Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 639
  • 811
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Захарта ми е точно 6, което е горната граница. Моята ендокриноложка по телефона ми каза да не се притеснявам, разбрахме се да ида утре сутринта да видим точно изследванията и да мислим. За Начев реших точно сега да не си сменям ендото баш като съм на зор и да си ида при моята.

# 691
Здравейте Hug! Не съм писала много отдавна. Първо изкарах една изключително тежка бременност, от шестия месец постоянно бях по  болниците тъй като започна преждевременно раждане. До края на бременността бях с доста силни болки. Не можаха да бъдат категорични дали Хашимотото е виновно за това тъй като има жени които нямат проблем с щитовидната жлеза и пак раждат преждевременно. Аз се радвам , че успяха да ме задържат да вляза в девети месец. През цялото време съм си изследвала ТСХ и Ф4/ендокриноложката ми твърдеше през цялото време, че няма нужда да изследвам ТАТ и МАТ тъй като на тях по време на бременност не можело да се влияе/ като бяха в норма още от самото забременяване.При промяна в стойностите им веднага ми коригираха дозите и така успях да го задържа под 2. От 25 мг елтироксин стигнах до 75 мг през осмия месец, тъй като тогава Ф4 падна малко под референтните стойности.
Относно кърменето нямам много кърма, първоначално изцеждах по 40 мл, а сега след като приемам хомеопатични добавки стигнах до 100 мл.
Ендокриноложката ми каза, че ще пуснем изследвания като минат два месеца от раждането. За сега си карам на последната назначена доза.
Забравих да кажа, че след като родих изследвах ТСХ, ТАТ, Мат и Ф4 на бебо и всичко е наред, отделно по каса правят изследване на щитовидната жлеза и ако до месец не се свържат с родителите значи всичко е наред, а ние направихме месец.
Малко са ми хаотични мислите, ама то много хормони бушуват в мен сега, та ще ви помоля да ме извините.
Лек ден на всички и до скоро!

# 692
  • ВАРНА
Бърди , споко, човече! При последните изследвания, които правих по време на бременността моята захар беше 6 и кусур. Гинеколожката като се лудна - леле, ужас, спираш сладкото, повтаряш изследванията и ако резултатът е лош ще правим кръвно захарен профил  Confused
Добре, че не й се вързах на истерията. Консултирах се и с други лекари. Успокоиха ме, че най-вероятно е нещо моментно. Повторих изследванията, но все пак бях намалила сладкото, и резултатът беше в норми.
С две думи - успокой се! Стискам палци всичко да е окей!

извинявам се за офф-Ъ
lucky77, какви хомеопатични добавки пиеш за увеличаване на лактацията?

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 11:11 от прасунчо

# 693
  • София
Прасунчик, мерси  Hug Hug
Ендото ми също каза да не се втелясвам прекалено, ама все пак ще се видим утре да поговорим.

# 694

извинявам се за офф-Ъ
lucky77, какви хомеопатични добавки пиеш за увеличаване на лактацията?

Прасунчо, добавката е  Ricinus communis 5 CH. На мен ми ги назначи детски педиатър, но по принцип имам една книга на д-р Михайлов, който е хомеопат и там пише същото. Пия ги 3х5 зрънца.  Дано да е полезно за всички кърмещи мами хашимотки.

# 695
ТСХ може да е ниско,може и да е високо..зависи-хипо или хипер функция...високите ТАТ и МАТ са ориентир дали има или не хашимото..по принци с високи тхс по-трудно се забременява,но не винаги...

ти пиеш ли нещо...еутирокс..лтироксин...?

Моето TSH е много ниско- 0.02.....Все още нищо не пия, предстои ми консултация с ендокринолог. И при ниски стойности ли има трудности при забременяване? След лечение и евентуално уравновесяване?

# 696
ТСХ може да е ниско,може и да е високо..зависи-хипо или хипер функция...високите ТАТ и МАТ са ориентир дали има или не хашимото..по принци с високи тхс по-трудно се забременява,но не винаги...

ти пиеш ли нещо...еутирокс..лтироксин...?

