Имате ли нещо против.........?

• 8 032
  • 207
  •   1
Отговори
# 90
  • София
чорапите и гащите на възръстните проблема им е, че може да имат гъбички например....

Ееее...стига, де Simple Smile Ако имаш гъбички няма как да не знаеш Simple Smile

И моят юнак един ден ми цъфна с розова шапка на вратата и го върнах. Казал на госпожата, че му е нова  Laughing

# 91
чорапите и гащите на възръстните проблема им е, че може да имат гъбички например....

Ееее...стига, де Simple Smile Ако имаш гъбички няма как да не знаеш Simple Smile

Много ясно  Joy

# 92
Изобщо не бих позволила да обличат дрехите на детето ми на други деца. Не би ми било приятно, още повече, че съм маниачка на тема дрехи и тяхната чистота  Peace Също не искам и да обличат детето ми с чужди дрехи. Живот и здраве, ако ни приемат на ясла, ще й нося достатъчно дрехи за преобличане, които да се позват по предназначение от самата нея.
П.П. Също така не давам дори на бабите да перат дрехите на малката, за да не й ги съсипват (защото имахме такъв случай).
Дано да не звуча като някакво чудовище, просто по някои въпроси имам железни принципи. И сега, когато знам, че явно има подобна практика, това ще е от първите неща, за които ще предупредя, при евентуален прием в яслата. Ако се налага и 5 комплекта дрехи ще нося, за да има за детето ми  Peace
Не звучиш като чудовище на същото мнение съм.Ако всички носеха допълнително дрехи за децата си сигурно щеше да е по-лесно.Че то,ако така се разменят дрехите на децата направо не знам после кой на кого връща дрехи?Едно време си спомням,че дори ни бродираха буквите по дрехите,за да не ги объркват лелките!

# 93
  • София
Едно време си спомням,че дори ни бродираха буквите по дрехите,за да не ги объркват лелките!
А нас ни караха да сме с гащи с надпис П, В, С, Ч, П, С и Н.  Whistling Що ли?

# 94
  • София
alex 123,ми ако детето ти повърне два-три пъти и си оповръща резервния комплект дрехи какво става-голо ли да го държат?
Пера всичко заедно.Докъм 8-9 месечна възраст съм прала отделно на децата.Още повече,че за да пера отделно,трябва и да събирам мръсното пране в два отделни коша,което ми е невъзможно.А ако са в един кош всички дрехи това обезсмисля разделянето им при пране.
Бас хващам,че моите и на мъжа ми чорапи/понеже зачекнахте чорапената тема/  са доста по чисти от тези на децата ми. Laughing
Това не ме прави автоматично мърла,предполагам.

# 95
В градината на дъщеря ми имат "служебни" резервни дрешки. Веднъж я бяха облекли с такава блузка, тъй като 2 пъти се беше намокрила и нейните резервни свършили. Досега не ми се е случвало да я видя с чужди дрешки, както и нейни дрехи облечени на друго дете. Ако се случи, няма да ми е приятно.

# 96
alex 123,ми ако детето ти повърне два-три пъти и си оповръща резервния комплект дрехи какво става-голо ли да го държат?
Пера всичко заедно.Докъм 8-9 месечна възраст съм прала отделно на децата.Още повече,че за да пера отделно,трябва и да събирам мръсното пране в два отделни коша,което ми е невъзможно.А ако са в един кош всички дрехи това обезсмисля разделянето им при пране.
Бас хващам,че моите и на мъжа ми чорапи/понеже зачекнахте чорапената тема/  са доста по чисти от тези на децата ми. Laughing
Това не ме прави автоматично мърла,предполагам.

Първо детето ми не повръща и второ можеш да оставиш повече от един комплект резервни дрехи.Не смятам,че е редно да се разменят дрехите на децата!
Маниачка съм на тема пране!
Разделям цветно,бяло,пуловери и т.н.
Освен това на детето дрехите пера отделно!
Детето ми е с чувствителна кожа,ами ако му облекат чужди дрехи изпрани с прах за пране от който се изрине, а да не говорим,че масово дрехите се купуват и не се изпират предварително,защото били нови,а новите са най-мръсни.
За това казах,че ако всеки носи достатъчно дрехи за детето си този проблем няма да го има.
Едва ли е трудно да оставиш поне 2 резервни комплекта дрехи и няколко чифта бельо.

# 97
  • Mediterraneo
Първо детето ми не повръща...

А за ентеровирус с повръщане не си ли чувала?!

