Български деца отнети във Франция

• 16 931
  • 215
  •   1
Отговори
# 60
Има една участничка във форума, която е идеален манипулатор и става чудесно за социален работник от френски тип. Може би дори си вярва, а може би просто иска да провери дали ако повтори сто пъти своето мнение  може да го наложи. Достатъчно много наистина е изписано по темата от нас, родителите на отнетите деца, за да могат непредубедените да си съставят собствена представа. Определено има хора, които разбират за какво става дума (не говоря тук за съчувствие) но има и такива, които не могат (или не искат) да отидат отвъд "официалната" позиция. Тези последните от девет дерета вода носят само и само да не дадат някакво право на опитващите се да изяснят по човешки една лична трагедия. Точно зациклянето в детайлите доказва, че се търси под вола теле. Не факта, има ли въобще реални (според критериите на закона) основания за отнемането на децата, доколко това е справедливо, доколко няма да причини по-големи поражения отколкото ползи, а темата за любовта към животните се изтиква на преден план, но не като доказателство въобще за любовта към всичко живо, а като вид глуповато оправдание на бащата. Мога само да ви кажа, че по този начин (че просто съм се оправдавал), бяха отхвърлени всички факти говорещи по някакъв начин в моя  полза. Но да се върна към "животинската" тема. Един от основателите съм на първото дружество за защита на животните в Б-я, но никога не съм изтъквал това като факт. Съпругата ми е впечатлена от моето вегетарианство защото и тя покрай мен стана вегетарианка. Не аз а тя е решила, чисто по човешки да изтъкне това обстоятелство, защото е имала случаи да се увери как се държат в ежедневието хората вегетарианци (имаме приятели дъновисти). Не аз съм писал от нейно име постингите й в паралелната тема, не аз съм трил някои от тях впоследствие, но напълно в стила на френските служби, някои от форумците (главно един от тях) се опитва да ме изкара "лошият" съпруг, заоравайки във второстепенното, за да отклони вниманието от главното. Сигурен съм, че след този мой постинг, ще бъда обект на поредната му доза клевети и хули. Но нека това бъде проблем на собствената му съвест. Ако аз а не съпругата ми (във форума бях обвинен дори, че не интимнича с нея и не я наричам по-често Даниела!) коментирам тук или пък пред камерите на Нова ТВ, то е единствено поради факта, че в момента тя не  желае да го прави. Мисля, че когато намери в себе си сили отново ще се включи във всякакъв род дискусии.

Тъй като вече бях написал коментар в паралелната тема по последните новини, за да не ви отпращам излишно към него, ви го цитирам тук:

"Реалното време на интервюто с г-н Карбовски беше около 90 минути, от които са останали едва половината при монтажа. Не мога да кажа какво е отпаднало, тъй като още не съм събрал кураж да го гледам (както и Даниела между впрочем). Но съпругата ми категорично отказа на екипа на предаването да застане пред камерата. Така че тя самата донякъде предопредели постановката на предаването към нея. Отзиви за интервюто не знам да са се появили, но мога да ви кажа, че можете да го изтеглите от интернет и чрез Vuze - три файла формат avi с общо около 400 mb товар (нямам представа в този случай прилагат ли се авторски права).

Колкото до последните новини - имаше ново апелативно дело (към което се беше присъединил и бащата на Даниела) пред същия апелативен съдия (което е поредното нарушение на закона), който вече веднъж беше отхвърлил иска за отменяне на първоинстанционното решение. Той отново отказа да разглежда делото по същество (още едно нарушение на закона) и решението му ще излезе тези дни, без всякаква надежда за нас, разбира се. Адвокат по делото ни е вече г-н Антоан Алексиев, водача на защитата на медицинските ни сестри в Либия. Той настояваше упорито пред съда да се разгледа дали  съществуват въобще първоначални основания за отнемането на децата, но трябваше да отстъпи, когато съдията го заплаши с отнемане на думата до края на заседанието. На делото присъстваше и българският консул, който обаче беше поставен в неловкото положение, да чака цели 10 минути съдията да благоволи (след първоначален отказ) да го допусне до залата.

Новини за Даниела обаче не мога да ви дам. Тя ме помоли нищо да не пиша от нейно име. Ако искала тя нещо да ви каже, тя самата щяла да го напише."

П.С. В отговор на често изразеното тук  недоумение, дали към нас не се постъпва така защото сме френски граждани, отново подчертавам, че и ние, и децата ни сме единствено български граждани. И моля ви не искайте от нас допълнителни сведения за децата. И на мен и на майка им, говоренето за тях ни причинява допълнително страдание.

# 61
...Адвокат по делото ни е вече г-н Антоан Алексиев...
                              Успех от мен   bouquet !

# 62
Г-н Танушев, в първата тема бяха дадени много добронамерени съвети и зададени конкретни въпроси, на които не си направихте труда да отговорите. Вместо това продължавахте да се навивате как французите са лоши и Вие - идеален.
Погледнете в себе си и намерете сили да помислите дали тази толкова социално желателна позиция, която представяте в медиите, е истина. В предната тема някой каза, че в момента съпругата Ви е крачка напред - тя е осъзнала, че имате проблеми и е прави усилия да се справи с тях.
Вчера четох цялата първа тема и видях много наистина доброжелателни мнения като това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=423567.msg13075359#msg13075359, на които не обърнахте внимание и не си направихте труда да отговорите.
Разберете, че помощта не винаги се изразява в симпатизиращо хленчене и хвалене как биологичният родител на три от четири деца в семейството винаги е прав.
Надявам се, че Даниела е добре и се възстановява. И че скоро ще се събере с децата.

# 63
Представям си  как се възстановява една майка, след като са отнети децата й.  ooooh!
 argun, мнението което си дала, като линк е меко казано подвеждащо. Нито ти, нито аз сме чели досието по делото, за да даваме компетентни мнения. Направи ми впечатление, че автора на това мнение говори за душевно насилие, както и физическо такова. Дали автора
му е запознат в детайли с материалите по делото и ако почнем да изземваме децата на всеки родител, който е изпаднел в депресия какво ли ще стане? Ако съдът е сметнал, че майката е потенциално опасна за децата си на каква основа биха били тези твърдения и до колко са компетентни и вярни , ако тук и на момента има конфликт на интереси. Защо не са допуснати независими експерти, които да дадат мнение по тези проблеми и защо френската страна не позволява българска намеса от съответните законодателни органи? Защо не се допуска съвместна работа  от френския съд с български и френски специалисти?

# 64
Аз пък да ви кажа, че гледах предаването на Карбовски и намразих всички французи.След него тотално ми се промени мнението за тази държава.  ConfusedНе им искам нито социалните придобивки, нито стандарта им на живот, егати малоумниците...

# 65
Препоръчвам гледането на повече чужди телевизии и предавания...
Тогава човек ще си изгради мнение, което не е манипулирано и пречупено от българщини...
Никъде не е идеално, но много мразя, когато стане нещо подобно, да се изсипе дъжд от обиди, негативи към дадена страна и изтъкването на това "Колко добре ни е тук!"...
Нека ви припомня нещо за Франция - случаят с момчето с ножовете и хладнокръвното му убийство...
До колкото помня - французите си свършиха добре работата, но българските им колеги отново се из*раха на метеното...

# 66
Цитат
На тях им влиза в служебните задължения и се страхуват да не изгубят работата си (като мен)- предполагам затова съдействат безропотно.
.....
хм...точно във Франция ситуацията е обратна,и обществото е доста активно!!!

Не мисля че е активно в това отношение където и да било. Става въпрос за професии и длъжности които са много високо платени и не се получават току-така. За такова нещо можеш да загубиш не само работа, но и право да работиш въобще по тази професия (както стана дефакто и при мен).
Изобщо не ме интересува вярва ли ми някой или не. За мен тази моя история беше професионална трагедия, която наложи отпечатък на целия ми живот. И съпругът ми направи и невъзможното да се отърся, забравя и изправя на крака отново. Вчера историята на това семейство ме върна в спомените отново до най-малки подробности, и отново преживях целия онзи кошмар. Мъжът ми ми забрани да чета форума и да се връщам пак към тази болка. Лесно ви е на някои да кажете просто "не ви вярвам и не може да бъде". Е не може, ама може. Това е факт и колкото и да си заравяш главата в пясъка, от това той не се променя.

Тук имаше много възгласи към бащата да не свързва нещата с политика, но нещата са много свързани искаш или не искаш. Това е държавна политика. И произвола на системата по отнемане на деца процъфтява с помощта на висша протекция. Големия парадокс е, че крадецът вика дръжте крадеца. Държави, в които отвличането на деца е държавна политика имат наглостта да плюят и очернят чужди социални системи, където подобно нещо никога не може да се случи. Това не са единични факти и не са грешки. Това е нормалната им практика и те се смятат всесилни и ненаказуеми в това отношение.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 17:37 от Delusion

# 67
Точно в Щатите осиновяването е "бизнес" за доста семейства. Осиновяват заради помощите. Дори не им се налага да работят. Има доста случаи на насилие върху децата. Едва ли е по-различно и във Франция.

Не съм много запозната с осиновяванията, но не ми се струва много вероятно,на хора които нямат доходи и се нуждаят от помощи да се дават деца за осиновяване. Предполагам, има някакви критерии за доход, когато искаш да осиновяваш. Едва ли раздават ей така децата на всеки. Пък и изобщо за какви помощи за деца говориш в САЩ, защото изобщо ако има някакви те са доста ограничени.

# 68
И аз съм вегетарианка, работя в организация, която защитава човешки права и хич не съм впечатлена от Танушев. Даниела обаче има истински шанс според мен да стане по-добър родител и да си върне децата и се надявам, че получава подкрепа. Танушев, настояването пред съдиите, че те грешат, а вие сте прави и изброяването на грешките на съдиите очевидно няма да ви върне децата. Разбирам да ставаше въпрос за 4 крави, но това са 4 деца. Защо продължавате по този път?

eagle, авторката никога не е стъпвала в САЩ, това са приказки "една жена каза."

# 69
                                Аз ти вярвам  Hug.
                               Първоначално не повярвах на бащата, но след като 5 човека, живеещи там казаха, че така стоят нещата - да, вярвам им. Не че сигурно родителите нямат трески за дялане - никой не е съвършен (родител). Но явно тези безумия се случват, а и скоро можем да ги очакваме и в Бг както е тръгнало. Няма по-страшно нещо за мен от това да разделиш деца от родители насилствено и общо взето безпричинно  Sick. Оправдавам да си подариш детето или да го продадеш дори.

# 70
Точно в Щатите осиновяването е "бизнес" за доста семейства. Осиновяват заради помощите. Дори не им се налага да работят. Има доста случаи на насилие върху децата. Едва ли е по-различно и във Франция.

Не съм много запозната с осиновяванията, но не ми се струва много вероятно,на хора които нямат доходи и се нуждаят от помощи да се дават деца за осиновяване. Предполагам, има някакви критерии за доход, когато искаш да осиновяваш. Едва ли раздават ей така децата на всеки. Пък и изобщо за какви помощи за деца говориш в САЩ, защото изобщо ако има някакви те са доста ограничени.
О, тук си права. Има разлика между осиновявания и приемни родители. Достатъчно е да се замисли човек и ще му стане ясна дефиницията по този въпрос. Peace
 Hear Again, прекланям се пред човечността и любовта, която отдаваш в работата си, но гледаш едностранчиво. Peace

# 71

Hear Again, прекланям се пред човечността и любовта, която отдаваш в работата си, но гледаш едностранчиво. Peace

Възможно е, приемам. Но истерични плюнки срещу тази или онази нация, мега-обобщения и подобни няма да ме накарат да допусна, че Танушеви са родители за чудо и приказ, а съдиите до един са корумпирани. Такива аргументи и не правят услуга на Танушеви и децата им, в това съм убедена.

# 72
Не, тук не става въпрос за корупция, това и през ум да не ви минава. Тук става въпрос за изродена система с изродено человеческо мислене.
 Пропити фанатични лозунги от детска възраст в една или друга нация . Социална система превърнала се в бизнес с човечка маска на добродетели към правата на децата.
 Предаването на децата на социалните органи е справедливо да става със съгласието на родителите и след преценка на социалните органи, че те нямат материалната или физическа възможност да отглеждат тези деца. Ако потърпевшият родител е вменяем и има материална възможност да отглежда децата си, отнемането му на родителски права без писмено негово съгласие представлява грубо нарушение не само на правата на родителя и децата, а като цяло и на правата на човека.
 От всички морални ценности на днешния съвременник най-устойчиви, и най-внасящи вътрешна стабилност в душевния мир на човека са тези на семейството. В полето на живота човек може да е склонен да прави много компромиси, поради външната принуда, но импулсът, който го харектеризира, като човешко същество, който го различава от анимализма е именно привързаността към създаденото поколение. Само от историята може да се разбере голямата роля на семейните духовни ценности, благодарение, на които човечеството се е запазило такова въобще. Разрушаването на най-стабилната морална структура в ценностната система на човека, а именно морала на кръвта е най-голямото социално зло, което може да сполети човечеството.

# 73

Възможно е, приемам. Но истерични плюнки срещу тази или онази нация, мега-обобщения и подобни няма да ме накарат да допусна, че Танушеви са родители за чудо и приказ, а съдиите до един са корумпирани. Такива аргументи и не правят услуга на Танушеви и децата им, в това съм убедена.

На теб пък не ти прави чест да лепваш етикет на хората без да ги познаваш. Сигурно ти не правиш обобщения?
Достатъчно красноречив е факта че срещу тях е скалъпено дело без никой дори да е стъпвал в дома им.
Ако се сблъскаш лично с тази престъпна система, ще те питам тогава какви истерични плюнки би хвърляла.

# 74
  • O.A.E./ Пазарджик
И аз съм вегетарианка, работя в организация, която защитава човешки права и хич не съм впечатлена от Танушев. Даниела обаче има истински шанс според мен да стане по-добър родител и да си върне децата и се надявам, че получава подкрепа. Танушев, настояването пред съдиите, че те грешат, а вие сте прави и изброяването на грешките на съдиите очевидно няма да ви върне децата. Разбирам да ставаше въпрос за 4 крави, но това са 4 деца. Защо продължавате по този път?

eagle, авторката никога не е стъпвала в САЩ, това са приказки "една жена каза."
Ето за такива приказки си навличаш гнева на много хора Simple Smile
Първо, не си спомням да се познаваме за да знаеш къде съм стъпвала. После не знаеш и дали случайно не съм се запознала с подобни случаи, дали не съм гледала документални филми за подобна практика. Една езикова грешка съм допуснала без да обърна внимание. Не точно осиновяването , а приемните родители имах предвид за случая. Бизнеса с осиновяването пак го има, но там е друга тема и проблем. Ако ти се чете прочети тая статия и най-вече мнението на хората по-долу. Има случаи на семейства, които са се обърнали за помощ към социалните и те са им взели децата без много-много разследване. Други гадни факти за расов избор.
Казвате, че не било бизнес. В някои щати е по 700-900 $ на дете на месец. Като ги взимат от добра душа, защо има семейства като навършат децата 18 ги оставят на улицата безработни, незавършили дори средно. Тия статистики не съм ги измислила аз. На американците са си.
500 000 деца са в приемни семейства. Точно средна класа ги вземат, защото да осиновиш се искат доста пари и е чакане. Сигурно не си чула за отвличане на деца, за осиновяване от бедни държави или след природни бедствия. Колко часа след земетресението в Хаити отлетяха самолетите към Щатите с деца за осиновяване или приемни родители? Но пак се иска средства от приемственост да осиновиш.
http://www.usatoday.com/news/nation/2007-07-02-foster-study_N.htm

Casey Family Programs National Center for Resource Family Support
"Children in foster care are three to six times more likely than children not in care to have emotional, behavioral and developmental problems, including conduct disorders, depression, difficulties in school and impaired social relationships. Some experts estimate that about 30% of the children in care have marked or severe emotional problems. Various studies have indicated that children and young people in foster care tend to have limited education and job skills, perform poorly in school compared to children who are not in foster care, lag behind in their education by at least one year, and have lower educational attainment than the general population."

"80 percent of prison inmates have been through the foster care system." Как ти се струват тия 80 процента ?

http://fostersurvivor.netfirms.com/ourstories.shtml -истории на деца , минали по пътя на системата за приемни родители.
Съжалявам за дългият пост, но мразя подобни плитки изказвания.
Не познавам това семейство и за това не дадох оценка. Само личното си мнение и съвет мога да дам.
Не знам как така могат да им вземат децат, след като са български граждани. Радвам се, че са се свързали с компетентни хора, за да могат да им помогнат.
Който е раждал , който гледа деца сам в чужбина знае за какво става въпрос. Колко от нас са изпадали в депресия след раждане?
Аз съм малко "психарка" и не мога да се разделям с децата си за по-дълго от седмица. Не мога да си представя дори да ми ги вземат и да ги дадат на чужди хора и да ги виждам по 2 пъти в седмицата за час и половина. Депресията ще е най-леката ми диагноза.
Така, че мили дами, дето толкова плюете по тия хора, се замислете и се молете да не ви се случи и на вас.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 22:03 от mariabutti

Общи условия

Активация на акаунт