Мартеничка закачи и сладко бебе си гушни! (39)

• 25 325
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • Враца
Здравейте душички. Мерси за милите думи за снимките на Сами.  Красита мила не подслаждам водата но знам че при жълтеничка ако не се кърми се подслажда. Даже в болницата правех фризото с глюкоза. Сега в къщи понеже давам и кърма предпочитам да не подслаждам. Нин добре дошла миличка как се справяш с новата обстановка. Аз първия ден бях така стегната че просто не можеше нищо да ме извади от равновесие (освен налитащите да помагат)  Laughing Мамма разбира се че ще изчака малката до март. Те са  ин послушни бебоците. Аз на моя му определих от 15 до 19 да се ражда и той си хареса 17 така че.... Ние ще стиснем палчета да помогнем и ще видиш че ще си дойде когато ти искаш.   love001  Маринексче със сигурност усеща кучо че нещо става. И нашия котак усети само че той направи наистина големи пакости и за съжаление вече не  е при нас. Но признавам с него и с бебо не бих се справила. Много пакостлив стана и все на пук правеше всичко. Пък и съм сигурна че сега е по добре. Цецинка мила как си, леле не мога да си представя милички мами с близнаци как е при вас. Евала ви. Челси и ти просто си герой. И аз се боря с анемиика ама лека пиивам си малтоферче сутрин иначе ми излизат звездички и ми отмалява. Пък не може така трябва да се гледа бебо. Леле колко изписах. Гушки милички на всички стискам палчета на тези които имат нужда. Леко раждане на тръгналите и спокоен ден на всички с бебоци.  love001

# 61
Darida,  този форум не е някаква секта и никой не е длъжен да спазва определено поведение, а още по малко ти да го определяш. Не забравяй, че истинският живот все пак е извън нета. Аз също не пиша стриктно и не поздравявам всички поименно, НО ПОВЯРВАЙ МИ - РАДВАМ СЕ ЗА ВСЯКО ЕДНО МАЙЧЕ, ЗА КОЕТО ПРОЧЕТА И ТОВА МИСЛЯ Е ПО-ВАЖНОТО!!!!

# 62
Добро утро мамчета и честити на новите майчета!  bouquet

# 63
  • София
Момичета, моля Ви, не влизайте в пререкания. Следя и другите отчетни теми и повярвайте ми само ние досега успяхме да запазим приятелският тон на общуване. Навсякъде другаде се изпокараха за някакви дреболий. Недейте сега точно на финала.
После ще се преместим в Родени 2010г. и пак ще сме заедно.

# 64
  • София
Здравейте днес и от мен  Hug
Ама много сте ранобудни, за разлика от мен. Само дето нещо много ни оредяха редиците, много мами са още в болница, а пък тези, които са си в къщи с бебетата, нямат май много време  Grinning. Ама ние оценяваме, че изобщо намирате време за нас, пък било то и за малко   bouquet. Много искам да видя още бебешорски снимки - че те нашите бебета са най-хубавите - пу, пу.
Пожелавам приятен ден на всички и не се изнервяйте излишно  Hug

# 65
  • София
Poohinka, приятен и успешен бебе шопинг.
Наистина нека не се караме за такива неща. Всеки има право да си каже мнението. Важното е да сме тук и да се подрепяме и да си помагаме.  Hug
Сега отивам при мама и тати да ме поглезят и ще съм там цял ден, да не ме пишете родила  Grinning, че фелдфебелът ще се кара, обещала съм да е на 1  hahaha Леле Маринекс, аз хубаво ще те изчакам до първи, ама имай късмета да не родя тогава и ти да ме зарежеш мен  Naughty  Hug Hug Hug

# 66
  • ГО
Добро утро!!!!

Супер новина за бебе Краси, още снощи прочетох, но нямах никакво време да пиша.

Да е жив и здрав и много щастливо детство му пожелавам! На мама бързо възстановяване!

Как ли се чувства мама? Голямо бебе е родила  Heart Eyes

От Цецинка новини не сме получили. Дано са добре с бебетата. Дали не са ги изписали вече?

Иначе аз съм си тук все още 2в1 Joy
Май започна да не ми пука кога ще е. В понеделник така или иначе ще ида на преглед в болницата и най-вероятно ще се повтори сценария от първото ми раждане ooooh!

