта  Wink.

# 42
Ясно, аз превключих само на идиотски яденета. А рецепта дали няма тази най-вкусна торта?  Flutter

# 43
Ясно, аз превключих само на идиотски яденета. А рецепта дали няма тази най-вкусна торта?  Flutter

Има  Grinning http://www.youtube.com/watch?v=0A88b6PjydI
А за по-мързеливите има готови пакети със смеските  Wink

# 44

Това удивително прилича на канадската карамел кранч торта. Любима!

Общи условия

Активация на акаунт