Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 413
  • 409
  •   1
Отговори
# 255
  • гр. Шумен
Боже колко нелеп спор се води тук, не е истина! Успешно се реализира правилото "разделяй и владей", бъдете сигурни. Аз съм категорично "за" всички деца да получават детски (имало е период, когато не съм получавала, но не съм злобарствала против тези, които получаваха). Всъщност кротичко да попитам - ако на всички, които сега не получават детски, им кажат, че и те ще вземат, ще ги откажат ли жертвоготовно, за да помогнат на държвата?
Колкото до протестите, все си мисля, че има един, който наистина си струва да се подкрепи - и той е срещу това управляващи от всякакъв вид и сорт да ни третират по подразбиране като престъпници. Защото сега престъпници са фирмите, които имат наглостта да си искат парите от поръчките и ДДС-то (а виждам че още една тесла с осигуровките се точи там), лекарите, които имат наглостта да искат да им бъдат заплатени дейностите (а какви обиди се хвърлят по тях!), майките, които настояват за коректност при изплащане на детски, социални и други плащания, наетите по трудов договор, които са виновни до доказване на противното в неосигуряването на реални суми... следващите сигурно ще са учителите (те пък сигурно ще бъдат милионери от частните уроци). Изобщо всички сме за панделата, дами и господа.
Що се касае до целите на протеста с детските, моето мнение почти се припокрива с това на Илиана - разумни цели на протеста са фиксираните дати и евентуално детски за всички деца (всички са деца на България), увеличението с 70% и мераците да ти покрива таксите е инфантилно

# 256
.. .
Ако изчетеш темите за детските ще се ужасиш от студенината и безразличието към пенсионерите примерно.Към техните огромни пенсии и коледни добавки .
...

Не си ме разбрала. Това, че някоя майка ще се изкаже неадекватно за пенсионерите, не оправдава друга да й оспорва нуждата от тези 35 лв., които да получи навреме. Общо взето и двете са ми на кантар - имат еднакво тъпо отношение и не виждат по-далеч от носа си.

...Успешно се реализира правилото "разделяй и владей", бъдете сигурни. ...

Така е  Peace

# 257
Валенцето, ако си направиш труда да прочетеш постовете ми отначало, ще видиш, че говоря само и единствено за здарви и прави родители със здрави деца, които се водят социално слаби на хартия.
И не си ти човека,който ще прави сметка на непознати дали имат пари за пюрета,молове и интернет.

Когато парите са от данъците, които внасям, е точно моя работа за какво се харчат.

# 258

Продължавам да си твърдя ,че е неуместно .
Разликата м/у здрави и трудоспособни хора с такива в неравностойно положение е огромна .Нуждите им също.
Например купешки пюрета и памперси  и дневния център ,в който ходи детето на Валенцето .
Ако изчетеш темите за детските ще се ужасиш от студенината и безразличието към пенсионерите примерно.Към техните огромни пенсии и коледни добавки .
Това ,че детските добавки не ти стигат за купешки пюрета и памперси не е проблем на държавата .Те не са за издръжка  ,та е нормално да не стигат за тези неща.

При случая с Валенцето и възможността детето и да не получава необходимата помощ обаче е .
Както сама казваш всеки има различни нужди .

Искам само да попитам, това за пюрето и памперсите го искат всички протестиращи майки ли!? Или една го е казала!? Започва да ме дразни това непрекъснато повтаряне.  Да знаем, конкретно исканията на една майка ли обсъждаме!?

А относно студенината и безразличието на майките към пенсиите на дядовците и бабите им, т. е. завистта към високите доходи на друга група от хора, ми не ми трябва да ходя до посочените теми, то и тука я има в изобилие. За съжаление.  Tired

# 259
Боже колко нелеп спор се води тук, не е истина! Успешно се реализира правилото "разделяй и владей", бъдете сигурни. Аз съм категорично "за" всички деца да получават детски (имало е период, когато не съм получавала, но не съм злобарствала против тези, които получаваха). Всъщност кротичко да попитам - ако на всички, които сега не получават детски, им кажат, че и те ще вземат, ще ги откажат ли жертвоготовно, за да помогнат на държвата?

Държавата ми звучи много абстрактно ако има възможност обаче тези пари да се получават само от наистина нуждаещите се т.е. да има някакъв контрол и да се увеличи сумата -да бих се отказала.
Примерно ако се спре получаването им от самотните несамотни майки ,а наистина самотните майки получават 70лв. би било чудесно.

