Как да си върна щастието?

• 8 007
  • 119
  •   1
Отговори
# 75
След като жената има прилични доходи, явно само на нея банките отпускат кредит. Защо им е да дават кредит на мъжа й, който е бил и безработен в някакъв период.

# 76
След като жената има прилични доходи, явно само на нея банките отпускат кредит. Защо им е да дават кредит на мъжа й, който е бил и безработен в някакъв период.

Би трябвало да помисли по-рано в чия всъщност собственост инвестира отпусканите кредити и да си прави по-далновидно сметките.

Защото сегашното и положение не е най-страшното. Съпругът и утре може сам да реши да я изхвърли, та и децата и да вземе.

# 77
Виждам няколко варианта като тактика на действие.

- Развод и "на ти си куклите-дай си ми парцалките". Това винаги ще го успееш, в момента си изключително зависима за да си позволяваш да му тръшкаш врати.

- Предприемаш същата тактика като неговата, живееш си живота и си гледаш кефа.

Това значи да намериш на всяка цена време и начини. Значи да се заемеш сериозно с външността си- фигура, прическа, дрехи, сексапил. Да подсигуриш адекватна помощ в грижите за децата (баби, баткото) за моментите когато излизаш.Значи че близките ти и голямото дете трябва да разбират ситуацията и да са на твоя страна за това което правиш.
Полза - децата остават с баща си, ти не си на улицата и го използваш в своя изгода, не се чувстваш самотна, придобиваш самочувствие на харесвана жена, възможност да намериш друг човек който да те обикне и направи щастлива. Не на последно място и възможност самият ти съпруг да си отвори очите и покрай конкуренцията да те обикне с нова сила.

- Бориш се за чувствата на съпруга си.

Заслужава си само ако ти все още имаш към него. Ако предприемаш тази тактика, всякакво забелязване на любовници са забранени. Не допускай той да ти казва че ако му имаш доверие ще се отнася добре с теб. Това е отвратително и унизително. Има начини как да накараш който и да е да се влюби в теб. С малко улилия всичко е възможно.

Която и тактика да предприемеш, при всички и на всяка цена трябва да си поставиш една цел- да се измъкнеш на всяка цена от финансова зависимост. Не разбирам как може кредитите да са на твое име при условие че се прави негов дом. Sick
 Delusion, нещо такова мисля да направя, все пак не съм за изхвърляне, ще се взема в ръце! Това че е ми е много работата и нямам време за себе си, ще трябва да се промени!  Naughty Последния път когато направих нещо за себе си - ходих на прическа и си купих нова дрешка доста се издразни! /Защо ходи, как така го реши? Това е хубаво, ама трябва ли ти?/

# 78
  • Tам през Атлантическия океан

КОГАТО СИ НА ДЪНОТО

Когато си на дъното на пъкъла
        Когато си най тъжен и злочест
        От парещите въглени на мъката
        Си направи сам стълба и излез
        Светът когато мръкне пред очите ти
        И притъмнява в тези две очи
        Сам слънце си създай и от лъчите
        Създай си стълба и по нея се качи
        Когато от безпътица премазан си
        И си зазидан в четири стени
        От всички свои пътища премазани
        Нов път си направи и сам тръгни
        Трънлив и зъл е на живота ребуса
        На кръст разпъва нашите души
        Загубил всичко, не загубвай себе си
        Единствено така ще го решиш

Д.Дамянов

mama_s4eti Hug .... не загубвай себе си  Hug

# 79
Ако мъжът ми ми е спретнал чак такъв номер, бих му ударила пълен игнор. Все едно го няма. Наистина ще гледам само себе си и децата. Как може да те пита трябва ли ти нова дреха, питай го ти трябва ли му гадже и си купи още 10 дрехи поне.  Simple Smile

# 80
  • Насред хаоса
А теб защо те е страх, че той щял да се сърди? Ти си тази, която трябва и е в правото си да се сърди. Бих му стъжнила животеца на такъв. Тарикатът му с тарикат! Щом е така, започни да се държиш, все едно не си омъжена, както прави той. Не готви за него, не го пери, изобщо избий си от главата, че домакинстването ти трябва да включва и неговите потребности. Нали си има "приятелка", тя да ги поеме. Докато търпиш да си изтривалка, ще те третират като такава. Заеми твърда позиция, постави си изискванията, говори и с въпросната. Да разберат, че няма да се примириш с това положение. Понякога колкото си по-лош, толкова повече те уважават.

# 81
Струва ми се,че в този случай съветите са излишни!Щом търпи 4 год. подобно отношение и се примирява,ще изтърпи още 40,сигурна съм!През това време,ако ИСКАШЕ да направи нещо щеше да го направи.Има хора,на които им е приятно да са жертви.Браво на авторката-колко е благородна,търпелива,великодушна и щедра ooooh!