# 98
  • София
 Shocked
Детето ти не е повръщало досега,добре,обаче е нормално понякога да повърне.А когато,както казва Тарталета,е с вирус,обикновенно за час детето може да повърне пет-шест пъти.Надали всяко дете има по пет-шест комплекта.Ми разстройство,ми десетки други неща се случват.
Всеки има право вкъщи да пере дрехите с каквото си иска и както си знае.
Обаче да се изпада в драми,защото видиш ли,се наложи веднъж-два пъти да му се облекат чужди горни дрехи,ми за мен е префърцуненост.Имам право да мисля така,не  е задължително всички да са на това мнение. Wink
И понеже прочетох мнения,че нямат против да облекат на детето оборотни дрехи,но имат против да облекат чужди такива-каква е разликата между тях?
Не съм чувала от нито езна моя позната да не пере нови дрехи,преди да ги облече тя или детето или друг от семейството.
А като переш всичко отделно,alex 123,сортираш ли отделно преди това дрехите-в един кош ваше бельо,в друг на детето,в трети пуловери,в четвърти цветно.Никак не се заяждам,само питам.Аз също когато бяха бебета децата съм прала отделно,но това значеше и да ги сортирам преди това отделно.Иначе според мен е безсмисленно.

# 99
Shocked
Детето ти не е повръщало досега,добре,обаче е нормално понякога да повърне.А когато,както казва Тарталета,е с вирус,обикновенно за час детето може да повърне пет-шест пъти.Надали всяко дете има по пет-шест комплекта.Ми разстройство,ми десетки други неща се случват.
Всеки има право вкъщи да пере дрехите с каквото си иска и както си знае.
Обаче да се изпада в драми,защото видиш ли,се наложи веднъж-два пъти да му се облекат чужди горни дрехи,ми за мен е префърцуненост.Имам право да мисля така,не  е задължително всички да са на това мнение. Wink
И понеже прочетох мнения,че нямат против да облекат на детето оборотни дрехи,но имат против да облекат чужди такива-каква е разликата между тях?
Не съм чувала от нито езна моя позната да не пере нови дрехи,преди да ги облече тя или детето или друг от семейството.
А като переш всичко отделно,alex 123,сортираш ли отделно преди това дрехите-в един кош ваше бельо,в друг на детето,в трети пуловери,в четвърти цветно.Никак не се заяждам,само питам.Аз също когато бяха бебета децата съм прала отделно,но това значеше и да ги сортирам преди това отделно.Иначе според мен е безсмисленно.
Ами колкото и да не ти се вярва точно това правя!На детето дрехите са в отделен кош,чорапите не хвърлям в един кош с бельото.Може да не си чувала,че но имам познати,които наистина не изпират дрехите от магазина,защото били нови.Но никой не ми отговори,ако детето ми направи кожен обрив от чужди дрехи, които дори и прани с хубав прах,не означава,че не могат да предизвикат някаква реакция,кой ще отговаря за това ?
Както ти не искаш да ти налагат чуждо мнение,така не се опитвай да ми налагаш твоето.
И последно,защото взе да ми писва от глупости, деца с вируси и тем подобни не трябва ли да са в къщи?

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 13:55 от alex 123

# 100
  • София

И последно,защото взе да ми писва от глупости, деца с вируси и тем подобни не трябва ли да са в къщи?

ами по принцип трябва, но когато детето се събуди добре, отива на градина и ако първите симтоми се проявят пре деня... докато отидеш и си го вземеш седи там и повръща/ нааква се/ кашля или каквото там му е проблема.... нали все пак някога болестта почва... не винаги има как да знаеш преди да го заведеш.

# 101
Сега се досетих нещо от практиката ми-  в Лондон ,на всяко дете майката което е  в ДГ им налагаха за да не се размянят дрехите и тем подобни, на всяка дрешка да има пришит на етикета друг такъв с инициалите на детето-Нпаример Рая А. илиРая Г. С това ясно се показваше ,че всеки трябва да си има собствени комплекти поне 2 резервни и че на никой няма да се облекат чужди дрехи!

# 102
До сега не съм виждала някой да примира да му облечат детето с чужди дрехи или пък да облечат с неговите друго дете!
Но се случва, деца са, мокрят се, цапат се..Е да , всяко дете трябва да си има дрешки в резерва, но понякога се случва и да не стигнат и напълно нормално е да се вземе от друго детенце, отколкото да стои мокро!
Не виждам проблем, ако се връщат дрехите и няма да се сърдя ако някой вземе от моите или обратното!
Предпочитам детето ми да е сухо и облечено, ако нещо се е случило с него!

# 103
  • София
alex 123,никъде не си налагам мнението. Peace
Децата с вируси трябва да си стоят вкъщи.обаче обикновенно ентеровирусите "идват"изведнъж,водиш си сутринта здравото дете,след три часа ти се обаждат,че повръща и докато отидеш да го вземеш след час то е повърнало примерно още три пъти.И тогава какво-да ми стои голо детето,защото видиш ли са му се свършили трите комплекта с резервни дрехи ли?
Щом детето ти е с алергична кожа се   предполага,че госпожите знаят за това.И пак ми е интересно ако му свършат по някаква причина трите комплекта дрехи,докато идеш да го прибереш,голо ли да го оставят?
Спирам. Tired

# 104
Авторката искаше да разбере мнението ни по въпроса,съжалявам,че не сме на едно мнение,но не виждам някаква драма в това!
Аз съм против разменянето на дрешки!
А след като детето прояви симптоми на заболяване си длъжен веднага да го прибереш.
Но и аз спирам!Само не разбрах след като не съм единствената на това мнение,защо решихте,че трябва на всяка поотделно да давам обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт