Чужбински манджи

• 71 483
  • 956
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Щеше ми се нещо конкректно,име на ресторанта,адрес ,телефон,име на ястието на френски в менюто и какво представлява................

# 481
  • The QC to be!!!
Щеше ми се нещо конкректно,име на ресторанта,адрес ,телефон,име на ястието на френски в менюто и какво представлява................
Entrecote e Френски франчайзе продават само 1 вид ядене и е типично фреснко (месо върху малки свещи § пържени картофи) и е eat all you want!!!  Wink Bon Appetit!!!

# 482
  • Boston, MA
Не БУБКА ,не е майтап,просто не смятам ,че сандвича и пържените картофи,дори и най -прекрасните са кухня.Хляба тук е прекрасен хиляди видове,бял,чер.................. прекрасни.Ама това ли е френската кухня.Колкото до готварниците в БГ това за Жар просто така ми се изплъзна ,но във ВАРНА те са десетки.Има и големи като ТРОПС къща,БК и още десетки да не говорим че и в ПИКАДИЛИтата и в КАУФЛАНДа и в КАРЕФУРа има доста големи щандове с храна за вкъщи и с национална кухня-и мусака,пълнени домати и пиперки,дроб сърма и още десетки.........................В ПАРИЖ видях хиляди китайски,турски,суши индииски и какви ли не ресторанти каквито съм виждал и в БРЮКСЕЛ,БЕРЛИН,ХАМБУРГ ,ВИЕНА,ЛОНДОН.................... Аз исках да видя френски!?!?!?!?!?

Добре де, аз явно не съм в ред, защото в Париж предимно френски ресторанти съм виждала (а може би и такива съм търсила). Всичко, на което пише брасери, бистро, че дори и кафе, пак е френски ресторант, въпреки че може да е регионален (няма да говорим за ресторанти с Мишелин звезди, където оставяш една заплата за една вечеря). Айде, ще имперсонирам Гугъл за най-популярните и исторически:

Brasserie Lipp: http://www.ila-chateau.com/lipp/
Cafe de Flore: http://www.cafedeflore.fr/
Les Deux Magots http://www.lesdeuxmagots.fr/

За пълен туристически experience, препоръчвам кафенето (то си е ресторант де) на терасата на Музея на модерното изкуство, точно срещу Айфеловата кула.  Grinning

Между другото, манджи, приготвени в супермаркет, на мен са ми противни.

# 483
ако пък искаш незабравим спомен - опитай манджите тук, били прилични, много френски...

а, имало и меню!

# 484

мъжът ми го погледна и заяви, че по тези цени, днес е вечерял вкъщи за около 500 евро...

# 485
Хи хи,  Laughing скъпо е, даааа  Simple Smile

# 486
привет и от мен Спаик,много хубава тема,обожавам готвенето,... zа аспержите....тук в алzас ФР имат хубав сос винегрет zа салатата от бели аспержи

2 твърдо сварени яйца
zехтин,оцет/ВИНЕН/сол

горчица ,чесън магданоz

Първо горчицата се раzбърква сас zехтина до хомогенна смес,прибавят се
яйцата_намачкани с вилица на ситно и се раzбърква с наситнения чесън и се подправя със сол zехтин и оцет на вкус,...магданоz може и повечко.Ако е прекалено ряzък вкуса на горчицата добавяме малко майонеzа и готово

Да ви е сладко

# 487
Спаик, този сладкодумец Jacques Pépin май е от твоя край - неговото клипче на твоята рецепта ми показа това-онова...

# 488
Ооо, Жак Пепен много го обичам  Grinning Имаше едно предаване " Всеки ден ала Жак Пепен" по Фиеста тв.
Не знам дали съществува вече. Имаше интересни рецепти, а и самият Пепен е готин Mr. Green

# 489
Да се върнем на темата за храните които НЕ ни харесват Това е специалитет на Wales-lavabread.Прилича на спанак но са водорасли.Опитах го в Кардиф -уффф не ми хареса

Marmite is neshto koeto reklamirat s dumite-you like it or hate it.Прилича на шипков мармалад Simple Smile отвратително е на вкус.мажат си го на филиика тук

И накрая нещо което е типично шотландско-ХАГГИС.Това ми харесва Simple Smile) Представлява ароматна саздърма от агнешки дреболии, подобна на българския бахур.
Шотландският хагис се приготвя от овесено брашно и смлени на дребно вътрешности като сърце, черен и бял дроб. Сместа се овкусява с лук и ароматни подправки и се натъпква в стомаха на овца. След това се вари няколко часа и е готова за консумация.

http://www.picvalley.net/u/1685/89434893914376876761284492299S6XWFOi1jw7QtW0Gh9aW.JPG

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 18:26 от Дивиана

# 490
някой да знае sweet pepper какво е, защото на вид изглежда точно като бахар?

# 491
Дай снимка. По принцип така казват на чушките, които не са люти  Thinking

Овчият стомах го помислих за кисели зелки и ми изглеждаше добре. Ама като прочетох - вече не  Sick

# 492
  • в Tara
Сместа се овкусява с лук и ароматни подправки и се натъпква в стомаха на овца.
дано стомаха на овцата вече не функционира.
и на мен ми заприлича на огромна сърма на пръв поглед,
не бих го яла това Mr. Green

# 493
Може ли някой да ми даде оригинална рецепта за туршия от лимони? Напред четох, че се споменава, но нямаше рецепта. Купих една чанта лимони и мисля да ги направя, но дали ще се получи, май ги пръскат с нещо?

# 494
Дай снимка. По принцип така казват на чушките, които не са люти  Thinking

уфф, ами след като гугъл също ме прати само към чушки, прежалих се и купих 250 грама sweet pepper  Tired и сега ,какво да ти кажа - изглежда като бахар, първоначално бях убедена ,че мирише на бахар, обаче на вкус сурово ми залютя, пък е суит....и вече ми мирише на абсолютно всичко, вкл. на кардамом и индийско орехче. Абе докато не го сложа в манджа, няма да разбера.

Общи условия

Активация на акаунт