Осигуровки

• 5 743
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
Не е моя работа да убеждавам някого в ползите от това да спазва законите, но се надявам да се затегне контрола и най- после да става ефективен
На мен също не с а ми излишни парите за осигуровки, нито пък за детски, но такъв е закона- спазвам. Съответно ползвам всичко, което ми се полага и нямам никакви проблеми

# 31
  • по пътя на светлината
Никога няма да излезем от икономическата криза,никога няма да имаме европейски стандарт на живот,всеки дърпа  само за себе си и работници и работодатели.
Твърде раничко ни беше да влизаме в НАТО, Европейския съюз......,не сме дорасли .....

# 32
А какво от това, което мислиш, че трябва да получаваш, не получаваш? Какво включваш в понятието "нищо"???
Ами например не получавам качествено здравно обслужване. Редя се на опашки в различни държавни институции, мотаят ме, а разни сърдити каки и лелки ми се зъбят, щото не съм наясно с документите, които да им представя или защото съм дошла 10 минути преди краят на работния им ден. Защото плащам винетки и данъци, но колата ми е през два - три месеца на сервиз поради качеството на пътните ни настилки. Това на първо четене, ако се напъна ще напиша още доста  Mr. Green

# 33
"аз давам, а насреща не получавам нищо. а кому и защо давам и без това оскъдно и трудно спечеленото и в името на какво?".

А какво от това, което мислиш, че трябва да получаваш, не получаваш? Какво включваш в понятието "нищо"???

Проблема е, че получаваш СЪЩОТО, което получава и този, който е осигурен на минимума, разлика няма.

# 34
Аз съм на мнение, че държавата трябва да вземе мерки, за да оправи тая каша, за която сама си е виновна. Щом проверките от НОИ са неефективни, няма глоби на некоректни работодатели, няма как да се защитят интересите на работника, държавата е тази, която трябва да промени правилата.
Например да иска от работодателите да плащат осигуровки върху по - висок минимален осигурителен праг, без значение декларираната заплата на работника. Например: да се осигуряват всички на минимум 500 лв., без значение че може да има работници на минималната заплата, или на половин работен ден. За да не се получи пък ощетяване на хората с малки заплати, предвид огромните удръжки, които се получават - на работника частта, която е 40% да се изчислява от декларирана заплата, частта на работодателя - 60% да се изчислява върху 500лв. Така ще не ще, той ще внася голяма осигуровка, тези работодатели, които са коректни ще бъдат малко прецакани, но тези които са некоректни - ще преназначат хората на високите заплати, че поне разход на фирмата да правят, така и така високи осигуровки ще внасят.
Ето едно просто решение.

# 35
Ами например не получавам качествено здравно обслужване. Редя се на опашки в различни държавни институции, мотаят ме, а разни сърдити каки и лелки ми се зъбят, щото не съм наясно с документите, които да им представя или защото съм дошла 10 минути преди краят на работния им ден. Защото плащам винетки и данъци, но колата ми е през два - три месеца на сервиз поради качеството на пътните ни настилки. Това на първо четене, ако се напъна ще напиша още доста  Mr. Green

Темата беше за осигуровки, а не глобално за данъци и такси. Както и да е.
И единствения начин да се пребориш за правата си, е като ... спреш да плащаш? За да стане здравното обслужване още по-лошо, за да станат държавните служители още по-некомпетентни и недоволни, а дупките по улиците - повече?

Съжалявам, хора, не ви разбирам.

Проблема е, че получаваш СЪЩОТО, което получава и този, който е осигурен на минимума, разлика няма.

Да, колко по-лесно е никой нищо да не плаща, и всички да получаваме еднакво кофти услуга.... Сакън да не се мине някой  ooooh!

# 36
Всеки има право на мнение, за мен лично освен всичко друго, работодател, който не спазва закона и не заплаща осигуровките в реален размер, не е надежден и желан
И рабоенето при подобни условия само стимулира сивата икономика, от което страдаме още повече всички  Peace
За съжаление този манталитет няма да се промени скоро, ако изобщо с е промени
Напълно съм съгласна!
Освен това не разбирам, наистина  ли не виждате порочния кръг - колкото по-малко осигуровки, се плащат, толкова повече ще НАМАЛЯВАТ социалните придобивки. Не разбирам довода: "Ще плащам, когато оправят...." - е добре, ама с какви пари да ги "оправят", като никой не плаща или се плаща на минимума  newsm78

Винаги ми е било чудно по каква логика всеки иска да получава, без да дава?!?

Аз пък не намирам логика някой който взима 20000 да се осигурява на 2000 щото това е максимума, а другите с малките заплати да пълнят хазната.

# 37
И единствения начин да се пребориш за правата си, е като ... спреш да плащаш? За да стане здравното обслужване още по-лошо, за да станат държавните служители още по-некомпетентни и недоволни, а дупките по улиците - повече?

.........Да, колко по-лесно е никой нищо да не плаща, и всички да получаваме еднакво кофти услуга.... Сакън да не се мине някой  ooooh!
BirdsFlu, аз вече няколко пъти написах, до скоро се осигурявах на пълна заплата. И какво спечелих от това?
Какво промени държавата последните няколко години, за да стимулира работодателя или да го контролира при осигуряването на служителите си? Нищо. Ами докато държавата не ми покаже воля за промяна, аз няма да я подкрепям, стачкувам  Crossing Arms

# 38
"аз давам, а насреща не получавам нищо. а кому и защо давам и без това оскъдно и трудно спечеленото и в името на какво?".

Аз не получавам защита на законните си права от държавните институции и мноого други неща.

# 39
Ами логиката да има таван за осигуровките е, че са обвързани с обезщетенията, вкл и пенсиите
С други думи-ако  всеки се осигурява на каквото получава, примерно 20 000 лева, ама като излезе в болничен държавата ще трябва да се напъне да му плати 80 % от това, а като се пенсионира, примерно по 10 000 лева пенсия месечно
А пък държавата няма възможност за тези плащания
Ето защо има таван на осигуровките Simple Smile

# 40
Ами аз пък получавам, не точно с качеството, което желая, но докато има хора, които съзнателно и нарочно не спазват закона и не плащат дължимото, не очаквам да се и подобри качеството изобщо  Peace

# 41
Ами логиката да има таван за осигуровките е, че са обвързани с обезщетенията, вкл и пенсиите
С други думи-ако  всеки се осигурява на каквото получава, примерно 20 000 лева, ама като излезе в болничен държавата ще трябва да се напъне да му плати 80 % от това, а като се пенсионира, примерно по 10 000 лева пенсия месечно
А пък държавата няма възможност за тези плащания
Ето защо има таван на осигуровките Simple Smile

Ами защо да не се напъне държавата, като си е плащал човека....
От друга страна и аз имам право да разсъждавам по същия начин - я доживея до пенсия я не, що да се пъна да внасям сега, ще внасям малко за малка пенсия, няма проблем Simple Smile.

# 42
Ами а де, в  счетоводния форум също това питат и го предлагат на Хер Флик, да махне тавана  Laughing

# 43
  • София
Ами дайте всички да спрем да си плащаме осигуровките. Тогава няма да има и платено майчинство, и обезщетения при безработица, и на бабите и дядовците ви /или майките и бащите/ ще им изчезне и пенсията.

# 44
Ами дайте всички да спрем да си плащаме осигуровките. Тогава няма да има и платено майчинство, и обезщетения при безработица, и на бабите и дядовците ви /или майките и бащите/ ще им изчезне и пенсията.

Ами хайде пък всички на доброволни начала да си внасяме двойни осигуровки, пък да си направим експеримент кога ще вдигнат пенсията на родителите ни, айде не двойно ама с нещо  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт