Тъй като вече бях написал коментар в паралелната тема по последните новини, за да не ви отпращам излишно към него, ви го цитирам тук:
"Реалното време на интервюто с г-н Карбовски беше около 90 минути, от които са останали едва половината при монтажа. Не мога да кажа какво е отпаднало, тъй като още не съм събрал кураж да го гледам (както и Даниела между впрочем). Но съпругата ми категорично отказа на екипа на предаването да застане пред камерата. Така че тя самата донякъде предопредели постановката на предаването към нея. Отзиви за интервюто не знам да са се появили, но мога да ви кажа, че можете да го изтеглите от интернет и чрез Vuze - три файла формат avi с общо около 400 mb товар (нямам представа в този случай прилагат ли се авторски права).
Колкото до последните новини - имаше ново апелативно дело (към което се беше присъединил и бащата на Даниела) пред същия апелативен съдия (което е поредното нарушение на закона), който вече веднъж беше отхвърлил иска за отменяне на първоинстанционното решение. Той отново отказа да разглежда делото по същество (още едно нарушение на закона) и решението му ще излезе тези дни, без всякаква надежда за нас, разбира се. Адвокат по делото ни е вече г-н Антоан Алексиев, водача на защитата на медицинските ни сестри в Либия. Той настояваше упорито пред съда да се разгледа дали съществуват въобще първоначални основания за отнемането на децата, но трябваше да отстъпи, когато съдията го заплаши с отнемане на думата до края на заседанието. На делото присъстваше и българският консул, който обаче беше поставен в неловкото положение, да чака цели 10 минути съдията да благоволи (след първоначален отказ) да го допусне до залата.
Новини за Даниела обаче не мога да ви дам. Тя ме помоли нищо да не пиша от нейно име. Ако искала тя нещо да ви каже, тя самата щяла да го напише."
П.С. В отговор на често изразеното тук недоумение, дали към нас не се постъпва така защото сме френски граждани, отново подчертавам, че и ние, и децата ни сме единствено български граждани. И моля ви не искайте от нас допълнителни сведения за децата. И на мен и на майка им, говоренето за тях ни причинява допълнително страдание.