Нямам много време да пиша и да изброявам поименно всички, но да ви кажа, че съм ви безкрайно благодарна за подкрепата коята ми оказвате. Hug Hug Hug

Стискам палчета на всички мами. Praynig

# 67
Bona fides
Моят термин е на 23ти март, но секциото най-веточтно ще е окло 12ти.
При теб май-наистина е доста рано.Защо не поговориш с твоята докторка и да се разберете  Simple Smile

# 68
здравейте и от мене.
снощи успях да поспя 2 часа.нашта глезанка,пак спи отгоре ми,като я сложа в кошарата плаче,взема ли я и млаква.
много силни колики има милата,макар че давам инфакол,а от снощи и чай с копър.
айде да видим сега кое ще е за днес първото бебе-коя мама не се е записала още в новата темичка?

# 69
  • Варна
mama Iv коя е другата???
krasita1 дано по-скоро ви спрат коликите  Praynig Hug
kama4e след етапите на чакане и на мислене кога ще е и как ще е почва да не ни пука вече важното е че ще стане някога Simple Smile))

# 70
  • Сред обкръжението
Мамо Ив, Бъди спокойна - бебка е добре! Щом още не иска да излиза, значи и водите са добре  Simple Smile! А и не се знае какво ще реши в близките дни! Една голяма прегръдка за теб и не се натоварвай с тъжни мисли! Hug

# 71
  • Варна
Бу имам въпрос преди да съм родила какво трябва да правя преди да започна да кърмя като подготовка за зърната?????

# 72
Добро утро, мами  Hug

Мамма, извинявам се ако съм нарушила добрия тон в темичката   bouquet Знам, че има мами, които не са постоянно в нета, но все пак като влизат си започват поста честитят на всички родили мами, без да ги изброяват поименно. Това за мен е знак на съпричастност и вълнение, защото на всички това ни предстои или вече е факт. И не на последно място - на добро възпитание  Peace Така че в никакъв случай не съжалявам за казаното. Извинявам се на GodaiVa ако съм я засегнала   bouquet

Маринексче  Hug те са две жени анастезиоложки - аз бях при една пълничка, русичка... забравих й името  newsm78 Embarassed Останах доволна - тя даже ходи да провери грфика за седмицата, за да види дали ще бъде на моето секцио...

Мамо Ив  Hug всичко ще е наред! Гушкам те много!  Hug

# 73
Бу имам въпрос преди да съм родила какво трябва да правя преди да започна да кърмя като подготовка за зърната?????

Бу е на среща за това ще ти отговоря аз, ако нямаш против разбира се Simple Smile По принцип не е необходима специална подготовка на гърдите за кърменето. След първите седмици на бременността се активизират т.нар. жлези на Монтгомъри (малките подутинки отстрани на зърното по ареолата) и започват да отделят по-активно специфична смазка. Тя прави зърната по-еластични и ги подготвя за кърмене. За това агресивното обтриване на зърната с груби материи не се препоръчва - може да предизвика преждевременни контракции от фрикциите и премахва естествения защитен слой, който 'смазва' зърното.  По същата причина (да не се премахва важната смазка) след раждането не се препоръчва зърната да се мият със сапун, да се обтриват със спирт и подобни агресивни методи, а душът веднъж дневно и измиване с вода тогава е достатъчно, за да се поддържа добра хигиена.
За подготовка на зърната по време на бременността, евентуално може да се ходи от време на време без сутиен или на някой, който не е толкова нужен да му се отрежат върховете така, че зърната да са открити - от триенето и докосването на дрехите зърната ще са достатъчно 'загрубени', без да се стига до крайности или кожата им да се третира агресивно. Още помагат въздушни бани, контрастни душове, и най-вече - таткото, който с ласки може най-добре да се погрижи да са готови  Simple Smile Ако случайно зърната са плоски или хлътнали е възможно да се прилага техника, която би могла да отслаби срастванията в основата на зърното и да подпомогне открояване на зърното.

Ако кожата на зърната е много суха и има чувство на дискомфорт, както преди, така и след раждането, може да се ползва пречистен ланолин за кърмачки (има различни марки на пазара), като най-важното е да се избере такъв без отмиване преди хранене (за да не се изсушава допълнително нежната кожа). Ако обаче няма такъв проблем, не е нужно "профилактично" мазане - тялото само се грижи за себе си и нуждите си.  Hug

# 74
Carmen понеже виждам,че си на линия,ако имаш време пиши какъв списък с неща ти казаха да носиш за Токуда.Нали ще си преди мен,а аз забравих да питам лекарката ми.Може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт