СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 014
  • 777
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Сега гледам едната ЦДГ, дето бях посочила 2-ро желание от 24 своб. места за 1-а група изведнъж станаха на 0 Shocked  Какво ще рече това  Thinking

# 421
  • София
Ок - спорът продължава:
Ето още няколко цитата от законите:

"ЗАКОН ЗА ГРАЖДАНСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ
...
е щом има и закон ... моля да се спазва   Mr. Green и които не е от София да си търси правата( в случая  за ДГ ) там от където е - за да има места в София за софиянци ... Wink
това естествено го пиша в иронична форма , но понеже стана спор за критериите и се отбеляза и този  К1 ... АЗ лично бих го сравнила с К4
защо ли ?
пояснявам - значи за деца с постоянен адрес ( дом ) в София  няма места , но за деца ,които имат баби ( от провинцията примерно  и дошли да работят в ДГ в София ) има предимство даже с цели 3 т. - е това ми бе мисълта , но вече е късно тази година за каквато и да е корекция на К1( само постоянен адрес) , К4( да се дискриминира  ) , К5 ( равенство за всички деца ) според мен .
Всички критерии трябва да се преразгледат и да се уравновесят справедливо за всички !!!

п.п. за протокола да се отчета и аз ...К1-  не съм" кореняк софиянка ", но си смених адреса щом желанието ми бе да остана да живея постоянно в София . К4 нямам баба в ДГ , (защото бабите са ни с висше образование и работят друго - също хуманно  )  К5 ползваме чиста ( държавна) ясла по легалния начин ... записах дъщеря ми веднага след като се роди за да има по преден номер и ни приеха с "300 зора " .
Така , че не защитавам лични интереси ( така или иначе тази година се надявам на  по голям шанс да ни приемат в ДГ  ) , но това са моите виждания ... !!! bowuu.

# 422
.............

Във връзка с промяната в броя на местата в дадено детско заведение и откриването/закриването на филиали:
Може би е добре да се постави въпроса на работната среща във вторник - да се напарви предложение да има краен срок за такива промени поне 3 седмици преди първото класиране и всяка такава промяна да бъде оповестявана в секция "Новини".

# 423
  • София
Хората от провинцията, намерили постоянна работа и препитание в София за семействата си, но живеещи на свободен наем, също ли ще сметнеш за нагли да искат децата им да ходят на ДЗ докато те се трудят, плащат данъци и прочие? Знаеш ли какво е да живееш на свободен наем от години - на главата ти постоянно виси въпроса с несигурността в наемните отношения и честата нужда от смяна на квартирата. Е, тези хора, въпреки желанието си да имат постоянен адрес в София, ситуацията не им го предлага. Само не казвай, че при всяка смяна на квартирата е редно да си сменят и адреса по лична карта (защото в личната акарта е посочен точния адрес с квартал, улица, блок, вход, апартамент).
И в предишните дискусии по тоя въпрос изказах мнение, че виждането ти има дъх на комунизъм...

Да ме прощаваш, но не виждам какъв е проблемът да отидеш и да се регистрираш, независимо дали си на квартира, или на хотел.

Дай ми пример за поне една община дето ще ми позволи да се регистрирам с постоянен адрес - адрес в хотел!
И проблем е постоянната смяна на постоянния адрес при всяка смяна на квартирата - дори мисля, че в общината се искат мотиви за посочване именно конкретния адрес ЗА ПОСТОЯНЕН. Смяташ  ли, че СРОЧЕН договор за наем, би бил одобрен за ПОСТОЯННЕН адрес на живеене? (А едва ли са много "лудите" собственици, дето да ти подпишат безсрочен договор за наем и без клаузи за прекратяване на същия!)

Не може да се сключват за срок, по- дълъг от 10 години или безсрочен...

може ли някой да ми каже от къде да сваля Правилата за прием, утвърдени от Столичния общински съвет,защото за ЦДГ 136 не ми е ясно имали +0.1т за настоящ адрес или не?
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=2&k=133
Доколкото виждам не е приет този ДК в тази ЦДГ.
тогава децата с 8.1 от къде имат тази подточка? за брат/сестра? за едно от децата знам със сигурност,че няма братя и сестри?

... Или за родител в Столичното образование.
Ако ти е известно, че нито майката, нито бащата на дадено дете са учители в училище или Университетски преподаватели на ТД и детето няма брат/я или сестра/и в ДЗ-то, добре е да предупредиш.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 16:46 от AnMary

# 424
  • София

.............

Във връзка с промяната в броя на местата в дадено детско заведение и откриването/закриването на филиали:
Може би е добре да се постави въпроса на работната среща във вторник - да се напарви предложение да има краен срок за такива промени поне 3 седмици преди първото класиране и всяка такава промяна да бъде оповестявана в секция "Новини".

Да, точно така трябва да стане, а не да има изненади в последния момент  #Cussing out
Да, сега видях, прехвърлени са към филиала

# 425
  • София
Стига вече, мине се, не мине се и софиянци и провинциалисти почват да се дърпат за едно и също!!! Ми не е нормално, хора, опомнете се, става въпрос за деца, дето нападате защо това дете е в градина, а моето не е, нали затова се плюе срещу К4 - с какво тези деца заслужават повече място в ДГ. От София съм, но ще е двулично, ако кажа, че детето на готвачката е равно на моето, но детето на провинциалиста не е равно на моето...НАЛИ?

newsm10

Напълно споделям мнението.
Коренът ми е Софийски от... ами, от Испанската Инквизиция насам.

# 426
  • София

Предлагам всички медици, музиканти и артисти в държавата от тук нататък да са само Софиянци. СУ да приема само и единствено студенти с постоянен адрес в Сф. И МЕИ. Или Икономето. Мога да продължа да изброявам.
ИЛИ - вариант 2 - да забраним на студентите да се женят. Е, или поне да имат деца. Всяка бременна студентка, която учи в Сф, но не е родом от тук, да бъде а) насилствено принудена да направи аборт, б) изхвърлена от университета си, или ц) задължена да намери пари за частна ясла.  Crossing Arms И имат нахалството да идват тук да учат, да заемат места на нашенските младежи... безобразие!!!  Naughty

еееееееее пак ме въвеждаш в спор  ooooh!
за ДГ има критерии поради недостиг на места  , а за всичко останало ,което си изброила няма
не смесвай двете неща  Naughty ... даже на студентите се дава точка като на работещ - лошо няма ... даже е логично ,  но на тези които ги мързи да отидат да се регистрират в общината и днес са тук( на квартира)  ,утре там ( за по удобно )... моля да ме извинят , но това е моето мнение колкото и да не се харесва аз го  смятам за справедливо  Peace !!!!!

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 14:48 от reniris

# 427
  • София
Това може би не ти е известно, но студентските общежития се раздават в началото на всяка учебна година и освобождават в края й. И освен, ако не предлагаш всички студенти да сменят личните си карти 3 пъти в годината - така де, онези, които са от провинцията - пробвай да измислиш нещо друго, различно от задължение за постоянен адрес. Само по този въпрос - за останалите ще поспорим, като оправим казуса "студенти и докторанти".

# 428
Ок - спорът продължава:
Ето още няколко цитата от законите:

"ЗАКОН ЗА ГРАЖДАНСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ
...
е щом има и закон ... моля да се спазва   Mr. Green и които не е от София да си търси правата( в случая  за ДГ ) там от където е - за да има места в София за софиянци ... Wink
това естествено го пиша в иронична форма , но понеже стана спор за критериите и се отбеляза и този  К1 ... АЗ лично бих го сравнила с К4
защо ли ?
пояснявам - значи за деца с постоянен адрес ( дом ) в София  няма места , но за деца ,които имат баби ( от провинцията примерно  и дошли да работят в ДГ в София ) има предимство даже с цели 3 т. - е това ми бе мисълта , но вече е късно тази година за каквато и да е корекция на К1( само постоянен адрес) , К4( да се дискриминира  ) , К5 ( равенство за всички деца ) според мен .
Всички критерии трябва да се преразгледат и да се уравновесят справедливо за всички !!!

п.п. за протокола да се отчета и аз ...К1-  не съм" кореняк софиянка ", но си смених адреса щом желанието ми бе да остана да живея постоянно в София . К4 нямам баба в ДГ , (защото бабите са ни с висше образование и работят друго - също хуманно  )  К5 ползваме чиста ( държавна) ясла по легалния начин ... записах дъщеря ми веднага след като се роди за да има по преден номер и ни приеха с "300 зора " .
Така , че не защитавам лични интереси ( така или иначе тази година се надявам на  по голям шанс да ни приемат в ДГ  ) , но това са моите виждания ... !!! bowuu.

А защо К2 и К3 да са справедливи? Ако в едно семейство единият родител е останал без работа по някаква причина, то той  по-малко ли заслужава детето му да бъде прието в ДГ? ако трябва да остане у дома, за да го гледа, няма почти никакъв шанс да започне работа. (за проткола - ние и двамата работим Wink)

Няма справедливи сред общите критерии! Недостигът на места налага наличето на тези критерии и докато не се открият достатъчно места, дискриминация ще има.

# 429
  • София

Всеки критерий дискриминира, така или иначе няма да има промени в критериите за тази година, не започвайте пак "война" на тази тема Hug
bowuu точно така , аз само дадох мнението си относно този въпрос , но не мога да позволя , някои да ме нарича ,че съм с комунистически възгледи , просто защото виждането му е друго  Wink по лични причини
И ПАК КАЗВАМ  и аз съм от провинцията и почти всички тук сме от някъде , но щом имаме претенции за благата на София трябва да сме постоянно ТУК живущи , а не временно
лично мнение !

Ренирис, не си прави грешни изводи - не бих нарекла мнението ти комунистическо САМО ЗАЩОТО Е РАЗЛИЧНО от моето ( по каквито и да е причини). Очевидно не можеш да погледнеш от позицията на хора без възможности за постоянно местоживеене в София. Или смяташ, че такива хора не съществуват... Или смяташ, че нямат право да съществуват в обществото ни наравно с теб, като граждани и данъкоплатци.
За хора не способни мислено да се поставят на чуждото място, им остава варианта  това чуждо място да им се случи реално. Е, аз все пак няма да ти го пожелавам - остани си само с поглед от твоята камбанария... Ще се обърна към надеждата, че хората заставащи зад твоето мнение са доста по-малко от болшинството.

Стига - каквото и да направиш, няма да те разбере. Т.е. няма да разбере по каква причина мнението, което изразява, е именно комунистическо. За нея това е само една думичка, без особен смисъл. Обидна дума, неозначаваща нищо сама по себе си. Нещо като употребата на ... ами, някои не особено... цензурни думи от малките деца. Казват ги, но понятие си нямат какво означават. Просто малките не са го преживели и не могат да си представят какво означава да си длъжен да работиш на дадено място, независимо дали ти харесва, или в дадено село, независимо дали там хората те мразят поголовно, или да живееш в дадено населено място, независимо колко мечтаеш за нещо различно. Не могат да си представят какво означава да не можеш да видиш нещо различно от родния си град не понеже нямаш пари да пътуваш, не понеже нямаш виза за далечни държави, а понеже нямаш открит лист. Нямат и идея, че имаше време, в което жителите - майките и бебетата! - на Русе бяха принудени да излязат на улиците с ясното съзнание, че това може да им коства живота - не става дума за кариера или нещо тъй тривиално, да извадят бебетата си в количките, за да им служат за жив щит, понеже биват систематично тровени от съседна "братска" държава - и бебетата, разбира се! - с нещо доста близко до първите БОВ... и, представете си, не могат просто да отидат да живеят в друг град, понеже НЯМАТ ПРАВО... Не е чувала за понятието "открит лист", не знае, че има хора, които не можеха да се видят с родителите си с години... тези неща за нея са ... ами, нещо като това, което бяха за мен разказите на баба ми, на братовчедите им, на брат й за годините на войната, за Холокоста, за Лагерите, за Изселванията... за бомбандировките...
Ами, за нея тези неща са просто част от историята.
За нас са реалност, към която в никой случай не искаме да се завърнем.

# 430
                 Трябваше да стана даскалица, ама как се набутах в правото?Simple Smile
                     Е,за твое успокоение и аз се ядосвам,че се набутах даскалица,а не станах юрист ,защото 7 години съдя доктор,който осакати детето ни  и съм бясна като съдийката не може да схване елементарни истини,а вещите лица ме рекетират за подкупи.

# 431
  • София
Гледам, децата вече посещават ОДЗ "Луи Пастьор", не уй-я...

Joy
Очевидно някои от пишещите там четат и тук... Joy
Четат, четат.  Peace Зачети се в секцията "Въпроси и отговори" и ще видиш, че следят темата доста добре.  Peace

# 432
  • София
Не разбра ли, че семейство, живеещо на квартира, НЕ МОЖЕ да има постоянен адрес там? Те могат да живеят на квартира от 10 год....е какво да правят, да си пратят детето в провинцията ли на детска градина??? Моля те, не ми отговаряй, ако отговорът е "да"  Praynig
Може - никой не ти иска документ за адреса, който посочваш за постоянен. Ако искаш отиваш в общината и обявяваш постоянен адрес Дондуков 2, после си сменяш личната карта и вече живееш там, дори можеш да се опиташ да се нанесеш при президента  Mr. Green. Постоянния адрес се декларира, не се доказва  Peace

Пиша това просто за пояснение, аз не съм против този критерий.

Ми тогава най- добре поне единия родител да си декларира постоянен адрес в желаната градина. Поне и всички искания за плащане ще отиват директно при тях...

# 433

.............

Да, точно така трябва да стане, а не да има изненади в последния момент  #Cussing out
Да, сега видях, прехвърлени са към филиала
Въпросът е добавен в проекто-списъка с въпроси за обсъждане в работната група.

# 434
  • София, под Карлсон
Reniris, първо   newsm59  Желая ти всичко най- добро и скоро да гушкаш едно здраво и сладко бебешорче.

А сега по същество- въпреки, че по някои въпроси сме на едно и също мнение си мисля, че темата би била по- полезна и ненатоварваща ако просто спреш да пишеш в нея или поне намалиш до минимум включванията си  Wink

Общи условия

Активация на акаунт