# 82
Момичета, жилището е на родителите му..Но беше тухли -груб строеж като се събрахме, заедно сме го правили и обзавеждали кой е мислил че така ще стане Tired При родителите не мога да се върна - те си имат достатъчно проблеми и баща ми и брат ми са със здравословни проблеми, само аз им липсвам! Трудно е да си сам в безизходица! Истината е че няма къде да отида, освен някъде под наем, финансово сигурно няма да оцелея, всички заеми са на мое име и мен ще търсят банките като не плащам.. Така че освен да й пратя бонбонки с миша отрова друго не мога да се сетя Mr. Green   Шегичка, ама не ми е до смях!

Ей затова говорех аз в една друга тема тука!На ви брак, на ви любов!А, сега да видим кат имат брак, пък всички заеми за наследствения апартамент са на нейно име, кой печели и кой е пре*бан?!Щото много се натискат всички за тоя брак!

Мацка, като всички заеми са на твое име, събираш си бележките, че само ти си ги плащала, подаваш молба за развод и го изгонваш, при гаджето!Или го осъждаш да ти плати всички разходи, които си правила през годините, плюс разходите за делото и адвокатите!
Ми мислете като се омъжвате бе!Мислете!Няма вечна любов!Ей, че ме хваща яд!

# 83
  • София
vagabond - точно този случай визирах в другата тема  Peace
Сега като има брак, жената може да остане с децата в това жилище до тяхното пълнолетие. Ако нямаше брак, можеше да пие една студена вода.

# 84
Да, бърди може, ама като вземем предвид отношението на мъжа й, мислиш ли, че ще е спокойна и ще се чувства психически ок?Мислиш ли, че родителите на мъжа й, ще я оставят намира, защото ако апартамента е на тяхно име, много се съмнявам!И дори да остане, тя пак ще продължи да плаща заемите за нещо, което никога няма да е нейно и никога няма да има спокойствие. Ще станат децата на 18 и какво, тя ще е платила всичко и ще трябва да се чуди къде да се дене?!Ми не става само с ядене, трябва и акъл! Naughty

# 85
  • София
vagabond - то това е ясно, но дори за 1 година да остане, колкото да се събере и да се вземе в ръце пак е нещо. Уверявам те, много е важно, поне първата година. Никой не казва да стои там до край. Но в началото е толкова страшно, че нямаш сили да вземеш решение какво да облечеш днес, камо ли какво ще правиш с живота си.
(само да вметна, че макар че сме на много различни мнения, ми е приятно да споря с теб, когато не си прекалено крайна и рязка към хората в беда  Grinning)

# 86
  • Бургас
Защо въобще се занимаваш с тоя мъж? Кой ще ти върне тези 4 години? Той ли?
Разберете се. Разделете се и потърси човек, който ще те обича и уважава. Живеем само веднъж и не е нужно да живеем така.
С жилището проблема е уреден. Ако оставят децата при теб /както би трябвало/ ще останете в сегашното, въпреки, че е на свекърите. От там нататък ще се справиш.

# 87
Delusion, нещо такова мисля да направя, все пак не съм за изхвърляне, ще се взема в ръце! Това че е ми е много работата и нямам време за себе си, ще трябва да се промени!  Naughty Последния път когато направих нещо за себе си - ходих на прическа и си купих нова дрешка доста се издразни! /Защо ходи, как така го реши? Това е хубаво, ама трябва ли ти?/

Хм...ти работиш, печелиш, парите са си САМО ТВОИ. И как ще ги харчиш, не позволявай никога мъж да ти диктува! Каквото искаш това си купуваш. Той да храни семейството. Дръж и отстоявай това положение!
Не му давай обяснения за това какво правиш за себе си и по какви причини! Излизаш и толкова. Колкото той на теб обяснява.
Ще забележи промени и във външност, и в самочувствие и ще го загложди едно любопитство та като нищо и ревност.
Домашната работа зарежи! Децата с бабите няма да останат гладни. От работа в къщи и после на купон. Колкото по-често излизаш, толкова по-добре. Раздавай го по-егоистично и да не ти пука! Той си го е заслужил.

Аз лично не смятам че с развод ще му накривиш шапката. И няма да спечелиш особено. Да се разведеш ако имаш друг, но да му оставяш всичко и ти самотна...айдеее... Първо да си плати за всичко което ти е причинил. Една жена е в състояние да съсипе който и да е мъж стига да поиска.

# 88
...когато направиш най-доброто за себе си има да се чудиш как и защо си търпяла толкова време....
Осмели се и помисли за себе си. Мисли какво ще спечелиш ако вземеш живота си в ръце.

# 89
Аз не съм на принципа, че трябва да му връща. Напротив - ако иска да продължи напред и да живее нормално - трябва да го забрави просто. Или да го игнорира като част от живота си и да споделят просто един покрив /което аз не бих могла да направя/ или просто да търси начин да се махне от него. Не мисля, че е вариант да остане в неговото жилище след куп скандали и развода. Там постоянно ще я навестяват и той, и родителите, в чийто апартамент живее. По-добре да се махне тя. Аз затова много пъти питах има ли на кого да се опре, авторката само каза, че баща и и брат и са болни...А други роднини и приятели?

Общи условия

Активация на акаунт