Хубава българска традиция ли е абитуриентския бал....

• 58 951
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 240
Ахаха, Трещерица.
Аз също съм вегетарианка, имах вегетарианска порция  Joy, тъй че нямаше какво да размахвам.  Laughing
Десет цента, в моя вариант бяха шаферки, а пилето в тава Simple Smile

# 241
Аз, като съм вегетарианка, дали мога да го играя този танц със соево пиле, или с моркови, да речем  Laughing
Най-добре - с голяма, сочна, кисела зелка  Joy Joy Joy

Супер  CrazyЩе трябва да планирам зимна сватба, че да има сигурна ритуална зелка  Mr. Green
После ще оползотворим обекта на танца в пълна тенджУрка сърмички...ммм...защото едва ли ще мога да си я запазя в кутията със спомени, при сватбения букет  Mr. Green

# 242
А това пиле ( че ми стана интересно) печено е, и тя го държи с голи ръце над бялата рокля и играе ръченица, така ли? Не капе ли мазнина от него. Опитвам се да си представя сцената просто , булката с току що надената халка, чиста и гримирана държи пиле над стройната прическа ...

Не. Шаферка играе с пилето пред кума, а той се опитва да го вземе от нея, обикновено също играейки. Някъде танците са по масите, някъде - не.
Пред кумата играе мъж, държейки торта. Целта е кумата да вземе тортата.
Ако кумовете не успеят да грабнат "екстрите", ги откупуват с пари.
Това съм гледала навремето по сватби. Сега нищо чудно и булката да подскача със заклан добитък и стичаща се мас по деколтето...  Laughing

# 243
Ахаха, Трещерица.
Аз също съм вегетарианка, имах вегетарианска порция  Joy, тъй че нямаше какво да размахвам.  Laughing
Десет цента, в моя вариант бяха шаферки, а пилето в тава Simple Smile

Както виждаш, разработват се варианти за вегетарианци. Според мен картофеното пюре би било много подходящо, но и със спаначено ще стане.

# 244
Мерси за обяснението, а ето го и   кумското пиле!

# 245
http://www.nvelikov.sliven.net/gals/index.php?p=petli    Sick

Ето така разбрах за тези пилета, наистина за първи път чух и видях такова нещо...първоизточник - Бг мама много ясно  Laughing

# 246
# 247
На последното пиле са му оставили "оригиналната" глава май  Mr. Green
Иначе другите, дадени по-горе, са наистина интересни като изпъление, особено пилето-чорбаджия  Mr. Green

# 248
Егати цирка, ужас. Rolling Eyes

# 249

http://www.nvelikov.sliven.net/gals/svatba/petli//8_b.jpg

това е супер брутално  Confused

мъжът ми е в потрес

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 22:22 от 10 c's

# 250
Мерси за обяснението, а ето го и   кумското пиле!
....

Това пиле е съвсем по протокол - дори се е облякло официално, с вратовръзка. На елиас пилето е много неглиже  Joy

И Ео се засрами като мен.

# 251
  • София
Случвало ли ви се е да се изчервите от срам заради действията на някой друг? Танцът с пиле ме кара да се чувствам точно по този начин. И изобщо нямам предвид най-нормална ръченица.
Заинтригува ме - какъв е този танц с пиле, който не е ръченица. Честно, не знам. Да няма някакви мръснишки елементи?!  Mr. Green
Joy
Разсмяхте ме!
На нашата сватба имаше такъв танц с пиле,и ако позволите ще обясня от първа ръка.
Значи пилето се вари цяло и се забучва върху питка.Пилето се прави на булка Mr. Green-слага се изправено върху питката,за глава се слага едно варено белено яйце,прави му се забрадка,рисуват се очи,нос,уста.Даже може да се закичи с китка.Облича се пилето с дрехи и престилка.Абе става си истинска невеста това пиле и това си е. LaughingПрави се няколко часа поне,пипкава работа е.
На сватбата има традиция-танц пред кума.Момичета и жени от страната на булката играят с пилето ,със сладки и торта пред кумувете.Идеята е кума да си откупи или открадне пилето и другите неща.Той слага пари върху пилето,обаче тази,дето играе с него/ с пилето Mr. Green/ не му го дава.Голяма игра пада,да знаете.
Така е по нашия край,врачанския.Нямах нищо против този обичай и му се насладих тотално,както се насладих и на цялата си сватба.Това беше преди 10 години все пак.Нямаше сваляне на жартиери,нямаше подобни неща.
Мойто пиле беше по-готино от тези,яд ме е,че нямам пилешка снимка.

# 252
Ужас! Едно време не бяха толкова кичозни пилетата, поне тези, които съм виждала.  Laughing
А цигарите за какво са сложени? Реклама на вредата от тютюнопушенето ли?  Thinking

# 253
Защо повечето имат цигари в "устите", не разбирам  ooooh! А това, "моето"  #Crazy С истинска глава. Ужас!
 Добре че от време си заплюх зелката. И нея мога да си я украся, само не знам къде да и пъхна цигарата  Mr. Green

# 254
  • София
А това, "моето"  #Crazy С истинска глава. Ужас!
Това за мен ли се отнася?
Добре,по-малко шоково ли ще ти звучи да напиша "пилето от моята сватба"?
Чак пък ужас....

Общи условия

Активация на акаунт