Как да постъпя

• 5 770
  • 107
  •   1
Отговори
# 60
Ласи, а няма ли възможност да ти крои изненада за РД и затова да измисля щуротии за купони с колеги?

# 61
Ласи, а няма ли възможност да ти крои изненада за РД и затова да измисля щуротии за купони с колеги?

Не, няма такава възможност.
Ще поговорим, може пък аз да греша, може би тези седмици сама с децата ми дойдоха в повече. Изнервена съм и искам спокойствие  #Cussing out
Може и да прибързах с изводите, все пак се чухме само по телефона.
Благодаря ви за мненията     bouquet
 Съжалявам че занимавах форума с моите лични драми  Tired

# 62
Абе ако не е мъжът винаги на разположение, подчинен, преклонен-край, развод. Laughing
Добре че има една камара жени извън форумите с друг поглед върху нещата.
Ласи-тук можеш само допълнително депресия да си докараш, недей.Говоря откровено.

Винаги съм смятала,че това е мнение на жени,които не могат да задържат мъжа си в къщи.
Или мъжът винаги или почти винаги предпочита да се забавлява сам...а жената е принудена да се съгласява.
И за да се самосъхрани ,си внушава,че видите ли ,тя е либерална и няма нищо против.
Също както при изневярата...когато мъжът си хойка на воля,тя решава,че е ЗА отворения брак... независимо колко е против и я боли.
Не разбирам подобен мазохизъм...
Не е конкретно към теб,използвам поста ти...

В случая не става въпрос мъжът да е винаги на разположение,още повече ,че го няма през по-голямата част от времето...
А да зачете личния празник на човека,който се предполага ,че му е най-близък и скъп.

А по въпроса за отмъщението ...някои мъже не могат да видят дадена ситуация от другата страна, докато сами не попаднат в нея.
Та,аналогично,аз също бих му спретнала същия номер...бих го оставила сам с децата на рождения му ден.Просто да види какво е!
Може и да не му хареса...

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 14:05 от Анонимен

# 63
С ръка на сърцето ти казвам, че  по- скоро бих си  прехапала езика, отколкото да заявя на мъжа си, че предпочитам да съм с  колегите си , пък той да си празнува сам. Освен  ако не съм провокирана с негова  предходна такава постъпка, разбира се.
Така, това е добре.Съгласна.
Но това си ТИ, и ти си ЖЕНА. Повярвай, има ОГРОМНО значение, че СМЕ ЖЕНИ.

Жени, мъже, всички сме хора. Не може да се очаква да правим някакъв компромис само на базата на това кой от какъв пол е. Ако някой сам се поставя в такива рамки и се примирява, толкова по зле за него.

pasinet споделям с него, но много компромиси правя явно и той си мисли, че може всичко да направи, защото аз няма да се разсърдя и го обичам.
И аз очаквах той сам да се сети ама..............

Hug  Много мъчно ми стана. И аз съм била в някакви такива ситуации , когато съм се чувствала, че се спекулира с любовта ми , обаче в един момент осъзнах, че ако не покажа, че няма любов, която да не зависи от нищо, освен тази към детето ми, съм много по добре. Никой не може да получава само позитиви от това, че го обичам, а аз да седя и да търпя. Абсолютно никой, ако ще и да е най голямата любов на живота ми.
Пожелавам ти да се замислиш за своята добрина и разбирането, което предлагаш. да не е повече, отколкото можеш да си позволиш, да не е за твоя сметка.
Колкото по малко иска човек, толкова по малко и получава. Абсолютно си в правото си да искаш да се чувстваш специална на рождения си ден, така,както ти намираш смисъла в тази дума. Не позволявай някой да те убеди в противното.

# 64

Ще поговорим, може пък аз да греша, може би тези седмици сама с децата ми дойдоха в повече.
Ох,за кое да грешиш бе мила ?? ? Баш в правото си си, но като всяка Риба имаш склоността да се самозаблуждаваш  Whistling

# 65
Много неприятна ситуация, но според мен проблема е в нещо друго.Помисли си има ли причина да се държи така.

# 66
  • София
Жози, аз уж съм от либералните, но по този въпрос съм категорична - изобщо не става дума за някакво лично пространство, обсебване на другия и т.п.
Човекът се затъжил за колегите си, които не е виждал точно толкова, колкото и жена си, та затова МНОГО му се ходи на хотел с екстри баш на нейния рожден ден.
Предполагам усещаш разликата.
Аз затова казах, че тук има сериозен проблем.
Ясно е, че тя пак ще си замълчи, че ще си изстрада момента. Ясно е, че и да му каже, няма особено значение, защото той и да остане, ще е насила. Но когато една жена осъзнае, че чисто емоционално вече не е предпочитана компания, идва ред на това или да остане на заден план, докато изобщо изчезне, или да си "изиска" правата да бъде уважавана.
Може на човека да му се ще безкрайно да се забавлява нейде си, но би следвало да си остане с жената на празника й.
В края на краищата, ако не може да й достави радост на рождения й ден, какво би следвало да се очаква от него, ако тя се разболее, например или нещо такова?

Честно казано, изобщо не разбирам каква може да е причината въпросното фирмено парти да е "затворено" за съпруги и съпрузи, като е в събота, в хотел и вероятно е тип тийм билдинг.
Но това е отделна тема.
Колкото и човек да си затворя очите, видно е, че мъжът не е влюбен в жената, но по-страшното е, че не зачита и чувствата й. Не я уважава и изобщо не се притеснява от това.

# 67
  • София
Честно казано, изобщо не разбирам каква може да е причината въпросното фирмено парти да е "затворено" за съпруги и съпрузи, като е в събота, в хотел и вероятно е тип тийм билдинг.

