Клуб Бургаски Ветренски мами-5

• 27 082
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Майче, ние се къпем през ден. След пневмонията ни остана такъв режим. Моята крустница е омъжена, с бебе в Германия. Там педито им съветвало да се къпе през ден дори...

# 481
  • у дома
смятам до 6ия месец - чела съм, че за да се избегне появата на крусти по главата, трябва се къпе косичката всеки ден до тогава

# 482
Аз лично ще изчакам да мине и лятото,тогава всеки ден като сме навън и в жегите...не мога да го изкъпя детето.Но в крайна сметка всеки сам си решава

# 483
  • Бургас
Къпя Борис всеки ден, като под "къпя" нямам предвид и измиването на косата. Нея мия засега 2 пъти в седмицата.
Красимира след месец става на 4 години и с нея процедираме по същия начин, само вече не казвам "къпя", а "взима душ". Косата й мия веднъж в седмицата, защото е къдрава и съответно много суха, та така съм го решила.  Mr. Green
Минаването през банята вечер е поставено като задължително условие от мен преди нахлуването в леглото. И да си призная честно не мисля толкоз, че тялото си отпочива от всичко натрупано през деня, колкото, че ще ми се измърсят по някакъв начин убавите чаршафи. Ам чи тъй де!  Crossing Arms

# 484
За лятото е ясно,че не може да не се къпят всеки ден,както и като почнат да лазят и прочее.За косата-ами нашата хич я няма...Аз ще взема да прескачам ден докато се постопли и докато почне да сяда,когато къпането ще е по-лесно.

# 485
Намерих това-Детската коса
От копринения мъх на бебето до дългите плитки на момиченцата и щръкналите перчеми на момченцата – нежна грижа за детската коса.

През първите седмици след раждането кърмачето има мазна коса, защото организмът, още не е елиминирал майчините хормони.
След първите три месеца кожата на главата вече не отделя серум (той се появява едва към 8 – 9 годишна възраст) и става суха.
Косъмът е извардено сух и нежен, защото фоликулите му са в етап на активен растеж, изискващ изключително внимателно третиране на бебешката коса.

Бебето: измиване два пъти седмично

От физиологична гледна точка мекият мъх на кърмачето се нуждае от две измивания седмично.
Има само няколко изключения – ако бебето има температура, изпотява се много, по главата му се образуват корички. На практика много малко майки изпълняват тази препоръка и мият главата на детето всеки ден. Може да продължите с този ритъм, но като използвате само вода. Шампоанът избран от вас, трябва да е мек, пригоден специално за бебета, за да не действа агресивно на косата.
Желателно е неговия рН да е неутрален (близък до 7). В такъв случай дори в очите да попадне пяна, тя няма да ги подразни.
Има шампоани, които действат и подхранващо.

# 486
  • Бургас
Ай стига бе! Без да съм я чела таз статия, глей моля ти се колко чудесно съм го преценила!  Mr. Green  Joy

Всъщност всеки може се води по бебето си. На мой Борис косата му не се омазнява и затова така процедирам с него.

# 487
Всъщност всеки може се води по бебето си. На мой Борис косата му не се омазнява и затова така процедирам с него.

точно Peace всеки да си прецени по детето на Мартин косата му (не че има много) се омазнявя през деня също и като се кърмим съм забелязала че се поти Rolling Eyes така че продължавам всеки ден с шампоана след баня му става много пухкава и мекичка косицата

Sis и аз да не остана по назад Blush пусни и мен телефона на фризъорката ти, че имам спешна нужда от пролетно освежаване Laughing

# 488
  • Бургас
Добрутро:-)

Я тоже визирах главичката под термина "къпане". Иначе дупето му го мия всеки ден

# 489
  • Пловдив
Морген  smile3507
Да живее смяната на часа:))))Мойто гардже стана преди малко- наспано и гладно  Mr. Green

За къпането- аз къпя през ден отскоро.

# 490
  • у дома
Хелоу,  този емотикон - smile3507 изглежда точно като мен тази сутрин  Mr. Green Но сега пък съм свежа като краставичка  Mr. Green И ето на какво попаднах - http://www.bio-magazin.eu/pillows/528-vuzglavnica-za-oblekchavane-na-koliki.html - Мая, това е специално за Ема  Heart Eyes

# 491
Хелоу,  този емотикон - smile3507 изглежда точно като мен тази сутрин  Mr. Green Но сега пък съм свежа като краставичка  Mr. Green И ето на какво попаднах - http://www.bio-magazin.eu/pillows/528-vuzglavnica-za-oblekchavane-na-koliki.html - Мая, това е специално за Ема  Heart Eyes
Мерси,ама аз се надявам скоро да нямаме нужда от такива еко-възглавнички Wink.

# 492
здравейте мили мами!
по въпроса с къпането и аз да кажа.Нашата беба я къпем всеки ден (под къпем имам предвид и косичката,но през 2-3 дни със шампоан.през другото време само с вода,защото имаме малко крусти).аз мисля,че трябва да се къпе бебето,защото по-този начин освен,че става чисто (то не че е много мръсно де),на бебенцето му олеква.също така по този начин се създава един режим на бебето и то се научава,че когато се изкъпе и нахрани вече му е дошло време за дългия нощен сън (ние сме на кърма и тези дълги сънища не са чак толкова дълги все още при нас).
днеска ще бием първия ПЕНТАКСИМ,много съм притеснена,няма да можем да я изкъпем,но тъй като аз съм убедена,че ще и се отрази на режима и на спането мисля да и измием само главичката,за да я излъжем че е къпана (така направихме и на миналата имунизация)
ааааа освен това да не забравя да добавя,че Микаела много обича да я къпем и дори само заради това не бих пропуснала банята.
и вече наистина като за последно да добавя,че аз обичам всичко при мен да е планирано,в режим и в повечето случаи ми се получават нещата.  Grinning

# 493
И да си призная честно не мисля толкоз, че тялото си отпочива от всичко натрупано през деня, колкото, че ще ми се измърсят по някакъв начин убавите чаршафи. Ам чи тъй де!  Crossing Arms
Ей на това му казвам практичен и обоснован мотив Simple Smile Heart Eyes

# 494
 риск да ви досадя ще пусна още един пост,защото искам да споделя на скоро какво ми разказа моя приятелка.
та въпросната моя приятелка има братовчедка,която има детенце момиченце,на което детенце му се появява накаква втора ципа на дудата.карат го в София при някакви спяциалисти и се оказва,че тази втора ципа се получава в следствие на постоянното миене (на всяка смяна на памперса) и се напожило да я цепят или нещо от сорта.
за първи път чувам за такъв случей.мен лично майка ми ме е миела при всяка смяна на памперса и не съм имала такъв проблем.аз малката я мия сутрин задължително и вечер при къпането.
мислях като се постопли и аз да почна да я мия на всяка смяна,но това дето ви го разказа доста ме поуплаши.вие какво мислите?

maimp,ти с тези 3 деца и един път в месеца да ги къпеш ще те извиним

Общи условия

Активация на акаунт