Трябва да направя сериозен ход...

• 12 158
  • 165
  •   1
Отговори
# 135
Дааа, той и човекът, водещ инструктажите за работа в АЕЦа питал "Бе момчета, вие защо тук ще почвате"...

# 136
Не, не дразниш - даже си ми много симпатична!
Чела съм и други твои мнения и по принцип ми е допадало как разсъждаваш.
Но това е тема, по която не бива да има недоразумения и мисля, че трябва да сме прецизни в изказа си, когато се засягат такива въпроси.
Иначе аз живея в Козлодуй, работя тук и вилата ми е тук.
Няма нищо страшно и все още сме живи и здрави.

# 137
Напротив, опасно е. Няма да обяснявам защо, но го знам със сигурност от направени изследвания, работим с АЕЦа просто.
Както и да е.

# 138
Кое е опасно?
Опасно е да се разпространяват думите от агенция ЕЖК.
Опасно е хора, които хабер си нямат от познаването на "що е това радиация" да дават категорични мнения.
Опасно е да "не обясняваш защо", защото някой може да вземе думите ти за чиста монета.
И още други опасности, но аз приключвам до тук.
Всъщност темата беше друга.

Но по тази логика, не бива да си купуваме вила в планината, защото радиактивността се покачва с покачването на надморската височина.  Simple Smile

# 139
Вила или къща можеш да купиш навсякъде, но ако търсиш чист въздух и девствена природа - както авторката - няма да си я купиш в Козлодуй и  покрайнините  Stop
Не се чувствай лично засегната, и моята баба е от един от най-мръсните квартали на Сф - няма срамно.

# 140
Че не може ли детето да ходи в училището на съответния град - аз до 7-ми (включително) клас бях в Костинброд, абсолютно нормално училище, прибирах се с автобус до вкъщи с другите деца (3-4 спирки). В 8-ми клас кандидатствах и ме приеха, пак си хващах автобус до София (сама...) и после със съответния транспорт до училище със съученици от Надежда... Щом мога да се кача на автобус до училище от Надежда, що не мога да се натоваря и в другия... достатъчно голяма бях. Никакъв проблем не беше. Като по-малки дядо (Бог да го прости) ни прибираше от автобуса от детската градина - и тогава и сега има специални автобуси до детската, вече и до училището (тогава нямаше) - взимат те от твоята спирка, връщат те пак там. а в 8 клас вече си достатъчно голям да се справиш с транспорта и да не ме прибира майка ми (което щеше да ми е странно, честно...).

Кофти е, ако децата са малки и сте разчитали на бабата, която живее до вас, например. Трябва да я преместите и нея  Laughing Тия деца като са малки с кой седят - ако е с вас, то продължавате да ги качвате на автобуса (с учителки поне 2-3 вътре) и да ги взимате. Дори не е нужно да имате лека кола, че да ги карате до детската градина - това в София май го нямаше, а?  Wink

# 141
Аз назад споменах случай на моя позната. Нито имат автобус, нито баба. Е, тогава как се живее на село с малки деца, когато родителите работят? Никак.

# 142
Вилико, въздухът в Козлодуй няма нищо общо с въздуха в София. Доста по-чист е.
Колкото и да ти е странно, тук и радиационния фон е по-нисък.  Mr. Green
Но мисля, че едва ли ще ме разбереш.

А с малки деца, в сравнително отдалечено село без детска градина, училище и липса на лекар - по-скоро не.

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 21:19 от lady_Blu

# 143
Аз назад споменах случай на моя позната. Нито имат автобус, нито баба. Е, тогава как се живее на село с малки деца, когато родителите работят? Никак.

Тогава си права  Peace Много неща трябва да се съобразят... Rolling Eyes

# 144

# 145
  • В градината...
Цитат
Вилико, въздухът в Козлодуй няма нищо общо с въздуха в София. Доста по-чист е.
Колкото и да ти е странно, тук и радиационния фон е по-нисък.  Mr. Green

Peace ЕСТЕСТВЕНО СИ ПРАВА!!!

# 146
Момичета, моля ви не разваляйте прекрасната романтична тема за живота на село с пререкания, толкова бях вдъхновена от описанията и свежарския тон на авторката. Hug
По темата от мен, сдобихме се с парцел близо до София, в едно малко китно градче, там хем си сред природата, хем има лекар, училище, забавления.
Мисля, че това е най-добрия избор за семейство с деца.
Напоследък усещам как живота тук ме задушава, намръщените агресивни хора, мръсотията, стреса, имам страхотна нужда да си седна на един стол на тревичката, да си чопля нещо по градината, да си взема куче Laughing
Наречете го психотерапия ако искате, но след една определена възраст живота в София е направо вреден. 

# 147
Ееее, да седя на поляната и да си чопля...не виждам как един млад човек може да има нужда от такова нещо  Thinking

# 148
Ееее, да седя на поляната и да си чопля...не виждам как един млад човек може да има нужда от такова нещо  Thinking
Какво значи млад човек за теб?Такъв,дет си вее задника по заведения в мръсния град?

# 149
Такъв - като мен, като приятелите ми, като колегите ми - млад, семеен, с деца. Човек, който все още има какво да иска от живота. А ако няма - тогава - да, може да си блее по поляните.

Общи условия

Активация на акаунт