Как да си върна щастието?

• 8 007
  • 119
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм на мнение , че работите тръгнат ли напук  нищо няма да излезе.
Авторката , моето мнение че трябва да поговирш с него .Ако отстоява позицията, че иска да си има приятелка -аре друм.

# 91
Момичета, жилището е на родителите му..Но беше тухли -груб строеж като се събрахме, заедно сме го правили и обзавеждали кой е мислил че така ще стане Tired При родителите не мога да се върна - те си имат достатъчно проблеми и баща ми и брат ми са със здравословни проблеми, само аз им липсвам! Трудно е да си сам в безизходица! Истината е че няма къде да отида, освен някъде под наем, финансово сигурно няма да оцелея, всички заеми са на мое име и мен ще търсят банките като не плащам.. Така че освен да й пратя бонбонки с миша отрова друго не мога да се сетя Mr. Green   Шегичка, ама не ми е до смях!

Ей затова говорех аз в една друга тема тука!На ви брак, на ви любов!А, сега да видим кат имат брак, пък всички заеми за наследствения апартамент са на нейно име, кой печели и кой е пре*бан?!Щото много се натискат всички за тоя брак!

Добре де,а я си представи същия тоя вариант без законен брак!
Какво получава тогава жената ?
Едно голямо нищо!
Сега поне има законното право да остане още поне 13 години в това жилище след развод...а за 13 години я камилата ,я камиларя...То нещата се променят от днес за вчера, а пък след 12-13 години...
А без брак най-вероятно щеше да трябва да си се изнесе с един сак дрехи и заемите...

# 92
  • София
Delusion, по принцип пишеш умно и смислено, но постовете ти по тая тема са пълна глупост, личи си, че са писани от жена, която не го е преживяла (за което само мога да ти кажа браво и дано никога не те застига Simple Smile).
Жена, която е нещастна, понеже мъжът й не я обича, не може да излиза, да се забавлява и каквото и да било. Тя е тъжна, нещастна, подтисната, самотна, комплексирана, иде й да се завие през глава и жив човек да не види. Ще отиде на купон, ще се прибере и пак ще реве от самота.
И не, няма да е самотна, ако го напусне, ще е много по-самотна, ако остане в този брак.
В тази ситуация, единственият начин жената да е щастлива, е да излезе от тази връзка. За съжаление, това става много трудно, защото до последно се надява, че нещата могат да се променят. Докато не се случи нещо, което да я убеди, че няма да се променят, тогава е лесно. Но докато стигне дотам, мъчението е голямо.
И не, не бих си оставила децата на баби, за да се размятам по купони, само и само да накривя капата на някой, дето не му дреме за мен.

# 93
Бърди, благодаря Hug Наистина понякога съм много крайна, но то е защото съм била в много кофти ситуации през живота си и съм стигнала до извода, че за да се справям в трудни моменти, трябва да направя първо така че да мога да разчитам на себе си. Оттам насетне всичко е по-лесно.
Ако жената нямаше брак с този мъж, а той е припознал децата, пак може да го осъди да живее в неговото жилище!Въпросът е, че е постъпила лекомислено, когато се е награбила с кредити, без да помисли за бъдещето, защото приказката винаги има край и оттам започват проблемите!
Още повече, че продължава да го обича. Това, мила, може да се промени, само ако започнеш да обичаш себе си, защото явно досега не си се обичала. Когато започнеш да обичаш себе си, тогава ще спреш да обичаш него, защото ще ти стане ясно какъв болкук е, по - скоро ще го приемеш наистина като такъв, защото сега знаеш, но не искаш да повярваш!И ако трябва да ти отговоря на въпроса, как да си върнеш щастието, мога само да ти кажа:
1.Обикни себе си!
2.Погледни света около теб!
3.Научи се, че щастието го създаваме самите ние, а не някой друг за нас!

# 94
  • Варна
Да, бърди може, ама като вземем предвид отношението на мъжа й, мислиш ли, че ще е спокойна и ще се чувства психически ок?Мислиш ли, че родителите на мъжа й, ще я оставят намира, защото ако апартамента е на тяхно име, много се съмнявам!И дори да остане, тя пак ще продължи да плаща заемите за нещо, което никога няма да е нейно и никога няма да има спокойствие. Ще станат децата на 18 и какво, тя ще е платила всичко и ще трябва да се чуди къде да се дене?!Ми не става само с ядене, трябва и акъл! Naughty
Има си един начин - бившият прави детето, в случая по-малкото, ползвател на апартамента докато навърши 18г. Проблемът е да се съгласи мъжът й или собственикът на апартамента. Стане ли детето ползвател - с топ не могат да ги мръднат от там, докато им е основно жилище! Ползвател не значи, че ползва жилището, то си е юридическа категория, урежда се не в споразумението, а в отделен акт, заверен при нотариус.
Адекватен адвокат ще свърши много добра работа на авторката - успех!

