За тъмните сенки под очите, помощ!?

• 43 764
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Хайде и ез да кажа, че съм в същото положение със сенките  Crossing Arms Освен задължителния коректор ходя 1-2 месечно на солариум и задължително ползвам очилата в солариума и като потъмнея кръговете не потъмняват....и седи много добре, не личат. Peace

# 46
Здравейте.Искам да ви попитам като сложите коректора винаги ли отгоре слагате фон дьо тен?Аз имам коректор на Макс фактор-MASTERTOUCH цвят-Fair 306 и досега винаги го ползвам преди да сложа фон дьо тена.Но нямам време всеки ден да се гримирам,а искам да замаскирвам тъмните кръгове и се чудя дали ако си намеря точния цвят може ли само с него да се мацам,без да се гримирам изцяло.

# 47
МОжеш есттествено, просто трябва цвета наистина да е удачен и да го прелееш хубаво с останалата кожа, да няма рязка линия.

# 48
  • София
Споменатият на предната страница коректор на Лореал и аз го имам и е страхотен просто. Определено най-добрият, който съм ползвала. Може никакъв друг грим да не сложа, но от него си мацвам още със ставането редом с миенето на зъбите и крема за лице  Heart Eyes

# 49
http://www.strawberrynet.com/skincare/christian-dior/capture-tot … eye/93575/#DETAIL

Препоръчвам този крем-при мен определено има ефект

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 19:11 от ames

# 50
Ако мога да съм полезна с тази информация, която съм чела преди много време, за сенките под очите, но не от преумора, а постоянните:
Смята се, че се дължат на по-големи очни дупки (не знам, дали това е правилният термин). Оттам е получва този ефект. Смята се, че може да се дължи и на разположени по-навътре очи или по-прозрачна кожа под очите, под която се виждат тъмни венички. Т.е. - кръвта е застояла и се препоръчва повече сън + повече гимнастика, за да се раздвижи кръвта и да се избистри.
Не знам дали има нещо вярно в това , но и аз ако не се напудря под очите с възможно най-светлия цвят, си имам по-сиви тонове там и не вярвам който и да било крем да ми помогне, защото това е нещо подкожно, а не свързано със самата кожа.

# 51
Аз знам,че  тъмните кръгове показват,че организма има здравословен проблем.При мен тъмните кръгове са защото имам проблеми с бъбреците.

# 52
Ако мога да съм полезна с тази информация, която съм чела преди много време, за сенките под очите, но не от преумора, а постоянните:
Смята се, че се дължат на по-големи очни дупки (не знам, дали това е правилният термин). Оттам е получва този ефект. Смята се, че може да се дължи и на разположени по-навътре очи или по-прозрачна кожа под очите, под която се виждат тъмни венички. Т.е. - кръвта е застояла и се препоръчва повече сън + повече гимнастика, за да се раздвижи кръвта и да се избистри.
Не знам дали има нещо вярно в това , но и аз ако не се напудря под очите с възможно най-светлия цвят, си имам по-сиви тонове там и не вярвам който и да било крем да ми помогне, защото това е нещо подкожно, а не свързано със самата кожа.
При мен има комбинация от прозрачна кожа и хлътнали очи/като дупки/, добре е , че са зелени и леко светлее, но ако сложа тъмен грим съм още по-зле.

# 53
Аз знам,че  тъмните кръгове показват,че организма има здравословен проблем.При мен тъмните кръгове са защото имам проблеми с бъбреците.

Това е една от причините за тъмни кръгове, да, здравословен проблем.
Друга са наследствените кръгове, на които принципа е какъвто Креола е описала долу горе, прекалено прозрачна кожа, тънка(липсва слой мазнина между кожата и черепа) хиперпигментация;
И накрая са онези щастливци, при които е само недоспиване, лоша диета и т.н. временни причини, които лесно се възстановяват.

Затова трябва да се установи какъв тип са кръговете и това да определни подхода към тях. При моите наследствени крем никога няма да помогне, факт.
Някой в семейството ви имал ли е кръгове, особено по майчина линия, дори да не майка ви точно; ВИнаги ли сте ги имали, т.е. от деца; Наскоро ли са се появили; АКо са скорошни, появяват ли с е периодично, или са постоянни; Напсивате ли се, какво е общото състояние на организма, задържате ли вода, имате ли проблем с циркулацията.

Това са няколко прости въпроса на които лесно може всеки да си отговори и ще ви ориентират, знаейки типа борбата е по-лесна Peace

# 54
MissNellie  - точно така - наследствена причина. За съжаление, не можем да се оттървем от нея. Наследила съм очите на майка си, това е положението. Не са ми много тъмни, но определено сивеят, при мен помага пудрата, при други, вероятно ще трябва по-сериозен грим. Забелязала съм, че през лятото, когато от силната светлина ми се изморяват повече очите, кръговете стават по-зле и трябва да си нося пудра в чантата за да корегирам на 3-4 часа.  Tired
 Затова си купувам скъпи очила с UV-защита, не ментета и с тях си ходя, та поне да не ми се изморяват съвсем.

# 55
http://www.makeupalley.com/product/  за който чете английски, ето този сайт за мен е незаменим, включва страшно много марки, и общата оценка на продукта се определя от ревютата на хората които са писали, можеш да си ги разпределяш и по това с каква кожа далите ревю, възраст и т.н., цена, много пространни и полезни ревюта има. а,да , иска регистрация, но става за минута и после не ти праща имейли или нещо, просто има и форум и затова.

Creola ахем, и мойте дар от мама Laughing По тази причина от години без грим са ме виждали само най-близките ми членове на семейството, как да с епокажа пред хора, все едно съм бита...Особено като нямам тен, хората си мислят че съм тежко болна, та затова ходя целогодишно с лек тен сега, и ест. постоянно коректо. Tired

# 56
И аз съм с тъмни сенки от дете още. Имам едни снимки от 2ри клас - все едно съм след тежка пиянска вечер и 2 нощи будуване... такъв измъчен вид имам на тия снимки, а другите деца едни свежички...
При мен е от всичко по малко, явно от малка си ги имам, освен това кожата около очите ми наистина е доста прозрачна и допълнително сякаш са ми хлътнали очите (на снимки със слънце или светлина отгоре най-ясно си личи - защото остават в сянка - като дупки  Sick   )
Истината е, че като съм се наспала ги няма.. 2-3 часа след като стана съм супер, изглеждат ми много свежи очите, но след 3тия час пак си стават същите...  Мисля, че коректор е най-добрия вариант и ще взема да пробвам този на Буржоа или на Лореал.
В момента ползвм едно страхотно нещо на Max Factor - Colour adapt (skin tone adapting make-up) - http://www.uk.pg.com/images/maxFactorColourAdaptPack_IL.jpg  той е с някаква не знам си каква технология, така че да се слива с цвета на кожата, а не да стои като маска и стои страшно естествено и покрива добре. Кремообразен е, аз ползвам номер 75, но си мисля, че ако е малко по-гъст ще е още по-добър.

Иначе от години съм си мислила за някакъв вариант да ми инжектират мастна тъкан или нещо си там, колкото да ги запълни отвътре, да не стоят така кухи. На мен и от горната страна клепачите ми хлътват навътре. Ако се запълнят ще стоят, както след като се събудя - много по-свежа изглеждам без тия тъмни сенки

# 57
И аз съм с тъмни сенки от дете още. Имам едни снимки от 2ри клас - все едно съм след тежка пиянска вечер и 2 нощи будуване... такъв измъчен вид имам на тия снимки, а другите деца едни свежички...
При мен е от всичко по малко, явно от малка си ги имам, освен това кожата около очите ми наистина е доста прозрачна и допълнително сякаш са ми хлътнали очите (на снимки със слънце или светлина отгоре най-ясно си личи - защото остават в сянка - като дупки  Sick   )
Истината е, че като съм се наспала ги няма.. 2-3 часа след като стана съм супер, изглеждат ми много свежи очите, но след 3тия час пак си стават същите...  Мисля, че коректор е най-добрия вариант и ще взема да пробвам този на Буржоа или на Лореал.
В момента ползвм едно страхотно нещо на Max Factor - Colour adapt (skin tone adapting make-up) - http://www.uk.pg.com/images/maxFactorColourAdaptPack_IL.jpg  той е с някаква не знам си каква технология, така че да се слива с цвета на кожата, а не да стои като маска и стои страшно естествено и покрива добре. Кремообразен е, аз ползвам номер 75, но си мисля, че ако е малко по-гъст ще е още по-добър.

Иначе от години съм си мислила за някакъв вариант да ми инжектират мастна тъкан или нещо си там, колкото да ги запълни отвътре, да не стоят така кухи. На мен и от горната страна клепачите ми хлътват навътре. Ако се запълнят ще стоят, както след като се събудя - много по-свежа изглеждам без тия тъмни сенки
И аз съм като теб, мног ме е яд, очите ми са много хубаво зелени, но това хлътване и сенки са кошмарни.На снимки излизам много зле като някоя болна/с малки изключения съм както в действителност/.Коректор ползвам на Радиан и ми помага със заличаването, но толкова ми се иска да си реша проблема Praynig

# 58
И моите очи са зелени, ама това си личи добре само когато съм нанесла няколко слоя коректори, фдт и дори наскоро открих, че като слагам бели сенки (не блестящи) под очите ефекта е страхотен... все едно ми светят очите, няма нищо общо с иначе измъчения вид.

Ето за пример - тези две момичета имат леки бели сенки  нанесени под очите и около носа и стои много добре и естествено   Wink

Последна редакция: нд, 06 юни 2010, 21:06 от A_vagabоnd

# 59
  • Варна
Аз откакто се помня съм с тъмни кръгове и освен грим друго не помага.
Забелязах нещо интересно,винаги съм била слаба, но напоследък доста напълнях за 5-6 месеца около 6-7кг. съм качила и тъмните ми кръгове се поскриха-много по-добре съм от преди.

Общи условия

Активация на акаунт