Моето TSH е много ниско- 0.02.....Все още нищо не пия, предстои ми консултация с ендокринолог. И при ниски стойности ли има трудности при забременяване? След лечение и евентуално уравновесяване?
След като го вкараш в норма няма проблем за забременяване.
 Тук има едно момиче,което забременя с ТСХ 100.Така че всичко е божа работа.

# 697
Прасунчо споменаваш намалих сладкото тоест не си го спряла напълно. Аз все още нямам захар през тази бременност ама моя мъж нещо откача и се опитва да ме накара да спра всичко сладко ( и той е изплашен милия ) ама сега като прочетох че в крайна сметка не си го спряла нацяло се поуспокоих мерси ти за което  Hug Утре ще се иследвам да видим какво става с мойте захари  Laughing

# 698
  • София
По повод захарта, аз отараших диабетичния щанд във Фантастико тоя уикенд  Laughing и това си хапвам. Свалих си и доста диабетични рецепти за сладкиши и така мисля да карам. Нищо, че захарта ми не е много над нормата, аз да си правя каквото мога, пък ...

# 699
  • ВАРНА
lucky77, това чудо и на мен ми го препоръча педиатърката, но аз вдигнах температура от него. 39 градуса  Shocked. сега пия чая на Хипп

# 700
  • София
И аз пия чая на Хип...и за сега да чукна на дърво всичко е наред... кърмим си без добавка и доста добре наддава Алекс... Grinning

# 701
Аз пък, почти не ям сладко, освен ако не е по някакъв повод, просто защото не ме влече. Много си падам по тестените изделия - мекички, банички, питки и др., та от тях ми се качва захарта понякога и докторът ми каза да ги избягвам или много да ги намаля. Tired

# 702
По повод захарта, аз отараших диабетичния щанд във Фантастико тоя уикенд  Laughing и това си хапвам. Свалих си и доста диабетични рецепти за сладкиши и така мисля да карам. Нищо, че захарта ми не е много над нормата, аз да си правя каквото мога, пък ...

Бърди, цял щанд  Wink за един уикенд е доста... Аз зная че в подсладителите има аспартам или нещо такова, но хич не са полезни напитки с захарин или пък да си слагаш захарин и да си похапваш от него.... Когато има диабет навярно няма как, но пък тогава сигурно по-по малко се хапв - само в краен случай.
Е, то аз самата едвам устоявам на сладкото....За съжаление и на баничките и тестените също...

# 703
  • София
Наистина внимавайте с подсладителите, защото са си бая вреднички.

# 704
момичета, с никаква инфо не мога да допринеса за захарта, освен, че знам, че подсладителите наистина са вредни.

да ви разкажа - вчера ходих за първи път на иглотерапия. беше доста интересно защото успях да се скарам с доктора през първите пет минути и след като ме набоде си полежах малко и преди да си тръгна се извиних, че съм била толкова раздразнителна. отдавам всичко на хашимотото:)
с доста неща не съм съгласна с доктора, но самата терапия ми подейства успокоително - или може би просто си внуших. В самото начало му обясних, че не искам да ме боде за ЩЖ нито за бебеправенето и че искам, ако е възможно терапията да ми подейства цялостно успокоително.
Интересното, което ми каза е, че според него автоимунните заболявания са резулттат на нашите собствени терзания и енергии. Има място за размишления в тази насока. След като изяснихме, че не съм перфекционист, който изисква прекалено много от себе си, и че нямам строги родители (неща, които биха обяснили недоволство със себе си и провокиране на отрицателни енергии) ме посъветва да се видя и психотерапевт:) Ще си помисля и над това. Ще ви кажа как се чувствам след като завърша курса.

Въпрос: винаги ли трябва да се чакат 40 дни, за да се разбере как действа дадена доза еутироксин? Аз съм на 50мг (съвсем скоро бях диагностицирана с хашимото)  и 40 дни ще изтекат към средата на май. вчера имах чувството, че сърцето ми се е забързало доста и не успявах да си поема дълбоко въздух. нищо страшно, но малко изнервящо. Ако тази доза ми е висока, трябва ли да чакам края на 40 дни, за да разбера дали е така?

Общи условия

Активация на акаунт