Ами именно - ако е тийм билдинг, такова мероприятие се прави заради работния екип, не е семейно събиране.

И като цяло - една личност не се изчерпва само със семейното си положение, нали? Какво сега - айде човек да не става, актьор, журналист, спортист, политик, кмет, президент...щото просто няма да си го държим нон-стоп вкъщи.

Не ме разбирайте погрешно, вероятно lasi  е права да се чувства пренебрегната, но не може да се съди за ситуацията еднозначно, без да се знаят фактите. И това, че един мъж е на работа от 9 до 18 ч. и след това се прибира вкъщи и сяда на компютъра и стои там докато не дойде време за сън, съвсем не значи, че ви уважава и обича, нали? Ама хайде, нали спазва работното време... Thinking

# 68

И като цяло - една личност не се изчерпва само със семейното си положение, нали? Какво сега - айде човек да не става, актьор, журналист, спортист, политик, кмет, президент...щото просто няма да си го държим нон-стоп вкъщи.

Е,те и актьорите ,журналистите и прочие празнуват семейните празници със семействата си.
А ако актьора е на турне,журналиста -някъде да прави репортаж,или политика-извън страната, това обикновено е по работа...

А и тук не става въпрос "да е нон-стоп в къщи"...а да е в къщи на празника на жена си.Което зависи от неговия личен избор,а не от началници,работни събития или нещо задължаващо...

Докато в случая господинът не желае да изтърве "келепира" от екстрите в скъпия хотел...
Дори не става въпрос за работа...а за най-обикновено купонясване...с цел-неизвестна.

# 69
  • София

Докато в случая господинът не желае да изтърве "келепира" от екстрите в скъпия хотел...
Дори не става въпрос за работа...а за най-обикновено купонясване...с цел-неизвестна.

Аз не знам дали е така, lasi, ти знаеш ли?

# 70
  • София
Ами именно - ако е тийм билдинг, такова мероприятие се прави заради работния екип, не е семейно събиране.
Всеки сам решава как ще отиде на такова мероприятие.
В обичайните случаи идеята е именно да бъдат семейно, а не като на оперативка, ама в хотел, не в офиса.

Измествате темата.
Съвсем видно е, че човекът изобщо не е "вързан" за полата на жена си и че разполага с достатъчно свобода.
Проблемът е съвсем виден - той МНОГО ЖЕЛАЕ да е с колегите си на рождения ден на жена си. И дори ако решим, че това не е някакъв грях, щото след 15 години брак страстта и копнежът са позачезнали, то определено е липса на уважение, на стремеж да зарадваш човека до себе си.
Съжалявам, но за мен е недопустимо.

# 71
  • Насред хаоса

Не ме разбирайте погрешно, вероятно lasi  е права да се чувства пренебрегната, но не може да се съди за ситуацията еднозначно, без да се знаят фактите. И това, че един мъж е на работа от 9 до 18 ч. и след това се прибира вкъщи и сяда на компютъра и стои там докато не дойде време за сън, съвсем не значи, че ви уважава и обича, нали? Ама хайде, нали спазва работното време... Thinking
Не е въпросът да е нонстоп до нея, а да я уважи поне на празника й. А фактът, който на мен ми направи впечатление, е, че съпругът погрешно е разбрал толерантността на жена си и е сметнал, че може да си прави, каквото иска, без изобщо да се замисля дали това не й причинява страдание. С една дума, тя му е подала пръст, той й е изял ръката.

# 72
Ами да ooooh!,знае че и да се цупи,и да и е гадно,ще и мине.Та предпочита да си изкара уикенда някъде незнайно дали и сам в леглото Crazy...Аз съм такъв песимист в такива ситуации,че друго не виждам..тва е първото което ще ми излезе пред очите...... Laughing
Оф на такива теми незнам как да реагирам..Има един лаф ,че както си го свикнеш мъжът.Той така е свикнал да си прави каквото си иска,и сега ако тя му се стросне,ще си хване и чукалата сигурно ooooh!.Е затова по изкъсо.....каиша и да мирува. hahaha Joy

# 73

Винаги съм смятала,че това е мнение на жени,които не могат да задържат мъжа си в къщи.

Дефинирай, моля, "задържам някого в къщи".
Връзвам за полата си, поставям под чехъла си, под диктата си, заплашвам, поставям ултиматум?
От командировки да взема да го спра?
От самото начало си знаех, че ако той иска да отиде да играе бридж белот или на риболов, да го спирам ще бъде истинска катастрофа.

Еми не съм го спирала, не го спирам и няма да го спирам. Друго е важно за мене.

# 74

Дефинирай, моля, "задържам някого в къщи".
Връзвам за полата си, поставям под чехъла си, под диктата си, заплашвам, поставям ултиматум?
От командировки да взема да го спра?

Не знам защо се изпада в крайности...
Визирам следното:
1.Вместо да се прибере и да излезе с децата на разходка ,мъжът предпочита да пие бира с колеги,приятели./като това е постоянно,не инцидентно/
2.Случая тук:Вместо да зачете жена си и празника й ,той предпочита да купонясва с колегите...
3.Когато мъжът има хоби-лов,риболов,спорт някакъв,да прекарва всяка свободна минута и всеки уикенд далеч от семейството си...
4.Когато има начин двамата да отидат на почивка,той да предпочита да ходи сам... /има много такива теми тук.../
и още подобни...

И моят мъж е рибар и ходи на риба.Аз не ходя,защото ми е скучно...
Но никога не е пренебрегвал мен ,децата и семейството като цяло,особено по повод...

Общи условия

Активация на акаунт