# 260
luna това казаха на "протеста" в Добрич .
Другите си получиха парите и желанието им за протест спря.
Исканията им можеш да видиш в петицията .

# 261
  • Абсурдистан
Не си ме разбрала. Това, че някоя майка ще се изкаже неадекватно за пенсионерите, не оправдава друга да й оспорва нуждата от тези 35 лв., които да получи навреме. Общо взето и двете са ми на кантар - имат еднакво тъпо отношение и не виждат по-далеч от носа си.
Аргун, може би ти не си разбрала.
Никой не оспорва нуждата от тези 35 лв на майките, наистина нуждаещи се от тях.
Факт е обаче, че детските не са спирани да се плащат.
В този ред на мисли няма защо да се говори за забавяне на детските, на фона на всички забавени плащания,
това са пари, които се изплащат абсолютно редовно.

А за инвалидите ти отговорих, ако случайно не си го видяла.

# 262
luna това казаха на "протеста" в Добрич .
Другите си получиха парите и желанието им за протест спря.
Исканията им можеш да видиш в петицията .
А може ли линк към тази петиция! Иска ми се да прочета, какви са исканията им.  Peace

# 263
  • София
   Здравейте, първо Честит 8-ми март! И после искам да попитам колко са в момента детските?Като сума, защото дъщерята се опитва да ме убеждава,че на нея и давали 28 лв... Joy Има ли някакви причини, поради които да и дават различно от на другите или си е нейна измислица? И не иска даже да пуска декларация да и ги дават, въпреки,че и не работи. Голямата богаташка! smile3515

# 264
  • Абсурдистан
   Здравейте, първо Честит 8-ми март! И после искам да попитам колко са в момента детските?Като сума, защото дъщерята се опитва да ме убеждава,че на нея и давали 28 лв... Joy И не иска даже да пуска декларация да и ги дават, въпреки,че и не работи. Голямата богаташка! smile3515
35 лв.

# 265
  • София
Валенцето, ако си направиш труда да прочетеш постовете ми отначало, ще видиш, че говоря само и единствено за здарви и прави родители със здрави деца, които се водят социално слаби на хартия.
И не си ти човека,който ще прави сметка на непознати дали имат пари за пюрета,молове и интернет.

Когато парите са от данъците, които внасям, е точно моя работа за какво се харчат.
Прочетох последния ти пост и него коментирам.Темата нито имам време,нито желание да чета цялата.
И аз за малкото си здраво дете не взимам детски,защото според държавата сме богати,нищо че живеем с една заплата.Обаче никога и по никакъв повод не бих  написала тези неща,които чета тук.Например за "някакви си" 35лв и прочие.
а това ,че плащаш данъци,отново твърдя,не ти дава право да гледаш в канчето на хората.Повечето ми приятелки,които взимат детски,не ги теглят,а ги събират за море.е,ние не ходим всяка година на почивка,защото нямаме пари,А детски не взимаме.И какво,да се сърдя на тези уж социално слаби,че те печат кълки ли?!?

# 266
  • София
   Здравейте, първо Честит 8-ми март! И после искам да попитам колко са в момента детските?Като сума, защото дъщерята се опитва да ме убеждава,че на нея и давали 28 лв... Joy И не иска даже да пуска декларация да и ги дават, въпреки,че и не работи. Голямата богаташка! smile3515
35 лв.
Много ти благодаря  Hug!И аз знам така, тя защо се опитва да ме прави на идиот, не разбирам. Много и е лесно да живее на моята пенсия и на гърба на сестра си.

# 267
  • Абсурдистан
Повечето ми приятелки,които взимат детски,не ги теглят,а ги събират за море.е,ние не ходим всяка година на почивка,защото нямаме пари,А детски не взимаме.И какво,да се сърдя на тези уж социално слаби,че те печат кълки ли?!?

Те отнемат от парите на наистина нуждаещите се майки.

# 268
# 269
  • гр. Шумен

А защо не питаш дупедатите за какво ги харчат (защото при тях освен заплатата има и мнооого други екстри)? И не се ли питаш всъщност нужни ли са ни 240 калпака сладко подрямващи "народни" представители?

Общи условия

Активация на акаунт