# 95
Хорa кaкво се впе4aтлявaте.Тя aко искaше дa си ходи или дa промени нещо,нямaше дa имa темa ooooh!Тя си е кжзжлa,4е е приелa връзкaтa им и я търпи ве4е 4г.Не рaзбирaм кaкво о4aквa от нaс.Ето всякa и кaзвa дa го нaпусне,не би търпялa,дa се рaзведе.Тя си нaмирa опрaвдaния.И кaжете,4е не е тaкa.Имa ли желaние имa и нa4ини.И нa4инът нямa дa се нaмери тук във форумът.Може думите ми дa не се хaресaт нa много от вaс,но простете "клетото" моми4е е зрялa женa и aко искa дa промени нещо ще го нaпрaви,aко ли не,ще 4ете съжaлението и милите думи и съвети по форумите
Много крайно изказване на човек, който явно не е попадал в подобна ситуация - и неграмотно написано даже с тези 4-ки. Ще ме извини авторката на тези думи, но звучи злобно.  За нейно сведение добрите хора така са устроени, че винаги вярват в положителната промяна у другите. Затова и моят съвет към авторката на темата е да разговаря с мъжа си спокойно и да намерят двамата решение на ситуацията. Искренно желая добра развръзка!

# 96
Добрите и УМНИ хора, вярват в положителните неща до време!После стават НАИВНИ и ГЛУПОВАТИ!Общо взето ПРЕЦАКАНИ!Ама четири години и такова отношение!..Ееее, добри, добри, колко да са добри тея хора?!То вече към мазохизъм клони!

# 97
Абе тя май авторката не е знаела от самото начало.
Има и нещо друго, хората свикват един с друг. Раздялата тогава е още по-трудна.

# 98
Разбирам те много добре, аз бях в подобна ситуация.Бившият беше залитнал по моя приятелка, за това което се беше случило разбрах от нея.Не съм се карала с госпожицата/тя не ми е виновна/но  поговорих с мъжа си и му казах моите условия.Каза ми, че няма да се повтори, че ще се промени.Да, промени се но към по-лошо, започнаха скандали, обиди, да ми държи сметка за всичко/аз не трябваше да го питам нищо/и аз си казах БАСТА.Майната ти кретен, ти беше до тук и подадох молба за развод.Сега живота ми е много хубав, живея с човек с който се обичаме и уважаваме.Вземи се в ръце, недей да хленчиш и подреди живота си.Успех и кураж! newsm10

# 99
Ох .... чета и все повече се обърквам ...
Жената  наистина няма много избор ! Sad
Четох за ползване на семейното жилище до 18 г  на децата. Да ма според новия  семеен кодекс това май отпадна. Нека д асе направи една консултация с адвокат - той ще и  подхвърли  някакви варианти и евентуални възможности за оцеляване.

Тежко е ....много е тежко когато не знаеш какво решение да  вземеш !! Confused Confused Confused Confused

# 100
Тежко е наистина, но винаги има решение.Не може той да се държи така и да проявява такъв егоизъм.Всеки има достойнство, което не може да се потъпква по такъв грозен начин.Консултирай се с адвокат и вземи правилното решение.

# 101
Аз все още не разбирам какво прави авторката при 'мъжът си'????? newsm78
Това оправдание за децата май найстина е голяма глупост.Сама казва ,че големият й син разбира всичко и даже я утешава.Да не би на него да му е добре да вижда как родители му се карат постоянно,как баща му го няма по цели нощи?Ами малкият?-нали ще порасне ,а тя като остане в този дом какво то няма ли да схване?
Казва ,че не може да се върне при родителите си ,защото баща и и брат и имат здравословни проблеми-ами кажете ми кой родител ще остави на улицата детето си?(или е друг въпросът-те изобщо знаят ли?)
 Време е да се погрижиш за себе си!
Както са те посъветвали в предните постове намери време за себе си.Трудно е ,но не невъзможно!
Има голяма доза истина в това ,че като свикнеш с някого и раздялата е много,ама много трудна,но пък и ти си човек нали така?.....

# 102
Според мен жената не го напуска, защото й се иска да се върнат нещата какво преди, да бъдат щастливо семейство заедно, и защото го обича, и заради децата. Защо я съдите за това?

# 103
  • Някъде там край морето
Ако жената нямаше брак с този мъж, а той е припознал децата, пак може да го осъди да живее в неговото жилище!Въпросът е, че е постъпила лекомислено, когато се е награбила с кредити, без да помисли за бъдещето, защото приказката винаги има край и оттам започват проблемите!

В случая едва ли е от значение има ли брак или не. Човек когато действа с акъл, не само с емоции, и с брак и без, пак ще излезе печеливш от подобна ситуация.
Аз много уважавам мнението на viliko, че е хубаво да има подкрепа за да си тръгне, но от лични наблюдения в моето семейство мога да кажа, че е по-добре да си тръгне дори да е сама. В началото може да й е трудно, но съм убедена, че ще се справи някак. Ами ако един ден господинът сам реши да я разкара - тогава пак ще е сама без подкрепа. Моите баба и дядо така се разведоха на 65г. след 45 г. подобно мъчение (почти същата история). Еми, да ви кажа на тази възраст е много по-трудно(да не кажа невъзможно) човек да започне наново. А авторката е млада ще има много възможности да си подреди живота и да бъде щастлива.

# 104
За съжаление, повечето  жени в подобно положение си искат  семейното щастие обратно,но това е доста трудно постижимо.Веднъж позволил подобно отношение, е трудно да накараш другия да се промени и да те уважава.На човека му е добре да има кой да се грижи за битовите проблеми , а за забавление да има Приятелка.Авторката не я съдя , напротив, съжалявам я, ще и трябва много смелост и решителност за да бъде отново щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт